Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Araştırdım bilgisayari şart koşuyorlar
Yatılı yaşlı bakımı vb bir iş baksanız.
Çocuklarınızla kabul ederler belki.kreş ücretinin altından nasıl kalkacaksınız?
En azından barınma,beslenme vb temel ihtiyaçlarınız karşılanır,çocuklara da iyi bakabilirsiniz. Hemde paranızı biraz da olsa biriktirme şansınız olur.
Allah yardımcımız olsun

Evde yaprak sarın, tütün sarın, iğne ya da tığ oyası yapın, yarım gün de olsa temizliğe gidin. Devlet kreşlerinden birine büyük çocuğunuzu kaydettirip küçüğüyle çocuk bakımı ya da temizlik işi düşünün.
Ona bahane, buna bahane. Kayınvalidenizin evinde kalırken bostandan buzluğa stok yapacağınıza günlük pişirip pişirip yedirseydiniz belki göze batmazdınız. Daha çözüm odaklı olsanız?
Yozgat'ta mı oturuyorsunuz?

Dediğiniz sarma işi de güzel aslında bir araştırayım evde ne tür yemekler yapılıp satılır diye temizlik işi de benim üst komşum yaşlıydıya ona temizlikçi geliyordu ev işine ona soyliyeyim ben yaparım diye çok iyi bir teyzeydi bakalım ne diyecek. Kaynanam istedi onları kışlık hazırlığı olsun diye kafama göre koymadım ki

Alırlar almasınada
Öyle kreşler özel oluyor bunu asgarı ucretle karsılayamazsınız
Bence kaymakamlık beledıyr gıbı yerlere bı basvursanız

Yozgat'ın çok yakını

1.5 yaşında çocuğunuzun 7 kilo almasına nasıl üzüldüm nasıl ya..

Aslan gibi her yana atılıp çözüm bulmanız gerekirken açıköğretim, sınav bilmem ne diye vakit kaybetmiş olmanıza inanamıyorum. İki çocuğumu da alır gerekirse belediyenin kapısında yatardım yardım alana kadar. Evlatlarınız size muhtaç ya. Lütfen kendinize gelin. Daha gerçekçi ve kısa vadede size yardımcı olacak planlar düşünmelisiniz. Önce bi kendinizi toplayın, çocuklarınızın boğazından düzgün yiyecekler geçsin sonrasını sonra düşünürsünüz.

Mesela malzemeleri verip kimisi evde mantı falan yaptırıyor kışlık için. Öyle bir şeyler sorsanız. Ya da saatlik ütü işleri oluyor. Parça başı ya da saat olarak ücret veriyorlar.

Çocuklarınızı da iyi bir hastaneye çocuk doktoruna götürüp durumu izah edip gereken testleri yaptırsanız? Raporlu mamalar var. Yazdırın onlardan, cüzi bir ücret çıkıyor. Onu da alamam derseniz siz gönderin reçete kodunu ben eczaneden alıp size kargolayayım. En azından biraz toparlarlar. Bir de multivitaminler var evet onlar da ücretli, balık yağı vs. Ama eğer doktora gider reçete gönderirseniz ben elimden geldiğince bu şekilde destek olmak isterim. Yönetimle konuşurum.

iyi de herşeye ama herşeye bahaneniz var
sığınma evinde çamaşır suyu kullanmışlar
k.valideniz topladıklarınızı görümcelerinize vermiş

yahu siz "sığıntı" durumdasınız. 2 çocukla gitmiş bir yerlere sığınmışsınız...ne bekliyorsunuz. premses gibi davranılmayı mı?

kayın ailenizin maaş kartını zaten kullanıyormuş kocanız, 2 çocukla gelin de yanlarında ne yapsınlardı daha mesela?

şaka mısınız?

sizin onu beğenmeyeck bunu beğenmeyecek bir lüksünüz var mı?

3500 lira kira ödemektense kapatın evi gidin köye k.babanızın bir odasında durun 3500 liralık market alışverişi yaparsanız çocukların karnı doyar

köy sabahtan gidip akşama gelincek bir mesefade ise siz de günlük temizlik işi bakarsınız. zaen 2 sene dişinizi sıkarsanız sonra 2 çocuk da kreş çağına gelmiş oluyor (bizim köyde de okulda kreş açılıyor gerekli sayı olursa öğretmen veriyorlar, köyde kreş bile olabilme ihtimali var).

yok değilse köyde de gündelik iş çok oluyor
her ürünü toplamaya sapa samana ahırlardaki hayvanlara bakıma kadar bir sürü iş var köylerde

ya da köyde bakıcı arayan tezyzeler amcalar olabiliyor..iyi kötü kendini idare eden ama banyosunu yaptırcak sobasını yakacak kişi arada yemek yapacak kişi arayan çok oluyor köydeki anasına mesela haftada 2 gün böyle bir yaşlının işlerini yapsanız çocukları parasını verir
gibi gibi

bulaşık işi buldum diyorsunuz da hiç aklınız kesiyor mu?
11 bin maaş alacaksnız kreşler zaten devlet almaz şu anda 1.5 yaşı özelde 0 bin liraya zor verirsiniz kreşe....

sizin bakıcı tutcak filan durumunuz mu var Allah aşkına siz ancak bakıcı olabilirsiniz birilerine

ya da üniversite meseleniz varmış
Allah aşkına hayatınızda tek eksik o mu şu şartlarda?

Aslinda kreslere basvurabilirsiniz is icin. Temizlik elemani veya asci olarak veya baska bir pozisyon hem cocuklarinizi da o krese verirsiniz gozunuzun onundebolur siz de paranizi kazanirsiniz

Onu düşündüm ama çok riske girer Allah korusun o baktığım vefat etti yada memnun kalmadı ben iki çocukla ortada kalacağım onu nasıl göze alabilirimki
E tamam ama biryerden başlayacaksınız illaki.
Sizin evliligi surdurmeye yada köye ailenin yanına gitmeye niyetiniz yoksa en uygunu bakıcılık,baska bir şehre gidin gerekiyorsa. Aylık 22.000 yazıyordu ilanda,1 sene baksanız bile elinizde bir meblağ kalır. Sonucta kira,elektrik,su vb masraf kalemleriniz olmayacak. Çocukların bakılması sorunu da yok,yanınizda olacaklar.
Ayrica memnun kalmadı ne demek,sizin o işe ihtiyacıniz var,iyi çalışırsanız neden memnun kalınmasın ben inanın anlamıyorum. Evet zor iş hasta,yaşlı bakmak ama şu an en makul is sizin için ,baska sehirde de olsa.

Çocuklar çok küçük, babalarına güvenip bırakabilir misin?ya da evlere temizliğe falan gitsen, gorumce arada idare eder belki..haftada 1 gün gitsen bile çocuklarına gıda alırsın en azından..co uklar okula başlayınca o zaman düzenli bir işe girersin..allah yardımcın olsun..

İki çocuğa maaşınız komple gider kreşe verirseniz maalesef. Belediyenin devletin kreşlerinin de çalışma saatleri uymaz. Alternatifiniz yok mu?

Sosyal yarsımlaşmaya da başvuru yapın, muhtara gidip aynen burada yzdığınız gibi durumunuzu anlatın. Onlar sosyal yardımlaşmayla kordineli, sizi yönlendirirler.

Gittim tam on gün durdum alttaki yorumda yazdım okuyun lütfen
Tamam ama siz de normal koşullarda değilsiniz ki şu anda. Her seçeneğe bir kulp takıyorsunuz. Çocuklarınız mağdur olacağına kusura bakmayında yetişkin olarak siz biraz mağdur olun. İşe girseniz belki daha çok yorulacaksınız , patronunuz yeri gelecek fedakarlık bekleyecek. Bugün geç çık, yarın erken gel diyecek. İş hayatını da çok adil beklemeyin bence. Kayınvalide yanında bir başlayın hayatı yasamaya, maddiyatı düzelttikçe şartları iyileştirirsiniz

yani ben de çok merak eidyorum
ne bekliyor acaba

bulaşıkçı olarak alırlar ama geceyarısına kadar çalışır mesela mutfak kapandıktan sonra mutfağı toplar çöpü çıkartır, hatta bir sonraki gün için birşeyler isterler, yerine göre artık... öyle 8 saat mesai mi zannediyor? akşam 11de 12de eve nasıl gelecek mesela çok merak ediyorum çünkü her şeye bir kulp buluyor da ...çalışmanın böyle yönleri hakkında hiç düşünüyor mu?

Kesinlikle bu konuda bencillik yapıyor çocuk bu haldeyken diğer seyleri konusması bile anlamsız her sey bi bahane

Gerçekçi olmak lazım. Özür dilerim ama iki tane küçük çocuğun en temel ihtiyacı olan beslenme masrafını bile karşılayamıyorsunuz üniversite hayalleri kuruyorsunuz. Çocuklar yetersiz beslenmekten hasta olacak pembe hayallerin sırası mı?Mümkün mü şu durumda? Kazansanız bile nasıl okuyacaksınız? Ya köye gideceksiniz, ya da temizlik ya da gündelik gibi işlere bakacaksınız. Çocuklara aşırı üzüldüm.

Araştırıyorum ya temizlik yada bakıcılık
Hanımefendi çamaşır suyu kokusuna dayanamam diyorsunuz nasıl temizlik işi yapacaksınız? 2 çocuğunuzla kimse sizi bakıcı olarak da işe almaz. Hadi evinizde baktınız diyelim kocanız evdeyken kimse çocuğunu evinize de bırakmaz.

Gururu, yaşadığınız haksızlığı bi tarafa bırakıp köye taşının lütfen. Annelik sadece çocuğu çok sevmek değil ne yazık ki.

Boyu hatırlamıyorum ama 7 kilo
Çocukta kalıcı beden-zeka geriliği oluşabilir Allah korusun. Boyları kısa kalabilir. Kemikleri gelişmeyebilir. Lütfen ama lütfen sosyal hizmetlere başvurun. Birçok üye demiş size hastanede raporlu mama veriliyor diye lütfen yarın hastaneye götürün çocuklarınızı sonra konunuzu güncelleyin. Bak burada yardımcı olmak isteyen pekçok iyi niyetli arkadaş var. Cidden kendimi zor tutuyorum seni incitmemek için. Lütfen aklını başına topla. Bu hayatta tek öksüz doğan sen değilsin. Kendine acımayı kes. Önce hastane işini hallet işleri sıraya koymayı öğren.

Köye taşınmaktan başka çareniz yok. Kadının bostani dondurucusu vs karışmayın günlük karnınız doysun çocuklar biraz toparlasin. Köyde etrafta iş varmi araştırın herseye bahane sunuyorsunuz 1.5 yaşında çocuk 7 kg yahu aklım almıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…