- 19 Mayıs 2020
- 47.332
- 212.636
- 598
He he. Aynen. Biz dünyanın totosuna parmak atmışız. Küçük tatlı manipulasyonlarınız sökmez. Gidin eşinize yapın onları. Belli ki işe yarıyor.Çünkü bildiğim ve inandığım şeyi anlatıyorum. O zaman kimse konuşmasın forumu kapatıp gidelim. Uzun uzun yazmama mi takildiniz gerçekten? Sizi insan yerine koymak kabahatmis desenize.
Kur'an kursuna gidiyorum. Kur'an okumada hep eksik kaldım hayatım boyunca. Yanında arapça ve fıkıh dersleri görüyorum.
Hanımefendi siz iyi misiniz? Hangi dediğim İslami açıdan yanlış? Bi de haklı gibi birbirlerinin yorumlarını beğeniyorlar o daha komik
Siz bana şu yanlış İslam'da böyle bişey yok tarzı bişey demediniz ki. Size göre hem dini hem resmi nikahin belirli kısımlarını kendi menfaatime göre alamazmisim. Tabi öyle durum da yok ikisinin de kuralları basım gözüm üstüne.Ben nelerin yanlış olduğunu ifade ettim de anlamayı tercih etmediniz tekrar yazamayacağım. Benim mesleğim, işim bu olduğu için söyledim. Siz yeni öğrenmeye başlıyorsunuz bir şeyleri belli ki. Yarım hoca imandan misali tam bilmediğiniz konularda insanları yönlendirirseniz insanları yuvasına dinamit koyarsınız.
Ya da erkeklerin hepsi çıkarcı diye…Sonra bu toplum niye çıkarcı diye de eleştirir bu tipler
Siz bana şu yanlış İslam'da böyle bişey yok tarzı bişey demediniz ki. Size göre hem dini hem resmi nikahin belirli kısımlarını kendi menfaatime göre alamazmisim. Tabi öyle durum da yok ikisinin de kuralları basım gözüm üstüne.
Başkasına diyorsunuz ki dinini de yanlış öğrenmiş. Size soruyorum bu yüzden benim dediklerimle İslam'ın uyuşmadığı nokta ne? Kendi yazdıklarınızın bile farkında değilsiniz.
Yahu ne alakası var Allah'ım kafayı yiyeceğim bu kadar sığ olunmaz ya. Ben nerde kadın çalışamaz dedim bacım? Okuduğunuzu anlayın artık ya.Hz. Haticenşn çalıştığına evin giderlerine ortak olduğunu yazdım mesela :) iki hukuk sisteminden de sadece siz çıkar alamazsınız. İkisinden birini seçmeniz gerekir dedim.
Ya hu yarının ne garantisi var. Eşiniz aldatsa, ölse terk etse garantisi var mı bunların. Arkasında dağ olsa insan şu devirde yinede kendinden başkasına güvenmez. Aman öğrenciler genç arkadaşlarımız var burada inşallah böyle hatalar yapmazlar bu devirde.Şanslı değilim, evlenirken kalbimin yanında aklımı da kullandım diyelim. Çok şükür sosyal çevremde de benim gibiler çoğunlukta.
Genç kızlarımız daha ergenlikten çıkmadan koşa koşa 'ev işi kadınındır, çocuğa annesi bakar, karım ailemin dediklerini yapacak' kafasındaki hanzolar yerine hayatı her şeyiyle paylaşabilecekleri adamlarla evlenirlerse hayal dediğiniz paylaşımcı hayatı gerçek kılabilirler.
Çalışma şartları zor, izinler ve kreşler yetersiz, en iyisi ben evde oturayım da çocuğuma bakayım dediğimiz zaman 150-200 değil 500 yılda değişmez bu sistem. Böyle gelmiş böyle gider kafasında olsaydı insanlık, bugün sahip olunan hiçbir hakka sahip olamazdı.
İki sisteminde hakları neler? Boşanma durumunda hem mehir hem de tazminat alınabiliniyor mu mesela? Bilmediğimden soruyorum. Ya da evlilik içindeki haklarda ne gibi farklılıklar ya da benzerlikler var?Yahu ne alakası var Allah'ım kafayı yiyeceğim bu kadar sığ olunmaz ya. Ben nerde kadın çalışamaz dedim bacım? Okuduğunuzu anlayın artık ya.
İki hukuk sistemi dediğin çakışan şeyler değil yine söylüyorum. Biri sadece resmi nikah sadece dini nikah sahibi olabilir diye bişey YOK. İKİ SİSTEMİN DE HAKLARİNA SAHİBİM.
Valla ben bu konuda size ne anlatsam yalın kalır. Çok araştırmadım açıkçası. Tabii ki yüzeysel olarak biliyorum ve birbiriyle çakışmadığını da biliyorum. Burda arkadaş bana diyor ki ya imam nikahının haklarına sahipsiniz ya resmi nikahin haklarına. Böyle saçma bi dusunce olabilir mi?İki sisteminde hakları neler? Boşanma durumunda hem mehir hem de tazminat alınabiliniyor mu mesela? Bilmediğimden soruyorum. Ya da evlilik içindeki haklarda ne gibi farklılıklar ya da benzerlikler var?
Baktım konu uzamış merak ettim okuyayım dedim ve üzüldüm sizin adınıza. O kadar şey yazmışım içinde sadece ‘insan direnci ‘ dediğiniz şeye mi takıldınız. Söylemiştim zaten ve tekrar söylüyorum Anatomik, Fizyolojik ..SOMUT bir hastalığınız, engeliniz yoksa o işi yapmakla ilgili ‘bana ağır geliyor, benim bünyem dirençli değil …’gibi gibi şeyler tamamen sizin karakteristik yapınızla ilgilidir. Ya istemiyorsunuz ya da açık açık yazacağım ama tembelsiniz. İnşaat işçiliğinden, hamallıktan bahsetmiyoruz sonuçta abartmaya gerek yok.Ben sizin dediğinizi anlayamadim. Bi durum oldu ve boşandık. Ben çalışırım zaten? İhtiyacım varsa niye calismayayim ki? Dini nikahla ülkenin yönetiminin ne alakası var. Resmi nikah olmasa neyse dicem de, zaten malımız da ikiye bölünmüyor mu bosaninca. Evlilik içinde işime yarayacak zaten boşanmayı niye düşüneyim? O hemşire arkadaş size mantıklı geliyorsa zaten diyeceğim hiç bişey yok. Kendisi bi "hemşire" olarak her insan direncinin aynı olmadigindan bi haber:)
Yooo, ben de hic elit, ust duzey bir cevreye sahip degilim. Benim cevremde de sunnet dugunu olmuyor.Valla siz ozaman baya elit üst düzer premium plus yaşıyorsunuz nediyim kıymetini bilin.ama söyliyim türkiyenin genelinde sünnet düğünü yapılıyor malesef.kolaya kaçan da belki ümidini umudunu kestiği içindir.yaşınız kaç bilmiyorum ama bence zamanla sizde pes edeceksiniz.etmiyosanızda ettirir birileri.ben dayak yiyen bir kadını savunduğumda , kadın bana bende tahrik ettim dedi..bu kadın okumuş , ayda 50bin civarı kazanan bir doktor.daha çok hikaye var.belkide halka kulak vermelisiniz gerçeklerle yüzleşmek için.ben herkese şans dilemeye devam edicem..
Kimlere hasta emanet ediliyor bu ülkede eyvah eyvah :) benim halam şöyleydi o zaman sende de böyledir. Benim arkadaşım bilmem kaç yıldır böyle calisiyo demek ki bişey olmuyor :) sen hastalanınca kafana göre antibiyotik de aliyorsundur :)Baktım konu uzamış merak ettim okuyayım dedim ve üzüldüm sizin adınıza. O kadar şey yazmışım içinde sadece ‘insan direnci ‘ dediğiniz şeye mi takıldınız. Söylemiştim zaten ve tekrar söylüyorum Anatomik, Fizyolojik ..SOMUT bir hastalığınız, engeliniz yoksa o işi yapmakla ilgili ‘bana ağır geliyor, benim bünyem dirençli değil …’gibi gibi şeyler tamamen sizin karakteristik yapınızla ilgilidir. Ya istemiyorsunuz ya da açık açık yazacağım ama tembelsiniz. İnşaat işçiliğinden, hamallıktan bahsetmiyoruz sonuçta abartmaya gerek yok.
Benim bir halam var aynı ona benziyorsunuz. Hayatı ben yapamam, benim heryerim ağrıyor.. larla geçti bir hastalığı engeli falan da yok. Herkesin bünyesi sağlam onunki dirençli değil ama gezmeye falan gelince hiç birşeyi yok
Ay konuştu atıl hemşire. Oturduğunuz yerden bu kadar çok bilmeyin. Had bilin biraz. Kimseye işini öğretecek konumda değilsiniz siz.Kimlere hasta emanet ediliyor bu ülkede eyvah eyvah :) benim halam şöyleydi o zaman sende de böyledir. Benim arkadaşım bilmem kaç yıldır böyle calisiyo demek ki bişey olmuyor :) sen hastalanınca kafana göre antibiyotik de aliyorsundur :)
Ay konuştu atıl hemşire. Oturduğunuz yerden bu kadar çok bilmeyin. Had bilin biraz. Kimseye işini öğretecek konumda değilsiniz siz.
Konuyu mesleki saldırı boyutuna getirdiğinize göre söylediklerim doğruymuş ki mantıklı bir cevap veremediniz. Senli benli konuşmaya da başladığınıza göre tamamdır.Kimlere hasta emanet ediliyor bu ülkede eyvah eyvah :) benim halam şöyleydi o zaman sende de böyledir. Benim arkadaşım bilmem kaç yıldır böyle calisiyo demek ki bişey olmuyor :) sen hastalanınca kafana göre antibiyotik de aliyorsundur :
Yahu sünnet düğünü sadece bir örnekk.burda anlatılmak istenen şey , erkeklerin küçüklükten pohpohlandığı.örnekler çoğaltılabilir.erkek çocuklarına küfür edince gülmek gibi , ellerine oyuncak tabanca falan vermek gibi...gibi gibi gibiii......yaw en basiti hala oğlancı arkadaşlarınız yok mu mesela,???biz uzaydamı yaşıyoruz anlamadım kiii....üniversite okumuşuda böyle okumamışıda...değişmedi değişmez diyorum.burasıda izmir yani gayet modern diye bilinir hemde kalbi alsancak...sen ben yapmasak bir diğerimiz yapıyor..Yooo, ben de hic elit, ust duzey bir cevreye sahip degilim. Benim cevremde de sunnet dugunu olmuyor.
Niye degismesin yahu? 4 yasinda oglum var, ne kufur ogrettik ne de eline oyuncak silah verdik. Sen ben yapmayacagiz, illa ki bir gun bu duzeni degistirecegiz.Yahu sünnet düğünü sadece bir örnekk.burda anlatılmak istenen şey , erkeklerin küçüklükten pohpohlandığı.örnekler çoğaltılabilir.erkek çocuklarına küfür edince gülmek gibi , ellerine oyuncak tabanca falan vermek gibi...gibi gibi gibiii......yaw en basiti hala oğlancı arkadaşlarınız yok mu mesela,???biz uzaydamı yaşıyoruz anlamadım kiii....üniversite okumuşuda böyle okumamışıda...değişmedi değişmez diyorum.burasıda izmir yani gayet modern diye bilinir hemde kalbi alsancak...sen ben yapmasak bir diğerimiz yapıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?