Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Ben onlarsiz olurum benim yaşam sebebim onlar onları ben verirsem aklımı kaybederim ki çok ciddiyim onlara bakmaya kıyamıyorum onlar uyurken bile özlerim o derece düşkünüm
Allah sizi yavrularımıza bağışlasın.
Evlatlarınizla mutlu sağlıklı hayırlı omurleriniz olsun inşallah
Belediye ve kaymakamlık temel gıda yardımı yapıyor .
Yaşadığınız şehir neresi özelden yazın.
Benim sehrimde iseniz bir tajim yardimlar denk geldikçe verdiririm

Hiç üzülmeyin geçer bu günler nelere şahit olduk neler gördük hayatta.etrafta çok örnek var.si çocuklarınız için ne iyiyse onu yapın.
Birde bulunduğunuz şehirde kreslere benim yardıma ihtiyacım var diyin kreşler bazı cocukalri ücretsiz olarak gönüllü bakıyor ihtiyaç sahiplerine bizzat tanıdığım biri yaptı bunu calisirken

+111111111

Neden herkes anne baba olmamalının özeti gibi konu sahibi ve kararları.

Öncelikle sosyal yardımlaşmaya görüşmeye gidin, telefonla olmaz, biraz koşturmanız lazım. Bir de yaşlı bakımı sizin durumunuzda en mantıklısı gibi görünüyor. Bulunduğunuz ilin sosyal medya grupları vardır oralardan takip edebilirsiniz, illa size uygun bir yer bulunur. Herkes 20 alıyorsa siz 15 alırsınız çocuklarınız da yanınızda olur. Gerekirse büyük çocuğunuzu devletin kreşlerinden birine verebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla bezli almıyorlardı, tuvalet işini çözmelisiniz çözmeydiyseniz. Bu adamdan da boşanın bir an önce.

Bahsettiğim diğer yöntemleri bi deneyin lütfen.

1. Köyden kovulmuşsunuz, sığınmadan kovulmuşsunuz, bence heryerde kavga ediyorsunuz insanlarla ve bunu düzgün aktarmıyorsunuz burada.
2. Geçinmeye gönlü olan geçinir, çocuklarımi uyurken bile özlüyorum diyorsunuz, o zaman kusura bakmayın ben olsam kayınvalidemin gerekirse bir taraflarını öperdim.
3. Bahane şey gibidir herkeste bulunur. Oturdum 9 sayfa okudum, bütün kadınlar size öneride bulunmuş, hepsine ama ama ama. Yine hiçbir topa girmemişsiniz.
4. Hanımefendinin biri ilanlar atmış, aklı selim bir insan "yaaa bu ilanları hangi siteden buldunuz, ben de bir yaşadığım sehir icin bakayim" der ama siz "attiginiz ilanlarda yasadigim sehir yok" diye cevap veriyorsunuz", siz inanilmaz armut piş ağzıma düş insanısınız.
5. Hukuk kazanmak isteyen insan nasil aöf kazanır? Arada dağlar kadar puan farkı vardir, insan kapasitesini bilmez mi?
6. Bulaşıkçılığa başlayın, 1 hafta sonra birakacaginiza yemin edebilirim ama ispatlayamam çünkü yukarida dedigim gibi sizin geçinmeye gönlünüz yok orada da "biri bana sunu yapti, bunu yapti" dersiniz.
7. Durumu olmayan tanidigimiz bir teyze var, sarma sarar, örgü örer, çabalar, komsusunun bahçesini kullanmak için izin istedi, ekti biçti bir kısmını kendine alirdi bir kısmını ektigi bahcenin sahibine verirdi, bunun kurbanı var, zekatı var, fitresi var, komşuluk hakkı var. Her seyde o teyze aklimizdadir bizim, hic mi yok yardimci olan konunuz komşunuz, esnafınız. Durumunuzda bir sıkıntı var ama çözemiyorum.
8. Cocuklarinizi sevgi evlerine verin vermeyin diyemem, evladim daha karnimda bunun nasil bir his oldugunu bilemem lakin onu bile ornek gosteren "keske annemiz verseydi" diyen üyeleri bile dinlememişsiniz, siz aklinizi herkesten üstün görüyorsunuz ama çok ozur dilerim değil, haberinizin olsun!

Son düzenleme:
Bu konuyu 2-3 ay önce de açtı. Kaç gece uyuyamadım sebze meyve yiyemeyen çocuklar için. Çorba, makarna ve pilavla besliyor. Eti tavuğu balığı geçtim yumurta yediremiyor çocuklarına. O zaman da kaç sayfa yazıldı akıl verildi kendisine. Kafasında sabitlediği tek şey, kaynanam köyde iş yaptırıyor bana. Çocuğun varsa seçme şansın yok. Gelme de demiyorlar kendisi gitmiyor. Gerekirse sırtımda taşıyarak giderim köye ve verilen her işi yaparım. Yeter ki çocuklarım sağlıklı olsun yesin içsin. Yavrucak 1,5 yaşında ve 7 kilo

Gönül ister tabi, boşansın eşi yeterli nafaka versin, çocukların her ihtiyacını görsün. Ama ortada böyle bir baba yok, vicdansız bir adam var. Bu durumda köprüyü geçene kadar ayıya dayı denir değil mi? Köy dediğin, her yerde yiyecek vardır. Tavuğu yumurtası meyve ağacı, sebze tarlası, taze sütü peyniri. Köy yerinde hiç bir çocuk aç kalmaz. Herkes iyi niyetli olarak iş yardım bulma fikirleri veriyor. Aa o da iyiymiş, bu da güzel fikirmiş, bunu da araştırayım yazıyor. 3 ay önce de böyle yazıyordu. Yazık günah ya götür ver sosyal hizmetlere, durumun düzelince, düzenli gelirin başını sokacağın evin olunca da git al.

2 cocık icin kres 1 asgari ücreettne fazla ister yalnız
Allah yardımcınız olsun ,kimse yok mu bakacak birine bari

Çocuğa acil müdahale lazım, siz sırtını sıvazlıyorsunuz. Evet günler geçiyor ama çocuklarda da kalıcı hasar oluşuyor. "Çocuklarınız için ne iyiyse onu yapın" fikriniz kadının umurunda değil. Tek bir yol var ve onu asla yapmıyor. Daha önce de açtı aynı konuyu. Makarna çorba yediriyor sadece. Eti balığı tavuğu geç meyve sebze yumurta bile yok. Benim kızım 6 aylıkken 7 kiloydu, bu çocuk 1,5 yaşında. İki çocuğu aynı ande hem de ücretsiz hangi kreş alır? Bulaşıkçılık işi bulmuş. Bulaşık demek restoran kafe demek. Geç saatlere kadar çalışacak, kim bakacak çocuklara? Kadın zaten hayal aleminde yaşıyor lütfen her şey normalmiş gibi cesaretlendirmeyin. O çocuğu belki de yatırarak tedavi edecekler. Aşıları, doktor kontrolü bile yok eminim, olsa doktor kontrollerine götürse çocuk doktoru kesin müdahale ederdi.

Bana kizmayin ama cocuklarin ana sag baba sag genis ailede bir suru insan var. Bir zahmet calissinlar doyursunlar. Bugun bizler de kari koca isi birakip evde yatmayi biliriz. Sonra cocugum ac diye aglamayacaksin. Buradaki pek cok kisi vicdani yuku ustlenmis ama ben realist bakiyorum.

O yaş çocuğu ancak özeller kabul eder. İki çocuk vereceksiniz. en kötü okullar 7binden başlıyor. İki çocuk vereceksiniz. Alacağınız asgari ücreti kreşe verecekseniz ne anlamı var ki çalışmanın

Zamanla bilgisayarda alacak duruma gelirsiniz. Bilgisayar alınca da evde çağrı merkezi işi yaparsınız.
Çağrı merkezleri bilgisayarı veriyor zaten.

Şu anda en mantıklısı köye yerleşmek veya yatılı iş bulmak. Bahanelere sığınmayın. Eniştenizin durumu nasıl bilmiyorum ama hayatını kaybedecek gibiyse de kardeşinizle ortak eve çıkın. Birbirinize destek olursunuz.

Enişteyi inşallah doğru hatırlıyorumdur.

Ah çok üzüldüm çocuklara. Sürekli bahane üretiyorsunuz ama. çocuklarım aç olsa gider kv yanına otururdum sesimi de çıkarmazdım. elbet o evde birşeyler pişiyordur çocuklarınızın karnı doyardı. iki evladım var benimde aç olsalar ne yapar eder bir yolunu bulurdum. evde sarma sarabilirsiniz temizliğe gidin. büyük çocuğunuzu bağımsız anaokulları alır eğer ayı tutuyorsa tek çocukla temizliğe gidebilirsiniz. parça başı ütü yapın evde yufka açın dantel örün ne biliyim konu komşuya haber salın halı yıkamaya temizliğe. belediyenin aş evleri oluyor eski oturduğum evde yan binaada bir teyzeye getiriyorlardı burası büyük şehir ama orada da vardır belki en azından sıcak bir çorba geçer boğazlarından. çocuğunuz o kadar zayıfsa doktora gidin belki hastaneye yatırırlar bir hafta bir haftadır karınları doyar. belediyeye gidin yardım kuruluşlarının instagram sayfalarına yazın.

Fake mi trol mü yoksa Bi amacı mı var anlamadım ama zerre samimi bulmuyorum. Daha geçenlerde hukuğu kazandım diye konu açmamış mıydı? Atıyor kafadan demiştim ki eminim attığına. Hiç bi öneriyi de dinleyeceği yok. Köye git diyenlere gittim görümceme verdi topladıklarımı diyor. Kimse senin köye gidip ne var ne yok toplayıp tamamını eve getirmene izin vermez ki. Otur topla yedir diyoruz ama kalmak istemiyor köyde. Kv ile anlaşamıyormuş. Sonra da çocuklarım için ölürüm biterim diyor. Kv ile analaşamama görümceyle sidik yarıştırma lüksün yok çalışacaksın köyde çocukların karnı doyacak ses çıkarmayacaksın bu kadar. Kira da cebinize kalacak. Biri ne güzel sormuş madem çamaşır suyuna dayanamıyorsun temizliğe nasıl gideceksin diye. Bunların cevabı yok bunlar düşünülmeden hıı bakarız diye verdiği cevaplar. Boşuna tavsiye verip ilan atmayın yazık insanlar uğraşıyor üzülüyor yalandan. Konu sahibi fakrdir inşallah ama değilse en az kocası kadar tembel çocuklarını umursamayan biri.

İlk okuduğumda çok üzüldüm, ama sayfalar ilerledikçe konu sahibinin konuyu açma sebebinin üyelerin vicdanlarına oynayıp, yardım toplama olduğunu hissetmeye başladım. Muhtemelen karı koca böyle sağdan soldan yardım toplayarak çalışmadan geçinmeye çalışıyorlar.

Yoksa çocuklarına bu kadar düşkün olan bir anne ne yapar eder bir yolunu bulurdu. Yazık o çocuklara...

İlanlarimla ilgilenmediniz
Şehrinizi yazmadiniz
Bari o telefon numarasına sizin sehrinizde var mı öyle iş diye sorun onu da yapmadınız
Kaldı ki okula giden çocuğunuz yok sizin şehir seçme luxunuz olamaz ki amacınız evladinizi açlıktan kurtarmak olmalı
Öyle çok seviyorum uyurken özlüyorum diyerek karnı doymuyor çocuğun farkında mısınız

3 sene önce bir anne-bebek whatsapp grubundaydık. Orda annelerle ek gıda ne versek vs tartışırken bir anne durumu olmadığı için pirinç unu verdiğini söylemişti. Kadının özelden adresini isteyip, meyve sebze, et, tavuk, yumurta, pekmez, zeytinyağı, bebek bezi aklınıza ne geliyorsa göndermiştim sessiz sedasız. Haftalar sonra gruptan ayrıldım. Bir gün grup yöneticisi iletişime geçti benimle. Kadın bahsettiğiniz gibi benim yardımdan sonra tüm üyelerden yardım istemiş.

Konu sahibinin amacını bilmiyorum ama ilk okuduğumda destek olmak istedim. Yorumları ve verdiği cevapları gördükçe vazgeçtim. Çünkü belirttiğiniz gibi en ufak zorluğa gelemeyip armut piş ağzıma düş modunu farkettim.

Bir de hayal dünyasında asgari ücretle 2 çocuğun kreşini karşılayacağını falan düşünüyor. Buraya yazana kadar 2 kreşi arasa zaten cevabı görüp başka bir yol bulmaya çalışacak ama ı ıh.

Bugun oglum icin bi krese baktim mahallemdeki kisa gun icin eylul-haziran arasi 80 bin istiyorlar asgari ucretle hem bu meblaglari odeyip hem ev gecindirmesi mumkun degil. Kendi kafasinda kolay saniyor bazi seyleri. Dun yorum yapmistim kreslere is basvurusu yap cocuklarin da yaninda olur hem diye en azindan bedava olmasa da indirim uygularlar ama konu sahibi pek dikkate almadi sanirim bu onerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…