Çocuklara meselesi part 2..

Her an evi terkedebilme ihtimali olan bir adamı baba yapma bence. Hap kullanmaya devam et, olmuyor iste. Stresliyken olmaz bu işler , akışına bırakalım de^^ madem laftan anlamiyor
Hap kullanırken bile hamile kalmaktan korkuyorum ya.. nereye kadar hap kullanacağım bir de ..
Bugüne kadar evi terk etme gibi bir durumu olmadı, ben gözünde çok kötü bir insan olmama rağmen..
Bu da bahanesi olacak gibi..

Boşanmayı siz de isteyin veya ister gibi görünün bak nasıl susar. Ama yine başlar sonra çünkü bu adamla olması çok zor.
Ben dedim zaten okuluyla ilgili ; o kadar emek verdin emeklerini hiçe sayamam,ama tercihlerin sadece Ankara olacak ,başka il yazacak olursan git tamam boşan diye dedim....
O kadar bunalttı ki artık akşam dedim benden istediğin an senden boşanırım,senin ayağına dolanacak,yakana yapışacak değilim diye...

Her kavgada boyle abuk subuk davraniyorsa karakteri garip demekki .Daha dgs ye girecek birde onu okuyacak ooooohooooo.
Cocuga da tek başına bakarsın sen

Her kavgada boyle abuk subuk davraniyorsa karakteri garip demekki .Daha dgs ye girecek birde onu okuyacak ooooohooooo.
Cocuga da tek başına bakarsın sen
Evet evlendik, 2. Ayında başladı bu okul meselesi...
Ve 2. Ayından beri bizim evlilik bozuk...
Çünkü bir ayağı hep o ilde,benim için iş yerinden izin alıp 2 gün bir yere gitmiyor ama okuluna gidip sınav zamanı 1 hafta kalıyor orda...
Bunlar beni hep hırçınlaştırdı,birikti birikti .. 2.5 yılda...
Bana başta deseydi bu okul meselesini şuan evli olmazdık çok iyi biliyor...

Allah sabır versin sana. Ama kadınlar kulübünde neler okuyoruz, çocuk için baş eti yiyen -hatta tedavi olan nice adam boşanma durumunda çocuğun yüzüne bakmıyor, nafaka dışında bir ihtiyacını karsilamiyor...
Böyle de bir ihtimal var. Ki benim yakın cevremde de boşanma oranı çok yüksektir. Boşandıktan sonra ilgili babaliğa devam eden erkek sayısı yok gibi birşey...
O yüzden dikkatli olmakta,babaligindan/evlilikten emin olmadan bir adım atmamakta fayda var.

Amin...
Şunu düşünüyorum artık ya, öyle bir anlatıyor ki ben o kadar kötü biriyim ki onun İçin...
Bu evliliğin bu hale gelmesinin sebebi benmişim...
Tamam doğrudur,ben normalde,inat,aksi biriyim biraz geçimsizim evet, ama bana iyi niyetle yaklaşan bir insana da kötü davranmadım bugüne kadar..
Bir şeylere sebep oluyor,problemi ben çıkarınca hadiiii ben hatalı oluyorum... düşünüyorum bir tartışmada sadece tek taraf hatalı olabilir mi,veya bu evlilik biterse günah keçisi tek ben miyim diye ...

Eşiniz bir çocuğun ne gibi sorumluluklar getireceğinin farkında değil herhalde. Çocukla çocuk yapacak değilsiniz, en mantıklı şeyi yapıyorsunuz. Hani hiç birimizin gelecekte ne olacağı belli değil ama çocuk yaparken en azından oturmuş bir düzen, bazı şeylerin netleşmiş olması gerekiyor. Bu kadar belirsizlik içinde bir de çocuk sorumluluğu çok zor olur. Ayrıca 26 yaş ne ki, 40'ımda mı baba olacağım diye soruyor. 26 ile 40 arasında 14 yıl var, yani o kadar sürede bazı şeyleri netleştiremeyecekse, hiç baba olma işlerine girişmesin zaten. Anne olduğumda 32, eşim de 34 yaşındaydı. Bu yaşlarda da gayet güzel oluyor yani. Ya çocuk, ya boşanmak diyecek kadar aklını bir kenara bırakıp, işleri yokuşa süren adamın alnına boşanma evraklarını yapıştırmak lazım ya, yine de sizin için en hayırlısı ne olacaksa o olsun dilerim.

Bosansaniz ya da bir muddet ayri kalip dusunseniz?

Eşiniz çocuk meselesine kafayı takmış durumda.Sizin mantıklı açıklamalarınıza bile aldırış etmiyor.Bence şimdi neden istemediğinizi bilse bile bu kadar ısrar etmesinin sebepleri olabilir.Çocuğunun olmayacağı korkusuna kapılmış olabilir.Yada sizin onu sevmediğinizi bu nedenle istemediğinizi düşünüyor olabilir.Bence sizin ona evlilik içinde yeterince güvenmediğinizi birgün bırakabileceğinizi düşünüyor.Sizi boşanmakla tehdit etmesinin sebebi de bu.Biz kadınlar detaylı düşünüyoruz birşeye karar verirken.Ama,erkekler sadece sonuca odaklanıyor.Kafalar farklı işliyor işte.Eşiniz aslında bence sizden boşanmak falan istemiyor.Hedefine ulaşmakta bir tehdit olarak bunu kullanıyor.Eğer bu kadar çok çocuk istiyorsa,emin ol deneyipte olmayacak olursa da allah vermiyor demez,yine sizi suçlar.Karşılıklı konuşmakta zorlandığınızı ve sonunda sinirlenip bağırıp çağırdığını söylemişsiniz.Oturup ona güzel bir mesaj yazın.Eğer varsa e mailine evde olmadığı (çalıştığı) gün olabilir, gönderin.Sadece duygu ve düşüncelerinizi onu suçlamadan dile getirin mesajda,sevdiğinizi söylemeyi unutmayın.Bir de bunu deneyin bakalım.

Eşinizle ilgili o kadar çok konunuzu okuduk ki burada neden hala harekete geçmiyorsunuz anlamıyorum onu sevdiğinizi de düşünmüyorum ayrıca. Herhalde ileride pişman olursanız kendinizi suçlamamak için o boşanmak istesin diye bekliyorsunuz ama gençliğinize bu günlerinize yazık ediyorsunuz.

Bosansaniz ya da bir muddet ayri kalip dusunseniz?
Boşanmayı o istiyor çocuk olmadığı taktirde..
Ben de kendimi onsuz yaşamaya alıştırmam lazım ne acı ki..çünkü sonunda beni bırakacak öyle düşünüyorum..
Ayrı kalmak vs nasıl olur bilmiyorum,çevre vs duyacak fark edecekler..

İstemese boşanalım demezdi..
Bugüne kadar hiç boşanalım demedi bana bu konuya gelene kadar.. o yüzden istemese demezdi diye düşünüyorum..
Boşanmayı göze aldıysa üzülmeyecektir de,bu boşanmada etkilenen sadece ben olacağım sanırım..
Düşündükçe gözlerim doluyor,geçen gün marketten alışveriş yapacaktık,idareten bir şeyler alalım,yakında belki de ayrılacağız,boş yere masraf yapıp para harcamasın diye düşündüm biliyor musunuz..
Mesela yarın okuluna gidecek 4 gün yok, belki onu son görüşlerim vs diye düşünüyorum devamlı..
Ben bunları düşünürken o hiçbir şeyin farkında değil,ve Emin’im öyle bir durumda benim kadar asla üzülmeyecek ..

Onu seviyorum...kahretsin ki seviyorum..
Sevmesem,sevmediğim zamanlardaki gibi olsam hiç çekmem... ama benimle bu sebeple ayrılmak isterse yapacak fazla bir şeyim yok,o kabul etmeyecek beklemeyecek,ben de daha aramızdaki iletişim zayıflığından ve maddi durumlardan dolayı çocuk istemeyeceğim ,ve büyük ihtimalle terk edip gidecek..

Iyi de bu çocuk onun keyfi tercihleri nedeniyle olmuyor. Eğer daha iyi bir kariyer için yapıyorsa bunu biraz dişini sıkmalı. Eşek gibi çalışıp aynı anda okuyan çok insan var biri de benim. Hayatta herşey aynı anda olmaz. Ekonomide temel bir kuram vardır. Seçimlerin secmediklerinin alternatif maliyetidir. Daha iyi bir kariyer için okuyorsa çocuğu da daha uygun ekonomik koşullar için ertelemeli.

Tamam işte madem seviyorsun bunu ona da söyle.Sizin de duygu ve düşüncelerinizi doğru yansıtamadığınızı düşünüyorum..Strese sokmuş eşiniz sizi.Onun için yazmanızı önerdim.Çocuğunuz olunca onu beraber büyütmek istediğinizden,beb eğin bakımının ve sorumluluğunun ne kadar zor olacağından.Şu anda olsa ne kadar zorlanacağınızdan,durumlar düzene girene kadar eğer sizi seviyorsa bekleyebileceğini,çocuğunuzun olmasını sizin de çok istediğinizden (birazda süsleyerek mesala,bir çocuğum olacaksa bunun senden olmasını isterim gibi)cümleler kurararak, ona kendinizi ifade edin.Olumlu yanıt alırsanız da bir süre belirlersiniz beraberce (ikininizinde makul göreceği bir zaman aralığı olmalı bu süre)Bence deneyin.Eşinizin uyum göstereceğini düşünüyorum açıkçası.

Bu forumda öğrendiğim bişey varsa evlilikle ilgili en ufak bi pürüz, soru işareti varsa, giderilmeden asla çocuk yapılmaması gerektiğidir. Heleki maddi olarak rahat değilseniz aşırı sıkışacaksınız ve bu durum çok büyük krizlere yol açabilir. İstemek hakkı ama zamanı doğru planlamazsanız herşey zehir olur. Ayrıca en büyük söz sahibinin siz olduğunu düşünüyorum sonuçta her türlü sıkıntıyı çekip çocuğa bakacak olan siz annesi olacaksınız. Biraz bile şüpheniz tereddütünüz varsa bekleyin derim.

Eşiniz çok ısrar ederse de resti çekin net durun ki kararınıza saygı duysun.

Bir eş/anne olarak değil bir çocuk olarak yazıyorum bu cevabı.

Annemle babam birbirini sevdikleri halde ilişkiyi tükettikleri zaman dünyaya gelmişim. Annem iyi anne olmaya çalışmış ama babama benzer yönlerimde nefret kusup burnumdan getiren bir insan. Babam bana aşırı düşkün, annemden boşanamamış yıllarca benden uzak kalır diye. Sonuç? Evde olmayan huzur, birbirine katlanamayan ebeveynler ve sonunda evde varlığı bile fark edilmeyen baba.

Hislerinize güvenin ve çocuk yapmayın. Kendi hayatınızı da rezil etmeyin. Çocukken kaç kere boşanın başkalarını bulun dedim anne babama. Bir çocuğu böyle bir ortamda büyütmeyin lütfen.

Boşanmayı ben istemiyorum... ama kendisi ben bunu istemediğim için bunu yapacak sanırım....
Üzülüyorum,çok üzülüyorum ..

Sizi her seferinde boşanmakla tehdit etmesine izin veremezsiniz 8 çocuk istese sırf boşanmanın diye yapacak mısınız? Ayrıca siz kuluçka mısınız ya, lütfen bırakın böyle insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…