Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Eşinizle bir şeyleri baştan konuşup karar verseydiniz iyi olurdu.Adam çalışan eş yani destek istiyor.Siz gerekirse keyfi çalışmak istiyorsunuz.İkinizde bir yerde haklısınız.Amaa sizin durumunuzu görüp sizi çalışmaya mecbur kılması hele kii siz ortamdan rahatsız olduğunuz halde ısrarı çirkin.Bence okulu bitirip kendi işiniz için koşturun.Mutsuz olduğunuz işi yapmak gerçekten insanı bunalıma sokar.Ben iki bölüm bitirdim ve esnaflık yapmayı seçtim.İstersem iki meslekte oturduğum yerden işimi yaparım ama bana göre olanı yapmak işe hevesle gitmemi sağlıyor.

Kocamın parası benim de paramdir :) eline bakmak değil bu. İkimiz aynı yuvayı paylaşıyoruz ve ayrı gorevlerimiz var. Kocam işe gitmeyip ona daha çok vakit ayirdigim için de mutlu. Asla paranın da lafını yapmaz. Resim yapmak benim hobim. Bana para kazandırması gerekmiyor. Şaka gibi gerçekten hayatınız para olmuş. Siz böyle olabilirsiniz, eşiniz paranın lafını yapıyor olabilir, ya da fazla kazaniyim fazla harciyim diyor olabilirsiniz. Ama ben istemiyorum bacım. Niye anlamiyorsun? Kocanız sizi kapıya koyar, yok kocanizdan harçlık alıyorsunuz vb bunlar sizin ilişkinizde olabilir, sizin aksinize bu konuyu ikimiz de normal görüyoruz.

Ya bunların evlenmeden önce konuşulması lazım zaten ki illa konuşulmuştur

Hanımefendi " siz " normal görüyorsunuz. Millete özendirmeyin, burda 18 19 yaşında genç kızlar var neyi anlamıyorsunuz? Sizin kocanızın parasını yemeniz bizim umrumuzda neden olsun? Gelecek nesile yanlış şeyler aktarmayın

Kocanızın parası sizin paranız evet benimde öyle, ama insanın kendi parası öyle tatlı ki. O maaş yatınca canın ne isterse yemek ne isterse almak ha eşin vermez diye değil o özgürlük hissinden bahsediyorum. Yarın Allah korusun ona bişey olursa aynı evde yine aynı şartlarla yaşayacağını bilmek, yarın onun işine bişey olursa kimseye muhtaç kalmadan aylarca idare edebileceğimizi bilmek öyle güzel ki. Bu duyguları hiç yaşamayacaksınız bizde sizinkileri. Kimse size karışmıyor sadece güzellemenize üzülüyoruz hele de kadının istediği değeri görmediği her an her şey yaşayabileceği bu ülkede

Asıl doğrusu bu, siz goremiyorsunuz.

Valla az önce görümcemin kocası görümcem ilçe merkezine gitti diye fır döndü eyvah 40 bin tl takacak şimdi diye. Allah'ın günü para kavgası ediyorlar ben utanıyorum onların yerine.

O müsade ettiği için siz böyle büyük büyük konuşuyorsunuz. Yarın höyt sen kimsin dese yapabileceğiniz bişey yok. Vicdana kalmışsınız.

Valla az önce görümcemin kocası görümcem ilçe merkezine gitti diye fır döndü eyvah 40 bin tl takacak şimdi diye. Allah'ın günü para kavgası ediyorlar ben utanıyorum onların yerine.
Katip ciddi ciddi bir gün ilçeye gitti diye 40bin takma potansiyeli varsa adam haklı yani.
Bu tür paralar eşe de haber verilerek harcanır ya.
Görümceniz de para ezme makinesi galiba

Şanslı değilim, evlenirken kalbimin yanında aklımı da kullandım diyelim. Çok şükür sosyal çevremde de benim gibiler çoğunlukta.
Genç kızlarımız daha ergenlikten çıkmadan koşa koşa 'ev işi kadınındır, çocuğa annesi bakar, karım ailemin dediklerini yapacak' kafasındaki hanzolar yerine hayatı her şeyiyle paylaşabilecekleri adamlarla evlenirlerse hayal dediğiniz paylaşımcı hayatı gerçek kılabilirler.
Çalışma şartları zor, izinler ve kreşler yetersiz, en iyisi ben evde oturayım da çocuğuma bakayım dediğimiz zaman 150-200 değil 500 yılda değişmez bu sistem. Böyle gelmiş böyle gider kafasında olsaydı insanlık, bugün sahip olunan hiçbir hakka sahip olamazdı.

Katip ciddi ciddi bir gün ilçeye gitti diye 40bin takma potansiyeli varsa adam haklı yani.
Bu tür paralar eşe de haber verilerek harcanır ya.
Görümceniz de para ezme makinesi galiba
Eşi öyle atla deve de kazanmıyor. 30 bin tl maaşı var adamın. Bizim ablaya para batıyor. Yokken de kuru ekmeğe talim eder ama gık demez. Sigarasını alsan yeter. :)

Ben zaten çalışan bir insandım kendi paranı kazanmak nasıl bişey biliyorum yani. Muhtaçlık bi durumum yok şükür. Amacım güzelleme değil öyle yorumlar geliyor ki ben silah zoruyla adamdan aliyormusum gibi, evde oturup tüm gün tavanı izliyormusum gibi falan. Kendimi savunurken güzelleme gibi durabilir evet. Ama gerçekler bunlar

O müsade ettiği için siz böyle büyük büyük konuşuyorsunuz. Yarın höyt sen kimsin dese yapabileceğiniz bişey yok. Vicdana kalmışsınız.
Müsadelik bi durum yok. Bana bakmak onun görevi. Onunla ilgilenmek benim görevim.

Müsadelik bi durum yok. Bana bakmak onun görevi. Onunla ilgilenmek benim görevim.
Bu görevler hangi kanunla temin ediliyor? Yarın kocanız dinden imandan çıksa hangi gerekçe ile hakkınızı savunacaksınız?

İşte sizin evliliğinizde böyle bu konu. Eşiniz anlayışlı bir insan olabilir. Kendi özel hayatınız üzerinden cevaplıyorsunuz. Eşinizle değil de x kişisiyle evlenseydiniz böyle olmayacaktı.
Konu sahibi de o x kişisiyle evlenmiş.
Yapabileceği tek şey boşanmak.
Boşanırsa da çalışmak zorunda zaten.

Ne güzel işte. Kadın kendisi çalışmadığı için 40 binin kıymetini bilmiyor, pıt diye takıyor bitti. Gerisini kocası düşünsün geldim gidiyorum bi şöyle olamadım

Bu görevler hangi kanunla temin ediliyor? Yarın kocanız dinden imandan çıksa hangi gerekçe ile hakkınızı savunacaksınız?
İslamda var bu. Kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz çalıştığı parayı da ev geçimine vermek zorunda değildir isterse verir isterse tamamen kendine harcar. Kocam dinden imandan çıksa dinen boşanmış oluruz ve kendi hayatımı kurarım? Neyin hakkını savunayim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…