- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Aminnn ya sabır bizlereVallah benim bir cocugum var bende sizin gibi oluyorum bazen. Bide diyorum hep allah sabir versin ikiz ücüz annelerine mümkün degil yalniz bakmak onlara bütün gün.
Sdece 1. Yalnız kalmasın diye 2.nin yapılmasına karsıyımÜçüzlerin kaç yaşında bilmiyorum ama şöyle düşün bir daha çocuk yapma derdin yok:) Bir taşta 3 kuşu vurmuşsun. Bebeğim 21 aylık inan hamile olduğumu öğrendiğimden daha bir kaç ay öncesine kadar her anım hayatımın eskisi gibi olmayacağını düşünerek depresyondan depresyona koşmakla geçti. Büyüdükçe her şey çok farklı boyut kazanıp güzelleşiyor. Ama kardeş yapmamız gerektiği fikri aklıma gelince yine o günlere gidiyorum ve felaket, stress, kasvet ne varsa hepsi kafamı sarıyor. O yüzden bugünlerin geçici olduğunu sık sık hatırlayarak kendine ve psikolojine en az zararla yaşamaya bak. İşin gerçekten cok zor ama ileriyi duşun yanında 3 tane dağ gibi evlat:) Allah hayırlı evlat eylesin
Henüz 2. Çocuk düşüncem yok çok zorlanıyorum ben ya :/Bunlar iyi gunlerin
2. Yi hazır olmadan yapma
Hele 1. Ye kardes lazım diye hic yapma
Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Benim cocugum daha bir bucuk yasinda 6-7 sene beklesem birdahaki cocuk icin. Ilk cocuguma sizce haksizlik olur mu? Ben öyle düsünmüyorum aslinda cünkü arkadaslari kuzenleri olacak yyalniz degilde bir sorim dedim.
Kolay gelsin canim benim:)Rabbim yardimcin olsun benimde ikizlerim var 3 yasindalar ayni duygulari bende yaşıyorum biri uyuyumca yada tekini baska yere yollayinca tek cocuk evde baya bir sessizlige neden oluyor.:)Ama ikiz olduklarina cok sukrediyorum iyiki ikizler:)iyiki benim bebeklerim:)ama zor hele ki ev temizligi dahada!bir zor. Kac yasindalarSelam herkese,
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Benim kardeşimle aramda 6 yaş var.
Teyzemin iki çocuğu var aralarında 9 yaş var.
Dayımın iki oğlu arasında 7 yaş diğer küçük teyzemin kızları arasında da 4 yaş var.
Şimdi kuzenim hamile çocukları arasında 5yaş olacak bence normal.
Anne için bir kere kolaylık ki sağlıklı olanda 2 yıl boyunca beklemek tekrar hamile kalmamak.
Çocuğunuz büyüsün biraz 5-10 yaşta olsa kardeş kardeş hatta bağ daha kuvvetli oluyor kardeşim benim herkesten önce gelir mesela 6 yaşta olsa hem kardeşim,hem çocuğum gibi 6 yıl sonra bebekle tekrardan uğraşamam diyecekseniz beklemeyin ama bence mantıklı olan bu en azından biri üniversiteyi bitirince diğerini okutmaya başlarsın iki çocuk aynı anda üniversite okutmak zor.
Geleceklerini düşünün haksızllık görmeyin kaç yaş fark olursa olsun bağlı olacaklar
Tesekkür ederim bende öyle düsünüyorum tabiki iki kücük cocuk pes pese büyütmenin de avantajlari var ama ben kendimi kesinlikle hazir hissetmiyorum. Bazen acaba cocuguma bir kardes iyi mi gelir diyorum bir tanidigim oglumun asosyal olacagini iddia etdide kendisi tekrar hamile oldugu icin oglumu cok yazikladi . Daha yapmak istedigim okadar cok sey varki. Onlarida tamamlayip Rabbim izin verirse iki tane cocuk daha istiyorum kisa aralikli. Su an hala emzirdigim icin hap gibi hormonlu seyler kullanamiyorum ve her ay hamile olmaktan okadar korkuyorumki. Olsada dünyanin sonu degilde su anda düsünemiyorum. Allahim bütün isteyenlerin kucagini doldursun insallah.
Selam herkese,
Milletin ne dediğine bakmayın ağzı olan konuşur. Siz kendinizi hazır hissedin.
Bende 5 yaş kesin istiyorum hep kendimle kardeşimi düşünüp.
Çocuğunuz 12 yaşındayken 6 yaşında kardeşi olsa o yaşında ona sahip çıkmaya çalışıyorsun. Çok farklı bir ilişki küçük anne baba oluyorsun sanki.ben ortayedideyken kardeşim ilkokula yeni başlamıştı okulumuz aynı bahçedeydi o okul stresini yaşarken hep ben vardım kusarken,ağlarken kantinde sıra beklerken her şeyinde vardım Annem nasıl bağlıysa öyle bağlıyım ona.Sizinde çocuklarınız öyle olur eminim.Yeri geliyor harçlıklarınla kardeşine oyuncak alma sevincini yaşıyorsun çok farklı duygular.
Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.Benim cocugum daha bir bucuk yasinda 6-7 sene beklesem birdahaki cocuk icin. Ilk cocuguma sizce haksizlik olur mu? Ben öyle düsünmüyorum aslinda cünkü arkadaslari kuzenleri olacak yyalniz degilde bir sorim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?