- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 52.997
- 528
Sağlık olsun. Ben sana peçete uzatırım.E işte yazmış yukarda ben ağlasam ne ağlamasam ne . O ağlıyor . Ben zaten bitirdim konuyugirişimci oldum . Umarım Batmam batarsam ağlarım ama
Evet umarım gençlerde eşlerinin onlara dediklerini bu kadar umursamak yerine hayatta ne olursa olsun kendilerine bir yol çizerler . Misal ben doğum yaptım bebek ufacık şu an sipariş paketliyorum . Deli dürtmedi eşim asla ima etmez durumumuz iyi ama hayat bu . Yarın bilinmez ben kendi parama bakarımSağlık olsun. Ben sana peçete uzatırım.Batmak da var iş hayatında çıkmak da var.
Kesinlikle. Ekonomik özgürlük çok önemli.Evet umarım gençlerde eşlerinin onlara dediklerini bu kadar umursamak yerine hayatta ne olursa olsun kendilerine bir yol çizerler . Misal ben doğum yaptım bebek ufacık şu an sipariş paketliyorum . Deli dürtmedi eşim asla ima etmez durumumuz iyi ama hayat bu . Yarın bilinmez ben kendi parama bakarım
Ordan çıktım daha doğrusu çıkarıldım mesaiye kalamıyorum eşim kızıyor diye çünkü cidden kızıyordu ama daha ben cikarilmadan farklı bir yer belirlemiş ve orası ile konuşmuş hatta ayarlamış olduğu yerle yani ( şu anki calistigim yer ) hakkında çok kötü duyumlar aldım kadın sayısı çok az erkekler de aşırı asalak sokakta karıya kıza laf atan tipler gibi vs vs tekstil işinden cikarildim ben bir gün ansızın adam dedi ki mesaiye kalamiyorsun kızım hakkını helal et seni çıkarmak zorundayım diğer işçilere haksızlık oluyor diye bende anlayışla karşıladım hakkımı verdi çıkardı bende eşime okulu bitireyim bari kendi işimi yapayım dedim eşimde bana ben falanca abi ile konustum seni bu işe alacağız dedi benim işe giriş sürecim 1 haftayı buldu evraklar mülakatlar derken araştırma fırsatı buldum iyi bir yer olmadığını öğrendim ve istemedigimi söyledim daha önce iş yerinde 17 18 yaslarindayeken abi dediğim bir adam tarafından taciz edildim ortalığı ayağa kaldırdım haliyle ve tehditler almaya başladım yine aynısı olur korkusuyla gitmek istemediğimi söyledim ama işe yaramadı malesef ev sahibi de kiramıza zam koyunca çalışmak durumunda kaldım git gel ordaki insanların karakterini de gördüm kavga da ettim birileri ile yakın zamanda ve artık bu durum beni çok yıprattı bu süreçte derslerime de vakit ayırmadim iki dersten kalmisim ev desen aldı başını gidiyor ve iş bir kadına göre çok ağır bu yüzden okuldan sonra bir işe girmek istediğimi soyledimBurada eşim çık o işten diyor demişsiniz, çıkıp farklı bir işe mi girdiniz hala aynı yerde misiniz?
Çocuk düşünmüyorum eşimi güvence olarak görseydim bu zamana kadar çalışıp birikim yapmazdim kendisi diyor sana kiyafet alalım şunu alalım bunu alalım diye asla istemiyorum bir bahane bulup gerek yok diyorum çünkü biriktirelim yarın ne olacağımız belli olmaz kafasında yaşıyorum şu anki durum ise okul ve evle ilgilenemiyorum ilgilenemediğim gibi sinir hastası olacağım bir yandan iş yerindeki sorunlar cabasiÇocuğu olmayan kadının yarın bir gün boşanma durumunda ne yapacağı da kendi sorumluluğunda fakat çocuğu olan bir kadın eğer aileden yada kendi kişisel varlığı olarak bir maddi güvencesi yoksa kesinlikle çalışmak durumunda. Ben kendi gözlemlerinden yola çıkarak söyleyebilirim ki boşanma durumunda hayatı boyunca çalışmamayı seçmiş, eşini kendi ve çocuklarının geleceği için güvence olarak görmüş kadınlar boşanma durumunda gerçekten hem kendileri hem çocuklar hem de eski eş için hayatı katlanılmaz hale getiriyorlar. Eğer kadınlar olarak gerçekçi olacaksak; bir kadın eğer çocuk sahibi olmak istiyorsa kesinlikle kendini maddi olarak hazır hissetmeli, erkekten bağımsız olarak söylüyorum. Bugünün şartlarında cüzi olmayan nafakalarda bile hala kira, geçim, benzin vb. bir sürü yaşam gideri evli ol ya da olma bir erkeğe bağlı olarak sürdürülemez. Tabi ki zorbalık bir kadını eğer istemiyorsa çalıştırmak, fakat bunu düşünen kadın da yarin bir gün karşılaşacaklarıyla yüzleşmeli.
Çocuksuz bir kadın olarak söylüyorum tüm bunları, çocuk yapacaksanız mutlaka temel yaşam giderleri açısından ekonomik güce eriştikten sonra yapın.
3 vardiya + mesaili çalışıyorum ve bulunduğum mahalle suriyeli dolu buda sanırım ankayetemi tetikliyor ve gitmek istemiyorumYorumların bazılarını acaba erkekler mi yazıyor diye dusunmeye başladımbeyaz yaka işler konusunda neyse ama bir kadın erkek gibi vardiyalı işlerde çalışamaz, gece taksiye çıkıp ek iş yapamaz ( güvenlik açısından yoksa kadınlar istese alasını yapar) ne bileyim fiziksel olarak ağır iş gücü gerektiren işlerde çalışamaz vs vs... Hala yok destek olmazsan eşinin boşama hakkı var falan yazanlar olmuş. Bekliyorum medeni kanunda nerde yazıyormuş öğreneceğim
Gece 1 de ancak evimde olabildim malesef işten çıktım servisten indim eve kadar yürüdüm üzerimi degistirip duşa girdim derken ancaaNe?
Bu arada, konu sahibi 2-3 cevap verip gitti. 9 sayfadır herkes birbirine girdi djfhdjf
Ev i boş verin. Sürekli ev aldı başını gidiyor demişsiniz. Temizlik falan yapmayın.Ordan çıktım daha doğrusu çıkarıldım mesaiye kalamıyorum eşim kızıyor diye çünkü cidden kızıyordu ama daha ben cikarilmadan farklı bir yer belirlemiş ve orası ile konuşmuş hatta ayarlamış olduğu yerle yani ( şu anki calistigim yer ) hakkında çok kötü duyumlar aldım kadın sayısı çok az erkekler de aşırı asalak sokakta karıya kıza laf atan tipler gibi vs vs tekstil işinden cikarildim ben bir gün ansızın adam dedi ki mesaiye kalamiyorsun kızım hakkını helal et seni çıkarmak zorundayım diğer işçilere haksızlık oluyor diye bende anlayışla karşıladım hakkımı verdi çıkardı bende eşime okulu bitireyim bari kendi işimi yapayım dedim eşimde bana ben falanca abi ile konustum seni bu işe alacağız dedi benim işe giriş sürecim 1 haftayı buldu evraklar mülakatlar derken araştırma fırsatı buldum iyi bir yer olmadığını öğrendim ve istemedigimi söyledim daha önce iş yerinde 17 18 yaslarindayeken abi dediğim bir adam tarafından taciz edildim ortalığı ayağa kaldırdım haliyle ve tehditler almaya başladım yine aynısı olur korkusuyla gitmek istemediğimi söyledim ama işe yaramadı malesef ev sahibi de kiramıza zam koyunca çalışmak durumunda kaldım git gel ordaki insanların karakterini de gördüm kavga da ettim birileri ile yakın zamanda ve artık bu durum beni çok yıprattı bu süreçte derslerime de vakit ayırmadim iki dersten kalmisim ev desen aldı başını gidiyor ve iş bir kadına göre çok ağır bu yüzden okuldan sonra bir işe girmek istediğimi soyledim
Boşverin anlamazlar. Allah anlamayanın başına versin ne diyelim. Senelerce kullanan insanlar var bence doktorunuzu değiştirin. Ya da doktorunuz başka bir ilaca başlatsın. Maalesef bu illet ilaç olmadan daha da beter hale geliyor. Allah korusun insan yaşamaktan bile vazgeçecek duruma geliyor. Terapi alın diyeceğim ama şu an pek mümkün gözükmüyor. En iyisi ilaçla devam edip biraz kafanızı dinleyin kimin ne dediğini takmayın buna eşiniz de dahil. Eşiniz de bu hastalığın varlığını kabul edip destek olmak zorunda cahilliğin lüzumu yok anlamıyorsa da lütfen kendinize eziyet ettirmeyin. Zaten çok hassas bir süreçtesiniz. Kimsenin ağız kokusunu çekmeyin.Kullanıyordum fakat doktorum 3 yıl çok uzun bir süre birakman gerek dediği için bırakmak durumunda kaldım şu mesajinizin alnından öpmek istedim şu an öyle anlamissiniz ki beni kime ne desem diye düşünüyordum çünkü insanlar çalışmak istemeyen keyifci bir insan olduğumu düşünecek böyle anlatinca
Uzaktan eğitimle mi okuyorsunuz?Ben eline bakacağımi soylemedim zaten , ki öyle fuzuli bir ihtiyacım yok kıyafet makyaj malzemesi kuaför masrafı olan bir kadın değilim her birşeyimi evlenmeden önce Çalisarak aldım su an da okuluma odaklanıp okulumu bitirip kendi mesleğimi yapmak istiyorum
evde oturayım diye bişey yok ki, ev işi yapmak ve çocuk büyütmek zaten başlı başına bir iş. her kadın kesinlikle alışmak zorundaymış gibi algı oluşturulmasını da hoş bulmuyorum, ihtiyaç varsa tabi ki destek olunur ve ekonomik özgürlüğü kesinlikle olmalı bir kadının ama bu illa çalışılması lazım, çalışmayan kadın kötüdür algısına sebep olmamalı, ev hanımlarının küçümsenmesine karşıyım zira hiç oturmadan evinin işlerini yapan ev hanımları var haksızlık olduğunu düşünüyorum.Bazi kadınlarda bu var ya evde oturayım kocam getirsin ben evcilik oynayayım. Hiç bir zaman böyle bir kadın olamadim . Eşiniz çok zeki ve çalışkan biri valla aferim. Kulağınızdan tutmus ise sokmuş.
Yarın biegun ben sevmiyorum bu adamı bosanirim diyede tutturacaksiniz emekliliginiz olur col çocuk ortada kalmazsiniz.
Bişey sorucam hepsi iyi hoş da, sizi çalışmaya zorlayan eşi boşadıktan sonra ne yiyip içeceksiniz, kendinizi nasıl idame ettireceksiniz? Nafakayla geçinebileceğinizi mi düşünüyorsunuz cidden? Elimde temiz kelepir bir köprü var, irtibat için DM.Ay diğer mesajları da okudum nasıl sinirlendim anlatamam. Kızlar siz hiç zor durumda kalmadınız mı yaa. Ne insafsız yorumlar bunlar. Ayrıca kadınların, erkeklerin yaptığı her işi yapabileceği nerde görülmüş yaa bedavadan atıp tutmuşsunuz. Hanginiz çöp toplar, maden ocağında çalışır kusura bakmayın ama burda atıp tutanların çoğu şoförlük bile yapamaz. Konu sahibi rahatsızlığından bahsediyor, iyi değilim diyor, eşim çalışmaya zorluyor diyor utanmadan eşini tebrik eden bile olmuş. Halden anlamaz eş kişisinden zerre farkınız yok yahu. Hastayken eşiniz ilgi göstermese gelir buraya konu açıp bık bık edersiniz. Ay konu sahibi nolur takmayın bu halden anlamazları. Şu anksiyete denen illet öyle beter bişey ki.. neden başladığını da sorgulamak bile istemiyorum daha 17 yaşında tacize uğraşmışsınız üstelik çalışırken sanırım. Siz lütfen tedavinize bakın, okulunuza odaklanın. O eşiniz olacak da zevzek de eşşşekler gibi çalışıp sizin iyileşeceğiniz günü beklemek zorunda. Madem hayat müşterek eşinin ne durumda olduğunu da bilmek zorunda. Zaten iş yerinde bi kaç anksiyete atağı geçirseniz anında kovarlar sizi. Benim merak ettiğim aileniz yok mu. Sizin bu zor durumunuzu görüp devreye girmiyorlar mı. Eşim benim anksiyeteme saygı göstermeyip iş iş diye zorlasa yemin ederim ki çatır çatır boşardım onu. Üstelik hastalığımda bana destek olmadığı için bide üzerine nafakamı koparırdım. Bu arada anksiyete bozukluğu %3 e kadar engelli olarak rapor alabileceğiniz kadar ciddi bir bozukluktur. Hukuki olarak da eşiniz size destek olmazsa kusurlu görülebilir. Bunları burda bol keseden atıp tutup sizi daha da üzecek yorumlar yapan kadınların anlaması için söylüyorum ki anlayabileceklerini hiç zannetmiyorum ama umarım en kısa zamanda yaşayarak öğrenirler.
İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor.evde oturayım diye bişey yok ki, ev işi yapmak ve çocuk büyütmek zaten başlı başına bir iş. her kadın kesinlikle alışmak zorundaymış gibi algı oluşturulmasını da hoş bulmuyorum, ihtiyaç varsa tabi ki destek olunur ve ekonomik özgürlüğü kesinlikle olmalı bir kadının ama bu illa çalışılması lazım, çalışmayan kadın kötüdür algısına sebep olmamalı, ev hanımlarının küçümsenmesine karşıyım zira hiç oturmadan evinin işlerini yapan ev hanımları var haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Not: evli değilim ve çalışan kadınım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?