Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

bir gün oğlum siren gibi bağırarak mutfağa geldi:'anneeeeeeeeeee' yalan olmasın ya 4 ya da 5 yaşındaydı. 'N'Oldu?' dedim.heyecanla:'ben tv'de bi çocuk gördüm gözleri böyle!'diip parmaklarınla gözlerinin kenarını çekti,kendine çinli efekti verdi.gülümseyerek 'o ya çinlidir ya da japon'dedim.bu çocukların farklı ülkelerde yaşadığını söyledim.hatta çine giderse bunlardan gani olduğunu ekledim.bu durdu durdu ve olayı kavramaya çalıştı:'peki anne ben de çine gidersem, benim de gözlerim böyle çekilir mi?'dedi korkuyla. 'lan ollum olur mu hiç ööle şey,şimdi her afrikaya giden zenci mi oluyo ki çine gidenin gözü çekilsin?'dedim mantıklı gelmiş olmalı ki bişey demeden tekrar içeri geçti....

kızım 2 yaşındayken obssesiv bi şekilde prizlere tutkundu. bişeyle meşgul olmam için adeta pusuda beklerdi ki, o muazzam yasaklanan ve aşırı tepki gösterilen kutucuğa bişeyler sokuşturuversin. bir gün tel tokayı sokmasına ramak kalmıştı ki son anda yetişmiştim. eğilip kızdıktan sonra:'Yanarsın kızım, sim siyah olursun!'diye artık korkutma politikasına geçmiştim. çakinin gelini gibi hep arıza peşinde olurdu kızım.derken aynı gün dışarı çıktık bunu parka götürdüm.sallandı kaydı hopladı zıpladı sonra birden dondu kaldı.neye bakıyo bu bööle diye oturduğum yerden baktığı yere doğru eğildim.kendi çapında zenci bir adam alışverişini yapmış marketten çıkıyor.bu fırsat kaçar mı?hemen kızımın yanına topukladım,eğilip kızıma:'bak, bu adamı görüyor musun kızım?'dedim bu hala adama bakarak kafasını evet anlamında salladı. 'işte bu adam, prizlerle oynadığı için yanmış,artık hep bööle kalcak.'dedim. bu o oldu,kızım bir daha prizlere yaklaşmadı.

Son düzenleme:
Oğlum 4- 5 yaşlarında teyzesi ne yaptıysa artık teyzesine o kadar kızmış ki ''horoz çocuğu ,horoz çocuğu'' diye nasıl bağırıyor önce anlamadık ne diyor bu diye ama daha sonra o meşhur argo kelime olduğunu anladıkAllah'tan bizimki o kelimeyi yanlış algılamış

oğlum üç yaşındaydı.ramazan günü oruç tutuyorum.iftara beş dakka kala çorbamı koydum dua okuyorum.oğlumun da tabağını hazırladım bu yiyo tabii şimdi.benim yemediğim dikkatini çekti bi an ve neden yemediğimi sordu.ben de anlayacağı biçimde anlatmaya çalıştım:'benim yemem yasak oğlum.'dedim tek yanağı yemekle dolu:'niye ki?'dedi.'Allah böyle istiyor,biz buna oruç diyoruz,gün boyunca bişey yemiyoruz.akşam hava kararınca camiideki amca ezanı okuduğunda,yememize izin veriyor Allah.'dedim. kafasında toparladı olayı bu şimdi sonra:'su bile mi içmiyorsun?'dedi.evet diyip sürekli bölünen duama döndüm.birden kaşlarını çattı 'sen ver bakem onun bi telefon numarasını,bir de ben konuşiim şununla!'dedi. sakince allahın bir telefon numarası olmadığını onu arayamicanı anlattım. 'nası görüşcem ben onunla?'diyo hala yaaa.ne duamdan ne de iftarımdan bişey anlamıştım ben o gün...

Ama kızmış çocuk. Annesi gün boyu su bile içemiyor. Bir konuşsaydı belki senin için şartlar yeniden gözden geçirilebilirdi. :)))

kızlar benim oğlum emmeyi 15 aylıkken bıraktı geçen cumartesi ablam doğum yaptı kızını emziriyo bizimkisi unutmuş kendisininde emdiğini eve geldik bi telaşla babasının yanına koştu tumbişini aç diye bağırıyo ne oldu dedi eşim bizim canavar meme emcekmiş nerden çıktı oğlum erkek adm emzirmez deyincede bebek emiyo ya bende emcem dedi valla zor unuttu

biliyorum ki sizlerde de aynısı oluyordur,ÇOCUĞUN SİZİ TAKLİT ETMESİ.delirtene kadar sizin hareketlerinizi,söylediklerinizi tekrarlarlar.tamamen sinirleri imha operasyonudur bu...ve heleki telefonla konuşuyorsanız ve çocuğunuz sizi ısrarla taklit etmeye devam ediyorsa...ben buna mükemmel bir çözüm buldum.kızım mutfağa geldi ve benimdediklerimi tekrar etmeye başladı.önce oralı olmadım,vazgeçer diye umdum ama oğlumdan antemanlıyım,bunun bir çare olmadığını biliyorum.beş dakka sonra elinde hayali bir bıçakla hayali bir soğan kesmeye başladı ve aynı benim gibi davranıyor. 'kızım şunu yapma.'diyorum yanımdan küçük flocke de aynısını diyor.uyuz oldum.ciddi bi bakışla bunu yapmamasını tekrarladım.benim gibi bakarak aynı ciddiyetle aynısını tekrarladı.oğlum bilir ama kızım henüz 5yaşında.suratımda pis ve sıyrık bi gülümseme oluşuyorsa,bu onlar için biraz sonra her ne yaıyorlarsa hüsranla sonuçlanacağı anlamına gelir.ben sırıttım,kızım da sırıttı sonra birden hızlıca:'şemsi paşa pasajında sesi büzüşeseciler!'dedim kızım şokparmağımla onu işaret ederek:'Ha!ben kazandım!'dedim bu ağlayarak mutfağa terk etti .'Ya baba yaaaaaa!' sakin bir ses tonunla:'Aferim kızım git içerisini terörize et şincik.'diip soğan doğramaya devam ettim.

Ay bunu okudugumda gülme krizine girdim

:)benım kızımda 1 5 yasındaydı bıgun sabah uyandım bakdım benım kızcemde uyanmıs tv odasına gıttık tv acdım cay suyunu koydum lavaboya gıttım oda ıcerde tv ızlıordu aradan 5 10 dakıka gecmedı cıkdım yuzumu yıkadım bende o ıcerıde tv ızlıor sandım bıde gıderımkı benımkı yok tv odasında yatak odasından tıkırdılar gelıyor kafamı uzattımkı ne gorım benımkızım sen bır gun once aldıgım makyaj malezemelerımı ıtına ıle hem kendıne sur hem aynaya hemde komıdının ustundekı duvara sok oldum yenı aldıklarım ve hıc daha yuzume kullanmadan aynada kendıne yuzunde palyanco gıbı oldugunamı yanım duvardakılerı nasıl cıkarıcagımamı yanım sasdım:) delırdım resmen naptın kzıım dedım bak anne makmacc yaptım nasıl olmusum dıyor kendı dılınce gulermısın aglarmısın hanım bıde top alıklarımın ne oldugunu cozememıs bu nereye surunuyordu bılmıorum bende attım yere demezmı

kızımın bir hamster'ı vardı.türk dizileri takip etmememe rağmen,reklamlardan behlül denen adamın tam bir hamster gibi takıldığını düşünmüştüm,ve o vakit eve yeni giren karamel renkli hamsterın da adını bu yüzden behlül koymuştuk.behlül her ne sebeptendir bilinmez bir gün ölüverdi.bahçeye inip onu kızımın plajda kullandığı fiyonklu küreğinle gömmüştük.bir gün kızımın arkadaşı kapıya geldi,ve küçük flockenin dışarı ıkıp çıkamayacağını sormuştu,ii hade dedim,kapının önünde olmak şartıyla oynayabilirsiniz.benim küçük çaki arkadaşınla behlülün ölümünden bahsedip nereye gömdüğümüzü göstermiş kıza.merak bu ya,sen kalk kaz orayı!behlülün onca zaman içersinde tabe tüm karizma ve yakışıklığı gitmiş.biraz tüy,çoğu kemik kalmış!bu bi yukarı fırladı anneeeeeeeeeeeee diye.'Allah!'dedim,bişey oldu.hışımla kapıyı açtım bu dehşetle behlülü bana tarif ediyor.sakinleştirip korkusunu alana kadar çatladım resmen.diyorum ya,kızım araştırmacıdır diye....

flockecum nasıssın cnm ya özledim inan ki...

benim oğlumda bir yere gidelim diye ya da bir şey almak için tutturduğu zaman allah izin verirse gideriz\alırız ollum derdim koşturarak başka odaya gider dışarıda isek bana arkasını dönerdi 2 dk geçmeden de gelir tmm ben allaha sordum izin veriyomuş gidebiliriz\alabiliriz derdi.. istersen oğlanları tanıştıralım benimki sölesin yöntemini:82:

iyim canım ya ben de sizleri özledim valla.çocukların halleri anlat anlat bitmez işte...seninkinin de altta kalır bi yanı yokmuş hani

hatunlar ya çook boşlamışız topici bugün farkettim yok mu çocuklarımızın yok artık dedirten halleri hade paylaşak da gülek accuk :))

hepsini okuyup epeyce güldükten sonra aklıma gelen yeğenimin yaptığı oldu. hala ablamın bez kullandığı günlerdi. hava sıcak ve biz sadece bezini takıp uyuttuk ufaklığı. maksimum 2 saat uyuyup uyanıyor. ama 2,5 saat olunca bi bakalım dedik. odaya yaklaştıkça bir koku geliyo ve her yaklaştığımızda daha da belli ediyor kendini. neyse odaya bir girdik şok. bizimki uyurken kakasını yapmış sonra elini beze sokup çıkara çıkara her yerini boyamış bi güzel. kolu,bacağı, eli, yüzü tahmin edin gerisini.
tabi sonrasında ben kol altlarından tuttum ablam koklaya koklaya yıkadı.

ufff çok fena ablanın yerinde olmak istemezdiimm....

yaramaz ötesi canavar bir bebeğim var 16 aylık. heran birşey kırar bozar döker. bigün mutfakta uğraşırken sesi çıkmadı oyun oynuyor diye ilgilenmedim . daha sonra anne diye bağırmaya başlayınca tuvaletin deliğinde oğlumu buldum. tabi doğru banyoya .
başka birgünde yerleri silerken başka taraftaydım sen mutfaktan bütün kepçe kaşık ne varsa vileda kovasının içine at. suyu boşaltırken hepsi takur tukur klozetin içine düşünce şok oldum .iğrencti tabi hepsi çöpe

birgün büyük oğlumla gezmeye gidiyoruz henüz 2,5 - 3 yaşlarında kaldırımlarda koşmaya bayılırrr ...
koşarken ayağı takılıp düştü koştum hemen yanına ama nasıl ağlıyor oğlum neren acıyor bakıyorum üzerinde tozdan başka görünür bişey yook ama susturamıyorum gördümde çok kötü düşmedi ama bişey olmasa neden ağlasın .. oğlum neren acıyo söyle diyorum sürekli ve sonunda benim veletten şu sözler karşısında yanımızdan geçen adam gülmekten bende şoktan yıkılıyorumm ; bir yerim acımadı pantolonum kirlendi ondan ağlıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…