Çocuklara meselesi part 2..

Okulu evlendikten sonra kendi fikriyle yazdı...
Yaşlar 26 ikimiz de ...
Ne zaman ben 40 a gelince mi baba olacam diyor...
Yasiniz cok genc. Ustelik daha geciminiz oturmamis. Cocuk icin annenin kendini hazir hissetmesi lazim cunku cok buyuk bir sorumluluk. Baba olmak kolay. Yata yata baba oluyorlar. Ama annelik oyle bir sey degil

Bence haklisiniz.. eşiniz sağlıklı düşünemiyor ve evliliğiniz konusunda içiniz rahat değil O yüzden bende sağlıklı bulmadim pek

Çocuk çocuk diye tutturanlarin kaçı çocuğuyla ilgeniyor acaba.. bakacak olan sensin ona göre karar ver.

Küçücük cocukla ugrasmak kolay mi .O birakip birakıp gidecek .Bence seni mecbur etmek kendine baglı yapmak icin cocuk diye tutturuyor .

madem eşinizden bu kadar şikayetçisiniz e çocuk da istemiyorsunuz sorumluluk sahibi oluşuna da güvenmiyorsunuz, o zaman neden boşanmayı kuru tehdit olarak kullanıp evlilik mi hapis mi belli olmayan bu hayatı yaşıyorsunuz?boşanın o zaman.bırakın adam yaşı geçmeden idealleri aynı olan birini bulsun baba olsun, siz de kendi mutluluğunuzu bulun.

Ben onun okulu olmasa, ve öfke kontrolü konusunda sıkıntısı olmasa çocuk zaten istiyorum...
Allah yukarda ,biliyor...
Bu evlilik biterse onun etkisi daha büyük olacak...

Ay al yine 26 yaşındaki çocuk baba olmak istiyor. Ya sabır. Niye evleniyorsunuz çoluk çocukla yahu siz? Erkekler 30 dan önce kendileri çocuklar.
:))
Ama iş karar almaya gelince de "22 yaşındaki koca adam anne ben evlenmeye kararlıyım diyemiyor mu"deniyor...
Konu sahibinin sorunu farkı ve haklı,yoksa 26 yaşındaki neden çocuk olsun:)

:))
Ama iş karar almaya gelince de "22 yaşındaki koca adam anne ben evlenmeye kararlıyım diyemiyor mu"deniyor...
Konu sahibinin sorunu farkı ve haklı,yoksa 26 yaşındaki neden çocuk olsun:)
Valla bana göre hala çocuk 26 yaşındaki bir erkek. Erkekler çok gec olgunlaşıyor ama istisnalar da var.

Kocan o hareketleri yaparken bı an bı bebeği orada hayal ettim. Çok haklısın istememekle

Benim anlamadığım boşanmıyorsun tamam da kendini niye savunamıyorsun
Diyemiyor musun paran yok pulun yok ev işine yardım ettiğin yok daha kendin okul okuyorsun nasıl bakacaksın bu çocuğa diye
Üstüne öfke sorunun var yarın öbür gün çocuğa da sinirlenince duvarları beni yumruklamayacağın ne belli diye

Aslında bunca konudan sonra sende de tuhaflık olduğunu düşünüyorum
Ne bu evliliğe ne bu adama güveniyorsun ama bir türlü kopmıyorsun
Asla boşanmak istemiyorsun ama aynı zamanda çocukta istemiyorsun

Hayır 26 değil 36 yaşında olsa bi nebze anlayabilirim ama kendisi daha çocuk.
Ki 24 yaşında evlenmiş bu da cok erken mesela evlilik için.
Eşiniz çok bencil sadece kendisini düşünen biri.
Çocuğu da sırf o duyguyu da yasayayım aman ondan da eksik kalmayayım diye istiyor.
Zaten kendisini hiç etkilemeyecek siz hamile kalıp sıkıntı çekeceksiniz mesela 4 gün evde yokmuş sizi o halde bırakıp gidecek ici nasıl rahat edecekmiş?

Boşanırım demesi de kofti tamamen çok boş beleş laflar bunlar.
Sizden boşanıp napacakmis hemen briini bulup çocuk mu yapacakmış??
Zaten biriyle tanışsa etse bilmem be gene 2 seneyi bulacak yani çocuk muhabbeti.

Kendini yumruklayan babaya şahit olan çocuk kulağınıza hoş geliyorsa tamam doğurun hele bu ekonomik krizde çocuk doğurma cesaret ister ki bu daha okulunu bitirip düzgün para kazanan biri değil neyin kafası bu? O çocuğa yazık değil mi? Ortamlarda baba olma havası için mi istiyor olayı ne çözemedim.Acelesi ne acaba? Bence para kazanamayınca psikolojisi bozuldu siz ayrılabilirsiniz diye düşünüyor bu yüzden de çocuğu köprü görevi olsun ilişkide diye istiyor yazık!

Lütfen dediğimi yanlış anlama..
Eğer eşin baba olacak nitelikte bir adam değilse ve değişmeyecek gibiyse; kendine haksızlık etme.

Bilmiyorum.. en azından boşanırsa evli olmazmış ve o sebeple çocuğu olmazmış...
Çevreden anne,babası,arkadaş çevresi biri akıl veriyor dolduruyor da benim üstüme ondan dolayı böyle geliyorsa hiç kimseye halkım helal değildir..

Boş muhabbet olduğunu sanmıyorum,bugüne kadar hiç boşanalım demedi bana,bu ilk .. ve gerçekten istemese demezdi diye düşünüyorum..
Kendisi bilir,ama beklese,şartlar daha uygun,elverişli olduğunda, evlilik biraz daha düzene girdiğinde ben zaten tabiki çocuk istiyorum... Allah biliyor.. ben hiçbir şekilde çocuk istemiyor değilim ki..
Ama önümü göremeden,belli bir düzen olmadan istememem çok mu anormal..

Kendisi çalışan biri zaten,para kazanıyor, fakat vize final zamanlarında komple okulda.. mesela Bugün gitti 10 gün kadar o ilde kalacak...
Ben de bu sebeplerden dolayı çocuk istemiyorum işte,böyle bir ortamda bir bebeğin psikolojisi olumsuz yönde etkilenir diye bugüne kadar çok korktum... kendi kendime hep korundum.. kendi kendime verdim hep zararı...

Lütfen dediğimi yanlış anlama..
Eğer eşin baba olacak nitelikte bir adam değilse ve değişmeyecek gibiyse; kendine haksızlık etme.
Baba olacak nitelikte biri olmadığını sanmıyorum,çocukları sever,küçük bir bebek gördün bana gösterir vs. Ama tabi bunlarla ölçülmez,bilemiyorum o yüzden bu konuyu..

Ama şu bile yeterli değil mi.. belli bir düzen yok,okul okuyor,seneye neyin ne olacağı belirsiz... onun seçeneklerine yönelik ben de sadece Ankara’yı yazacaksan tercihlerine tamam,yoksa git boşan dedim ama başka şehirlere yetecek bir puan alırsa ,ve bir çocuğum olmuşken ben şu ili yazacağım vs havalarına girerse yine o zaman yine başa saracağız...
Çok mu inçe düşünüyorum bilmiyorum ama ,kafam karman çorman...

Bence bahaneleri ne olursa olsun esiniz, iliskiniz icin cocugu baglayici unsur görüyor,yani altta yatan neden bir gun ayrilip gideceginiz korkusu ve bunu aşmak icin çocuk istemesi oldukça düşündürücü!Yerinizde olsam cift terapistini düşünürdüm...konularinizdan edindigim izlenim bu yönde yinede esinizi en iyi siz tanirsiniz.

Ayrılıp gideceğimden korkan insanın ,çocuk yoksa bu evlilik bitsin demesi tuhaf olmaz mı sizce ?
Yani ayrılığı kendisi öne sürüyor...
Çift terapistini ise söyledim defalarca kendisine..
Kendisinin ihtiyacı olmadığını,benim bu evliliği bu hale getirdiğimi söyledi... tek suçlu benim Yani ona göre anlayacağınız.. vicdanı rahat,içi rahat..

niye evlisiniz, hala seviyor musunuz bu adamı? eski konularınıza baktım da bi sürü var. 2017de zaten çok mutsuzum evliliğimde demişsiniz. sonra da konuların ardı arkası kesilmemiş. bi düzelme olmadı ise niye devam ediyorsunuz ki?

Sonra pişman olur muyum diye çok düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…