orasi oyle tabi ki ama artik yavastan kirmamiz gerekiyor bunlari .en azindan bizim cocuklarimizin kafa yapisi boyle olmamali . bir ogretmen,bir muhendis evde her isi yapmayi normallestirmemeli .siz hem evde hem iste calisirken evde surekli yatan kocalar o merhametsizlikle sizi pat diye ortada birakabilir calismassaniz .Allah iyi insanlarla karsilastirsinSen yazdigin şeyi muhtemelen çok kolay şekilde yaparsın çünkü meslek / kazanç/ sahip olunan eş konusunda biraz farklı bir yerdesin. Bunu yapmaya kalksa ağzı burnu yamulacak kadınlar var bu ülkede maalesefyoksa temizlik için kadın çağırmakta ne var. Kadınlarımızın maaş kartları bile kocalarinda geziyor, deli gibi çalışıp cebinde kuruşu olmayanlar var. Kendi çevremde bile var, kocası doktor olup eşinden para esirgeyeni de biliyorum, işçi olup benzerini yapani da. Kazanç, konum vs farketmiyor tamamen mantalite meselesi.
Haklısın, gerçekten bu sacmaliklari bitirmek zorundayiz. Ben kendi adıma oğluma hepsini öğretmeye çalışıyorum, 5.5 yaşında sofrayada yardım ediyor, bulaşık makinesine bulaşık diziyor, oyuncaklarını topluyor gibi gibi. İşin kadını erkeği olmadığının farkında. Geçen gün su istedi benden, getir suluguna su doldurayim dedim, senin yorulmani istemiyorum babam yapsin diyerek gitti babasına yaptırdıorasi oyle tabi ki ama artik yavastan kirmamiz gerekiyor bunlari .en azindan bizim cocuklarimizin kafa yapisi boyle olmamali . bir ogretmen,bir muhendis evde her isi yapmayi normallestirmemeli .siz hem evde hem iste calisirken evde surekli yatan kocalar o merhametsizlikle sizi pat diye ortada birakabilir calismassaniz .Allah iyi insanlarla karsilastirsin
Ay tam tersi bi tanıdığım var. Oğlunu paşa gibi yetiştirmişler herhalde, kimsenin anneliğine babalığına laf söylemek haddim değil gerçi de. Su döktü yere bize misafirliğe gelmişlerdi. Sil şurayı dedi bana. Sen döktün, peçete şurada, sen silebilirsin dedim. Peçeteyi aldı suyun üstüne attı ve içeri gitti, silmedi, kaldırmadı yerden. Yaş da 12-13 yani peçeteyi yerden alamayacak bi yaş da değil. Şaşırdım, üzüldüm azıcıkHaklısın, gerçekten bu sacmaliklari bitirmek zorundayiz. Ben kendi adıma oğluma hepsini öğretmeye çalışıyorum, 5.5 yaşında sofrayada yardım ediyor, bulaşık makinesine bulaşık diziyor, oyuncaklarını topluyor gibi gibi. İşin kadını erkeği olmadığının farkında. Geçen gün su istedi benden, getir suluguna su doldurayim dedim, senin yorulmani istemiyorum babam yapsin diyerek gitti babasına yaptırdıBöyle böyle güzel günlerin geleceğini umuyorum.
Ben de bunu demiştim. Konu sahibi yarın okulunu bitirip meslek edinse kartı kocasında duracak. Önce kendi değişmeli, herif mecbur değişecek ondan sonra.Sen yazdigin şeyi muhtemelen çok kolay şekilde yaparsın çünkü meslek / kazanç/ sahip olunan eş konusunda biraz farklı bir yerdesin. Bunu yapmaya kalksa ağzı burnu yamulacak kadınlar var bu ülkede maalesefyoksa temizlik için kadın çağırmakta ne var. Kadınlarımızın maaş kartları bile kocalarinda geziyor, deli gibi çalışıp cebinde kuruşu olmayanlar var. Kendi çevremde bile var, kocası doktor olup eşinden para esirgeyeni de biliyorum, işçi olup benzerini yapani da. Kazanç, konum vs farketmiyor tamamen mantalite meselesi.
Nasıl bir ortamda çalıştığınızı bilmiyorum ama erkek yurdu gibiyse haklısınız. Kendinize daha uygun bir iş arayın bence. Bu devirde tek maaşla da geçim olmuyor. Herşey ateş pahası olmuş. Çok calismissiniz ama evde oturmakla da zaman geçmiyor. Ev işlerinde de eşinizin yardım etmesi lazım. Kendisine söyleyin el atsın biraz. Madem ikinizde eve para getiriyorsunuz oda yardım etmeli. Ama işte erkek milleti genelde duyarsız oluyorlar.Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Bende de anksiyete bozukluğu var daha okurken anladım sorunu. Eğer çalışmayı sevmeyen yatmak isteyen bi insan olsaydınız tarlalarda çalışıp üniversite okumaya çalışmazdınız. Belli ki zor bir dönemden geçiyorsunuz. İlaç kullanmıyor musunuzBir tek siz anlamissiniz beni evet bunlar bende var zaten 16 yaşımdan beri mücadele ediyorum ama eşime saçma geliyor bu durumlar depresyon falan hikaye onun için
Kullanıyordum fakat doktorum 3 yıl çok uzun bir süre birakman gerek dediği için bırakmak durumunda kaldım şu mesajinizin alnından öpmek istedim şu an öyle anlamissiniz ki beni kime ne desem diye düşünüyordum çünkü insanlar çalışmak istemeyen keyifci bir insan olduğumu düşünecek böyle anlatincaBende de anksiyete bozukluğu var daha okurken anladım sorunu. Eğer çalışmayı sevmeyen yatmak isteyen bi insan olsaydınız tarlalarda çalışıp üniversite okumaya çalışmazdınız. Belli ki zor bir dönemden geçiyorsunuz. İlaç kullanmıyor musunuz
Ben eline bakacağımi soylemedim zaten , ki öyle fuzuli bir ihtiyacım yok kıyafet makyaj malzemesi kuaför masrafı olan bir kadın değilim her birşeyimi evlenmeden önce Çalisarak aldım su an da okuluma odaklanıp okulumu bitirip kendi mesleğimi yapmak istiyorumKusura bakmayın ama her kadın çalışmak zorunda. Siz nasıl bir hayata sahipsiniz bilmiyorum ama çalışmadan bir insanın eline bakarak bir ömür geçmez, geçmemeli.
İlk ise basladigim zamanlarda bolusuyorduk ama su an herşey birbirine girmiş durumda sadece mutfakta birkaç bardak varsa onu yıkayıp yerine koyuyor onun dışında hiç biseyHem çalışıp hem okuyorsunuz bu tabiki çok zor oluyordur. Ev işlerini kim yapıyor peki? Eğer evin temizliği, yemek, çamaşır, bulaşık, alışveriş gibi işleri yarı yarıya bölüşmüyorsaniz yarın gidip istifa edin.
Birincisi tembel olsaydım 8 yaşından itibaren milletin tarlasinda calismazdim evlenene kadar hep çalıştım hem okudum hem çalıştım ben 16 yaşından bu yana kadar gelen pskojik sorunlarmla depresyon ve kaygı bozukluğu ile savasarak kendimi zorlayarak evlendim evim değişti çevrem değişti adapte olmakta zorlandım ailemin yaşatmış olduğu tramvalar bir yana dursun şu an içinde unvreste çok kritik benim için iki tane dersten kalmışım evime de yetisemiyorum yardım eden yok buranin insanları çok değişik anlam veremiyorum uyum saglayamiyorum ruhen bitik durumdayim bedenimi de etkiliyor bu çok fazla kilo aldım sizden buraya fikir almaya geldim tembel yaftasi yemeye değilcalisacak diye ölmek isteyen birini de ilk defa görüyorum, tövbe...Esiniz de yorgunum bitkinim bahanelerine siginip çalışmak istemez ise ne olacak? Kime el açacaksiniz size baksin diye?
Kendiniz çalışmak istemeniz lazim, kocaya mi guveneceksiniz? Ona bir sey olursa, ayrilik/ölüm vs o zaman size biri baksin diye hemen yeniden evlenecek misiniz?
böyle mi geçecek hayatiniz?
Ne yorgunluğu, tembelim desenize şuna.
hayat devam ettigi sürece calismak zorundayiz. Bazi ihtiyaçlarımiz sureklilik gostermek zorunda, yeme/icme/barinma/ bunlar icin surekli çalışacagiz.
Tembellik etmeyin, yorgunum demeyin.
Ayrica bu zamanda tek maasla gecinmek İmkansız, hatta iki maaşla bile!
Insafsizlik yapip esinizin ustune yuklenmeyin
Böyle bir şey yok da diyelim ki sizin söylediğiniz gibi, nedenlerine gelecek olursam işsizlik, kendi alanında iş bulamama, bunalım, kolay yoldan para kazananların bunu internet üzerinden yayması ve özentilik haline gelinmesi vs. sebepleri gırla. Tamamen genç insanlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Şimdiki gençler sadece yatmak istiyor
Yok yok gençlerin çoğu öyle , kurumsal bir firmada yıllarca çalıştım son dönem gelenler hep aman bana ne olmadı çıkarım mesai yapamam . Biz gibi tırnaklarıyla kazımak istemiyorlar . Babaları iyi bir yere yerleştirsin istiyorlarBöyle bir şey yok da diyelim ki sizin söylediğiniz gibi, nedenlerine gelecek olursam işsizlik, kendi alanında iş bulamama, bunalım, kolay yoldan para kazananların bunu internet üzerinden yayması ve özentilik haline gelinmesi vs. sebepleri gırla. Tamamen genç insanlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Demek ki sizin kurumunuzdaki gençlerin çoğunun arkası sağlammış.Yok yok gençlerin çoğu öyle , kurumsal bir firmada yıllarca çalıştım son dönem gelenler hep aman bana ne olmadı çıkarım mesai yapamam . Biz gibi tırnaklarıyla kazımak istemiyorlar . Babaları iyi bir yere yerleştirsin istiyorlar
Anladım sende çalışmadan çok kazanmak istiyorsun atardan belliDemek ki sizin kurumunuzdaki gençlerin çoğunun arkası sağlammış.Zengin bebeleri mi acaba? Benim çevremdekiler bileklerinin haklarıyla gelmiş insanlar. Gençler çeşit çeşit.
Ay neyin kafası bu yaAnladım sende çalışmadan çok kazanmak istiyorsun atardan belliyok değil büyük kurumsal bir firma torpilsiz çalışarak title aldığın , iş görüşmelerine bile terlikle geliyordu en son ben ayrılırken yeniler ahahahaha aynen devam ağlamaya
E işte yazmış yukarda ben ağlasam ne ağlamasam ne . O ağlıyor . Ben zaten bitirdim konuyuAy neyin kafası bu yaNe güzel konuşuyorduk hanım abla sen atarlandın. Benim gayet güzel bir işim var devlette çalışıyorum Ömrümün sonuna kadar da çalışmayı düşünüyorum. Tartıştığımız konu göreceli. Şuan ağlayan sensin üüüğğ gençler yatmak istiyor. Gençler kadar ne üretebildin acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?