Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

E işte yazmış yukarda ben ağlasam ne ağlamasam ne . O ağlıyor . Ben zaten bitirdim konuyu girişimci oldum . Umarım Batmam batarsam ağlarım ama
Sağlık olsun. Ben sana peçete uzatırım. Batmak da var iş hayatında çıkmak da var.

Sağlık olsun. Ben sana peçete uzatırım. Batmak da var iş hayatında çıkmak da var.
Evet umarım gençlerde eşlerinin onlara dediklerini bu kadar umursamak yerine hayatta ne olursa olsun kendilerine bir yol çizerler . Misal ben doğum yaptım bebek ufacık şu an sipariş paketliyorum . Deli dürtmedi eşim asla ima etmez durumumuz iyi ama hayat bu . Yarın bilinmez ben kendi parama bakarım

Kesinlikle. Ekonomik özgürlük çok önemli.

Burada eşim çık o işten diyor demişsiniz, çıkıp farklı bir işe mi girdiniz hala aynı yerde misiniz?
Ordan çıktım daha doğrusu çıkarıldım mesaiye kalamıyorum eşim kızıyor diye çünkü cidden kızıyordu ama daha ben cikarilmadan farklı bir yer belirlemiş ve orası ile konuşmuş hatta ayarlamış olduğu yerle yani ( şu anki calistigim yer ) hakkında çok kötü duyumlar aldım kadın sayısı çok az erkekler de aşırı asalak sokakta karıya kıza laf atan tipler gibi vs vs tekstil işinden cikarildim ben bir gün ansızın adam dedi ki mesaiye kalamiyorsun kızım hakkını helal et seni çıkarmak zorundayım diğer işçilere haksızlık oluyor diye bende anlayışla karşıladım hakkımı verdi çıkardı bende eşime okulu bitireyim bari kendi işimi yapayım dedim eşimde bana ben falanca abi ile konustum seni bu işe alacağız dedi benim işe giriş sürecim 1 haftayı buldu evraklar mülakatlar derken araştırma fırsatı buldum iyi bir yer olmadığını öğrendim ve istemedigimi söyledim daha önce iş yerinde 17 18 yaslarindayeken abi dediğim bir adam tarafından taciz edildim ortalığı ayağa kaldırdım haliyle ve tehditler almaya başladım yine aynısı olur korkusuyla gitmek istemediğimi söyledim ama işe yaramadı malesef ev sahibi de kiramıza zam koyunca çalışmak durumunda kaldım git gel ordaki insanların karakterini de gördüm kavga da ettim birileri ile yakın zamanda ve artık bu durum beni çok yıprattı bu süreçte derslerime de vakit ayırmadim iki dersten kalmisim ev desen aldı başını gidiyor ve iş bir kadına göre çok ağır bu yüzden okuldan sonra bir işe girmek istediğimi soyledim

Sana çok güzel bir atasözü söylemek istiyorum " İşleyen demir pas tutmaz"

Çocuğu olmayan kadının yarın bir gün boşanma durumunda ne yapacağı da kendi sorumluluğunda fakat çocuğu olan bir kadın eğer aileden yada kendi kişisel varlığı olarak bir maddi güvencesi yoksa kesinlikle çalışmak durumunda. Ben kendi gözlemlerinden yola çıkarak söyleyebilirim ki boşanma durumunda hayatı boyunca çalışmamayı seçmiş, eşini kendi ve çocuklarının geleceği için güvence olarak görmüş kadınlar boşanma durumunda gerçekten hem kendileri hem çocuklar hem de eski eş için hayatı katlanılmaz hale getiriyorlar. Eğer kadınlar olarak gerçekçi olacaksak; bir kadın eğer çocuk sahibi olmak istiyorsa kesinlikle kendini maddi olarak hazır hissetmeli, erkekten bağımsız olarak söylüyorum. Bugünün şartlarında cüzi olmayan nafakalarda bile hala kira, geçim, benzin vb. bir sürü yaşam gideri evli ol ya da olma bir erkeğe bağlı olarak sürdürülemez. Tabi ki zorbalık bir kadını eğer istemiyorsa çalıştırmak, fakat bunu düşünen kadın da yarin bir gün karşılaşacaklarıyla yüzleşmeli.
Çocuksuz bir kadın olarak söylüyorum tüm bunları, çocuk yapacaksanız mutlaka temel yaşam giderleri açısından ekonomik güce eriştikten sonra yapın.

Çocuk düşünmüyorum eşimi güvence olarak görseydim bu zamana kadar çalışıp birikim yapmazdim kendisi diyor sana kiyafet alalım şunu alalım bunu alalım diye asla istemiyorum bir bahane bulup gerek yok diyorum çünkü biriktirelim yarın ne olacağımız belli olmaz kafasında yaşıyorum şu anki durum ise okul ve evle ilgilenemiyorum ilgilenemediğim gibi sinir hastası olacağım bir yandan iş yerindeki sorunlar cabasi

3 vardiya + mesaili çalışıyorum ve bulunduğum mahalle suriyeli dolu buda sanırım ankayetemi tetikliyor ve gitmek istemiyorum

Ev i boş verin. Sürekli ev aldı başını gidiyor demişsiniz. Temizlik falan yapmayın.

Boşverin anlamazlar. Allah anlamayanın başına versin ne diyelim. Senelerce kullanan insanlar var bence doktorunuzu değiştirin. Ya da doktorunuz başka bir ilaca başlatsın. Maalesef bu illet ilaç olmadan daha da beter hale geliyor. Allah korusun insan yaşamaktan bile vazgeçecek duruma geliyor. Terapi alın diyeceğim ama şu an pek mümkün gözükmüyor. En iyisi ilaçla devam edip biraz kafanızı dinleyin kimin ne dediğini takmayın buna eşiniz de dahil. Eşiniz de bu hastalığın varlığını kabul edip destek olmak zorunda cahilliğin lüzumu yok anlamıyorsa da lütfen kendinize eziyet ettirmeyin. Zaten çok hassas bir süreçtesiniz. Kimsenin ağız kokusunu çekmeyin.

Ay diğer mesajları da okudum nasıl sinirlendim anlatamam. Kızlar siz hiç zor durumda kalmadınız mı yaa. Ne insafsız yorumlar bunlar. Ayrıca kadınların, erkeklerin yaptığı her işi yapabileceği nerde görülmüş yaa bedavadan atıp tutmuşsunuz. Hanginiz çöp toplar, maden ocağında çalışır kusura bakmayın ama burda atıp tutanların çoğu şoförlük bile yapamaz. Konu sahibi rahatsızlığından bahsediyor, iyi değilim diyor, eşim çalışmaya zorluyor diyor utanmadan eşini tebrik eden bile olmuş. Halden anlamaz eş kişisinden zerre farkınız yok yahu. Hastayken eşiniz ilgi göstermese gelir buraya konu açıp bık bık edersiniz. Ay konu sahibi nolur takmayın bu halden anlamazları. Şu anksiyete denen illet öyle beter bişey ki.. neden başladığını da sorgulamak bile istemiyorum daha 17 yaşında tacize uğraşmışsınız üstelik çalışırken sanırım. Siz lütfen tedavinize bakın, okulunuza odaklanın. O eşiniz olacak da zevzek de eşşşekler gibi çalışıp sizin iyileşeceğiniz günü beklemek zorunda. Madem hayat müşterek eşinin ne durumda olduğunu da bilmek zorunda. Zaten iş yerinde bi kaç anksiyete atağı geçirseniz anında kovarlar sizi. Benim merak ettiğim aileniz yok mu. Sizin bu zor durumunuzu görüp devreye girmiyorlar mı. Eşim benim anksiyeteme saygı göstermeyip iş iş diye zorlasa yemin ederim ki çatır çatır boşardım onu. Üstelik hastalığımda bana destek olmadığı için bide üzerine nafakamı koparırdım. Bu arada anksiyete bozukluğu %3 e kadar engelli olarak rapor alabileceğiniz kadar ciddi bir bozukluktur. Hukuki olarak da eşiniz size destek olmazsa kusurlu görülebilir. Bunları burda bol keseden atıp tutup sizi daha da üzecek yorumlar yapan kadınların anlaması için söylüyorum ki anlayabileceklerini hiç zannetmiyorum ama umarım en kısa zamanda yaşayarak öğrenirler.

şöyle düşün eşinin tel maaşı size yeter mi? Eğer yeterli ise otur eşinle güzelce konuş. Kırmadan dökmeden. Uzlaşamıyorsan 3 seçeneğin var. Ya inat edip çalışmayacaksın ki bu kavga gürültüye sebep olabilir, ya işe girip çalışacaksın ya da boşanıp yoluna bakacaksın. Çalışmak da kötü birşey değil.
Benim şu an çalıştığım yer teknik bir yer. İlk geldiğimde 40 erkek tek kadın bendim. Dan dun konuşuyorlardı. Zamanla onlar bana alıştı toparlandı. Ben yerimi sağlamlaştırıp odamı ayırdım falan alıştım. Şükürler olsun bugünüme

Sonra da kocam beni boşuyor ben ne yapıcam nasıl geçinicem, nafakada çok alamadım ne yapayım? Konuları
Bir erkeğe nasıl tamamen güvenirsiniz.
Hadi öldü.
Elde var sıfır.
Belli yaştan sonra anca asgariye işe girersiniz onla da öde bakalım kirayı giderleri ütopya yani.
Çok zengin adama bile güvenilmez.
“Erkekler yatırım alanı değildir”

Ya an itibariyle dövdü cinnet geçirdi yallah dedi adam misal.
Aldattı su an yakaladınız. Oldu yani.
Ev de benim geçim de benim senin neyin var dedi. Pisliğin teki çıktı. İnsanoğlu benim eşim de yapabilir kimseye güvenmem. Babama bile.
Telefonu alamadınız kanıtınız yok ispat edemediniz , boşuyor. Kapı önündesiniz.
Düşünün ki çalışmıyorsunuz. İş gelir yok. Nafaka alsanız alsanız bin ikibini geçmez. Hele çocuk yoksa. Ha varsa bile çocuğun bezine dahi yetmez zaten mahkemenin de vereceği nafaka.
Nafaka ile komple sırtını yaslayacağını düşünen varsa sol avucunu açsın baksın.
Elinizde sadece herifin vakti zamanında “çalışmana gerek yok ben sana bakarım” diye bir kuru sözü var.
Girin hemen suan sarı siteli ilana ev bakın. Kiralık.
Yapabilecek misiniz?
Konuda ki binlerce önceki yıllık örnekler de beni benden aldı.
Herif kapıya koydu kocişim dur ya peygamber böyle yapmazdı diyerek mi ikna edeceksiniz
Kadın çalışmak zorunda değildir diyenler öyle bir zorundaki seve seve hem de.. anladınız.
Çalışmak zorundayız arkadaşlar. Ötesi berisi yok.

Uzaktan eğitimle mi okuyorsunuz?

Yukarıda bir yerde, evde parazit gibi otursa miydi diye bir yorum okudum. Arkadaşlar ev hanimligi parazitlik mi oldu? Annelerimiz, ninelerimiz parazit miydi?

Ayrıca, daha işten çıkmadan, daha kötü bir iş bulan ve okulunuz bitince mesleğinizi yapacağınızı söylememize rağmen, size, düşüncelerinize zerre değer vermeyen adama, ev işi vs de yapmayın. Hem o kadar yorulacaksiniz hem de ev işini sadece siz yapacaksınız. Şark kurnazina bakın. Ayrıca surilerin olduğu yerlerde çalışmak ölumden beter, sizi çok iyi anlıyor ve hak veriyorum.

evde oturayım diye bişey yok ki, ev işi yapmak ve çocuk büyütmek zaten başlı başına bir iş. her kadın kesinlikle alışmak zorundaymış gibi algı oluşturulmasını da hoş bulmuyorum, ihtiyaç varsa tabi ki destek olunur ve ekonomik özgürlüğü kesinlikle olmalı bir kadının ama bu illa çalışılması lazım, çalışmayan kadın kötüdür algısına sebep olmamalı, ev hanımlarının küçümsenmesine karşıyım zira hiç oturmadan evinin işlerini yapan ev hanımları var haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Not: evli değilim ve çalışan kadınım.

Bişey sorucam hepsi iyi hoş da, sizi çalışmaya zorlayan eşi boşadıktan sonra ne yiyip içeceksiniz, kendinizi nasıl idame ettireceksiniz? Nafakayla geçinebileceğinizi mi düşünüyorsunuz cidden? Elimde temiz kelepir bir köprü var, irtibat için DM.

İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…