Kızım 6 ayllıkken işe dönmek zorunda kaldım özel sektördeyim ve ücretsiz izin alamadım yaklaşık 2-2,5 yıl babaannesi baktı daha sonra kreşe verdim. Oğlum doğduğunda da 6 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım ve bakıcı tuttum. Şimdi 5 yaşında oğlum kızımda 10 yaşında biri kreşe diğeri tam gün okula gidiyor eğer tek başına eşimin maaşı yetseydi inanın bir dakika bile düşünmezdim. Size mesleğinizi tamamen bırakın demiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2-3 yıl ara verebilirsiniz maddi imkanlarınız el veriyorsa. Daha sonra yine çalışma hayatına dönebilirsiniz. Bakıcıyla olduğu dönemlerde kızım hiç mutlu değildi oğlum daha küçüktü bazı şeyleri anlamıyordu ama kızım anlayabilecek yaştaydı ve oğlum henüz küçük olduğu için bakıcının bütün ilgisi oğlumun üstüneydi kızımla pek ilgilenmiyordu bende sürekli tanıdık vasıtasıyla buldum bakıcıları genelde oturduğumuz semtten ama ne olursa olsun yine de insan tam anlamıyla güvenemiyor ki ben 5 bakıcı değiştirdim o zaman zarfında kaprisli bir anne olduğum için değil tam tersine karşımdaki kişinin iyi niyetimi suistimal etmesinden kaynaklandı hep. Umarım benim yaşadığım zorlukları yaşamazsınız bakıcı konusunda. Bir de nacizane tavsiye kızınıza siz evde yokken bakıcının nasıl davrandığını her ne olursa olsun canını sıkan bir durum olduğunda mutlaka sizinle paylaşması gerekitğini defalarca vurgulayın.
Son düzenleme: