- 19 Mayıs 2020
- 47.332
- 212.636
- 598
İnancınız pek öyle demiyor ama siz bilirsiniz.nesi çelişki?
okursanız baştan itibaren, anlarsınız.
yeterince anlattım ,yeter.
anlamadım ?
benim yazdklarım onlar .
kendi seçimlerinin suçu kaderde değil evet.
ama evlenceğimiz kişiyi biz seçmiyoruz ,bu ALLAHIN takdiridir
ama evlendikten sonrası kısım için kesinlikle suç bizimdir,tercihler bizimdir
benim inancım bu yönde
Su yorumlara hastayım ya Hz Hatice erkeklerle iş yapan bir ticaret kadiniydi . Hz Ayşe ise sahabelere hadisleri aktarirdi . Bak ikisi de erkeklerle aynı yerde bulunuyor ve çalışıyor . Hangi İslam sizin inandiginiz ? Normalde dini olaylara karışmayıp yorum yapmamayı tercih ederim ama kadınları bu şekilde kandırmayın artık . Adamı ne yerine koymuşsunuz bu günah almak olmuyor mu ? Ben mühendisim hep erkek içinde çalıştım kimse de birşey yapmıyor. Her erkek olan yerde taciz olmaz. Herkeste mecbur çalışmak zorundaYalnız bu durumda boşanmanız hak. Eşiniz evlenirken sizin çalışmadıgınızı bilerek evlenmedi mi? Hangi hakla sizi zorla çalıştırıyor? Erkek hiçbir şekilde karısını zorla çalıştıramaz. Üstelik erkeklerin yogun oldugu ve rahatsız edildiginiz yerde hiç çalıştıramaz. Bu durumu önemsemeyen erkegede ne denir bilemiyorum. Aldıgınız parayı siz kendinizede harcıyamıyorsunuzdur büyük ihtimal. İslamda bununda yeri yok. Tabiki tek maaşla geçinilmez ama baştan çalışan kadın alsaydı o zaman eşiniz. Bence aileniz varsa durumu onlara açın böyle zorla çalışarak bir ömür geçmez. Siz işyerinde taciz edilseniz onada sesini çıkartmıcak eşiniz herhalde. Para gelsinde yeter kafasında.
o sizin inancınız, benimki öyle değil.Burda bir kızımız vardı, vaktinde bize çemkirmişti ben bulaşık yıkayan adamı özelikle seçmedim diye, sonra da gelip yine burda ağlamıştı eşim bardağını bile çalkalamıyor diye. Anlatabilmişimdir umarım. Toplumsal kodlardan dolayı normal gördüğü şeyi tecrübe edince bunun yanlış ve zamanın ruhuna aykırı bir şey olduğunu anca anlamıştı.
Yaptıklarının sorumluluğunu kabul eden 3-5 kişiyiz zaten şurda. Kocalar narsist, anne baba anlamıyor bizi, kaynanalar şeytan ama biz püri pak biz kader mahkumu. He canım.Başına gelir ilerde öyle deme katip.Onun bir şey demesine gerek yok görürsün sen zaten.
ben de bunlar aayar oluyorumSu yorumlara hastayım ya Hz Hatice erkeklerle iş yapan bir ticaret kadiniydi . Hz Ayşe ise sahabelere hadisleri aktarirdi . Bak ikisi de erkeklerle aynı yerde bulunuyor ve çalışıyor . Hangi İslam sizin inandiginiz ? Normalde dini olaylara karışmayıp yorum yapmamayı tercih ederim ama kadınları bu şekilde kandırmayın artık . Adamı ne yerine koymuşsunuz bu günah almak olmuyor mu ? Ben mühendisim hep erkek içinde çalıştım kimse de birşey yapmıyor. Her erkek olan yerde taciz olmaz. Herkeste mecbur çalışmak zorunda
Ne yapacak adam tek başına yetisemiyorsa kadın ve erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını istiyoruz hakkımızı arıyoruz iş calismaya gelince erkek çok çalışmak yorucu diyoruz . Ev konusunda haklı madem çok zorlaniyor eşi de evde eşek gibi çalışacak hayat ortaktır. Her konuda birlikte yol almak lazımben de bunlar aayar oluyorum
hiçbiri mecburi çalışmadı
pygamberimiz zorlamadı
kendi istekleri ile çalıştılar
bunu anlamak zor olmasa gerek
ALLAH ALLAHNe yapacak adam tek başına yetisemiyorsa kadın ve erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını istiyoruz hakkımızı arıyoruz iş calismaya gelince erkek çok çalışmak yorucu diyoruz . Ev konusunda haklı madem çok zorlaniyor eşi de evde eşek gibi çalışacak hayat ortaktır. Her konuda birlikte yol almak lazım
Güçlü olanın haklı olduğu bir dünyadayız, hem gücü kendi ellerimizle verip hem de hak talep etmek Polyanna'nın dağa kaldırılıp da bu dağın havası ne güzelmiş demesi gibi bir şey.Ne yapacak adam tek başına yetisemiyorsa kadın ve erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını istiyoruz hakkımızı arıyoruz iş calismaya gelince erkek çok çalışmak yorucu diyoruz . Ev konusunda haklı madem çok zorlaniyor eşi de evde eşek gibi çalışacak hayat ortaktır. Her konuda birlikte yol almak lazım
Bende aynı durumdayım nasıl takmıyorsunuz acaba ben erkek ırkından tiksindim resmenerkek yoğunluklu bir ortamda çalışıyorum ofisimde hiç kadın yok. Daha çok idari birimlerde kadın oluyor onlarla da işim yok. Teknik bir birimdeyim. Ofiste 18 erkek var bir de ben. Ortam erkek kokuyor. Küfür kıyamet. Sürekli ps muhabbeti kız muhabbeti. Duymamayı öğrendim 35 yaşımdayım.
Sen muhtemelen daha 20lerindesin. Ve çocuk yok. Evde oturup ne yapacaksın?
Eski yorumları okumadim beni siz alintiladiniz. Gerçeği ben size soyleyim fabrika ortamında çalıştım buz gibi havada cihaz denetimi yapıyordum akşama kadar kaç tane işçiyle iletisim halindeydim . Satış alanında da mühendislerle çalıştım yani ne yapalım . Milletin ağız kokusunu mecbur çekiyorsun yoksa zengin koca bulmak lazımALLAH ALLAH
yahu bunları ben de savunuyorum ki zaten
ama işin geçeği öyle dğil diyorum
iki saattir yazıyorum ,yoruldum
geriye dönüp okuyun lütfen
enerjimi artık buna harcayamayacağım
herkes nasılsa kendi penceresnden bakıyor
anlamak isteyen yok
Ben de takmam, öyle bir sessize alıyorum ki kendimi, karşımdaki varlığını sorgular o derece.Bende aynı durumdayım nasıl takmıyorsunuz acaba ben erkek ırkından tiksindim resmen
Are you yurtdışızaten, o zaman ev isleri de erkeğin gorevi olsun diyen birinden baska yorum beklemezdim.
o kadar benimsemişsiniz ki ev islerini kadin yapmasi lazim diye, sadece üzülürüm size ve bu düşünceleri empoze ederek yetistirdiginiz/eceginiz cocuklar adina
Aynen öyle valla evde ben ne yapıyorsam aynısını yapıyor eşim . Maaşımi da vermem şu an çalışmıyorum ama çalismaya başlayınca kendime ayiracagim bir kısmı olurGüçlü olanın haklı olduğu bir dünyadayız, hem gücü kendi ellerimizle verip hem de hak talep etmek Polyanna'nın dağa kaldırılıp da bu dağın havası ne güzelmiş demesi gibi bir şey.
hayır zengin koca bulmak lazım değilEski yorumları okumadim beni siz alintiladiniz. Gerçeği ben size soyleyim fabrika ortamında çalıştım buz gibi havada cihaz denetimi yapıyordum akşama kadar kaç tane işçiyle iletisim halindeydim . Satış alanında da mühendislerle çalıştım yani ne yapalım . Milletin ağız kokusunu mecbur çekiyorsun yoksa zengin koca bulmak lazım
Bende dışardan öyle görünüyorum ama içten tiksiniyorum hepsinden midem bulanıyor yapamıyorum dediğinizi.Ben de takmam, öyle bir sessize alıyorum ki kendimi, karşımdaki varlığını sorgular o derece.
O zaman kadında erkeğe demesin erkek ve kadın el ele evde otursun .hayır zengin koca bulmak lazım değil
isteyen çalışır isteyen çalışmaz
çalışma kararı tamamen kadına bağlı diyorum ben
çalışmak zorundasın diyemeyiz bir kadına diyorum
evet ülke şartlarında hepmiz çalışıyoruz , o ayrı
ama bunu isteyerek yapma hakkımız var .
anlatmak istediğim şey bu
bir koca gleip de sen mecbur çalışacaksın diyemez bir kadına
kadın durumu görür destek olayım diye çalışmak ister çalışır diyorum
hepsi bu
Kimsenin işine karışmam ben, benden ötede ne p.k yiyorsa yesinler.Bende dışardan öyle görünüyorum ama içten tiksiniyorum hepsinden midem bulanıyor yapamıyorum dediğinizi.
Darısı başımaKimsenin işine karışmam ben, benden ötede ne p.k yiyorsa yesinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?