Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Tokat'ın yakınında bir şehir attığınız hiç bir iş ilanı yaşadığım şehirde değil
Boşanmayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama belki de bu ilanlardan birine yerleşip radikal bir karar almaniz gerek misal aylık 22 bin tamamı size kalacak yemek yatak kira vs vs masrafınız olmaz çocuklar yanınızda olur bir nevi kurtuluş olmaz mı sizin için ?

off evet 5aylık gibi okuyunca içim gitti hani ben de veriyorum benim oğlana makarna pilav vs ama seviyor diye tamamen hatta az önce bulgur pilavı yedi salçalı tereyağlı bayılıyo çocuk ama makarna vs verdigimde mutlaka o güne et tavuk protein ekliyorum bulgur pilavı yedi diye akşama tavuk yapayım diyorum bizimkiler mi çok şanslı bu yavrucaklar mı şok şanssız biz mi akıllıyız bu kadınlar mı akılsız bilmiyorum. hani kadına da cok üzüldüm cok zor yasadıklarının binde birini yasamak istemem ama erkekler kendini belli eder ya adam it gibi calısıp bi anda isi mi bıraktı bence bastan belli edilen seyler bunlar sürekli iş değiştirir memnun olmaz vs anlarsın yani allah yardımcısı olsun cocukların en cok da 18aylık olanın

Onu düşündüm ama çok riske girer Allah korusun o baktığım vefat etti yada memnun kalmadı ben iki çocukla ortada kalacağım onu nasıl göze alabilirimki

Evet 2 cocugum var.Bebek gidasizliktan gelisememis ,zihinsel ve fiziksel olarak buyuyemeyecek bakilmazsa.Buyuk cocukta ayni durumdadir,makarnayla besinsiz ne durumda kimbilir.Buyume geriligi onda da vardir.Ben sadece savunmasiz cocuklara uzuluyorum.

Onu düşündüm ama çok riske girer Allah korusun o baktığım vefat etti yada memnun kalmadı ben iki çocukla ortada kalacağım onu nasıl göze alabilirimki
Tamam dahayat ya söyle olursa ya böyle olursa diye yaşanmaz ki
Ya evladınız Allah korusun bakimsizliktan ölürse?ya kalıcı bir hastalık oluşursa
Siz iş yerlesir canla başla çalışır kendinizi kabul ettirirsiniz
Vefat mi oldu başka iş bakarsiniz
Bu şekilde gelecek kaygısı ile daha mi kolay hayatınız ben anlamadım ki kuzum

Devletin ücretsiz kreş desteği var. Ayrıca çocuklar için sosyal ekonomik destek mevcut. İkisine de aynı yerden başvurabilirsiniz. Çocuklardan birini devlet kreşine/anaokuluna, öbürünü de özele (destek çıkarsa) verip çalışabilirsiniz bence. Bir süreliğine iki çocuk için ekonomik destek de alabilirseniz eğer daha çabuk toparlanırsınız diye düşünüyorum. Aile bakanlığına bağlı olan Sosyal hizmet merkezi müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Konu sahibi git çocuklarınla belediyeye kaymakamlığa falan başvur. En azindan gıda yardımı alırsın. Sağlıklı dünyaya gelmiş cocuklar senin yüzünden engelli olabilir. Besin yetersizliği sebebiyle gelişimleri geride kalmış. Aslında senin ve kocanın ceza alması gerekli.

Bakın 3 çocukla ortada kalmış annenin çalışmayan hatta çekip giden bir babanın çocuğuyum sizin çocuklarınızın yaşadığını yaşadık bizde ve hep derim ki keşke annem yurda verseydi bizi keşke bütün kardeşlerim okuyabilseydi diye verin çocuklarınızı devlete kimse sizden alamaz onlar yine sizin evladınız kendinizi biraz toparlayana kadar orda çok güzel bakılırlar memur olurlar duygusal bakmayın onları düşünün kuru kuruya sizin yanınızda durmalarinin hiç bir faydası yok

Bu ne biçim yorum ya siz nerden biliyorsunuz kadının neler yaşadığını belki kocası tecavüz etti. Belki ikinciye hamile kaldıktan sonra kocası bir kaç aydır psikolojik bir bunalım sonucu böyle oldu. Ne diye sormadan yargılıyorsun. Baksana çocuğunu bırakmayı düşünmeyen çare arayan bir anne var.

Yukaridaki yorumda belirttim köye gittim diye orayı okuyun lütfen
Köye gittiniz ama köyden neden döndünüz onu hala anlayamadım. Buzluğa attığınız poşetlerin görümcelerinize verilmesi yüzünden mi? Köyde yemek pişmiyor sofra kurulmuyor mu? Temelli evinizi kapatıp köye yerleşme şansınız yok mu, bostandakileri buzluğa atacağınıza günlük taze taze yersiniz.

Başvurdum bekliyorum. Neden ben ceza alınca içiniz mi soğuyacak ben elimden geldiğince
Hayır o değil kayınvalidem kovdu bu daha bostanima girmesin dedi karını da al git dedi

Yaa çokmus yaa ona gitse kiraya gitse elimde birşey kalmazki eğer böyle pahaliysa şuan araştırıyorum
Asgari ücretle 2 çocuğun kreş masrafını nasıl karşılayacak siniz en düşük 5 bin olsa aylık 10 bin eder asgari ücret 11 bin küsur ne yiyip ne iceceksiniz nasıl kira ödeyeceksiniz.

Bu herif haftada bir yaniniza gelirken hic mi eli dolu gelmiyor .Cocuklarim bir yumurta yesin iki kofte yesin demiyorsa ne diye geliyor yaniniza?
Abur cubur alır çikolata kola tarzı arayıp ta demez ne eksik diye ben ararım süsü eksik diye oda gece geldiği için market kapalı der hep bir bahanesi var neyine yetmiyor der zaten kilolusun der ben değil çocuklar için diyorum dediğimde ise onlar gayet iyi bizde böyle büyüdük der

Yani yanlış anlama ama en azından pazar kurulan yerlere,akşamları tam pazarcılar gitmeye yakın git. Kalan sebze, meyveyi al evine götür. Bir elma bir elmadır bu çocuklar için. İnan bana, böyle marketlerin önlerindeki çöplere baksan, işine yarar şeyi alsan, ya da market çalışanlarıyla konuşup ürünlerin çöpe atılacağı zamanları öğrensen gidip alsan kimse yanlış düşünmez. En azından bunu yap.

Boşandıktan sonra nerede yaşayacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…