Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Bu arada bir şey diyim mi erkekler de temizlik yapmak zorunda

Yalnız bu durumda boşanmanız hak. Eşiniz evlenirken sizin çalışmadıgınızı bilerek evlenmedi mi? Hangi hakla sizi zorla çalıştırıyor? Erkek hiçbir şekilde karısını zorla çalıştıramaz. Üstelik erkeklerin yogun oldugu ve rahatsız edildiginiz yerde hiç çalıştıramaz. Bu durumu önemsemeyen erkegede ne denir bilemiyorum. Aldıgınız parayı siz kendinizede harcıyamıyorsunuzdur büyük ihtimal. İslamda bununda yeri yok. Tabiki tek maaşla geçinilmez ama baştan çalışan kadın alsaydı o zaman eşiniz. Bence aileniz varsa durumu onlara açın böyle zorla çalışarak bir ömür geçmez. Siz işyerinde taciz edilseniz onada sesini çıkartmıcak eşiniz herhalde. Para gelsinde yeter kafasında.

hayır her zaman öyle olmuyor .
41 yaşındayım
bolca da hayat tecrübem var
her gün çiçek alıp gerdek gecesi arkadaşımı hastanelik eden eş biliyorum
büyük konuşmayın der susarım ,net..

evlilik kumar gibidir,büyük konuşmamak lazım hepimizin çocupu var, kavun değil ki koklayasın ,bazı şeyler anlaşılır ama aynı eve girmeden tamamen bir insanı tanıyamayız
Gayet de belli oluyor kimin ne olduğu, görmek istemiyorlar, düzelir diyorlar, ben hayatımda birkaç kişiden zor duydum evlenmeden çok iyiydi evlendikten sonra değişti, alakası yoktu bu haliyle diye. Geneli aslında nişanlı iken sevgili iken belli ettiğini ama önemsemediğini, idare ettiğini, düzelir sandığını söylüyor. Ya da anlamamış bile, çünkü yetiştiği toplumun kodları ona onu normal göstermiş, görmemiş bile ama içine girince eyvah eyvah.

hayır her zaman öyle olmuyor .
41 yaşındayım
bolca da hayat tecrübem var
her gün çiçek alıp gerdek gecesi arkadaşımı hastanelik eden eş biliyorum
büyük konuşmayın der susarım ,net..
Eee öyle çıkıyorsa boşanmak için gene paraya ihtiyacınız oluyor. Adam temizlik yapmıyor diye ev hanımı olmak daha mı mantıklı ? Yıllar sonra kucağınızda çocuk iş tecrübesi 0 boşanma aşamasında nasıl iş bulacaklar mesela ? Zira gerdek gecesi kötü olan evliliğin onuncu yılında peygamber olmayacak nasıl olsa. Asıl öyleleri çalışmalı zira o evlilik eninde sonunda bitecek. Benimde hayat tecrübem var neyse ki. Ben ona büyük konuşmak değil mantıklı düşünmek diyorum ben buna. Tembellik başka bir şey değil. Sınav zor diye öğrenci çalışmayı bırakmıyorsa herif zor diye kadında işi birakmaz. Tam tersi iş para onun için güçtür.

ülke gizli narsist dolu
öyle olmasa buradaki yüzlerce konu boşa açılmazdı
müge anlı gibi programlar dolup taşmazdı.

ülke gizli narsist dolu
öyle olmasa buradaki yüzlerce konu boşa açılmazdı
müge anlı gibi programlar dolup taşmazdı.
Yahu ne diyorum, biraz deşince sevgililikteki nişanlılıktaki falsolar bir bir çıkıyor, gerdek gecesi hastanelik olan arkadaşınıza söyleyin buraya yazsın, biz alıştık red flag toplamaya.

hayır temzlik yapmıyor diye ev hanımı olunmayacak ama zorla çalıştırılmaya da karşı çıkacak
gayet mantıklı biriyimdir ,hayatta kader de var,herşeyi biz kontrol edemyiz, görebildiğmiz kadarını seçebilirz sadece
karşınıza ilerde bahsetiğim şeyler çıkarsa anlarsınız, yeterince tecrübeniz olmadığı ordan belli
evet ,ben gayet mantıklıyım diye gezinip 5 yıl sonra ağlaya ağlaya geleni de bilirim
hayat tamamen sizin yönetebilecğiniz bir konumda değil ,herşeyi sizin yönetebilecğinizi düşünüyorsanız ,kader kısmını atlıyorsunuz demektir ve bu da size normal bana ters geliyor
evleneceğiniz kişi kaderdir ,değiştirme luksunuz yok
ama boşanma hakkınız var .
gerisi dini konulara giriyor herkesin inancı farklı
herşeye müdahale edebilseydik ölümü değiştirirdik ,olmadığına göre hayatın akışı yüzde yüz bize bağlı değil buradan bile belli

Anlıyorum kesinlikle öyledir evet evet.

Yahu ne diyorum, biraz deşince sevgililikteki nişanlılıktaki falsolar bir bir çıkıyor, gerdek gecesi hastanelik olan arkadaşınıza söyleyin buraya yazsın, biz alıştık red flag toplamaya.
hayır bilimsel olarak da böyledir, gizli narsistleri çözmek çok ama çok zor
bunların dışında psikopatlar,sosyopatlar ,şizofrenler ,dolu hastalık var ülkede
çoğu da evlendikten sonra ortaya çıkıyor
evet bazıları kendini ele veriyor ama ele vermeyen de çok ama çok fazla

Kader kader öyle deme. Tecrüben yok nasılda belli.
hanımefendi dalga geçecekseniz şikayet butonuna basıyorum
evet kader .
evleneceğiniz kişi
benim inancıma göre kader
sonrası size kalıyor
azıcık araştırın öğrenirsiniz
gülme işareti sizi akıllı yapmıyor
saygılı olun sınırı aşıyorsunuz.
sizin de büyük konuşmanızdan belli
hayat ilerde size gösterecek nasılsa ,benim sözüme gerek yok ,bekleyin.

zorunda zaten değil diyen yok
ama ülke şartlarında yapan kesim çok az

İlk mesajınızla sonraki mesajlarrınız çelişiyor. Yok eşiniz de ev işi yapıyor yok zaten yapmalıymış. Yok 20 yıldır çalışıyormuşsunuz zaten.

Bu arada evet hepimiz mecburiyetten çalışıyoruz. Yarın öbür gün boşansam, eşim vefat etse, çalışamayacak bir engellilik durumu olsa evi geçindirebileyim diye çalışmak zorundayım. Her kadın bu yüzden çalışmak zorunda.
Ben eşimin gelirine güvenip evde oturamam. Kimsenin ne olacağı belli olmaz. Kaderimizde ne var bilmiyoruz sonuçta.

Burda çok güzel açıklamış, kimse kendi yanlış seçimlerinin sorumluluğunu kadere falan atmasın.

siz kadın olarak bile bunu kabul ediyorsanız erkeklere kızmama lazım.

Bence okuyan arkadaşlar akıllı kimdir görüyor zaten. Şikayet butonuna basıyorum diye açıklama yapmak bile sohbetin özeti onlar için.

nesi çelişki?
okursanız baştan itibaren, anlarsınız.
yeterince anlattım ,yeter.
Burda çok güzel açıklamış, kimse kendi yanlış seçimlerinin sorumluluğunu kadere falan atmasın.
anlamadım ?
benim yazdklarım onlar .
kendi seçimlerinin suçu kaderde değil evet.
ama evlenceğimiz kişiyi biz seçmiyoruz ,bu ALLAHIN takdiridir
ama evlendikten sonrası kısım için kesinlikle suç bizimdir,tercihler bizimdir
benim inancım bu yönde

Burda bir kızımız vardı, vaktinde bize çemkirmişti ben bulaşık yıkayan adamı özelikle seçmedim diye, sonra da gelip yine burda ağlamıştı eşim bardağını bile çalkalamıyor diye. Anlatabilmişimdir umarım. Toplumsal kodlardan dolayı normal gördüğü şeyi tecrübe edince bunun yanlış ve zamanın ruhuna aykırı bir şey olduğunu anca anlamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…