Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

İşinizden memnun değilseniz işyerinde çok mutsuzsanız ve bu iş size çok ağır geliyorsa Eşinizi hiç dinlemeden başka iş bakın. En azından vardiyasız sabah gidip akşam dönebileceğiniz hafta sonları tatil olan iş arayın. Ev işlerinde boş verin eviniz derli toplu olsun yeter. Fakat yarınları düşünerek derslerinize bir şekilde vakit ayırın Çünkü şuan çalıştığınız iş günü kurtarır geleceği yok bu işin O yüzden hangi mesleği okuyorsanız o mesleği yapmaya çalışın. Mesleğinizle ilgili işe girerseniz belki ilk zamanlar az maaş verirler fakat kendinizi geliştirmiş olursunuz. Zamanla maaşınızda artar.

neden olmasın :)
Şu ekonomi de iki memur iki çocukla uc ucuna gecinirken olmasın bence. Ev işi, yemek gibi şeyler bizim hayatimizin amacı olmadı hiç. Bu işler o an kim uygunsa halloluyor zaten.
Daha çok çalışarak/kazanarak eşine evde oturması konusunda destek olabilirsin
Neden birimiz geçinebilmek yada ev düzenini sağlamak için daha çok çalışmak zorunda olsun ki. İkimizde çalıstigimiz için ondan ev işleri de bekliyorum tabiki. Ev işi, yemek ve seks yapmak evde oturmak için yeterli bir sebep değil demek istedim arkadaşa.

hanımefendi ben ironi yaptım zaten . Lakin cümleyi kuran kişi sen otur kocacım ben sana bakarım elini soğuk sudan sıcak suya sokmam diyorsa da bundan bana ne yani.

Boşanmayı düşünmüyorsanız o zaman kendiniz yeni bir iş bulup o işte çalışmaya başlayın. Eşinizin bulduğu işlerde çalışmak zorunda değilsiniz.

Uzun zamandır kk ya girmiyorum. Girdiğim an ilk sizin konunuz dikkatimi çekti. Biraz daha ayrıntılı mesajlarınızı okudum. Öncelikle konunuzun açılış kısmını daha detaylı düzenlemenizi tavsiye ederim. Çünkü insanlar detayları fark etmediği için kadın da erkek de çalışmalı eve maddi destekte bulunmalı düşüncesinde. Ekonomik durum ortada, kiraları, faturaları yani giderleri karşılamak tek maaşla zor. Kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi kendine ait bir geliri de olması gerekli. Ancak sizin yaşantınız ve katlanmak zorunda olduğunuz durumlar farklı. Yorumlarınıza istinaden yazıyorum. Malesef ailenizin baskılarından kurtulmak için evliliği tercih etmişsiniz. Ama seçtiğiniz kişi empati yeteneği olmayan sevgisiz bir insan. Zaten bir sene sonra okulu bitirip kendi mesleğinizde çalışmak istediğinizi söylüyorsunuz. Derdiniz çalışmamak değil. Koşulları daha uygun bir ortamda, huzurlu bir şekilde çalışmak istiyorsunuz. Bu istek de gayet normal. Benim size tavsiyem sabretmek. Zaten sabretmekten başka seçeneğiniz yok gibi görünüyor. Kitaplarınızı çalışma ortamına götürmeye çalışın. Vakit buldukça bakarsınız. Ev işlerini yapmak için hiç uğraşmayın. Okul bittikten sonra mesleğinizle ilgili iş bulup biraz birikim yapmaya çalışın ve sonra da boşanın. Bu süreçte muhakkak korunun. Üzgünüm eşiniz size değer verecek bir yapıda değil. Zira sağlığınızı kaybedip çalışamaz duruma gelseniz anında o sizi kapıya koyar.

İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor.
üniversite okurken çalışmaya başladım, zira yüksek lisans yaparken de hem okudum hem çalıştım. sivil toplum kuruluşlarının sağladığı imkanlarla yurtdışına gönüllü projelere giderek yabancı dilimi geliştirdim, türkçe dışında 2 dili anadil gibi konuşabiliyorum ve haftasonları ek iş olarak kendi işimi yapıyorum. dolayısıyla 35 yaşında olmama rağmen kendime, köpeğime, anneme ve babama bakabilecek kadar para kazanabiliyorum ve aynı zamanda ev kredisi ödeyebiliyorum. başka sorunuz varsa alabilirim?

niye kendinizi ovdunuz ki simdi ? cok nadir bir seyi basarmissiniz ama kit kanaat geciyoruz demis konu sahibi

Ev gecindirmek evli olmak ne demek biliyor musunuz??? Bunlar simdi bu uyeyle ne alaka ??? 35 yaşına gelmisiniz ama herseyi yapmışsınız ama anlamayı beceremiyorsunuz

niye kendinizi ovdunuz ki simdi ? cok nadir bir seyi basarmissiniz ama kit kanaat geciyoruz demis konu sahibi
Konu sahibine değil, dikkatli okursanız benim bir önceki mesajımda çalışmayan kadın kötüdür şeklindeki algıdan rahatsız olduğumu ve küçümsenmemesi gerektiğini, çocuk bakmanın ve ev işi yapmanın da başlı başına bir iş olduğunu söylediğim bir mesajıma "İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor." şeklinde bir cevap yazan birisine tek maaşla gayet geçinilebildiğini belirten bir mesaj yazdım, birisini "kendisini övmekle" eleştirmeden önce lütfen neye istinaden yazıldığını inceleyin öncelikle. kıt kanaat geçindiğini söyleyen birisine bu mesajı yazacak kadar görgüsüz değilim :)

Ev gecindirmek evli olmak ne demek biliyor musunuz??? Bunlar simdi bu uyeyle ne alaka ??? 35 yaşına gelmisiniz ama herseyi yapmışsınız ama anlamayı beceremiyorsunuz
evli olmama gerek yok, babam 83 yaşında parkinson hastası, annem 73 yaşında ev hanımı. o yaşlardaki insanlarla ilgilenmek çocuk bakmak kadar zor ve sağlık problemleri ile ilgili de yeteri kadar masrafım var. sizin bana yazdığnız mesaja cevap olarak o mesajımı yazdım, tek maaşla geçinilemediğini yazmışsınız ben de bunun herkes için geçerli olmadığını, söylüyorum. Tek maaşla geçinilemiyor olması ne benim, ne sizin, ne de insanların suçu, iyice düşünürseniz saldıracağınız kişinin ben olmadığımı anlarsınız ki ben de hayatımın en güzel dönemlerinde bu kadar çalışmak zorunda kalmış olmaktan memnun değilim ve konu sahibinin yorgunluğunu çok da iyi anlayabiliyorum. günah keçisi bulmaya yada saldıracak birine ihtiyacınız varsa o kişi ben değilim.
ayrıca öğrenciliğimden beri çalışıyor olmama rağmen çalışmayan kadınlara daha fazla saygı duyulması gerektiğini savunuyorum. burda konunun sahibi depresyonda olduğunu, çalışmaktan yoruluğunu söylemesine rağmen "tabi ki çalışacaksın, istiyorsun ki ben evde oturayım kocam bana baksın diyorsun" diyen insanlara istinaden çalışmayan kadınların küçümsenmesine karşı olduğumu söylüyorum. zaten sizin muhalesef olduğunuz mesajda da kadınların ekonomik özgürlüğünün olması gerektiği (bu illa bir işyerinde çalışmak değil, evde birşeyler örüp veya yemek yapıp satmak, e-ticaret yapmak da olabilir) ve ihtiyaç söz konusuysa eşe destek olunması gerektiğini de yazdım. yazdıklarımı tekrar okursanız asıl siz benim ne demek istediğimi anlayacaksınız tabi önyargınız izin verirse.

Son düzenleme:
Ayrıca "anlamayı beceremiyorsun" gibi aşağılayıcı ve saldırgan ifadeler kullanarak malesef haklı veya üstün konuma gelemeyeceksiniz, derdi sıkıntısı olduğunu söyleyen birisinin postunda "tek maaşla geçiniliyor mu sanıyorsun" gibi sert ifadeler yazarak onu daha da kötü hissettirmeye çalışmanız kadar can sıkıcı.eleştirmiş olmak için eleştirmeyin lütfen, maksat konus sahibine kendisini daha iyi hissetmesi için yardımcı olmak, kişisel çatışmaya çevirmenin manası yok ve size daha fazla da cevap yazacağımı zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibi 7 yaşında okula karnı ağrıdığı için gitmek istemeyen bir çocuk benim gözümde pekala başka iş yapabilir , isini sevmeyebilir ama kavga ettim yok şu bu tüm bahaneleri sıralaması kendi yazısı bile güçlü bir karakter değilken biz nasil arkasında duralım.
Lütfen yazıyı analiz edin benim özel eğitim öğrencilerim bile bukadar bahane üretmiyor.
Bir çok kişi aof yada uzaktan eğitim okuyup yada evde kpss çalışıp işte çalışıyor.

Adam diyor ihtiyacımız var bak gir çalış elin ekmek tutsun. Erkek olsa napcakti acaba.

bu kadar önemliyse önce üni bitirip güzel bir meslek edinseydiniz ve kimseye muhtaç olmasaydınız.
ya da zengin bir koca ile evlenseydiniz şikayet etmezdiniz.

konuyu yazan arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla eşinin "çalışacaksın, mecbursun" demesinden ötürü kendisi değersiz hissetmiş. bu tarz söylemler hassas insanlar tarafından baskı olarak algılandığı ve uzun süre maruz kalındığı zaman depresyona sebep olabiliyor, depresyondayken insanlara yatağından kalkmak, diş fırçalamak bile zor gelebilir. Çalıştığı ortamı bilmiyoruz, belki kendisini rahatsız eden birileri var, belki orada da kötü muamele görüyor. Kadınlar eşlerine nazlanmak isteyebilirler ama eşinden bu konuda karşılık alamamış, o da bunu burda paylaşmış diye düşünüyorum ki insanlar zorlandığı durumlarda bunu paylaşacak birisine ihtiyaç duyabilir, en yakını olan eşi bunu sağlayamadığı için çareyi de buraya yazmakta bulmuş. Tabi ki kendi hanesindeki maddiyatını ve çalışması gerektiğini farkındadır, ama nasıl maddi açıdan destek sağlıyorsa, manevi açıdan da eşin desteklemesi gerekir. "Hayatım biliyorum yoruluyorsun ama desteğin için çok teşekkür ederim" diyen bir eşi olsa arkadaşın çalışmakla ilgili sıkıntısının olacağını düşünmüyorum.
Yani konuyu açan arkadaşım, eğer bu mesajımı okuyorsan eşinden çaban ve yaptıkların için takdir görememen, yorgunluğunun onun tarafından anlaşılmıyor olması üzücü evet, keşke ekonomi bu durumda olmasaydı ve sen bu kadar yorulmak zorunda kalmasaydın, hem çalışıp hem ev çevirmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum inan. Çalışmak istememe isteğin yüzünden de insanların seni hor görmesine yada eleştirmesine aldırma, sen bugüne kadar zaten çok çalışmışsın demek ki güçlü bir kadınsın. İş yerinden mutlu değilsen bu süreçte izin günlerinde vs başka iş görüşmelerine gidip iş yerini değiştirebilirsin belki, başlama tarihini de 1-2hafta sonrası olarak belirtirsen o süreçte de biraz kendine zaman ayırma şansın olur. Her bunaldığında da bana mesaj yazabilirsin elimden geldiğince destek olurum

Dert sahibini daha çok dert sahibi yaparsınız siz var ya. İslam mı değil dininiz ben anlamadım ki. Bir kadın istemezse ev işi bile yapmaz çocuğunu bile emzirmez, ama koca nafakasını vermek ona bakmak zorunda. Ne koşulda olursa olsun. İstersek 200.yy da yaşayalım bu böyledir. Zorla ve tacize uğrayabileceği yerde çalıştırmak ne demek ya erkeklik mi şimdi kocalık mı yaptığı hangisi. Kim kaç yaşında isterse evlenir, evlendiği kişi evlendikten sonra kötü veya iyi çıkabilir ama bu sizlerin böylesine acımasızca yargı dağıtacağı anlamına gelmiyor. Bekara karı boşamak kolay derler bilir misiniz bu lafı. Sizin ettiğiniz laflar da aynı o kapıya çıkıyor. Kadın size derdini dökmüş seri katil muamelesi görmüş resmen.

Bacım sözüm sana çalışmak zorunda değilsin hele o aç gözlü abazanların içinde hiç değilsin senin yerinde olsam işten çıkar Bi süre kendimi dinlerim kafamı dinlerim kocamı değil. Bende evliyim evet hiç bir evlilik birbiriyle aynı değildir ama çoğu zaman erkeklerin bir huyu vardır baskın geldiklerini anladıklarında yüklenmeye devam ederler. Bir kere çıldır sesini çıkar sensin bu eve bakacak olan diye sesini yükselt bak o zaman nasıl siniyor. Bu durumun tam tersini de ben yaşamıştım bende çalışmak istiyordum eşim istemiyordu Bi gün çıldırdım sen değilsin dedim bunun kararını verecek olan ister çalışırım ister çalışmam.. Baya kavga ettik ama öyle böyle değil. Tabi baktı ben elden gidiyorum kafayı sıyırıyorum koca olarak asıl istediğim olmazsa saygımı yitiriyorum, geri adım attı tavır aldı ben koca değilim senin için gibi ama hiiiç oralı olmadım ben dedim bir bireyim senin karın olabilirim her şeyi gönül rızasıyla yapabilirim ama Bi raddeden sonra bana köle muamelesi yapamazsın... O zamandan beri karışmaz bana bu konuda. Tabi şimdi iş işten geçti çoluk çocuk var istesem de çalışamıyorum

Şu sitede milletin derdine yorum yaparken neden kendi pencerenizden bakıp da yorum yaparsınız ki? Tamam, çoğunuz elitsiniz, vizyon sahibisiniz, medeni eşiniz var, mesleğiniz var. Sanıyorsunuz ki diğer insanlar da sizin gibi. Ülkenin çoğu sizden farklı yaşam tarzına ve zihniyete sahip.

İş yerindeki erkek çokluğundan bahsedilmiş. Başkaları ise benim iş yerim de böyle demiş. Kahvehane ile kafe misali iş yerleriniz. Neyin kıyası bu?

Evleneceklerin de kulağına küpe olsun. Evlenmeden önce çalışma meselesini önceden konuşun. Evlendiniz ve çalışmanız için sizi zorluyor mu? Ev işlerininin yarısını hatta daha azını yapın. Ortak kullanım alanlı apart gibi kullanın evi. Ev işine elini sürmeyecekse kendi gidip daha iyi bir işte çalışsın.

Benim de demek istediğim bir kuru söze nasıl itibar edilir. Başta adam okey çalışma sorun yok ben evi geçindiririm dese dahi ya biterse ya boşanırsa ya adam ölürse.
Garanti olan bir kuru söz mü gerçekten.
Artık boşanma sayısı evlenme sayısından fazla.
Kimsenin evliliği ömürlük garanti değil.
Herkes boşanma adayı.
Hadi adam iyi taş taşıyıp eve bakıyor hop öldü, bitti.
Dımdızlak ortada kalınacak.
Tabi ki mutlu olduğu işi yapmalı herkes.
Ben çalışmak istemiyorum eşim baksın lüksümüz hiçbirimizin maalesef ki yok.. işten memnun değilsek başka iş bakarız ama oturmaya lüksümüz yok yoksa burada çok konu okuduk iki çocukla ortada kaldım kimse çocuklarıma bakmıyor bana iş vermiyor diyen o kadar çok ki

Kimse anneden neneden örnek vermesin onlar da çalışmıyordu diyerek. Hepimiz çok iyi biliyoruzki eski kadınlarımızın çoğu dayak yiyerek gidecek yerimiz yiyecek ekmeğimiz yok diyerek onca şiddete hakarete katlanıyordu. Devir değişti biz onlar değiliz şükür ki değiliz.

Evi geçindirmek sadece erkeğin görevi değildir, kadın da çalışmalı, hele bu devirde tek kişinin çalışmasıyla ev dönmez. Adam da çalışmanızı istiyorsa zaten yetemiyordur ve bunu talep bile etmemeli sizin de çalışıyor olmanız çok doğal ve olması gereken değil midir ben anlamadım. Ortamdan memnun değilseniz iş değişirsiniz. Ayrıca sizi taciz etmiyorlarsa diğerlerini takmayın, işinize bakın.

O kadınlar her şeyi evde yapıyordu, annem hala 4 evin kışlığını çıkarır, eskiden kazak örerdi, mağazadan kazak almazdık, her şeyi, deterjan kutusunu bile değerlendirirdi, dikiş yapardı, şimdi her şey hazır, yaptıkları sil süpür, halıyı yıkamacı yıkar, salçasına turşusuna kadar marketten alır, öğlenin bi vakti uyanır, sonra gelir kadınların yükü çok ağır bilmem ne. Kimse kişisel almasın, ben turşumu yapıyorum yorumları görmek istemiyorum. Tamam dev bir ekonomimiz yok, Türkiye'nin her yeri Marmara değil her yer iş kaynamıyor ama şu zamanda da bi adamın iki dudağı arasında yaşamaya da bu kadar meraklı olunmasın. Kocaların dinine imanına bu kadar da güvenilmesin, 40 ından sonra parayı mevkiyi bulup azıtan da çok gördük.

Yani arkanda dağ gibi ailen, geçer mesleğin, pasif gelir kaynakların varken çalışmamayı tercih edebilirsin, illa da çalışmak gerekmiyor vicdana kalmaktan kurtulmak için. Bunlar yoksa üzgünüm, çalışmamak opsiyonel değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…