Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Asıl doğrusu bu, siz goremiyorsunuz.
Asıl doğrusu oysa, ilerde bir gün maddi olarak çocuğunuza yetemediğinizde gözyaşları içinde gece ağlarken doğrusu bu diye kendinizi telkin edersiniz artık. Size ne desem anlamayacaksınız. Okumuş cahil demek istemiyorum ancak gidişat bu. İyi günler dilerim

Bu görevler hangi kanunla temin ediliyor? Yarın kocanız dinden imandan çıksa hangi gerekçe ile hakkınızı savunacaksınız?
Daha yirmili yaşların ortasında. Evliliğin ömür boyunca tek bir çizgide ilerleyen bir durum olduğunu düşünüyor. Aşağı doğru eğriler olasılık dışı onun gözünde.

Anana ama görümcenin de umrunda değil muhtemelen. Öyle olmak lazım belki
Biraz da
Kocamla öyle bir ilişkim olsun istemem ben. O da istemez. Bi kere para lafı geçmemiştir evde. Hiçbir kavgamız bu yüzden olmadı.

Daha yirmili yaşların ortasında. Evliliğin ömür boyunca tek bir çizgide ilerleyen bir durum olduğunu düşünüyor. Aşağı doğru eğriler olasılık dışı onun gözünde.
O kısımları işine gelmiyor. Rahat daha ağır basıyor şu an.

O kısmı az geride açıklamıştık sağolsun bi tane hemşire hanım baya anlatmış hoş faydası olmamış ama.. İslam kurallarına göre yönetilmiyoruz, evlilik içinde işinize yarar o kurallar, eşiniz dinde kaldığı sürece sizin faydanızı gözetir. Adliyede yaşıyorum burda her şey var bi din iman yok.

Ben de sizin için aynısını düşünüyorum. Teşekkürler.

Ben sizin dediğinizi anlayamadim. Bi durum oldu ve boşandık. Ben çalışırım zaten? İhtiyacım varsa niye calismayayim ki? Dini nikahla ülkenin yönetiminin ne alakası var. Resmi nikah olmasa neyse dicem de, zaten malımız da ikiye bölünmüyor mu bosaninca. Evlilik içinde işime yarayacak zaten boşanmayı niye düşüneyim? O hemşire arkadaş size mantıklı geliyorsa zaten diyeceğim hiç bişey yok. Kendisi bi "hemşire" olarak her insan direncinin aynı olmadigindan bi haber:)

Tabi herkes boş yapıyor, bi mantıklı sizsiniz. Ben çok severim bilmiş insanları. Hayata çok steril bir yerden bakıyorsunuz. Daha hiçbir şey görmediniz. Bazıları da yaşayarak görür. Neyse fazla bile vakit ayırdım size. Görüşürüz.

Siz biraz önceki yorumda İslam'a kadın çalışmak evin geçimini yapmak zorunda değil dediniz yanlış görmedim değil mi?

İslam'da boşanırken malları ikiye bölmek de yok. Sadece boşandıktan sonraki şiddet müddetince evi geçindirmek durumunda adam, bir de çocuklarının ihtiyacını. Size kalan kendi çalıştıklarınız ve mehir olur.

İşimize geleni kendimize pay çıkarmak da üstümüze yok.

Ki Hz. Hatice çalışırken ben evin geçimine katkı sağlamam mı diyordu?

Hatta çocuk almak da yok. Çocuk erkeğindir. Sen mehrini alır çıkarsın hayatından, nafaka da yok.

Başıma kötü bişey gelse mutlu olacaksınız resmen:) bu ne hırs. Çoğu insandan mantıklı ve realist olduğum doğrudur.

Hatta çocuk almak da yok. Çocuk erkeğindir. Sen mehrini alır çıkarsın hayatından, nafaka da yok.

Çocuk meselesi orada mahkeme ile karar verilebiliyor, toplumların beklentileri ve yaşantılarına göre. Ama temel mantığı senin dediğin gibi. İnsanlar inandıkları dini, kıydıkları nikahı, boşanmayı bilmeden konuşuyorlar. Tahammül edemiyoruk bu kadar çıkarcı davranılmasına.

Geçimini yapmak zorunda değil, katkı sağlamak isterse sağlar. Malları ikiye bölmek derken medeni kanundan bahsettim ben. Sizin de okuduğunuzu anlamamakta ısrar etmeye üstünüz yok maşallah.

Başıma kötü bişey gelse mutlu olacaksınız resmen:) bu ne hırs. Çoğu insandan mantıklı ve realist olduğum doğrudur.
Mutlu olacak olsam 2 gündür laf anlatmaya uğraşmam size, çekirdeğimi alır dalgama bakarım. Gençliğinize verdim, yoksa bu kadar tahammül dolu biri değilim.

Geçimini yapmak zorunda değil, katkı sağlamak isterse sağlar. Malları ikiye bölmek derken medeni kanundan bahsettim ben. Sizin de okuduğunuzu anlamamakta ısrar etmeye üstünüz yok maşallah.

Medeni kanundan bahsettiğinizi biliyorum. Ancak siz bahsi geçen iki hukuk sisteminden canınızın istediğini, çıkarlara yatkın olanı zaten yaparız şekliyle anlatıyorsunuz.

Medeni kanundan bahsettiğinizi biliyorum. Ancak siz bahsi geçen iki hukuk sisteminden canınızın istediğini, çıkarlara yatkın olanı zaten yaparız şekliyle anlatıyorsunuz.
İdealleri ilkeleri yok, eppeğine bakıyor işte, korkulur böylesinden. :)

Evet çünkü iki şekilde nikahimiz var.

Hadi inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…