- 30 Kasım 2019
- 12.412
- 39.822
- 598
Zengin kocalarda boşanırken yardım etmiyor.Eski yorumları okumadim beni siz alintiladiniz. Gerçeği ben size soyleyim fabrika ortamında çalıştım buz gibi havada cihaz denetimi yapıyordum akşama kadar kaç tane işçiyle iletisim halindeydim . Satış alanında da mühendislerle çalıştım yani ne yapalım . Milletin ağız kokusunu mecbur çekiyorsun yoksa zengin koca bulmak lazım
Aynen öyle zengin koca da akıllı ezmek için alıyor .Zengin kocalarda boşanırken yardım etmiyor.Yine evdeki emeği hiç görüyorlar.
İlk atandığım okul erkek bölümlerinin ve öğretmenlerin fazla olduğu bir meslek lisesiydi. Okul ortamı daha düzeyli olmasına rağmen orada bile hissediliyordu o yoğun testesteron varlığı adsfsgd. Konu sahibinin iş yerindeki seviyeyi bilmiyoruz. Belki kendi kendine tribe giriyor erkek çok diye, belki de gerçekten rahatsız edici bir ortam var. Bakışla, sözle taciz var, belaltı muhabbetlere maruz kalıyor falan. Bu şekildeyse ve kocası ısrarla hala orada çalışmasını istiyorsa öyle adam boşanır, boşamalı bana göre.Ben de takmam, öyle bir sessize alıyorum ki kendimi, karşımdaki varlığını sorgular o derece.
Bu arkadaşlar evrimini tamamlayamamış orangutanlarla evlendikleri için...Çocuğum yok. Akıllı seçimler yapan öngörü sahibi arkadaşlarımda gayet memnunlar evliliklerinden. Bir şeyleri görmezden gelip evlenip kumara bağlamanın alemi yok benim için. Diğer taraftan kötü çıkıyorsa boşanmak seçenek. İşi bırakıp kaderini erkeğin eline bırakmakta daha büyük kumar.
Belki kendi abartması diye düşündüm, çalışmakta hiç gözü yok çünkü. Tekstil ortamı fenaydı mesela İstanbul'da, öyle bir yerse haklı. Üç kuruş veriyorlar diye de kimsenin tacizini çekecek değiliz.İlk atandığım okul erkek bölümlerinin ve öğretmenlerin fazla olduğu bir meslek lisesiydi. Okul ortamı daha düzeyli olmasına rağmen orada bile hissediliyordu o yoğun testesteron varlığı adsfsgd. Konu sahibinin iş yerindeki seviyeyi bilmiyoruz. Belki kendi kendine tribe giriyor erkek çok diye, belki de gerçekten rahatsız edici bir ortam var. Bakışla, sözle taciz var, belaltı muhabbetlere maruz kalıyor falan. Bu şekildeyse ve kocası ısrarla hala orada çalışmasını istiyorsa öyle adam boşanır, boşamalı bana göre.
Olabilir bilemeyiz. Ama şöyle erkekler de var: kendisi full ek ders alıp kurs açıyor, okul dışında özel ders veriyor ve karısının da aynı yoğunlukta çalışmasını istiyor… kadın iki çocuklu, koca öyle çalışıyor, evin işini ve sosyal hayatı kim planlayacak?? Bu adam da belki kadının okulu bitirip daha kalifiye işe girmesini bekleyebilir ama paragöz biri… bu da olabilirBelki kendi abartması diye düşündüm, çalışmakta hiç gözü yok çünkü. Tekstil ortamı fenaydı mesela İstanbul'da, öyle bir yerse haklı. Üç kuruş veriyorlar diye de kimsenin tacizini çekecek değiliz.
Çalışmak kötü birşey değil inanın ki.Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Şunu yapacak adam çocuk yapmasın bari. Bi ananne bi babanne yanında o çocuklar ne olacak? Düzen diye bir şey kalmaz. Sonra hayır bekle o çocuklardan. Bazıları her güzelliği aynı anda istiyor farkındayım da biraz zor yani.Olabilir bilemeyiz. Ama şöyle erkekler de var: kendisi full ek ders alıp kurs açıyor, okul dışında özel ders veriyor ve karısının da aynı yoğunlukta çalışmasını istiyor… kadın iki çocuklu, koca öyle çalışıyor, evin işini ve sosyal hayatı kim planlayacak?? Bu adam da belki kadının okulu bitirip daha kalifiye işe girmesini bekleyebilir ama paragöz biri… bu da olabilir
Bende aynı durumdayım nasıl takmıyorsunuz acaba ben erkek ırkından tiksindim resmen
Yalnız hz.hatice erkeklerin içinde çalışmazdı. Yanında yardımcıları vardı. Parasıyla adam tutup İşlerini onlara yaptırırdı. Peygamberimizle evlendikten sonrada tüm servetini ve işini ona devretti. Herkes hz. Haticeden örnek veriyor ama biraz araştırsanız keşke. Hepsi mahremiyete önem verirdi. Adamın günahını almamdan bahsetmişsiniz ama konu sahibi söylemiş zaten eşine söylediginde her iş yerinde böyle olaylar oluyor demiş. Bu durumda adamın umursamadıgı belli. Burda adama tepki göstermeniz gerekirken mental olarak çökmüş olan kadına yüklenmemeliyiz.Su yorumlara hastayım ya Hz Hatice erkeklerle iş yapan bir ticaret kadiniydi . Hz Ayşe ise sahabelere hadisleri aktarirdi . Bak ikisi de erkeklerle aynı yerde bulunuyor ve çalışıyor . Hangi İslam sizin inandiginiz ? Normalde dini olaylara karışmayıp yorum yapmamayı tercih ederim ama kadınları bu şekilde kandırmayın artık . Adamı ne yerine koymuşsunuz bu günah almak olmuyor mu ? Ben mühendisim hep erkek içinde çalıştım kimse de birşey yapmıyor. Her erkek olan yerde taciz olmaz. Herkeste mecbur çalışmak zorunda
Yalnız hz.hatice erkeklerin içinde çalışmazdı. Yanında yardımcıları vardı. Parasıyla adam tutup İşlerini onlara yaptırırdı. Peygamberimizle evlendikten sonrada tüm servetini ve işini ona devretti. Herkes hz. Haticeden örnek veriyor ama biraz araştırsanız keşke. Hepsi mahremiyete önem verirdi. Adamın günahını almamdan bahsetmişsiniz ama konu sahibi söylemiş zaten eşine söylediginde her iş yerinde böyle olaylar oluyor demiş. Bu durumda adamın umursamadıgı belli. Burda adama tepki göstermeniz gerekirken mental olarak çökmüş olan kadına yüklenmemeliyiz.
Asliye ceza hakimiyim. Daha önce de ağır ceza üyeliği, sulh hukuk ve asliye hukuk hakimliği yapmışmışım var. Haftanın 5 günü insanların başına gelen çeşitli uyuşmazlıkları çözüyorum. Arkadaşa tecrübesiz dediğiniz için verdim bu bilgileri kısaca benim gördüklerimin çeyreğini bile görmemişsinizdir ve baştan aşağı yanlışsınız. Bu üyenin fikirlerini mantıklı bulup çalışmak istemiyorum veya çalışmak zorunda değilim diyen varsa bir gün adliyeye uğrayıp herhangi bir duruşma salonunda duruşma izlemeye davet ediyorum. Kadın istihdamının %27 olduğu ülke burası. Yani kadınların yarısından çok daha fazlası ev hanımı siz ne anlatıyorsunuz ?hayır temzlik yapmıyor diye ev hanımı olunmayacak ama zorla çalıştırılmaya da karşı çıkacak
gayet mantıklı biriyimdir ,hayatta kader de var,herşeyi biz kontrol edemyiz, görebildiğmiz kadarını seçebilirz sadece
karşınıza ilerde bahsetiğim şeyler çıkarsa anlarsınız, yeterince tecrübeniz olmadığı ordan belli
evet ,ben gayet mantıklıyım diye gezinip 5 yıl sonra ağlaya ağlaya geleni de bilirim
hayat tamamen sizin yönetebilecğiniz bir konumda değil ,herşeyi sizin yönetebilecğinizi düşünüyorsanız ,kader kısmını atlıyorsunuz demektir ve bu da size normal bana ters geliyor
evleneceğiniz kişi kaderdir ,değiştirme luksunuz yok
ama boşanma hakkınız var .
gerisi dini konulara giriyor herkesin inancı farklı
herşeye müdahale edebilseydik ölümü değiştirirdik ,olmadığına göre hayatın akışı yüzde yüz bize bağlı değil buradan bile belli
Sen ne anlatıyorsun ya ?Yalnız hz.hatice erkeklerin içinde çalışmazdı. Yanında yardımcıları vardı. Parasıyla adam tutup İşlerini onlara yaptırırdı. Peygamberimizle evlendikten sonrada tüm servetini ve işini ona devretti. Herkes hz. Haticeden örnek veriyor ama biraz araştırsanız keşke. Hepsi mahremiyete önem verirdi. Adamın günahını almamdan bahsetmişsiniz ama konu sahibi söylemiş zaten eşine söylediginde her iş yerinde böyle olaylar oluyor demiş. Bu durumda adamın umursamadıgı belli. Burda adama tepki göstermeniz gerekirken mental olarak çökmüş olan kadına yüklenmemeliyiz.
Valla Ordu'da çalışsam ben istemedikten sonra kimse bana birşey yapamaz ağırlığınızı koruyun kimseyle yakınlık kurmayın kimse size birsey yapamaz ihtiyacınız varsa çalışın yoksa işten çıkın karar sizin eşiniz değilKizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?