Çocuklarıyla kariyeri arasında sıkışmak

yepon

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2014
7
0
6
35
Adana
Merhaba;

Ben iyi bir firmada çalışmaya başladım maaşım orta derecede iyi diyebiliriz cocuklarımı bakıcıya verdim ancak hiç memnun değilim bakıcımızdan ve benim bütün bakıcılara karşı güvenim kayboldu çocuklarımda cok kücük olduğu için onların yanında mi kalmalıyım yoksa kariyerime deevam mı etmeliyim şaşırdım kaldım eşimin maaşı yeter ancak ben boşuna mı okudum diyorum birde 6 senedir çalışıyorum acaba sıkılır mıyım diyorum...korkuyorum.( ikinci cocugumdan sonra üç ay araverdim çalışmaya...Nolur bana bir akıl verin cocuklarım mı kariyerim mi

Merhaba;

Ben iyi bir firmada çalışmaya başladım maaşım orta derecede iyi diyebiliriz cocuklarımı bakıcıya verdim ancak hiç memnun değilim bakıcımızdan ve benim bütün bakıcılara karşı güvenim kayboldu çocuklarımda cok kücük olduğu için onların yanında mi kalmalıyım yoksa kariyerime deevam mı etmeliyim şaşırdım kaldım eşimin maaşı yeter ancak ben boşuna mı okudum diyorum birde 6 senedir çalışıyorum acaba sıkılır mıyım diyorum...korkuyorum.( ikinci cocugumdan sonra üç ay araverdim çalışmaya...Nolur bana bir akıl verin cocuklarım mı kariyerim mi

Çocukların kaç yaşında küçük demişsinn ??

Bir anne için cocuklarinin yaninda olmak can sikmaz bence .
Maddi durumunuzda yeterliymis .
E çocuklarda kucukmus .
Daha ne ?

eşinizin maaşı yeterliyse bence evde oturup evladınızı yetiştirmenin keyfini sürün. daha 8 aylık bir bebekmiş birde bakıcıya güvenmiyorum demişsin ki bence de haklısın yabancı bi insan nasıl davranır sen yokken bebeğine bilemezsin hep bir kuşkuyla yaşamaktansa ben olsam kendim bakarım çocuğuma.
boşuna okumadın tabiki küçük çocuğun kreş yaşına gelince elbet tekrar dönersin çalışma hayatına.

7 yaşında olan okula gidiyordur zaten, ama 8 aylık olan pek minikmiş, ücretsiz izin alma imkanınız yok mu ? en azından 3 yaşına kadar çocuğunuzun yanında olsanız ne güzel olur. Ama sizi de anlıyorum, çalışma hayatına alıştıktan sonra ev hanımlığı zor gelebilir. Hele hazırda sosyal bir insan değilseniz. Bu işinizden ayrılsanız 3-4 sene sonra yeniden işe girmek isteseniz zorlanır mısınız ?

Dunyanin binbir türlü hali var bence birakma.esinin durumu iyide olsa allah korusun ama yarin birsey olur boşanmak zorunda kalirsin hersey olur.bu yüzden bir kadin mutlaka calismali cocuklarda olsa.onlar buyur bir şekilde krese verebilirsin bence

evet kızım okula gidiyor ama devlet okulu yarım gün gidiyor okula sabahları evde bakıcımız hiç ilgilenmiyor hep odasında oturuyor kızım oyuncaklarıyla falan diğer kzımda işte hep bayanla beraber aklım hep orda arkadaşlarım delimisin böle bir firmaya girdin cıkma diyorlar. Kızımda da büyüdüğünü görememiştim zaten...bir aklım fani dünya deneme sürecindeyken çık diyor bir yandandan da bu fırsat ele geçmez diyor.. offf offf

Dunyanin binbir türlü hali var bence birakma.esinin durumu iyide olsa allah korusun ama yarin birsey olur boşanmak zorunda kalirsin hersey olur.bu yüzden bir kadin mutlaka calismali cocuklarda olsa.onlar buyur bir şekilde krese verebilirsin bence

canım kreşe de vermeyi düşündüm ama birini kreşe versem diğeri yine evde yarım gün ikisini özele versem maaşımdan fazla tutuyor yakınımda ailemde yok bakacakk

biri yedi yaşında diğeri 8 aylık:(((

Bence çocuklarınızın başında durmalısınız..
Madem maddi açıdan da bi sıkıntınız yok..
Siz olun başlarında yazık bakıcıya bırakmayın..
En küçüğüde 8 aylıkmış baksana, size ihtiyacı war daha çok..
Bu dünyaya 1 kere geliyoruz, eğer şartlarda uygunsa kariyer değil, ewlatlarınız diyorumm..

canım kreşe de vermeyi düşündüm ama birini kreşe versem diğeri yine evde yarım gün ikisini özele versem maaşımdan fazla tutuyor yakınımda ailemde yok bakacakk

Kamera yok mu izleseniz

Bakıcının beğenmedıgınız yonlerını uyarsanız

Yada tanıdık bırının referans olabılecegı bırıyle çalıssanız

Allah yardımcınız olsun

kamera sistemi kurdurabilirsin belki...

ama yinede bebişinin büyüdüğünü görmek güzel birşey olmalı. içinden işi boşver evde bebeği büyüt diyorsa bence öle yap... baktın olmuyor, belki daha sonra tekarar çalışma hayatına dönersin.

peki ya çocuklarınız ne düşünür ?
kendilerine bakmak üzere ev hanımı olmuş bir annemi
yoksa başarılı ve kariyr sahibi bir anne mi isterler

ben farklıyaklaşıcağım konuya maddiimkanlarınız el verse dahibir kadın çalışmalı ve başarılı olmalı
örnek anne : evde yemek yapıp çamaşır yıkamak la olunmaz bu sadece fedakar anneliktir
oysa hem işyerinde çalışıp hemde çocukları ile kaliteli vakit geçirebilen anne
hem fedekar hemde örnek annedir.

iyi bir bakıcı bulmaya çalışın
ama işinizide bırakmayın

Benim bir oğlum var ve eğer eşimin maaşı bize yetsedi bir gün bile durmazdım...Üstelik oğlumu anneme bırakıyorum.. Her sabah işe gitme demesi bile içimi acıtıyor...

Bence işinizi bırakmayın bakıcınızı değiştirin memnun değilseniz ,ek tedbirlerle de kamera vs güvenlik açısından içiniz rahat eder,şu anlık imkanlarınız iyi olabilir ama çocuklar büyüyünce masraflar yetişmiyor hayat daha zorlaşıyor,çocuklar küçükken yanınızdan ayrılmaz ama yaşları biraz ilerleyince de çalışıp kariyerli bir annesi olmalarından gurur duyarlar , birde çalışan bayanların emeklilik durumları da söz konusu geleceğe yatırım açısından sevgiler....

Bence işinizi birakmayin....

Her kadin bebeğinin basinda durmali bebek olunca calismamali gibi bir düzen olsaydi bu dünyada calisan ya da okuyan kadin kalmazdi..

Simdi esinizin maasi yetiyor peki ileride? Onlar buyuyunce ve boylesine bir dünya da yetişebilecek misiniz onlara?

Binlerce kadin var calisan.. Bakicinizi.değiştirin sorun sorusturun birilerinin memnun kaldigi bakicilar vardir illa ki...kamera sistemi kurdurun evinize..

canım ben kızım ve oğlumda toplamda 4 buçuk yıl evde yanlarında oldum 3 yıl oğlum için o zaman özeldeydim istifa ettim oğlumu büyüttüm sonra kızım oldu devletteyim onun içinde birbuçuk yıl ücretsiz izin kullandım asla pişman değilim netice itibariyle çalışma hayatındayım ama evlatlarımın ilk gülümsemesini ilk yürüyüşünü ilk anne deyişlerini hep ben duydum iki yıl kariyerime kariyer ekleyeceğim diye çocuklarımı perişan etmek istemedim şimdi kızıma bakıcı bakıyor oğlumda tamgünlü anaokuluna gidiyor ama hala içime sinmiyor kızımı başkasının eline bırakmak ama halime şükrediyorum yinede kariyer herzaman yapılır para herzaman kazanılır ama çocuklarımızın bu en kıymetlı zamanları bir daha geri gelmeyecek

Yani eşimin maaşı yetiyorsa ben kesinlikle çocuğumu bırakmam ki kendim öyle yaptım.Çocuğum oldu işe ara verdim 2.sınıfa başladığında eski işyerime geri döndüm.Şimdi zaten bütün gün okulda olduğu için gündüz bana ihtiyacı yok ve çalışıyorum.İmkan varsa eğer bi anne çocuklarını kendi büyütmeli kanaatindeyim.Benim için önce ailem sonra kariyer...Çünkü çocukların birdaha bu yaşlarda olmayacak,tadını çıkar,ilklerini sen yaşa.İlk dişi,ilk adımı,ilk kelimesi ben öyle yaptım iyi kide yapmışım...

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle kamera sistemleri çok pahalı araştırdım ancak şuan için bunu karşılayabilecek durumda değilim.ASlında kafamı karıştıran belki kötü bir yerde çalışsaydım hemen çıkardım işten ama kurumsal büyük bir firma işim çok rahat ama maaşı idare eder Şöyleki aylık elime bakıcısı ıvırızı zıvırı çıkarttıgımda 900 tl kalıyo. Ama Mesai saatleri uzun yani çocuklu biri için.Sabah 7 de çıkıyorum akşam yedi bucukta evde oluyorum. Bakıyorum koca bir gün geçmiş değer mi diyorum.. Şurda ıkı sene sonra rahat ederim diyorum bu seferde kzım yine yatım gün tekbaşına evde olacak yemeğini ısıtacak bir başına oturacakk offf ya ben heralde kafayı yicem

Back
X