Çocuklu ve duzenli

Anneoluncaanladim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2014
830
326
73
34
Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorum ben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu

Valla ben çocuksuz halimle dağınığım, dağınıklık konusunda tavsiye veremem.

Ama temiz görünmenin, mis kokmanın püf noktalarını biliyorum.

Mutfağın asla dağınık olmasın, yemek yap topla, yemek ye topla. Bulaşık birikmesin, tezgahın ocağın hep temiz olsun.

Her gün toz al. Benim evim çok tozlanıyor çocuk parkına baktığı için, senin için her gün olmasa da olur belki. Ben toz alma mendilleri kullanıyorum genelde. Çok pratikler, bir tanesiyle hallediyorum her yeri 5 dakikada. Sadece temizlik yaptığım günler normal toz beziyle falan girişiyorum dip köşe. Onun dışında görünen yerlerin tozunu alıyorum.

Kovalı vileda yerine şu düz olanlardan kullanıyorum. Küçük su şişesine kokusunu sevdiğim bir yüzey temizleyici ve az bişey domestos koyup kapağını deliyorum. Viledayı yıkayıp başlıyorum şişeden yüzey temizleyici püskürtüp silmeye. Bunu da mecburen her gün yapıyorum, dediğim gibi çocuk parkının bütün kumu tozu bizim evde. Kovalı vileda kullanırken çok üşeniyordum. Buna ayırdığım zaman 10 dakika.

Zaman ayarlı oda parfümlerinden kullanıyorum. Evin hemen girişinde duruyor. Böylece giren ohh mis gibi diye diye giriyor.

Yumoşun parfümlü çamaşır spreyleri var. Bir tanesi dışındakiler çok ağır. Hepsinin kokusu yoğun ama. Onun yarısını başka bir spreyli şişeye aktarıp üstünü suyla dolduruyorum. Böylece hem uzun süre kullanıyorum, hem de daha hafif kokuyor. Ara sıra, evin güzel kokmadığını hissettiğimde perelere sıkıyorum. Bunu ampüllerin üstüne sıkmak da bir püf noktası. Akşam ışıkları açınca koku yayılıyor. Nevresimlere de sıkıyorum arada ama zararlı olur diye çok abartmıyorum. Sanırım bu kadar.

16 aylık bebışle duzenlı olması mumkun degıl.benım prensesde 13 aylık salonumda oyuncaklar yayılmış vazıyette, yatak odam dagınık toplamaya kalksam sıkılıyo durmuyo orda.anca akşamları topluyorum.kuçuk odadada camasırlarım var durulecek dahada yerleşecek.utulerım var yapılacak bebişle mumkun degıl daha sayayım mı
anca görumem akşamları yardıma gelırse kızıma o bakıyo ben yapıyorum.tabıe rtesı gun gene dagılıyo

Ha bir de ne kadar oyuncağı var kızınızın bilmiyorum ama çevremde gözlemlediğim artık zamane çocuklarının ciddi manada aşırı derecede oyuncak sahibi olduğu daha doğrusu sahibi yapıldığı. Belki de bu konuda biraz dikkatli olabilirsiniz. Oyun oynadıktan sonra da oyuncaklarını birlikte yine oyun oynuyormuş havası verip birlikte yerine toplayabilirsiniz.

Valla ben de cok merak ediyorum ayni seyi.
Bir yeri toplarken diger taraf dagiliyor, sıkılıyorum, bunaliyorum, daraliyorum.
Salonu supurup sigara yakiyorum, biraz facebooka bakiyorum sonra devam diyorum. 140m2 evi temizlemek butun gunumu aliyor.
Ayda bir gelen abla var, ay allahim kadin karinca gibi. Ben koca gun supurup, silip toz alirken o halilara kadar siliyor, saat 5 te bitiriyor . Ev sıkır sıkır oluyor.
Ya da tam tersi manyaklik geliyor uzerime fayans aralarini dis fircasiyla ovuyorum. Hic ayarim yok.
Dikkatim cok daginik, toz alirken sevdigim hir sarki calmaya baslarsa evde dans etmeye basliyorum. Ardindan gaza gelip playlist yapiyorum yarim saat onunla ugrasiyorum bilgisayarda. Hop biri yaziyor facebooktan onunla muhabbet yarim saat. Toz bezi elimde tabi bunlar olurken.
Off bana da biri el atsin. Sparta usulu temizlik egitimi sart bana.

Genel olarak herkes bisver diyor demek ki kv ler gibiler istisna :))

bence ıstısna degılde bebişsiz olana atıp tutmak kolay.benım görumcede tıtız ama bekar.emınkı arkamdan konuşuluyodur ama dogursun bakalım bı tane bebışle kolay oluyomu bu işler
mutfağı bıle toplayamıyorum bazen durmuyo sıpa

Toz alma mendili nedir acaba ??? Markası falan hic duymamıştım

Çocuklu evin dağınık olması normal çünkü bebeğin eşyaları sürekli el altında.
Ama tabi aşırı boyuttaysa bi dur demek lazım :)
zamanlayıcısı olan fıs fıslar var eve çok güzel koku veriyo onlardan kullanabılırsın.
Ama ev temiz değilse onlar işe yaramaz :)

Sen = ben :)

21 aylık kızım var benim de bazen salıyorum valla ne yalan söyleyeyim, boşver dağıtsın uyuyunca toplarım modundayım. Zaten akşamdan akşama görüyorum. Haftada bir yardımcı alın bence,genel ağır işleri yapması için. Banyo-mutfak temizliği çok önemli benim için, bir de toz. Bu arada yazdıklarınıza çok güldüm, benim acil işim çıksa ev de peşimden gelir vs. süperdi

Ya ben evi süpürüp siliyorum ama yok yani istedigim gibi olmuyo

Toz alma mendili nedir acaba ??? Markası falan hic duymamıştım
Markasını hatırlamıyorum ya dandik bişey. Bakayım dedim de kalmamış evde. Bimde satılıyor. Kahverengi ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajı var. Hafif nemli bir yapısı var. Çok güzel toz alıyor. Hem de ahşabı parlatıyor.

Hihihi durum aynen bu ama :) ya yan komşum vardı 2 çocuklu 5-3 yaslarında 3. Ye hamileydi. Gece kanamadı olmus saat 3 çaldılar kapıyı dediler biz doktora gidiyoruz cocuklara bakar mısınız uyanırlarsa korkmasinlar diye. Kalktık geçtik yan tarafa aman allahım ev mis gibi kokuyo. Utandım kendimden

Ay bu s
Ay bu super oldu ya cok teşekkür ederim

Ben bu genellemeyi pek doğru bulmadım. Benim de bebeğim yok ama bebekli olanları gayet iyi anlayabiliyorum hatta bir kadının bebeğinin olmasına gerek de yok canı istemiyordur kendini yormak istemiyordur düzene takık değildir vs. olabilir yani kimseyi ayıplamam ama öyle bebekli anneler de biliyorum ki her eve bir eleştiri getirebilecek düzeydeler. Çocuk sahibi olup olmamakla bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum yani. Kulp takacak olan kişi her şartta itinayla buluyor bir eksik.

Benim gorumcemin de 14 aylık kızı var :/ benim arkamdan konuştuklarını düşünmüyorum hatta her fırsatta söylerler. Sen elini hic bişeye sürmeden evlenio evrim geçirdin cok iyi bi ev hanımı oldun diye ama iste ben yeterli görmüyorum. Bide ise evim dubleks bitmiyo is bitmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…