- 9 Eylül 2023
- 101
- 36
- 13
- 28
Ne diyosun be ablacım yaBen de size niye bu kadar takıldılar anlamadım. Yani herkes de kendi ayağının üzerinde duracak zeki olacak, çalışkan olacak, kariyer yapabilecek beceriye sahip olacak diye bir şey yok kimisi de ev hanımı olmak için doğmuştur ve böyle yaşamak ister. Kocasına muhtaç olmak normaldir çünkü güya koca da ona muhtaçtır. Boş ol boş ol boş ol dedi mi hiçbir muhtaçlığı kalmaz başka kadın bulur ama bunlar uydurduğumuz şeyler yaşanacak diye bir şey yok. Tüm gün iki yemek bir temizlik evde yuvarlanmak bu mutlu ediyorsa ve sadece bunları yapabiliyorsa bırakın bu şekilde yaşasın
Saldırganlık değil sadece gerçekleri söylüyorum. Çalışan biri olarak benim gözümde kölelik tam tersi birinin eline bakmaktır diyorum. Sizin evde ben çalışıyorum işte eşim çalışıyor dediğiniz olayı biz aşmış oluyoruz eşimde bende hem evde hem işte çalışan insanlar olarak tamamen hayatı paylaştık. Ben olmasam o evdeki ihtiyaçlarını da karşılar, o olmasa ben kimseye ihtiyaç duymam.Sadece birbirimizi sevdiğimiz için evliyiz ve bu yüzden evlendik ihtiyaçlarımızdan dolayı değil.Siz de biliyorsunuz ki hayat şartları her an değişebilir herhangi bir sağlık sorunu yaşasa, bir kaza geçirse yada ekstra ihtiyaçlarınız çıksa-ki çıkıyor-ne yapacaksınız? Maaşınızı ben vermiyorum tabiki ve ne yapacağınız da beni zerre enterese etmiyor bunları sizin düşünmeniz gerekiyor. Sadece biraz gözünüzü açmak istemiştim ama mümkün değil anlamıyorsunuz işin kötüsü bunun güzellemesini yapıyorsunuz. Birdaha cevap vermeyeceğim byeBen kimsenin parasına muhtaç değilim. Eşim işte çalışıyor, ben evde çalışıyorum. Bana asla paranın lafını yapmaz yapamaz da. Biz birlikte bir yuva kurduk. İkimizin de ayrı görevleri var. Birbirimizi sevdiğimiz için evlendik. Benim ona ihtiyacım var onun da bana. Aksi halde neden evleneyim zaten? Dediğiniz gibi muhtaçlık durumu yok yani.
Yine anlatıyorum her durum her kişiye aynı derecede hasar vermez. Kaldı ki çalışma şartlarımız bile aynı olmayabilir. Biri eşinden bosanir yakını ölür daha kolay atlatır. Diğerinin dünyası yıkılır psikolojisi bozulur. Biri sigara içer hiç hastalanmaz, diğeri kanser olur.
Peki sizin bu saldırganlığınızın sebebi nedir onu konusalim. Maaşımı siz veriyorsunuz da haberim mi yok?
Ama onun kocası kendi başına yapamıyor bir şey yapsa da güzel ve düzenli olmuyor ona güvenip iş verilmiyor falan.Saldırganlık değil sadece gerçekleri söylüyorum. Çalışan biri olarak benim gözümde kölelik tam tersi birinin eline bakmaktır diyorum. Sizin evde ben çalışıyorum işte eşim çalışıyor dediğiniz olayı biz aşmış oluyoruz eşimde bende hem evde hem işte çalışan insanlar olarak tamamen hayatı paylaştık. Ben olmasam o evdeki ihtiyaçlarını da karşılar, o olmasa ben kimseye ihtiyaç duymam.Sadece birbirimizi sevdiğimiz için evliyiz ve bu yüzden evlendik ihtiyaçlarımızdan dolayı değil.Siz de biliyorsunuz ki hayat şartları her an değişebilir herhangi bir sağlık sorunu yaşasa, bir kaza geçirse yada ekstra ihtiyaçlarınız çıksa-ki çıkıyor-ne yapacaksınız? Maaşınızı ben vermiyorum tabiki ve ne yapacağınız da beni zerre enterese etmiyor bunları sizin düşünmeniz gerekiyor. Sadece biraz gözünüzü açmak istemiştim ama mümkün değil anlamıyorsunuz işin kötüsü bunun güzellemesini yapıyorsunuz. Birdaha cevap vermeyeceğim bye
"Kendi gerçeklerinizi" sertce ifade edince saldırgan oluyorsunuz.Saldırganlık değil sadece gerçekleri söylüyorum. Çalışan biri olarak benim gözümde kölelik tam tersi birinin eline bakmaktır diyorum. Sizin evde ben çalışıyorum işte eşim çalışıyor dediğiniz olayı biz aşmış oluyoruz eşimde bende hem evde hem işte çalışan insanlar olarak tamamen hayatı paylaştık. Ben olmasam o evdeki ihtiyaçlarını da karşılar, o olmasa ben kimseye ihtiyaç duymam.Sadece birbirimizi sevdiğimiz için evliyiz ve bu yüzden evlendik ihtiyaçlarımızdan dolayı değil.Siz de biliyorsunuz ki hayat şartları her an değişebilir herhangi bir sağlık sorunu yaşasa, bir kaza geçirse yada ekstra ihtiyaçlarınız çıksa-ki çıkıyor-ne yapacaksınız? Maaşınızı ben vermiyorum tabiki ve ne yapacağınız da beni zerre enterese etmiyor bunları sizin düşünmeniz gerekiyor. Sadece biraz gözünüzü açmak istemiştim ama mümkün değil anlamıyorsunuz işin kötüsü bunun güzellemesini yapıyorsunuz. Birdaha cevap vermeyeceğim bye
"Kendi gerçeklerinizi" sertce ifade edince saldırgan oluyorsunuz.
Ben kocamın eline bakmıyorum, tekrar diyorum ben ev işleriyle ilgilenirim o işe gider o maaş onun parası değil ikimizin parasıdır. Nasıl ihtiyaçlardan dolayı değil ya. Sevgi tabi ki olmalı da aile olma isteği insanın fıtratında var. Sevgi ihtiyacı aile olma ihtiyacı cinsel ihtiyaç vs bunlar ihtiyaçtır ve bunları yaşayabileceğini inandığın kişiyle evlenirsin.
Hayat şartları değiştiği zaman ona göre yol alırım ben de. Bu "olağanüstü" durumlar bu günümü etkilemiyor ki. Ve niye her zaman kötüsünü düşünüyor bu yorum atanlar onu da anlamiyorum. Yarın ölmek de var. Ya öyle olsa ya söyle olsa diye ben niye kendimi heder edeyim.
Gözümü açmak isteyecek kadar iyi niyetliyseniz bence ilk önce felaket tellallığını bırakın. Yazdıklarınızı okudukça kanım donuyor yani insan bu kadar mı pessimist olur.
Ne kariyer ama dlsksks şimdi kocanizla birbirinize muhtaç olmamanız lazım Zeki kariyerli ayakları üzerinde duran biri olabilmek için. Ev hanımlığından mutluyum ve öyle yapıcam derseniz kabulüm canı gönülden tebrik de ederim ama bana rica ediyorum diğerlerini saymayın. Kaldı ki evlilik ihtiyaç için değik sevgiden yapılır. Biri benim bulaşığımı yıkasın biri de bana para versin diye evlilik yapılmazNe diyosun be ablacım yaev hanımlarına saldırgan olmanızdan belli hayatınızdan ne kadar memnun olduğunuz. Ben kendi ayaklarının üzerinde duran zeki çalışkan ve kariyer yapmış bir kadınım zaten. Evet ev hanimligindan da cokk memnunum. Evet kocamla birlikte yaşamaya ihtiyacımız olduğu için evlendik. Kocamı benden niye bosadin durduk yere onu hiç anlamadım ama Tüm gün evde oturmuyorum. Hayat çalışmaktan ibaret değildir. Yapılabilecek milyonlarca şey var. At gözlüğümüzü çıkarsak mi acaba?
Biz aynı ülkede mi yaşıyoruz sizinle? Sizin felaket tellalığı dediğiniz şeyler hayatımızın içinde var olan şeyler. Bir gecede bir depremde birsürü insan ampute oldu, hayatını kaybetti. Bir gecede bir sürü insan ihraç edildi işsiz kaldı daha neler neler oluyor tek tek yazmama gerek yok. Ben kendi gözlerimle hayatında hiç çalışmamış 45 yaşında kadının eşi ihraç olunca nasıl iş aradığını gördüm. İşi alışma sırasında kendinden yaşça küçük insanlardan duyduğu sözleri gördüğü mahçubiyeti...Neyse Bunlar görüğüm duyduğum şeylerin yanında bir iki örnekti ben size optimist hayatınızda bol şans diliyorum."Kendi gerçeklerinizi" sertce ifade edince saldırgan oluyorsunuz.
Ben kocamın eline bakmıyorum, tekrar diyorum ben ev işleriyle ilgilenirim o işe gider o maaş onun parası değil ikimizin parasıdır. Nasıl ihtiyaçlardan dolayı değil ya. Sevgi tabi ki olmalı da aile olma isteği insanın fıtratında var. Sevgi ihtiyacı aile olma ihtiyacı cinsel ihtiyaç vs bunlar ihtiyaçtır ve bunları yaşayabileceğini inandığın kişiyle evlenirsin.
Hayat şartları değiştiği zaman ona göre yol alırım ben de. Bu "olağanüstü" durumlar bu günümü etkilemiyor ki. Ve niye her zaman kötüsünü düşünüyor bu yorum atanlar onu da anlamiyorum. Yarın ölmek de var. Ya öyle olsa ya söyle olsa diye ben niye kendimi heder edeyim.
Gözümü açmak isteyecek kadar iyi niyetliyseniz bence ilk önce felaket tellallığını bırakın. Yazdıklarınızı okudukça kanım donuyor yani insan bu kadar mı pessimist olur.
Ya bu küçümseyici tavır nedir? Açık açık anlattığım halde neden lafı alıp başka yere koyup anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Ne kariyermiş. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasın yahu!Ne kariyer ama dlsksks şimdi kocanizla birbirinize muhtaç olmamanız lazım Zeki kariyerli ayakları üzerinde duran biri olabilmek için. Ev hanımlığından mutluyum ve öyle yapıcam derseniz kabulüm canı gönülden tebrik de ederim ama bana rica ediyorum diğerlerini saymayın. Kaldı ki evlilik ihtiyaç için değik sevgiden yapılır. Biri benim bulaşığımı yıkasın biri de bana para versin diye evlilik yapılmaz
Benim bu olağanüstü durum için hazırda bir mesleğim var zaten. Yine olağanüstü durum için kenarda param da var :S Allah kimseye acı yaşatmasın, benim alabileceğim önlemler bunlar.Biz aynı ülkede mi yaşıyoruz sizinle? Sizin felaket tellalığı dediğiniz şeyler hayatımızın içinde var olan şeyler. Bir gecede bir depremde birsürü insan ampute oldu, hayatını kaybetti. Bir gecede bir sürü insan ihraç edildi işsiz kaldı daha neler neler oluyor tek tek yazmama gerek yok. Ben kendi gözlerimle hayatında hiç çalışmamış 45 yaşında kadının eşi ihraç olunca nasıl iş aradığını gördüm. İşi alışma sırasında kendinden yaşça küçük insanlardan duyduğu sözleri gördüğü mahçubiyeti...Neyse Bunlar görüğüm duyduğum şeylerin yanında bir iki örnekti ben size optimist hayatınızda bol şans diliyorum.
İşleri her iki şekilde de ikiye bölüyoruz evet ama bizim yöntemimizde kadın da kazanıyor erkek de haliyle her iki taraf da maddi olarak güçlü, kariyerli ve bulaşık yıkamaktan daha fazlasına sahip. Ama sizin yönteminizde eşiniz hayata devam ediyor siz hiçbir şey öğrenemiyprsunuz hiçbir şey üretemiyorsunuz. Allah korusun ama bunun hastalığı var boşanması var ölümü var ekonomik krizi var. Böyle şeyler inşallah yaşanmaz ama yaşanma ihtimali daha yüksek. Burda biz felaket tellallığı yapmıyoruz olacakları söylüyoruz. Eşiniz bir insan. İnsan hasta da olur insan değişir de. Ama bilgi ve beceri kalıcıdır. Sizi her şartta korur o yüzden kariyeri korumak önemli. Ha yine size diyorum eğer mutlu olma şekliniz bu evde yuvarlanma işiyse yine yapın. Ama aldığınız riskleri bilerek yapın. Bizim aldığımız önlemleri görün. Kendinizi kocam bana ben kocama muhtacım diye kandırmayın kocanız size muhtaç değil. cinsellik sevgi ihtiyaçtır ama bunlar içimizden doğal olarak gelen ihtiyaçlar, aile kurmak için gelen ihtiyaçlqr. Ama biri benim bulaşığımı yıkasın yemek yapsın demek ya da evlenem bana kocam baksın demek çıkarcılıktır. Kendine yetemediği noktada karşındakini kullanmaktır. Aile böyle bir şey değil. Özetle ben neyi savunduğumun çok farkındayım ama siz önce ben kariyeriyim diyip somra bana ‘ ne kariyermiş’ diyorsunuz. Peş peşe de yalan söyleyip yakalanıyorsunuz, işin içinden siz de çıkamıyorsunuz sonra. Size iyi yer silmelerYa bu küçümseyici tavır nedir? Açık açık anlattığım halde neden lafı alıp başka yere koyup anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Ne kariyermiş. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasın yahu!
Sevgi de ihtiyaçtır. Neyi savundugunuzun bile farkında değilsiniz. Bir yuva kurma, aile olma, sevgi, şevkat, anne baba olma, cinsellik bunlar hepsi ihtiyaçtır.
Sizin ilişkinizde iki taraf da para getirip ev işlerine destek oluyor. İşleri ikiye bölüyorsunuz yani. Bizde de birimiz çalışıyor birimiz ev işlerine bakıyor yine ikiye bölmüş oluyoruz. Bu size nasıl garip geliyor ben de bunu anlamiyorum.
İşleri her iki şekilde de ikiye bölüyoruz evet ama bizim yöntemimizde kadın da kazanıyor erkek de haliyle her iki taraf da maddi olarak güçlü, kariyerli ve bulaşık yıkamaktan daha fazlasına sahip. Ama sizin yönteminizde eşiniz hayata devam ediyor siz hiçbir şey öğrenemiyprsunuz hiçbir şey üretemiyorsunuz. Allah korusun ama bunun hastalığı var boşanması var ölümü var ekonomik krizi var. Böyle şeyler inşallah yaşanmaz ama yaşanma ihtimali daha yüksek. Burda biz felaket tellallığı yapmıyoruz olacakları söylüyoruz. Eşiniz bir insan. İnsan hasta da olur insan değişir de. Ama bilgi ve beceri kalıcıdır. Sizi her şartta korur o yüzden kariyeri korumak önemli. Ha yine size diyorum eğer mutlu olma şekliniz bu evde yuvarlanma işiyse yine yapın. Ama aldığınız riskleri bilerek yapın. Bizim aldığımız önlemleri görün. Kendinizi kocam bana ben kocama muhtacım diye kandırmayın kocanız size muhtaç değil. cinsellik sevgi ihtiyaçtır ama bunlar içimizden doğal olarak gelen ihtiyaçlar, aile kurmak için gelen ihtiyaçlqr. Ama biri benim bulaşığımı yıkasın yemek yapsın demek ya da evlenem bana kocam baksın demek çıkarcılıktır. Kendine yetemediği noktada karşındakini kullanmaktır. Aile böyle bir şey değil. Özetle ben neyi savunduğumun çok farkındayım ama siz önce ben kariyeriyim diyip somra bana ‘ ne kariyermiş’ diyorsunuz. Peş peşe de yalan söyleyip yakalanıyorsunuz, işin içinden siz de çıkamıyorsunuz sonra. Size iyi yer silmelerkolay gelsin
Vallahi şaka gibisinizİşleri her iki şekilde de ikiye bölüyoruz evet ama bizim yöntemimizde kadın da kazanıyor erkek de haliyle her iki taraf da maddi olarak güçlü, kariyerli ve bulaşık yıkamaktan daha fazlasına sahip. Ama sizin yönteminizde eşiniz hayata devam ediyor siz hiçbir şey öğrenemiyprsunuz hiçbir şey üretemiyorsunuz. Allah korusun ama bunun hastalığı var boşanması var ölümü var ekonomik krizi var. Böyle şeyler inşallah yaşanmaz ama yaşanma ihtimali daha yüksek. Burda biz felaket tellallığı yapmıyoruz olacakları söylüyoruz. Eşiniz bir insan. İnsan hasta da olur insan değişir de. Ama bilgi ve beceri kalıcıdır. Sizi her şartta korur o yüzden kariyeri korumak önemli. Ha yine size diyorum eğer mutlu olma şekliniz bu evde yuvarlanma işiyse yine yapın. Ama aldığınız riskleri bilerek yapın. Bizim aldığımız önlemleri görün. Kendinizi kocam bana ben kocama muhtacım diye kandırmayın kocanız size muhtaç değil. cinsellik sevgi ihtiyaçtır ama bunlar içimizden doğal olarak gelen ihtiyaçlar, aile kurmak için gelen ihtiyaçlqr. Ama biri benim bulaşığımı yıkasın yemek yapsın demek ya da evlenem bana kocam baksın demek çıkarcılıktır. Kendine yetemediği noktada karşındakini kullanmaktır. Aile böyle bir şey değil. Özetle ben neyi savunduğumun çok farkındayım ama siz önce ben kariyeriyim diyip somra bana ‘ ne kariyermiş’ diyorsunuz. Peş peşe de yalan söyleyip yakalanıyorsunuz, işin içinden siz de çıkamıyorsunuz sonra. Size iyi yer silmelerkolay gelsin
Benim maaşım benimdir. Kocam benim diyemez"Kendi gerçeklerinizi" sertce ifade edince saldırgan oluyorsunuz.
Evet eşim Allah korusun ölürse ve mehirim 5 para etmezse elden ayaktan düşersem kuru ekmeğe muhtaç kalırsam siz haklısınız diyeyim o zaman rahatlayınyani bu kadar felaket tellalligi da olmaz ki. Ben zaten kenara 3 5 kuruş atan insanim kötü günler için. Ama yok o olursa yok bu olursa diye niye istemediğim halde ömür boyu çalışayım?
Ayyyyy hanımefendi ne siz bizi anlayacaksınız ne de biz sizi. Bakın erkekler kadınlar gibi değil erkeklerde minnet duygusu yok bizim gibi. Adam birkaç yıl sonra çıktı size dedi ki hayatın boyunca çalışmayıp evde paramı yedin cevabınız ne olacak ? Erkek bu bakın diyebilir. Demez demeyin. Bizim paramız demeyin yahu sizin değil. Kocanızın. Gerçekten yermek için söylemiyorum ama sizin değil yani. Evet eşiniz size harçlık verir, ancak bu çok utanç verici ya. Harçlık almayı 16 17 yaşında bıraktım ben. Yaşınız gelmiş 20li yaşlara eşten harçlık alıyorsunuz. Sizin yaptığınız ev işi evet kolay değil ancak bunu şuan burdaki tüm kadınlar yapıyor. Rica ediyorum yaşadığınız hayatı güzelleştirmeyin. Evde oturup koca eline bakmak övünecek bir durum değil. Kocanız bilgisine bilgi katarken sizde resimde uygun fırçayı kullanmayı mı öğreniyorsunuz? Bunu meziyet olarak mı görüyorsunuz? Ha ünlü bir ressam değilseniz eğer, sergi açma, resimleri satma durumuna gelecek kadar profesyonel değilseniz o çizdiğiniz resimler anca sizi birkaç saat oyalar. Size birşey kazandırmaz. Günümüz Türkiyesi de size resim çizmek hiçbir şey Ka zan dır Maz. Lütfen anlayın artık ya. Evet çalışmak istemiyor sevmiyorsunuz da. Ama burayı okuyan genç kızlar var. Evde kalmayı önermeyin. Kocasının eline bakmasınlar. 2 gün sonra lafını da yaparlar, 20 sene arkasını toplamamışsın gibi kapıya da koyarlar. Siz kocanıza muhtaçsınız, ancak kocanız gidip evde oturacak rastgele bir kadın daha bulabilir. Ancak günümüzde birçok erkek hala karısının da çalışması taraftarı iken sizin evde oturarak size bakacak bir koca daha bulma şansınız çok zor. Lütfen felaket tellallığı olarak görmeyin. Bunlar imkansız değil belki yarın belki 1 sene sonra birçok kadının yaşayabileceği şeyler. Evliyim yıllardır da beraberiz eşimle. Ancak asla evde oturayım maaşını paylaşalım diyemem. Çünkü maaşını değil hayatı paylaşmak için evlendik. Hem maddi hem manevi hemde ev işlerini paylaşmak için evlendik. Ne ona evi geçindir bana da para ver derim ne de o bana evi temizle arkamı topla diyebilir. Eşitiz, ve bu sizin bahsettiğiniz eşitlik değil. Maddi manevi herşeyde evde eşitiz.Vallahi şaka gibisinizne kariyermiş derken sizin dalga gecmenizden bahsettim. Ben zaten kursa giden ilmimi geliştiren bir insanım. Aynı zamanda resim yapıyorum. Annemle ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.Yemeği yapıp bütün gün tavanı izliyormusum gibi bir algı var sizde heralde, garip:) Benim mesleğim de var, hemsireyim. Dünya dursa bile her zaman ihtiyaç olacak bir mesleğe sahibim hem de. Yüz kere dediğim gibi ikimizin de iş bölümleri var. İkimiz de bu konuda çok uyumluyuz. Ben ondan para alınca eline bakmış olmuyorum çünkü o ikimizin parası. Ben ona yemek yapınca hizmet etmiş olmuyorum çünkü seve isteye yapıyorum. Yalan söylemedim yakalanmadim da. Sizin kafanızda bi algı var onu bana empoze etmeye çalışıyorsunuz. Yer de silerim çamaşır da yıkarım bunları neden aşağılayıcı bir şeymiş gibi gördüğünüzü anlamadım da size akıl selameti diliyorum.
Ayyyyy hanımefendi ne siz bizi anlayacaksınız ne de biz sizi. Bakın erkekler kadınlar gibi değil erkeklerde minnet duygusu yok bizim gibi. Adam birkaç yıl sonra çıktı size dedi ki hayatın boyunca çalışmayıp evde paramı yedin cevabınız ne olacak ? Erkek bu bakın diyebilir. Demez demeyin. Bizim paramız demeyin yahu sizin değil. Kocanızın. Gerçekten yermek için söylemiyorum ama sizin değil yani. Evet eşiniz size harçlık verir, ancak bu çok utanç verici ya. Harçlık almayı 16 17 yaşında bıraktım ben. Yaşınız gelmiş 20li yaşlara eşten harçlık alıyorsunuz. Sizin yaptığınız ev işi evet kolay değil ancak bunu şuan burdaki tüm kadınlar yapıyor. Rica ediyorum yaşadığınız hayatı güzelleştirmeyin. Evde oturup koca eline bakmak övünecek bir durum değil. Kocanız bilgisine bilgi katarken sizde resimde uygun fırçayı kullanmayı mı öğreniyorsunuz? Bunu meziyet olarak mı görüyorsunuz? Ha ünlü bir ressam değilseniz eğer, sergi açma, resimleri satma durumuna gelecek kadar profesyonel değilseniz o çizdiğiniz resimler anca sizi birkaç saat oyalar. Size birşey kazandırmaz. Günümüz Türkiyesi de size resim çizmek hiçbir şey Ka zan dır Maz. Lütfen anlayın artık ya. Evet çalışmak istemiyor sevmiyorsunuz da. Ama burayı okuyan genç kızlar var. Evde kalmayı önermeyin. Kocasının eline bakmasınlar. 2 gün sonra lafını da yaparlar, 20 sene arkasını toplamamışsın gibi kapıya da koyarlar. Siz kocanıza muhtaçsınız, ancak kocanız gidip evde oturacak rastgele bir kadın daha bulabilir. Ancak günümüzde birçok erkek hala karısının da çalışması taraftarı iken sizin evde oturarak size bakacak bir koca daha bulma şansınız çok zor. Lütfen felaket tellallığı olarak görmeyin. Bunlar imkansız değil belki yarın belki 1 sene sonra birçok kadının yaşayabileceği şeyler. Evliyim yıllardır da beraberiz eşimle. Ancak asla evde oturayım maaşını paylaşalım diyemem. Çünkü maaşını değil hayatı paylaşmak için evlendik. Hem maddi hem manevi hemde ev işlerini paylaşmak için evlendik. Ne ona evi geçindir bana da para ver derim ne de o bana evi temizle arkamı topla diyebilir. Eşitiz, ve bu sizin bahsettiğiniz eşitlik değil. Maddi manevi herşeyde evde eşitiz.
İhtimaller hep var ama bunu söylediğimiz de nedense kötü algılanıyoruz.Bu tip kadınlar hayatlarında hep en mükemmel erkeği görmüş gibi hissediyorum o yüzden çok da şey yapmıyorum. Babası süpermiş eşi ideal erkek.
Eşim bana kredi kartın bu ay neden yüksek geldi dese çalışmıyorken yerin dibine girerim. Ama onlarınki demiyor heralde. Ne bileyim. Benim annem kuaföre gidip saç boyatmak için babamın huyuna giderdi.
Babamdan üniversitede harçlık almak için kırk takla atardım. Belki de ben kötü bir ortamda yetiştim bilmiyorum ama kendime ait bir gelirim olmaması benim için kabus.
Bir kira geliri olur babadan kalan maaş olur birikmiş parasıyla borsadan kazanır her ne ise bir kadın çalışmasa bile kendine Ait geliri olmalı. Erkeğin yarın öbür gün ayrılmak istiyorum demeyeceği ne malum ki.
Çalışırken bile hepimiz aslında ev hanımı değil miyiz ?Ortalama 40 yaşında insanlar ve bu yaşa kadar belli fikirleri, bakış açıları ve hayat görüşüyle gelmişler. Allah aşkına insanların hayat görüşü her zaman aynı olmaz, kendi görüşünüzü diretirken bu kadar ısrar hatta aşağılama neden? Çalışan ev hanımlığını b.kluyor, ev hanımı çalışmayı kölelik buluyor. Bu ne saygısızlık!
Valla bizdede ben köle değilim.çalışmadığım halde eşim yardımcı.biz şanslıyız ama herkes şanslı değil malesef.siz hayal dünyanızda yaşamaya devam edin.ülke gerçekleri çok farklı ve bu düzenin değişmesi en az 150-200yıl.öteki tarafta detaylı konuşuruz artık :)Ben de yorumumda maddi manevi her yükün paylaşılması gerektiğini belirtmiştim zaten. Sizin bahsettiğiniz senaryoda kadınların yaşadığı şey evlilikten ve çalışma hayatından ziyade kölelik oluyor.
8 yıllık evliyim. Evde benim iş yapıp da eşimin keyif çattığı bir zaman dilimi olmadı. Çocuğumuz yokken de bu böyleydi. Şimdi de böyle. Bu bir lutuf değil. Eşimin böyle biri olduğunu da evlenmeden önce biliyordum. Böyle olmayan erkekler de evlenmeden belli oluyor. Ama nedense görmezden geliniyor bu sorun. Diyelim ki evlendiğim kişi beni şarşırttı. Kendine hizmet bekleyen biri çıktı. Yapacağım iki şey olurdu: Bu sorunu aşmadan çocuk yapmamak ve benden beklediği hizmeti dışardan ücretle satın almak.
Kadın erkek değil iki insan olarak bakalım. İki ev arkadaşı mesela. Biri evin bütün işlerini yaparken diğeri koltukta yayılabilir mi? Haftasonu ya da işten sonra bir taraf arkadaşlarıyla takılırken diğeri evde bir sürü işle boğuşur mu?
'Doğaları gereği' erkeklerin birşeyleri yapamayacağı fikrini kabul etmem mümkün değil. Kadınlar da bu vasıflar yüklenmiş şekilde doğmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?