Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Zengin kocalarda boşanırken yardım etmiyor. Yine evdeki emeği hiç görüyorlar.

Zengin kocalarda boşanırken yardım etmiyor. Yine evdeki emeği hiç görüyorlar.
Aynen öyle zengin koca da akıllı ezmek için alıyor .
Kim ne derse desin ben Seda Sayan gibi düşünüyorum eşekler gibi çalışıp kraliçeler gibi yaşarım

Ben de takmam, öyle bir sessize alıyorum ki kendimi, karşımdaki varlığını sorgular o derece.
İlk atandığım okul erkek bölümlerinin ve öğretmenlerin fazla olduğu bir meslek lisesiydi. Okul ortamı daha düzeyli olmasına rağmen orada bile hissediliyordu o yoğun testesteron varlığı adsfsgd. Konu sahibinin iş yerindeki seviyeyi bilmiyoruz. Belki kendi kendine tribe giriyor erkek çok diye, belki de gerçekten rahatsız edici bir ortam var. Bakışla, sözle taciz var, belaltı muhabbetlere maruz kalıyor falan. Bu şekildeyse ve kocası ısrarla hala orada çalışmasını istiyorsa öyle adam boşanır, boşamalı bana göre.

Çalışmanız eşiniz için değil sizin için iyi olur kendiniz için çalışacaksınız. Eşiniz çalışmanızı destekliyorsa güzel ama evdeki işler içinde aynı şeyleri yapmalı. Şu anda sağlık problemlerimden dolayı ücretsiz izindeyim. Hiç hoş bir durum değil bir an önce iyileşip çalışmaya başlamak istiyorum. Çalışınca kendimi daha yararlı hissediyorum, para da özgürlük demek. Bu dünyada herşey parayla dönüyor.

E madem eşimiz olacak erkek bizim kaderimizde varsa onu değiştiremiyorsak demek ki konu sahibinin kaderinde onu çalışmaya zorlayan bir eş var. Bu da aynı kadere bağlı değil mi bu mantıkla? Boşanmak da tercih olduğuna göre ya kaderine razı olup çalışacak ya da boşanmayı tercih edecek.

Bu arkadaşlar evrimini tamamlayamamış orangutanlarla evlendikleri için...

Belki kendi abartması diye düşündüm, çalışmakta hiç gözü yok çünkü. Tekstil ortamı fenaydı mesela İstanbul'da, öyle bir yerse haklı. Üç kuruş veriyorlar diye de kimsenin tacizini çekecek değiliz.

Bence işten çıkıp bir süre dinlenip sonra kendinize daha uygun en azından kadın ekip arkadaşlarınızın olacağı bir çalışma ortamı bulabilirsiniz. Emin olun kocadan para istemek çalismaktan daha zordur. Bende hep çalıştim yeri geldi yeter artık dedim ama şunu da biliyorum ki kendi paramla istediğimi istedigim zaman alırım. Şu konuda haklisiniz kocanız o ortamınızda erkeklerin sizi sözlü veya bakışlı taciz ettigini bilip susuyorsa o kocadan da hayır gelmez. Demek ki o da çalıştığı ortamda yapiyordur

Olabilir bilemeyiz. Ama şöyle erkekler de var: kendisi full ek ders alıp kurs açıyor, okul dışında özel ders veriyor ve karısının da aynı yoğunlukta çalışmasını istiyor… kadın iki çocuklu, koca öyle çalışıyor, evin işini ve sosyal hayatı kim planlayacak?? Bu adam da belki kadının okulu bitirip daha kalifiye işe girmesini bekleyebilir ama paragöz biri… bu da olabilir

Çalışmak kötü birşey değil inanın ki.

Valla ben cevremde hiç kimseden mükemmel bir işyerim var ,iş arkadaşlarım şahane falan duymadım. Erkek ya da kadın herkesin iş ortamında gıcık, görmekten nefret ettiği birileri mutlaka oluyor. O yüzden erkeklerin arasında çalışıyorum kısmı bana bahane geldi kusura bakmayın. Sizin çalışmaya gönlünüz yok. Iş değiştirseniz de mükemmel bir ortamınız olmayacak muhtemelen. O yüzden bence bahaneyi bırakın da eşinizle ;benim evlilik anlayışımda kadın evde olur evi çekip çevirir, parayı erkek getirir diye konuşun. Belki samimi olursanız kabul eder. Bahane sundukça karşı tarafta çocuk değil size inanmayacaktır. Kabul etmiyorsa da yapacak birşey yok yolları ayıracaksınız. Gerçi o zamanda çalışmak zorunda kalırsınız Hayırlısı bakalim

Şunu yapacak adam çocuk yapmasın bari. Bi ananne bi babanne yanında o çocuklar ne olacak? Düzen diye bir şey kalmaz. Sonra hayır bekle o çocuklardan. Bazıları her güzelliği aynı anda istiyor farkındayım da biraz zor yani.

Yalnız hz.hatice erkeklerin içinde çalışmazdı. Yanında yardımcıları vardı. Parasıyla adam tutup İşlerini onlara yaptırırdı. Peygamberimizle evlendikten sonrada tüm servetini ve işini ona devretti. Herkes hz. Haticeden örnek veriyor ama biraz araştırsanız keşke. Hepsi mahremiyete önem verirdi. Adamın günahını almamdan bahsetmişsiniz ama konu sahibi söylemiş zaten eşine söylediginde her iş yerinde böyle olaylar oluyor demiş. Bu durumda adamın umursamadıgı belli. Burda adama tepki göstermeniz gerekirken mental olarak çökmüş olan kadına yüklenmemeliyiz.

Asliye ceza hakimiyim. Daha önce de ağır ceza üyeliği, sulh hukuk ve asliye hukuk hakimliği yapmışmışım var. Haftanın 5 günü insanların başına gelen çeşitli uyuşmazlıkları çözüyorum. Arkadaşa tecrübesiz dediğiniz için verdim bu bilgileri kısaca benim gördüklerimin çeyreğini bile görmemişsinizdir ve baştan aşağı yanlışsınız. Bu üyenin fikirlerini mantıklı bulup çalışmak istemiyorum veya çalışmak zorunda değilim diyen varsa bir gün adliyeye uğrayıp herhangi bir duruşma salonunda duruşma izlemeye davet ediyorum. Kadın istihdamının %27 olduğu ülke burası. Yani kadınların yarısından çok daha fazlası ev hanımı siz ne anlatıyorsunuz ?
Yaşamak isteyen, hayatta kalmak isteyen, insan muamelesi görmek isteyen herkes çalışmak zorunda özellikle bu ülkede.

Sen ne anlatıyorsun ya ?

Valla Ordu'da çalışsam ben istemedikten sonra kimse bana birşey yapamaz ağırlığınızı koruyun kimseyle yakınlık kurmayın kimse size birsey yapamaz ihtiyacınız varsa çalışın yoksa işten çıkın karar sizin eşiniz değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…