Şu ekonomi de iki memur iki çocukla uc ucuna gecinirken olmasın bence. Ev işi, yemek gibi şeyler bizim hayatimizin amacı olmadı hiç. Bu işler o an kim uygunsa halloluyor zaten.neden olmasın :)
Neden birimiz geçinebilmek yada ev düzenini sağlamak için daha çok çalışmak zorunda olsun ki. İkimizde çalıstigimiz için ondan ev işleri de bekliyorum tabiki. Ev işi, yemek ve seks yapmak evde oturmak için yeterli bir sebep değil demek istedim arkadaşa.Daha çok çalışarak/kazanarak eşine evde oturması konusunda destek olabilirsin
hanımefendi ben ironi yaptım zaten . Lakin cümleyi kuran kişi sen otur kocacım ben sana bakarım elini soğuk sudan sıcak suya sokmam diyorsa da bundan bana ne yani.Şu ekonomi de iki memur iki çocukla uc ucuna gecinirken olmasın bence. Ev işi, yemek gibi şeyler bizim hayatimizin amacı olmadı hiç. Bu işler o an kim uygunsa halloluyor zaten.
Neden birimiz geçinebilmek yada ev düzenini sağlamak için daha çok çalışmak zorunda olsun ki. İkimizde çalıstigimiz için ondan ev işleri de bekliyorum tabiki. Ev işi, yemek ve seks yapmak evde oturmak için yeterli bir sebep değil demek istedim arkadaşa.
üniversite okurken çalışmaya başladım, zira yüksek lisans yaparken de hem okudum hem çalıştım. sivil toplum kuruluşlarının sağladığı imkanlarla yurtdışına gönüllü projelere giderek yabancı dilimi geliştirdim, türkçe dışında 2 dili anadil gibi konuşabiliyorum ve haftasonları ek iş olarak kendi işimi yapıyorum. dolayısıyla 35 yaşında olmama rağmen kendime, köpeğime, anneme ve babama bakabilecek kadar para kazanabiliyorum ve aynı zamanda ev kredisi ödeyebiliyorum. başka sorunuz varsa alabilirim?İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor.
niye kendinizi ovdunuz ki simdi ? cok nadir bir seyi basarmissiniz ama kit kanaat geciyoruz demis konu sahibiüniversite okurken çalışmaya başladım, zira yüksek lisans yaparken de hem okudum hem çalıştım. sivil toplum kuruluşlarının sağladığı imkanlarla yurtdışına gönüllü projelere giderek yabancı dilimi geliştirdim, türkçe dışında 2 dili anadil gibi konuşabiliyorum ve haftasonları ek iş olarak kendi işimi yapıyorum. dolayısıyla 35 yaşında olmama rağmen kendime, köpeğime, anneme ve babama bakabilecek kadar para kazanabiliyorum ve aynı zamanda ev kredisi ödeyebiliyorum. başka sorunuz varsa alabilirim?
Ev gecindirmek evli olmak ne demek biliyor musunuz??? Bunlar simdi bu uyeyle ne alaka ??? 35 yaşına gelmisiniz ama herseyi yapmışsınız ama anlamayı beceremiyorsunuzüniversite okurken çalışmaya başladım, zira yüksek lisans yaparken de hem okudum hem çalıştım. sivil toplum kuruluşlarının sağladığı imkanlarla yurtdışına gönüllü projelere giderek yabancı dilimi geliştirdim, türkçe dışında 2 dili anadil gibi konuşabiliyorum ve haftasonları ek iş olarak kendi işimi yapıyorum. dolayısıyla 35 yaşında olmama rağmen kendime, köpeğime, anneme ve babama bakabilecek kadar para kazanabiliyorum ve aynı zamanda ev kredisi ödeyebiliyorum. başka sorunuz varsa alabilirim?
Konu sahibine değil, dikkatli okursanız benim bir önceki mesajımda çalışmayan kadın kötüdür şeklindeki algıdan rahatsız olduğumu ve küçümsenmemesi gerektiğini, çocuk bakmanın ve ev işi yapmanın da başlı başına bir iş olduğunu söylediğim bir mesajıma "İhtiyaç olmasa çalıştırır mi adam ?? Şu devirde kimin maaşı yetiyor ?? Memur bile tek maaşla evi yoksa geçinemiyor." şeklinde bir cevap yazan birisine tek maaşla gayet geçinilebildiğini belirten bir mesaj yazdım, birisini "kendisini övmekle" eleştirmeden önce lütfen neye istinaden yazıldığını inceleyin öncelikle. kıt kanaat geçindiğini söyleyen birisine bu mesajı yazacak kadar görgüsüz değilim :)niye kendinizi ovdunuz ki simdi ? cok nadir bir seyi basarmissiniz ama kit kanaat geciyoruz demis konu sahibi
evli olmama gerek yok, babam 83 yaşında parkinson hastası, annem 73 yaşında ev hanımı. o yaşlardaki insanlarla ilgilenmek çocuk bakmak kadar zor ve sağlık problemleri ile ilgili de yeteri kadar masrafım var. sizin bana yazdığnız mesaja cevap olarak o mesajımı yazdım, tek maaşla geçinilemediğini yazmışsınız ben de bunun herkes için geçerli olmadığını, söylüyorum. Tek maaşla geçinilemiyor olması ne benim, ne sizin, ne de insanların suçu, iyice düşünürseniz saldıracağınız kişinin ben olmadığımı anlarsınız ki ben de hayatımın en güzel dönemlerinde bu kadar çalışmak zorunda kalmış olmaktan memnun değilim ve konu sahibinin yorgunluğunu çok da iyi anlayabiliyorum. günah keçisi bulmaya yada saldıracak birine ihtiyacınız varsa o kişi ben değilim.Ev gecindirmek evli olmak ne demek biliyor musunuz??? Bunlar simdi bu uyeyle ne alaka ??? 35 yaşına gelmisiniz ama herseyi yapmışsınız ama anlamayı beceremiyorsunuz
Ayrıca "anlamayı beceremiyorsun" gibi aşağılayıcı ve saldırgan ifadeler kullanarak malesef haklı veya üstün konuma gelemeyeceksiniz, derdi sıkıntısı olduğunu söyleyen birisinin postunda "tek maaşla geçiniliyor mu sanıyorsun" gibi sert ifadeler yazarak onu daha da kötü hissettirmeye çalışmanız kadar can sıkıcı.eleştirmiş olmak için eleştirmeyin lütfen, maksat konus sahibine kendisini daha iyi hissetmesi için yardımcı olmak, kişisel çatışmaya çevirmenin manası yok ve size daha fazla da cevap yazacağımı zannetmiyorum.Ev gecindirmek evli olmak ne demek biliyor musunuz??? Bunlar simdi bu uyeyle ne alaka ??? 35 yaşına gelmisiniz ama herseyi yapmışsınız ama anlamayı beceremiyorsunuz
Konu sahibi 7 yaşında okula karnı ağrıdığı için gitmek istemeyen bir çocuk benim gözümde pekala başka iş yapabilir , isini sevmeyebilir ama kavga ettim yok şu bu tüm bahaneleri sıralaması kendi yazısı bile güçlü bir karakter değilken biz nasil arkasında duralım.Ayrıca "anlamayı beceremiyorsun" gibi aşağılayıcı ve saldırgan ifadeler kullanarak malesef haklı veya üstün konuma gelemeyeceksiniz, derdi sıkıntısı olduğunu söyleyen birisinin postunda "tek maaşla geçiniliyor mu sanıyorsun" gibi sert ifadeler yazarak onu daha da kötü hissettirmeye çalışmanız kadar can sıkıcı.eleştirmiş olmak için eleştirmeyin lütfen, maksat konus sahibine kendisini daha iyi hissetmesi için yardımcı olmak, kişisel çatışmaya çevirmenin manası yok ve size daha fazla da cevap yazacağımı zannetmiyorum.
konuyu yazan arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla eşinin "çalışacaksın, mecbursun" demesinden ötürü kendisi değersiz hissetmiş. bu tarz söylemler hassas insanlar tarafından baskı olarak algılandığı ve uzun süre maruz kalındığı zaman depresyona sebep olabiliyor, depresyondayken insanlara yatağından kalkmak, diş fırçalamak bile zor gelebilir. Çalıştığı ortamı bilmiyoruz, belki kendisini rahatsız eden birileri var, belki orada da kötü muamele görüyor. Kadınlar eşlerine nazlanmak isteyebilirler ama eşinden bu konuda karşılık alamamış, o da bunu burda paylaşmış diye düşünüyorum ki insanlar zorlandığı durumlarda bunu paylaşacak birisine ihtiyaç duyabilir, en yakını olan eşi bunu sağlayamadığı için çareyi de buraya yazmakta bulmuş. Tabi ki kendi hanesindeki maddiyatını ve çalışması gerektiğini farkındadır, ama nasıl maddi açıdan destek sağlıyorsa, manevi açıdan da eşin desteklemesi gerekir. "Hayatım biliyorum yoruluyorsun ama desteğin için çok teşekkür ederim" diyen bir eşi olsa arkadaşın çalışmakla ilgili sıkıntısının olacağını düşünmüyorum.Konu sahibi 7 yaşında okula karnı ağrıdığı için gitmek istemeyen bir çocuk benim gözümde pekala başka iş yapabilir , isini sevmeyebilir ama kavga ettim yok şu bu tüm bahaneleri sıralaması kendi yazısı bile güçlü bir karakter değilken biz nasil arkasında duralım.
Lütfen yazıyı analiz edin benim özel eğitim öğrencilerim bile bukadar bahane üretmiyor.
Bir çok kişi aof yada uzaktan eğitim okuyup yada evde kpss çalışıp işte çalışıyor.
Adam diyor ihtiyacımız var bak gir çalış elin ekmek tutsun. Erkek olsa napcakti acaba.
Benim de demek istediğim bir kuru söze nasıl itibar edilir. Başta adam okey çalışma sorun yok ben evi geçindiririm dese dahi ya biterse ya boşanırsa ya adam ölürse.Evleneceklerin de kulağına küpe olsun. Evlenmeden önce çalışma meselesini önceden konuşun. Evlendiniz ve çalışmanız için sizi zorluyor mu? Ev işlerininin yarısını hatta daha azını yapın. Ortak kullanım alanlı apart gibi kullanın evi. Ev işine elini sürmeyecekse kendi gidip daha iyi bir işte çalışsın.
O kadınlar her şeyi evde yapıyordu, annem hala 4 evin kışlığını çıkarır, eskiden kazak örerdi, mağazadan kazak almazdık, her şeyi, deterjan kutusunu bile değerlendirirdi, dikiş yapardı, şimdi her şey hazır, yaptıkları sil süpür, halıyı yıkamacı yıkar, salçasına turşusuna kadar marketten alır, öğlenin bi vakti uyanır, sonra gelir kadınların yükü çok ağır bilmem ne. Kimse kişisel almasın, ben turşumu yapıyorum yorumları görmek istemiyorum. Tamam dev bir ekonomimiz yok, Türkiye'nin her yeri Marmara değil her yer iş kaynamıyor ama şu zamanda da bi adamın iki dudağı arasında yaşamaya da bu kadar meraklı olunmasın. Kocaların dinine imanına bu kadar da güvenilmesin, 40 ından sonra parayı mevkiyi bulup azıtan da çok gördük.Kimse anneden neneden örnek vermesin onlar da çalışmıyordu diyerek. Hepimiz çok iyi biliyoruzki eski kadınlarımızın çoğu dayak yiyerek gidecek yerimiz yiyecek ekmeğimiz yok diyerek onca şiddete hakarete katlanıyordu. Devir değişti biz onlar değiliz şükür ki değiliz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?