Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

daha bekardim hey gidi gunler hey

annem babam ben 2 atne kizkardesim aksam yemegi yiyoruz .ortada salata var anem kivirciklari kocaman kocamn bolup koymus ama guya salata yani hersey var .hemde guya vitamini gitmesin diye yalannnnn hep usendiginden

neyse babam salata yerken dogal olarak kivircik agzina tam sigmadi kenarinda kaldi osiralar 5-6 yasinda olan kardesim. babaaaaaaaaaaaaaa ayni otuz (okuz)gibi yiyosun demisdi

gulmekden yerlere yattik ya cok komikdii

ufff çok fena ablanın yerinde olmak istemezdiimm....

yukarıdaki olayı bundan birkaç ay evvel okuduktan sonra aşağısındaki yorumu yapmışım , yapmışım ama başıma gelecekmiş meğer....

benim ufaklık geçen gün ben mutfakta yemek yaparken onun tv seyrettiği için sesinin çıkmadığını düşündüğüm bir ara aynısını yapmış...:84:

o anda kaçmak istedim evden ama kaçmak fayda veremeyeceği için doğru banyoya...

onu bir güzel keseleyerek yıkadıktan sonra da odayı hallettim

ama olan bizim akşam yemeğine olmuştu ondan sonra....

Topiği çok beğendim, evli değilim ama bende paylaşmak istedim birkaç anı..

Yeğenim geçen yaz 1,5 yaşında falandı..Deniz kıyısına gittik bu sırada bezinide çıkartalımda çocuk rahat etsin dedik..Nese biz oturuyoruz, ezan sesi duyuldu..Bu yampiri yampiri ufak adımlarla bize koştu ve başladı namaz kılmaya..Ama ne kılmak ağzını kıpırdatıyor sanki dua okuyormuş gibi, bi yandan da alttan koyvermiş gidiyor, bacaklarından çişi süzülüyor

Babası off road yapıyor hobi olarak, arabanın çamura batan videolarını izleye izleye çamur hastası oldu

Nerde çamur görse çamuraaa batalııııım diye çığlık atıyor..Yolda giderken çoğu kişi anlamıyor haliyle garip garip bakıyorlar

Hatta bi videosu var her misafirliğe gitmişler annesi ile bahçeli bir eve..Orada çamurlu su görmüş..Bir görseniz nasıl atlıyor içine..Ne üst ne baş

Bide şimdi çok bilmiş olduki sormayın geçen cumartesi alışverişteydik ayy annecim pembe daha güzel dimi, annecim bence bunu al ( kendisi erkek ve yorum yapıyor biz kız bebek kıyafeti seçerken )

Bana da hala demez, çok nadir halacım der onun dışında; Burcucum gelirmisin, burcucum size gidelim..Burcucum aşağı,burcucum yukarı..

Babacım bizi tatile götür benim çok ihtiyacım var !

Şuan 2,5 yaşında..Bu yaşta böyle çok bilmiş olmayı bırak ben ilk okula başlarken bile saftım..Biz böyle değildik vallahi yeni nesil zehir gibi..

Son düzenleme:
karşı komşuma misafir gelmiş ve misafirin çocuğuyla komşununki ellerinde su tabancası oynuyolar merdivenlerde.ayakkabılarım kapının önündeydi.bu ikisi benim ayakkabının içine tabancayla su sıkmışlar ıslatmışlar bi güzel.üstüne eşim gelmiş görmüş ayakkabının ıslak olduğunu.kapıdayız, yaramazlar o civarda onlara diyo nie ıslattınız ayakkabıları filan.ellerinde su tabancasıyla '' biz yapmadıkkk '' diyolar. gel de inan
neyse oğlan ertesi gün bize geldi.bi daha yapmasın diye biraz üstüne gittik tabi.ayıp öyle yapılır mı filan diye.bu ezildi büzüldü gitti sonra.normalde bizim evden çıkmak istemez bu sefer çabuk gitti

annesi bakmış bi durgunluk var hayırdır çabuk geldin demiş. '' işte durasım gelmedi.fazla ilgilenmediler '' demiş .annesi de naptın canlarını mı sıktın filan demş anlat filan.yok.

aradan bi süre geçmiş bu canı sıkkın kendi kendine konuşuyomuş '' off sölesem annem kızar sölemesem ağzım kokar(bunu bende anlamadım). yarabbim napacam ben şimdii'' diyomuş

sonra annesi üsteleyince anlatıp azarı yemiş tabi

Baştan 3-4 sayfa okudum çok komikti tabi bu arada benim yaramazların küçüklükleri geldi aklıma ama ne yazıkki ben çok sabırlı değildim.

Benim ikizler daha 10 aylık falanlar uyuttuk, misafir geldi onlarla bahçede oturuyoruz ama bayağı zaman geçti ben dedimki bunlar ne kadar çok uyudu bir bakayım içeri girmemle çığlığı basmam bir oldu. çekmecenin üzerinde büyük kristal vazoyu düşürün, çekmecelerde ne kadar iç çamaşırı var boşaltın her yere dağıtın ve en enteresanı komodinin birini devirin nasıl becerdiler halen hayret ederim ama ikisi bir olunca yapmak zor olmadı galiba.

Birde kızım küçükken kanepeye çıkamazdı ve oğluma kardeş yat derdi, oğlum yatınca onun üstüne çıkar oradanda kanepeye otururdu. off daha çok var benim yaramazların maceraları.

Bir Ramazan günü eşimle oturduğumuz lojmanı boyadık, ertesi gün izinliyim sabaha kadar temizliği bitirdik, dedikki sabah yatarız. Ben sabah bir uyandım mutfağa bir girdim ki gene bir çığlık tabi eşim beni odaya götürüp kapıyı üzerime kilitledi. Benim bücürler siz buzdolabını açın yumurtaları ortaya kırın, şokellayyı yerlere, duvarlara sürün, gece hamur yapmıştım onu alın heryeri hamur yapın, ya hatırlıyorumda kabus gibiydi ama zavallı eşim temizledi. şimdi dokuz yaşındalar halen yaramazlar ama o kadar değil artık.

Az önce oğlumla aramda geçen konuşma
Anne bütün doktorlar ve hemşireler örgü örmeyi bilirler değil mi
Hepsi bilmez heralde neden sordun?
Hayır anne hepsi bilir.
Öyle mi?
Evet öyle yoksa beni senin karnından çıkarıp dikemezlerdi.Dikmekte örgü gibi birşeydir.Örgü öremeyenler doktor ve hemşire olamaz.

inanmıyorum yaa çok şeker allah bağışlasın

bir yerden okudum veya duydum tam olarak hatırlamıyorumm
bir gün anasınıfında bir öğretmen öğrencileriyle beraber beslenme saatindeler ve herkes yemeğini yerken bir tane öğrencisinin çok konuştuğu için yemeğini yemediğini farkediyor ve daha sonra;
- konuşmazsan yemeğini daha çabuk bitirirsin diyor ve çocuk konuşmasını kesiyor ama yine çocuğun yemeğini yemediğini farkediyor bunun üstüne soruyor;
-neden yemeğini yemiyorsun? diyor. çocuğun cevapı tam olarak şu;
-öğretmenim içimden konuşuyorum içimden konuşurken yemeğimi yiyemem ki

yaa kelebekcim gülme komşuna gelir başına

aman yarabbim.evliya sabrı lazımm.düşünmek bile istemiyorum o durumları.eyvah eyvah.hakkaten gözüm korktuuu

yaklaşık olarak bir haftadır benim küçük böcüğe tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum...
bu eğitimin bu kadar zor olduğunu ya unutmuşum ya da bu ufaklık beni fazla zorluyor...
çünkü büyük oğlumda bir haftada bu işi halletmiştik...
bu konuda abisine çekmiş olmasını diliyorum

neyse gelelim olayımıza ben bu tuvalet olayını fazla abartmış olmalıyım ki çocuk beni
her gördüğünde anne çişim yooooooooook demeye başladı...
mesela ben mutfaktan oturma odasına giriyorum ve daha ağzımdan tek kelime çıkmadan çocuk başlıyor
anne çiş yok gelince anne tuvaletim geldi dicem p.p.ye söyleydim çişini tuvalete yapacak diyor...
diyor ama daha bir kere söyledi malesef...
bu çocuk daha 3 yaşında bile değil ve şimdiden benden bıktı bakalım bu savaştan zaferle kim çıkacak...

çubuk ve topları

aklıma geldi birden benım de 2 yaşında kız yeğenim var . çok zillidir kendisi. bir gün ablam yeğenim e (buse) kızım onu yap bunu getir vs vs emir veriyo bizim zilli sonunda bıkmış ki o müthiş lafı patlattı " of anne usandım senden " hepimiz çok gülmüştük

bende böyle bir konu açmıştım yeni ama zaten varmış arama butonundan aratmıştım ama çıkmamıştı neyse buraya devam o zaman
oraya yazdıklarımı buraya alayım..:)))

kızımın beni geçen gün düşürdüğü komik anı yazayım..kızımla markete gittik kasada sıra bekliyoruz.elindede suyu vardı bir anda suyu yere attı bende eğildiğim anda almak için gürültülü şekilde gaz çıkardı herkes dönüp bana baktı herkes benim çıkardığımı sandı açıklama yapayım dedim kızardım (çok çabuk kızarırım ) kızarınca zaten suç hepten bana kaldı marketten çıkınca eşimde demezmi hiç böyle yapmazdın neden yaptın dedi sende mi dediim...eee o kadar minikten bu koca ses nasıl çıkar eee be kızım hala ihaleyi bana bıraktın ya inanamıyorum birde millet ağzını burnunu buruşturmaz mı off offf...şimdi düşündükçe çok gülüyorum tabii

Son düzenleme:
geçenlerde "rango" diye bir animasyon film var seyrredenler bilir susuzluk çeken bir kasabalılar su arıyorlar...bir kertenkele var nasıl susuzluk çekiyor resmen kurumuş,aa bir baktım ki kızım eline almış suyu gidip su döküyor televizyona su verecekmiş..Ahh vicdanlı yavrum sen nereden biliyorsun nasıl anlıyorsun keşke hepimiz sen gibi siz gibi olabilsek...seyrettiği animasyonlara verdiği tepkiler beni çok şaşırtıyor "rio"dada yine seyredenler bilir kafese kapattıklarında blue'yu(blue mavi papağan vahşi ortamından tüm kuşlarla dans ederken biranda kuş avcılaı tüm kuşları toplyorlar lue da yavru yuvasından düştüğü anda kafes atıyorlar üstüne" ağladı yavrum içini çeke çeke..ikiside çok güzel film özellikle rio çok eğlenceli çocuklarınıza seyrettirin

bir benzerinide ben yapmışım.ben ilkokuldayken saçım az diye annem hep kazıtırdı.ilkokul 2deyim kurdele zorunluluğu vardı o zamanlar annem nereme takacak durmuyorki kurdele.öğretmenimde ısrarla annene söyle kurdele taksın diyor.bende gittim anne öğretmenim kızıyor tak dedim.annemde çok biliyorsa kendisi taksın dedi .nerden bilsin kadıncağız benim gidip hemen öğretmenime "çok biliyorsanız siz takacakmışınız"diyeceğimi.annem hala söyler nasıl utanmıştım o gün diye...

Kardes sevdası kızımdan taze sıcak sıcaaakk bır rezıllık kardes manyagı olan ama anne ve babası daha erken oldugunu dusunerekden ve kara bıberımın gelecegını dusunerekden ona kardes yapmıyan bız ıkı lokma yemek yesersem gobusum azcık cıksada annem bebek alıcak kardesım var gobusunde dıyen kızım gecen gun babanesıne cıkdık elınde ıkea nın katalogu amcasına odaları gosterıyor kızıma od ayapıcam mobılya begenıyor kendıne sıra besık tarafına gelınce bılıyormusun annemın gobusunde bebek var bız bebek alıcaz kardesım olucak adını toprak koyucam demezmı ben aynı bu resımdekı gıbı kaldım ne dıcemı bılemedım afaladım kem kum kaynımda cocuk manyagı oldugu ıcın sevınıor tabe aaa dedım ne cocugu ben sıramı savdım sıra amcanda amcan gıtsın yenge alsın onlar alsınlar bebek benım kızda amca asgı oldu ıcın ızın vermedı senın gobusunde varya anne bebek gıdelım kesınler senı alsınlar bebegı dıye dıye kendını yırtı ama ben yıe bısye dıyemedım

Bak bi tane daha geldi aklıma küçük yeğenim buse yine başrolde eniştemle ablam yere uzanmış meyve yiyolarmış eniştem ablamın ağzına elma vermiş tabi buse de görmüş kıskancından yerdeki terliği alıp eniştemin kafaya fırlatmış ne kadar hızlı Fırlatmışsa adamın kafayı şişirmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…