Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

ee yani?
kadınlar güçlü olmak için çalışmak zorunda olabilir
ama aynı şey değil
çalışma kararını kendi verecek sayın hakim
hukukçu imişsiniz ama eksik olmuş
hukuksal olarak kimse bir başkasını çalışmaya zorlayamaz
buna ekonomik şiddet deniyor
hakim olarak bilmeniz lazım .
yanlış olan da sizsiniz
 
Üniversiteyi de teknik üniversitede mühendislik okudun zaten. Farklı bir ortam pek görmedim. Bu konuda tek canımı sıkan gün içinde dedikodu yapacak arkadaşım olmaması
Evet mühendisim ama üniversitede karma bir eğitim vardı ve seviye bu kadar düşük değildi. Bana karşı bir saygısızlık yok ama o iğrençlikleri midemi bulandırıyor y kromozomunun kodu bozuk bence
Bende bir kadın muhabbeti yapayım, azıcık dedikodu yapayım özüme döneyim istiyorum ama arkadan leş gibi ter kokusu geliyor hayallerim yarım kalıyor
 

Evlendi diye ömür boyu eline para vermek zorunda değil kimse kimsenin "eger istemiyorsa". Evde durmasını istemeyen bir koca varken zorla evde durursaniz zaten o adam burnunuzdan fitil fitil getirir.

İkidir de ev işi, yemek yazıyorsunuz. Ev işleri atla deve bir olay değil, erkekler de yapabiliyor zaten ve yapmalılar da. Adam Ev işi yapmiyorsa bu konuşulup düzeltilmeli.
 
Ben kadınların ağırlıklı olduğu bir bölüm okudum ve bu alanda çalışıyorum. Bizde de ortam bunaltıcı oluyor bazen. Erkekler kadın apış arası muhabbet yapıyorsa kadınlarda evlilik çocuk koca kıyafet muhabbeti yapıyor. İkisi de çok iç açıcı değil.
 
Benimle aynı yorumu yapmanıza rağmen benim yorumumun nesini beğenmediniz anlamadım ama?
Kimseye beğenmedim koymam kolay kolay başkasıyla karıştırmış olabilirsiniz, belki beğenirken elim kaydı beğenmedim yaptım, hatta beğenmedim koymuş olsaydım da bunun hesabını sormak çok saçma değil mi
 
Ever maalesef çalışan çok az kadın var ve bu sebeple de iş hayatında erkekler kadınlara alışık değil. Çalışan kadınlar mobbinge daha fazla uğruyor geri plana itilmek isteniyor. Oran yüzde 50lerin üstüne çıkmadıkça çalışan çalışmayan tüm kadınlar zorluk yaşayacak.
 
Ben yapıyorsam herkes yapar o ev işini. Eşim bana öğretti yemek yapmayı, mutfak sevmeyen biriyim, şimdi en azından 5 kişilik misafiri doyurabilir haldeyim. Kendime yetecek kadar şey öğrenmişim yeter de artar. Eskisi gibi halı yıkamak da kalmadı herkes yıkamacıya veriyor, birçok ağır denebilecek işi zaten meslek edinmiş birileri var, günlük yer silip süpüremeyecek misin, abarta abarta bitiremediler, ha çocuk bakmak yetiştirmek desen o zor işte ona laf edemem.
 
Evlenmeden önce konuşup anlaşsaydınız, bu konu konuşulmadı mı aranızda? Ben zorunlu olmadıkça çalışmama lüksümün olmadığını ve kadın erkek fark etmeksizin her insanın çalışması gerektiğini düşünüyorum. Size bakıp, bakmama kararı eşinize kalmış, bu konuda fikirleriniz uyuşmuyorsa uyuşan biri ile evlenmeliydiniz.
 
O arkadaş ekonomik gücün olduğu zaman kocaya posta koymanın daha kolay olduğunu , adam ev işi yapmıyor diye evde oturduğun vakit tüm işin zaten gene kadına yıkılacağını anlamıyor galiba. Bu arada ben evde oturacağım diye evi sadece erkeğin geçindirmesini beklemenin de bir tür ekonomik şiddet olduğunu düşünüyorum.
 
Allah Allah niye ben öyle okumadim acaba ? Tabi bir tek siz arastiriyorsunuz .
Kadınların erkek içinde çalışması da yasaktır şimdi .
Of neyse kimsenin dini inanci beni ilgilendirmez.
 
Eli ayağı tutan aklı eren herkes ev işi yapabilir. Ha sevmezsin yaparsın zaten her yaptığımızı sevmiyoruz zaten bu hayatta. Ben sömürüye karşıyım diyip evde oturduğun zaman boşanırken ne olacak anlamıyorum ? Çünkü bu adamlarla eninde sonunda boşanılıyor. Evde ev işinde kılını kıpırdatmayan adam boşanırken maaşımın yarısı senin evde senin diyip öyle mi boşayacak ? Belli bir yaştan sonra çocukla iş bulmakta öğrenmekte daha zor. Görmüyor muyuz ya yazıyor boşanamam ev hanımıyım. Para yok aile evine çocukla dönmek kolay mı ? Parası olan aslan gibi bakarım diyor zorlanıyor ama bakıyor. Ben çocuğum olsa oku ayaklarının üzerinde dur derim. 25lerinde oturup oturup ben 65 yaşında iken çoluk çocuk boşanıp evime yerleşmesin bir zahmet artık. Ben de insanım zira.
 
öyle bir cehalet ki yorum yazmaya değmez.
 

Ben de ev işini evlenince elime almıştım ilk defa. Ben her şeyi tek başıma yapmıyorum ama gayette sonradan öğrenebilecek ve kadin erkek herkesin yapabilecegi bir şey.
 
Allahım sana geliyorumm
 
Nafakayı da vermeyen vermiyor bu arada. Nafaka garanti bir müessese değiş mahkeme takdir etmiş olabilir ama nafakayı ödememenin onlarca yolu var.
Bu ülkede kadın evde otursun demek en iyi ihtimalle aptallık. Hakaret olarak söylemiyorum kadın isterse çalışmayabilir diyen bu ülke gerçeklerini okuyamayan bir aptaldır
 

Hocam iş yerinde sevkiyatta çalışan bir adam evlenmişti. Tebrik için konuşurken muhabbet açıldı. Söylediği şey kadın çalışmayacak erkeğinin getirdiği paranın kıymetini bilecek. Çalışıp para getirdiği için evde bekleyip el üstünde tutacak eşini, ona muhtaç olacak. İşte bu işleniyor kadınlarımıza kızlarımıza. Sonra burada okuyoruz.

Kocam beni dövüyor, ailemde geri kabul etmiyor sabredeceksin diyor.
Kocam alkolik, uyuşturucu bağımlısı ama kaçtım diye ailem kabul etmiyor çek diyor çileni. Benim de maddi imkanım yok çekiyorum.

Bunu çoğaltırız hepimiz okuyoruz bunları.
 
Ben de ev işini evlenince elime almıştım ilk defa. Ben her şeyi tek başıma yapmıyorum ama gayette sonradan öğrenebilecek ve kadin erkek herkesin yapabilecegi bir şey.
Bende evlendikten sonra yemek yapmayi öğrendim you tube a girince her şeyin oranını veriyor tarifte aklı olan o oranda koyarak yapabilir
 

Bizimkilerin o kadar ağzı bozuk değil ya çok iğrenç değiller ofisimdeki arkadaşlarımı seviyorum genel olarak. Sadece kokuyorlar evet
 
Koca evlilik içi iş bölümü yapmayan bir ayı diyelim ki asıl o zaman daha çok çalışacaksın. Çalışacaksın ki bir ömrü böyle bir ayıya katlanmadan geçirme lüksün olsun.
Çalışmak vazgeçilecek bir şey değil. Zorunluluk. Yine herkesin kendi tercihi ben ölene kadar birilerine muhtaç kalmak istiyorum diyen kendisi bilir. Yok Hz Hatice işi bırakmış yok bilmem hangi sahabe evi erkek geçindirir demiş. Gitsin baksın bakalım Anadolu’ya kim Hz. Ömermiş kim sahabeymiş.
 
Bizde yoğun ter kokusu sizde yoğun parfüm kokusu oluyordur. Haklısınız bir cinsin ağırlıklı olması iyi olmuyor homojen ortam en iyisi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…