- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Hap kullanırken bile hamile kalmaktan korkuyorum ya.. nereye kadar hap kullanacağım bir de ..Her an evi terkedebilme ihtimali olan bir adamı baba yapma bence. Hap kullanmaya devam et, olmuyor iste. Stresliyken olmaz bu işler , akışına bırakalım de^^ madem laftan anlamiyor
Ben dedim zaten okuluyla ilgili ; o kadar emek verdin emeklerini hiçe sayamam,ama tercihlerin sadece Ankara olacak ,başka il yazacak olursan git tamam boşan diye dedim....Boşanmayı siz de isteyin veya ister gibi görünün bak nasıl susar. Ama yine başlar sonra çünkü bu adamla olması çok zor.
Her kavgada boyle abuk subuk davraniyorsa karakteri garip demekki .Daha dgs ye girecek birde onu okuyacak ooooohooooo.Bağırıp çağırıyor,elinde anahtar varsa onu atıyor yere,yastık varsa onu.. kendine zarar veriyor... nasıl rahat olayım... boşanmakla tehdit etmeye başladı şimdi de beni... ne yapacağımı hiç bilmiyorum...
Evet evlendik, 2. Ayında başladı bu okul meselesi...Her kavgada boyle abuk subuk davraniyorsa karakteri garip demekki .Daha dgs ye girecek birde onu okuyacak ooooohooooo.
Cocuga da tek başına bakarsın sen
Allah sabır versin sana. Ama kadınlar kulübünde neler okuyoruz, çocuk için baş eti yiyen -hatta tedavi olan nice adam boşanma durumunda çocuğun yüzüne bakmıyor, nafaka dışında bir ihtiyacını karsilamiyor...Hap kullanırken bile hamile kalmaktan korkuyorum ya.. nereye kadar hap kullanacağım bir de ..
Bugüne kadar evi terk etme gibi bir durumu olmadı, ben gözünde çok kötü bir insan olmama rağmen..
Bu da bahanesi olacak gibi..
Amin...Allah sabır versin sana. Ama kadınlar kulübünde neler okuyoruz, çocuk için baş eti yiyen -hatta tedavi olan nice adam boşanma durumunda çocuğun yüzüne bakmıyor, nafaka dışında bir ihtiyacını karsilamiyor...
Böyle de bir ihtimal var. Ki benim yakın cevremde de boşanma oranı çok yüksektir. Boşandıktan sonra ilgili babaliğa devam eden erkek sayısı yok gibi birşey...
O yüzden dikkatli olmakta,babaligindan/evlilikten emin olmadan bir adım atmamakta fayda var.
Adamin tek mantikli karari bosanmak.korunmaya devam etmelisinOyalanacak gibi değil...
Ben senin oyuncağın değilim, ağzındaki laf bu...
Boşanacak bu yüzden benden...
Boşanmayı o istiyor çocuk olmadığı taktirde..Bosansaniz ya da bir muddet ayri kalip dusunseniz?
Eşiniz çocuk meselesine kafayı takmış durumda.Sizin mantıklı açıklamalarınıza bile aldırış etmiyor.Bence şimdi neden istemediğinizi bilse bile bu kadar ısrar etmesinin sebepleri olabilir.Çocuğunun olmayacağı korkusuna kapılmış olabilir.Yada sizin onu sevmediğinizi bu nedenle istemediğinizi düşünüyor olabilir.Bence sizin ona evlilik içinde yeterince güvenmediğinizi birgün bırakabileceğinizi düşünüyor.Sizi boşanmakla tehdit etmesinin sebebi de bu.Biz kadınlar detaylı düşünüyoruz birşeye karar verirken.Ama,erkekler sadece sonuca odaklanıyor.Kafalar farklı işliyor işte.Eşiniz aslında bence sizden boşanmak falan istemiyor.Hedefine ulaşmakta bir tehdit olarak bunu kullanıyor.Eğer bu kadar çok çocuk istiyorsa,emin ol deneyipte olmayacak olursa da allah vermiyor demez,yine sizi suçlar.Karşılıklı konuşmakta zorlandığınızı ve sonunda sinirlenip bağırıp çağırdığını söylemişsiniz.Oturup ona güzel bir mesaj yazın.Eğer varsa e mailine evde olmadığı (çalıştığı) gün olabilir, gönderin.Sadece duygu ve düşüncelerinizi onu suçlamadan dile getirin mesajda,sevdiğinizi söylemeyi unutmayın.Bir de bunu deneyin bakalım.
Onu seviyorum...kahretsin ki seviyorum..Eşinizle ilgili o kadar çok konunuzu okuduk ki burada neden hala harekete geçmiyorsunuz anlamıyorum onu sevdiğinizi de düşünmüyorum ayrıca. Herhalde ileride pişman olursanız kendinizi suçlamamak için o boşanmak istesin diye bekliyorsunuz ama gençliğinize bu günlerinize yazık ediyorsunuz.
Iyi de bu çocuk onun keyfi tercihleri nedeniyle olmuyor. Eğer daha iyi bir kariyer için yapıyorsa bunu biraz dişini sıkmalı. Eşek gibi çalışıp aynı anda okuyan çok insan var biri de benim. Hayatta herşey aynı anda olmaz. Ekonomide temel bir kuram vardır. Seçimlerin secmediklerinin alternatif maliyetidir. Daha iyi bir kariyer için okuyorsa çocuğu da daha uygun ekonomik koşullar için ertelemeli.Mesleği var, daha prestijli bir işe sahip olmak İçin evlendikten sonra okumaya karar verdi kendisi... evlilik öncesi olsa hiç problem değil,okulunu okusun sonra olursa olurdu..
Sağlık problemi konusunda şöyle diyor kendisi , eğer Allah vermezse sana çocuğu ömür boyu anmam.. ama senin keyfi tercihlerin yüzünden ben baba olamıyorum . Olamayacaksam bu evlilik olmasın diyor...
Tamam işte madem seviyorsun bunu ona da söyle.Sizin de duygu ve düşüncelerinizi doğru yansıtamadığınızı düşünüyorum..Strese sokmuş eşiniz sizi.Onun için yazmanızı önerdim.Çocuğunuz olunca onu beraber büyütmek istediğinizden,beb eğin bakımının ve sorumluluğunun ne kadar zor olacağından.Şu anda olsa ne kadar zorlanacağınızdan,durumlar düzene girene kadar eğer sizi seviyorsa bekleyebileceğini,çocuğunuzun olmasını sizin de çok istediğinizden (birazda süsleyerek mesala,bir çocuğum olacaksa bunun senden olmasını isterim gibi)cümleler kurararak, ona kendinizi ifade edin.Olumlu yanıt alırsanız da bir süre belirlersiniz beraberce (ikininizinde makul göreceği bir zaman aralığı olmalı bu süre)Bence deneyin.Eşinizin uyum göstereceğini düşünüyorum açıkçası.Onu seviyorum...kahretsin ki seviyorum..
Sevmesem,sevmediğim zamanlardaki gibi olsam hiç çekmem... ama benimle bu sebeple ayrılmak isterse yapacak fazla bir şeyim yok,o kabul etmeyecek beklemeyecek,ben de daha aramızdaki iletişim zayıflığından ve maddi durumlardan dolayı çocuk istemeyeceğim ,ve büyük ihtimalle terk edip gidecek..
Herkese hayırlı günler,hayırlı yıllar...
Bir yıla nasıl girersen öyle çıkarsın derler ya ben yine mutsuz,yine üzgün girdim...
Konu ise eşime bu aralar dokunsam çocuk konusu çıkıyor karşıma.. “ben çocuk istiyorum”..
İster en doğal hakkı.. sessiz kalıp konuyu geçiştirmeye çalıştığımda ise; “ben çocuk istiyorum,günü geldiğinde çocuk olacak mı diye soracağım,cevabın hayır ise çekip gideceğim”...dedi.. ben de duramadım “tamam istediğinde sor,cevabını alırsın”dedim..
Bana uzun zamandır bu psikolojik baskıyı yapıyor..
Stresten sıkıntıdan yüzümde sivilce aldı başını gitti,dudağımdan uçuk eksik olmuyor..
Her zamanki gibi ben konuşmaya çalıştığımda ortamı terk etmeye kalktı..
Peşinden gittim, “bu evlilik hayatında bana danışarak almadığın kararların yüzünden bu halde.. o yüzden de çocuk istemiyorum..ben seneye için bile önümü göremezken nasıl çocuk yaparım” anlattım bir şeyler. Hala aynı.. çocuk olmazsa olmasın bu evlilik diyor.. sinirlendim artık ve “sen benim önüme bu seçeneği koyuyorsun ya ,sen de okul tercihini Ankara dışında yaparsan,kendi planların İçin sıfırdan para pul olmadan bizi rezil edersen de ben senden boşanırım,hadi”.. kabul edersen dedim, tamam oldu en fazla Kırıkkale yazarım vs . Dedi ve konu kapandı...
Biraz sonrası bana hala hadi çocuk yapalım diyor..
Bu normal bişey mi nolur söyleyin.. Baba olmak en doğal hakkı buna bir şey demiyorum... Okulu yüzünden en tolerans tanıyan yerde hak ettiğinden az ücrete çalışıyor şuan... hayatında herşeyini okuluna göre ayarlıyor..öncelikleri başka şeyler iken ben düşüncelerimde haksız mıyım ?
Bunları geçtim en ufak bir tartışmada öfkesine hakim olamaz,kafasını yumruklar,saçlarını yolar.. ben böyle bir insana çocuk konusunda 2 kere düşünüyorum...
4 aydır hergün gizli saklı hap kullanıyorum,aklım çıkıyor hamilelikten ... ben nasıl yapayım,artık kendim düşünemez oldum...
Çocuk meselesi yüzünden sizden boşanabilmeyi göze alabilen birine siz olsanız nasıl davranırdınız..
Ben sevgi istiyorum,ilgi,özen,merhamet.... bunlar yok,sadece çocuk olacak diye ilişki mi olur...
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..
Boşanmayı ben istemiyorum... ama kendisi ben bunu istemediğim için bunu yapacak sanırım....
Üzülüyorum,çok üzülüyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?