- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
yok artııık aynı ben!Valla ben de cok merak ediyorum ayni seyi.
Bir yeri toplarken diger taraf dagiliyor, sıkılıyorum, bunaliyorum, daraliyorum.
Salonu supurup sigara yakiyorum, biraz facebooka bakiyorum sonra devam diyorum. 140m2 evi temizlemek butun gunumu aliyor.
Ayda bir gelen abla var, ay allahim kadin karinca gibi. Ben koca gun supurup, silip toz alirken o halilara kadar siliyor, saat 5 te bitiriyor . Ev sıkır sıkır oluyor.
Ya da tam tersi manyaklik geliyor uzerime fayans aralarini dis fircasiyla ovuyorum. Hic ayarim yok.
Dikkatim cok daginik, toz alirken sevdigim hir sarki calmaya baslarsa evde dans etmeye basliyorum. Ardindan gaza gelip playlist yapiyorum yarim saat onunla ugrasiyorum bilgisayarda. Hop biri yaziyor facebooktan onunla muhabbet yarim saat. Toz bezi elimde tabi bunlar olurken.
Off bana da biri el atsin. Sparta usulu temizlik egitimi sart bana.
Ben kızıma doğduğundan beri sadece minil bi inek aldım :) ama kv ve annem doldurdu evi cok fazla düşkünler kızıma kendi evlerini bile doldurdular geldikçe oynasınlar diyeHa bir de ne kadar oyuncağı var kızınızın bilmiyorum ama çevremde gözlemlediğim artık zamane çocuklarının ciddi manada aşırı derecede oyuncak sahibi olduğu daha doğrusu sahibi yapıldığı. Belki de bu konuda biraz dikkatli olabilirsiniz. Oyun oynadıktan sonra da oyuncaklarını birlikte yine oyun oynuyormuş havası verip birlikte yerine toplayabilirsiniz.
Ben bu genellemeyi pek doğru bulmadım. Benim de bebeğim yok ama bebekli olanları gayet iyi anlayabiliyorum hatta bir kadının bebeğinin olmasına gerek de yok canı istemiyordur kendini yormak istemiyordur düzene takık değildir vs. olabilir yani kimseyi ayıplamam ama öyle bebekli anneler de biliyorum ki her eve bir eleştiri getirebilecek düzeydeler. Çocuk sahibi olup olmamakla bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum yani. Kulp takacak olan kişi her şartta itinayla buluyor bir eksik.
Ben de temizlik kokusuna bitiyorum ya, özellikle perdeler yıkanınca evde çok hoş koku oluyor.Ama şu da bir gerçek, kanserojen maddelerle kendimizi bebeklerimizi zehirliyoruz. Sirkeyle karbonatla limonla her işini gören hatunlar var. Çamaşır-bulaşığa bile bunlar yetiyor aslındaHihihi durum aynen bu ama :) ya yan komşum vardı 2 çocuklu 5-3 yaslarında 3. Ye hamileydi. Gece kanamadı olmus saat 3 çaldılar kapıyı dediler biz doktora gidiyoruz cocuklara bakar mısınız uyanırlarsa korkmasinlar diye. Kalktık geçtik yan tarafa aman allahım ev mis gibi kokuyo. Utandım kendimden
Ne diyebiliriz ki onların da hevesi ama çok da iyi bir şey değil bu durum hem çocuk için hem de sizin için, bunu görebilseler keşke. Belki de artık oyuncak almamaları konusunda uyarabilirsiniz onları? Kırıcı bir şekilde değil de sayenizde çok oyuncağı var artık ihtiyacı yok ama şuna ihtiyacı var ondan alın oyuncak alma hevesiniz geldiğinde gibi konuşabilirsiniz belki deBen kızıma doğduğundan beri sadece minil bi inek aldım :) ama kv ve annem doldurdu evi cok fazla düşkünler kızıma kendi evlerini bile doldurdular geldikçe oynasınlar diye
Off bu eskinin kadınlarına hastayim ya. Aslında çevremde hic kusuruma bakan yok ben kendi kendime sıkıntı yaptım bir kere. Yani istiyorum ki evimde kekim hep dursun evim mis gibi koksun bi anda misafirim gelsin onları ağırlayım. Dondurucuda hep pogacam böreğim olsun. Yani arkadasım akrabam arasın dılaraevdeysen geliyorum diye benimde evim parlasın misafirimi harika ağırlayım falanvalla akşam anneme sorup yarın anlatayım sana...
46 yaşında hem benim dünyanın en yaramaz çoçuğu olan oğluma bakıyo (geceleride onda kalıyor)..
hem evi herzaman tertemiz ve düzenli..
hem her akşam çeşit çeşit yemeği hazır...
ben bi haftasonu alıyorum oğlumu valla bitiyorum resmen...
geceleri oğlum uyutmuyo annemi gündüz desem sürekli annemin peşinde dolaşıyo evin içinde...
dün eşim diyo "imkansız böyle olması, annen oğluma bakıcı tutmuş bence :)" ..
demem o ki çok zorlama kendini çocuğun daha küçük kusuruna bakmazlar..
Ben de dedim ki bebeğim yok ama halinizi anlayabiliyorumama ben herkes laf atar demedım kı.....bebegı olmayanın söylenmesı çok kolay dedım.çunku bılmez bızım halımızı anlayamaz....
Oda spreyinden ziyade kokulu çubuklar daha iyi zaten bencedeoda spreylerı bebekler ıcın zararlı dıye duydum ben.o yuzden kullanmıyorum.ılerde astıma sebep olabılıyomuş
Bunu ben de yeni duydum. Geçen gün de eşimin arabasında siyah paketli ıslak mendil buldum, az daha bebişin elini silecektim meğer araba içinmişMarkasını hatırlamıyorum ya dandik bişey. Bakayım dedim de kalmamış evde. Bimde satılıyor. Kahverengi ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajı var. Hafif nemli bir yapısı var. Çok güzel toz alıyor. Hem de ahşabı parlatıyor.
Markasını hatırlamıyorum ya dandik bişey. Bakayım dedim de kalmamış evde. Bimde satılıyor. Kahverengi ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajı var. Hafif nemli bir yapısı var. Çok güzel toz alıyor. Hem de ahşabı parlatıyor.
benimde hayallerim bu yönde...Off bu eskinin kadınlarına hastayim ya. Aslında çevremde hic kusuruma bakan yok ben kendi kendime sıkıntı yaptım bir kere. Yani istiyorum ki evimde kekim hep dursun evim mis gibi koksun bi anda misafirim gelsin onları ağırlayım. Dondurucuda hep pogacam böreğim olsun. Yani arkadasım akrabam arasın dılaraevdeysen geliyorum diye benimde evim parlasın misafirimi harika ağırlayım falan
aslimda oyuncak dağınıklığı cok onemli degil cunku oyuncaklar pek oynamıyo benim istedigim kapıdan girerken ev parlasın mis koksun. Yoksa kızımın odasi veya oturma odamda uc bes oyuncak cok da sıkıntı degil. Zaten yakında tum oyuncakları toplayıp cocuk esirgemeye götürüp hediye edicemNe diyebiliriz ki onların da hevesi ama çok da iyi bir şey değil bu durum hem çocuk için hem de sizin için, bunu görebilseler keşke. Belki de artık oyuncak almamaları konusunda uyarabilirsiniz onları? Kırıcı bir şekilde değil de sayenizde çok oyuncağı var artık ihtiyacı yok ama şuna ihtiyacı var ondan alın oyuncak alma hevesiniz geldiğinde gibi konuşabilirsiniz belki de
Aynada denemedim, camsil ve kağıt havlu ikilisiyle siliyorum aynaları ben.ben de alayım bundan aynalarda olmuyordur herhalde?
bu arada hatunlar o güzel koku veren şeylerin hepsi kimyasal bebişi olanlara tavsiye edilmiyor neler var kim bilir içinde eşim de arabaya alacaktı araba kokusu bırakmadım
O zaman ben yine annemin öğüdüne geri dönüyorumYa
aslimda oyuncak dağınıklığı cok onemli degil cunku oyuncaklar pek oynamıyo benim istedigim kapıdan girerken ev parlasın mis koksun. Yoksa kızımın odasi veya oturma odamda uc bes oyuncak cok da sıkıntı degil. Zaten yakında tum oyuncakları toplayıp cocuk esirgemeye götürüp hediye edicem
şimdiden alıştırıyorum bende kızımı eline bez veriyoum pesden toz aliyo kucuk viledasiyla peşimde geziyo :)) süpürgeyi tutuyorumz birlikte. Gecen kv de de almis eline ıslak mendil sehpalarısiliyodu 16 aylık simdi simdi :))bu bir yetenek bence
bazısı elinin ucuyla bir temizlik yapar dibin düşer
bazısı kendini yırtar ortaya bir şey çıkmaz
işte ben de o ikinci 'bazısı'lardanım.
bahanem de hazır. kızım var
he kızımdan önce de, 'küçüğüm, yeni evliyim, bekarken hiç iş yapmadım, vs' gibi çeşitli bahanelerim mevcuttu.
millet yedi mi bilmem ama ben şunu kabul ettim
benim yeteneğim yok arkadaş.
inşallah kızımın olur da evi bi güzel derler toplar büyüyünce
az kaldı az şimdi 3 yaşında 8-9 yaşa geldi miydi vereyim ben eline süpürgeyi toz bezini
heh işte hayattan ders almak diye buna denirBen
şimdiden alıştırıyorum bende kızımı eline bez veriyoum pesden toz aliyo kucuk viledasiyla peşimde geziyo :)) süpürgeyi tutuyorumz birlikte. Gecen kv de de almis eline ıslak mendil sehpalarısiliyodu 16 aylık simdi simdi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?