Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Asla değişmedi değişmeyecek.
Hayal dünyası sadece.
Böyle gelmiş böyle gidecek.

Evet çünkü iki şekilde nikahimiz var.

Nikah; devletin ve toplumun evli olarak bilmesi, kadının haklarının korunması, doğacak çocukların soy bağının bilinmesi ve haklarının korunması adına önemli bir akittir, anlaşmadır.

Tek bir adamla evliysek haklarımız da tek. İki taraftan da işimize geleni alamayız. İlkeli bir duruş bu anlamda önemli.

Son düzenleme:
Dini nikah dinimin gerektirdiği, resmi nikah vatandaş olarak devletin hakkımızı gozetebilmesi için yapılan nikahtir.
Ben ikisine de sahibim, eşim de ikisine sahip. Yani iki nikah türünün de haklarına sahibiz. İki taraftan işime geleni alsam, diğer ilkelerini reddetmem gerek ki ben hiçbir kanunu reddetmiyorum ne resmi ne dini. Bu çıkarıma nerden vardınız?

Aslinda herkes sizin iyiliginiz icin konuşuyor. En ufak kavgada, bir bosanma durumunda benim hakkim dediginiz seyleri vermemekle cezalandiriyor erkekler. Burdaki konulara goz atın biraz. Eş dedigin, en guvendigin kisi cocuklarina bile nafaka vermekten imtina ediyor.

Olmayan çocuğunu bahane ediyor, yok ev işiyle yetişemem diyor, eşim böyle kabul ediyor diyor. Yani neticede hepimiz geleceğimiz için çalışmıyor muyuz? Çalışan kadınlar enayi mi? Ben ablamın daha bebeği 2 aylıkken hıçkırıklarla ağlayarak işe gittiğine şahit oldum. Gitmeseydi de olurdu. Ancak o gün yaptığı fedakarlık sayesinde çocuğu özel okulda okuyor. Yani birşeyleri masal gibi anlatmanın anlamı yok. Yaşadığımız şartlar belli. Adam 30 bin de alsa sıkıntı. Günümüz ekonomisinde " insan " gibi yaşamak için yeterli bir para değil. Ki sanmıyorum o kadar aldığını da

Sen de biliyorsun ki mahkemeler komik nafaka miktarları veriyor, adamın maaşı 30 binse yarısını vermiyor sana, 2 bin tl veren var 30 bin tl maaşa. Adam istemezse 1 tl üstüne koymaz. Anlaşman gerekiyor, kabul ettirmen için de erkeklerle aldatılmış olman lazım xkdkdkfk. Şu zamanda nafakaya güvenen varsa elimde harika bir köprü var iletişim için DM.

Köprü kaç metrelik? Belki ciddi alıcı çıkar yayalım.

İyiligimi düşünenlere teşekkür ederim. Saldırgan/kotumser yorum yapanlarda onu goremedim ama.
Ben de diyorum ki bunun için resmi nikahimiz var zaten. Ben elinde mesleği olmayan, sadece dini nikahlı bir insan değilim ki. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

evi vardir, kira gelirini aliyordur, tamam hadi ev hanimi olsun ya da babadan zengindir, onada tamam. Tamamen erkege guvenmek, hele bu devirde cok yanlış.
Geçim konusuna gelirsek okula gitmeyen bi cocugun aylik masrafi 6k civari şu an. İki kişi calismadan cocuk bakmak gercekten cok zor

Sosyalleşme konusu konuşulmuş. Sosyalleşme sadece kocanın annesine ablasına dıdısına gitmek değil ki. Belli arkadaşla ayda bir giiidip kahve içmekte değil. Bu yaşamak değil, kimseye göre değil

Katip burdaki en iyi model benim ex eş. Nafaka odemesi iyidir, tam gununde öder. Giysisi, hastanesi herseyini karsilar, arada mutfak alisverisi yapar getirir, oyuncagini vs alir. O bile ayda bikez arıza veriyor. Mahkemeye kalsa o donem bosanirken alabilecegim nafaka 1500tl idi. Oyle aman aman paralar verilmiyor yani

Bosanirken ya da tartisinca bu erkek milleti dinden imandan cikiyor. Calisma hayatina ara verirseniz geri donmekte zorlanirsiniz demisler. Bence bir muddet daha dinlenip sonra çalışmayı tekrar gozden gecirin

Sosyalleşme konusu konuşulmuş. Sosyalleşme sadece kocanın annesine ablasına dıdısına gitmek değil ki. Belli arkadaşla ayda bir giiidip kahve içmekte değil. Bu yaşamak değil, kimseye göre değil

Sabah erken kalkıp insanlarin arasina karismak cok guzel bi duygu. Ben bayadir iş bulamıyorum. Metronun kalabaligini bile ozledim cidden. O koşuşturma insani dinç tutuyor

Hele de zengin adam kapakladım yan gel yatarım boşarsa nafaka alırım diyene satabilirsin
Zengin adamın avukatları da fettan olur zırnık koklatmaz her türlü kumpas vardır
Çocuk yapıp garantiye alayım diye de düşünmesin kimse adam alır çocuğu don atlet kalırlar kapıda

Son düzenleme:
Bosanirken ya da tartisinca bu erkek milleti dinden imandan cikiyor. Calisma hayatina ara verirseniz geri donmekte zorlanirsiniz demisler. Bence bir muddet daha dinlenip sonra çalışmayı tekrar gozden gecirin
Benim hedefim çokca ilimlenip güzel bi çocuk yetistirmek. Aileme temiz sağlıklı güzel bi yuva verebilmek. Aksi bi durum elbette olabilir ama onun için de mesleğim var. Zaten çalışmak gerekirse her türlü iş bulunur.

Bu çıkarıma varmak için yeterli eğitimim olduğu için rahat bir şekilde konuşuyorum. Sizin yaptığınız çıkarcılıktır. Bir olay ile ilgili çözüme giderken iki hukuk sistemi aynı anda uygulanamaz mantıken. Hukukçu arkadaşlar bu noktada yorum yaparlar.

Neyse...

Anlamak istediğiniz gibi anlayın ama çalışmaktan kaçmak için bu kadar dil dökmeniz bile enteresan.

Çalışmama tercihiniz olabilir ama kişilerin yaşam şekilleri, beklentileri, ihtiyaçları birbirinden farklı.

Konu sahibinin eşi ne kadar ihtiyaç olduğunu ifade ederken bu senşn sorumluluğun değil otur evde de denilmez.

Sadece boşanma sonrası ihtiyaç olacak diye de çalışmaz kadınlar.

Aile birliği içinde herkes taşın altına elini koyduğu için çalışır, idealleri için çalışır, hangi mesleği yaparsa yapsın en iyisini yapabilmek, evlatları için kendi için daha iyisini sağlayabilmek adına çalışır.

Size iyi forumlar diliyorum.

Sabah erken kalkıp insanlarin arasina karismak cok guzel bi duygu. Ben bayadir iş bulamıyorum. Metronun kalabaligini bile ozledim cidden. O koşuşturma insani dinç tutuyor
Homeoffice çalısıyorum öyle hissediyorum ki o eksikliği pandemiden önce oradan oraya koştururdum şimdi toplantı olsa da gidip nefes alayım diye bakıyorum

Benim hedefim çokca ilimlenip güzel bi çocuk yetistirmek. Aileme temiz sağlıklı güzel bi yuva verebilmek. Aksi bi durum elbette olabilir ama onun için de mesleğim var. Zaten çalışmak gerekirse
İki hukuk sisteminde de birbiriyle çelişen nokta yok. Ben müslüman bir Türk'üm. İki sistem de benim hakkım.
Çalışmaktan kaçmaya çalışmak için dil dökmek mi? Tekrar söylüyorum, maaşımı siz veriyorsunuz da haberim mi yok? Bunu sadece sizin için söylemiyorum, ben konu sahibi için yorum yazmışken, beni eleştiren siz ve cevap verince bunun adı dil dökmek mi oluyor, komik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…