Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Çünkü bildiğim ve inandığım şeyi anlatıyorum. O zaman kimse konuşmasın forumu kapatıp gidelim. Uzun uzun yazmama mi takildiniz gerçekten? Sizi insan yerine koymak kabahatmis desenize.
He he. Aynen. Biz dünyanın totosuna parmak atmışız. Küçük tatlı manipulasyonlarınız sökmez. Gidin eşinize yapın onları. Belli ki işe yarıyor.

Hanımefendi siz iyi misiniz? Hangi dediğim İslami açıdan yanlış? Bi de haklı gibi birbirlerinin yorumlarını beğeniyorlar o daha komik

Ben nelerin yanlış olduğunu ifade ettim de anlamayı tercih etmediniz tekrar yazamayacağım. Benim mesleğim, işim bu olduğu için söyledim. Siz yeni öğrenmeye başlıyorsunuz bir şeyleri belli ki. Yarım hoca imandan misali tam bilmediğiniz konularda insanları yönlendirirseniz insanları yuvasına dinamit koyarsınız.

Siz bana şu yanlış İslam'da böyle bişey yok tarzı bişey demediniz ki. Size göre hem dini hem resmi nikahin belirli kısımlarını kendi menfaatime göre alamazmisim. Tabi öyle durum da yok ikisinin de kuralları basım gözüm üstüne.
Başkasına diyorsunuz ki dinini de yanlış öğrenmiş. Size soruyorum bu yüzden benim dediklerimle İslam'ın uyuşmadığı nokta ne? Kendi yazdıklarınızın bile farkında değilsiniz.

Hz. Haticenşn çalıştığına evin giderlerine ortak olduğunu yazdım mesela :) iki hukuk sisteminden de sadece siz çıkar alamazsınız. İkisinden birini seçmeniz gerekir dedim.

Hz. Haticenşn çalıştığına evin giderlerine ortak olduğunu yazdım mesela :) iki hukuk sisteminden de sadece siz çıkar alamazsınız. İkisinden birini seçmeniz gerekir dedim.
Yahu ne alakası var Allah'ım kafayı yiyeceğim bu kadar sığ olunmaz ya. Ben nerde kadın çalışamaz dedim bacım? Okuduğunuzu anlayın artık ya.
İki hukuk sistemi dediğin çakışan şeyler değil yine söylüyorum. Biri sadece resmi nikah sadece dini nikah sahibi olabilir diye bişey YOK. İKİ SİSTEMİN DE HAKLARİNA SAHİBİM.

Ya hu yarının ne garantisi var. Eşiniz aldatsa, ölse terk etse garantisi var mı bunların. Arkasında dağ olsa insan şu devirde yinede kendinden başkasına güvenmez. Aman öğrenciler genç arkadaşlarımız var burada inşallah böyle hatalar yapmazlar bu devirde.

İki sisteminde hakları neler? Boşanma durumunda hem mehir hem de tazminat alınabiliniyor mu mesela? Bilmediğimden soruyorum. Ya da evlilik içindeki haklarda ne gibi farklılıklar ya da benzerlikler var?

İki sisteminde hakları neler? Boşanma durumunda hem mehir hem de tazminat alınabiliniyor mu mesela? Bilmediğimden soruyorum. Ya da evlilik içindeki haklarda ne gibi farklılıklar ya da benzerlikler var?
Valla ben bu konuda size ne anlatsam yalın kalır. Çok araştırmadım açıkçası. Tabii ki yüzeysel olarak biliyorum ve birbiriyle çakışmadığını da biliyorum. Burda arkadaş bana diyor ki ya imam nikahının haklarına sahipsiniz ya resmi nikahin haklarına. Böyle saçma bi dusunce olabilir mi?

Mehir dini nikahta veriliyor. Belirli bi miktarı var onun altında kabul olmuyor. Yani 100 TL mehir diye birşey yok o zamanın şartlarına göre belirleniyor. Ya da ben istemiyorum da diyemiyorsun. Aldıktan sonra kocana bagislayabilirsin, kenara atabilirsin ya da çarçur edebilirsin. O tamamen senin paran yani kocan senden geri isteyemez.

Baktım konu uzamış merak ettim okuyayım dedim ve üzüldüm sizin adınıza. O kadar şey yazmışım içinde sadece ‘insan direnci ‘ dediğiniz şeye mi takıldınız. Söylemiştim zaten ve tekrar söylüyorum Anatomik, Fizyolojik ..SOMUT bir hastalığınız, engeliniz yoksa o işi yapmakla ilgili ‘bana ağır geliyor, benim bünyem dirençli değil …’gibi gibi şeyler tamamen sizin karakteristik yapınızla ilgilidir. Ya istemiyorsunuz ya da açık açık yazacağım ama tembelsiniz. İnşaat işçiliğinden, hamallıktan bahsetmiyoruz sonuçta abartmaya gerek yok.
Benim bir halam var aynı ona benziyorsunuz. Hayatı ben yapamam, benim heryerim ağrıyor.. larla geçti bir hastalığı engeli falan da yok. Herkesin bünyesi sağlam onunki dirençli değil ama gezmeye falan gelince hiç birşeyi yok

Yooo, ben de hic elit, ust duzey bir cevreye sahip degilim. Benim cevremde de sunnet dugunu olmuyor.

Kimlere hasta emanet ediliyor bu ülkede eyvah eyvah :) benim halam şöyleydi o zaman sende de böyledir. Benim arkadaşım bilmem kaç yıldır böyle calisiyo demek ki bişey olmuyor :) sen hastalanınca kafana göre antibiyotik de aliyorsundur :)

Ay konuştu atıl hemşire. Oturduğunuz yerden bu kadar çok bilmeyin. Had bilin biraz. Kimseye işini öğretecek konumda değilsiniz siz.

Konuyu mesleki saldırı boyutuna getirdiğinize göre söylediklerim doğruymuş ki mantıklı bir cevap veremediniz. Senli benli konuşmaya da başladığınıza göre tamamdır.
Somut bir hastalığınız, engeliniz mi var diyorum cevap yok. Gelmiş benim Hemşireliğimi puanlıyorsunuz

Dini içerikli yazışmalar yasaktır.

Yooo, ben de hic elit, ust duzey bir cevreye sahip degilim. Benim cevremde de sunnet dugunu olmuyor.
Yahu sünnet düğünü sadece bir örnekk.burda anlatılmak istenen şey , erkeklerin küçüklükten pohpohlandığı.örnekler çoğaltılabilir.erkek çocuklarına küfür edince gülmek gibi , ellerine oyuncak tabanca falan vermek gibi...gibi gibi gibiii......yaw en basiti hala oğlancı arkadaşlarınız yok mu mesela,???biz uzaydamı yaşıyoruz anlamadım kiii....üniversite okumuşuda böyle okumamışıda...değişmedi değişmez diyorum.burasıda izmir yani gayet modern diye bilinir hemde kalbi alsancak...sen ben yapmasak bir diğerimiz yapıyor..

Niye degismesin yahu? 4 yasinda oglum var, ne kufur ogrettik ne de eline oyuncak silah verdik. Sen ben yapmayacagiz, illa ki bir gun bu duzeni degistirecegiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…