çok bunaldım çok sıkıldım evlenmeye 1 ay kala ipler kopuyor

amanda061

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
208
20
318
35
iki aile bir türlü anlaşamadılar sürekli zıt gidiyorlar o onun yaptığını beğenmez öbürü de onun ikiside uyanık akıllılar ben çalışmıyorum düğün masrafını aileler karşılıyor ailem çeyizimi aldı 10 bin tl ye mobilyalarımızı beğendik 3 binin ailem ödedi ama başıma kakarak söylenerek işte bize kakaladın bunu bize ödettiriyorsun kendi kzına değil de el kızına alır gibi davrandılar iki ayrı şehirdeyiz erkek tarafındaki düğün salonu 4.5 bine tutuldu kız evinde ki salon olması dedi erkek tarafı sadece burda olsun kına gecesi olsun dedi evde evin önünde dediler bizim taraf yok düğün salonu tutacaksınız dedi sonra karşı taraf gücümüzün yetmeyeceğini onu ödeyemiyeceklerini söylediler ailemde altınlarla karşılarız o zaman bizim de durumumuz yok diyor bizde altınlarla araba alacaktık en başta iki tarafta almasın altınları dedik ama ailem altınları almak nişanlım da vermek istemiyor zaten çoğu masrafı biz yapıyorz düğün salonu tutulmasın evin önü müsait orada yapılsın ne gereği var diye karşı çıkıyor nişanlımın ailesi 140 milyar kredi çekip nişanlıma ev aldıkları için ayrıl bin lira kredi ödüyorlar ama altın talep etmiyorlar off nişanlımla benim aram bozuluyor

Anneniz kendi memleketindeji salon parasini neden erkek tarafina yikiyir. Sonucta kina sayilir o ve kina icin salonu kiz tarafı halleder.

Anneniz kendi memleketindeji salon parasini neden erkek tarafina yikiyir. Sonucta kina sayilir o ve kina icin salonu kiz tarafı halleder.

aslında kına ama düğün olarak düşünüyorlar benim isteğim evin için kızlarla yapmak ama akrabalar beni gelinlikle görsünler diye bide dağıttıkları altınları toplamak için düğün istediler

Allah kolaylık versin gerçekten yani kınayı kız tarafı yapar. anneniz saçma davranıyor bence

Kınayı kız tarafı yapar diye biliyorum. Aileniz madem salonda istiyor o zaman ufak bir salon tutup orada kına gecesi yapabilir gelinlikte giyinirsiniz çok istiyorlarsa. Erkek tarafına yüklemek olmaz kına gecesindeki salonun ücretini.

ben araya girdim bu konular tartışıldığı zamanlar ve aiilemi ikna ettim salon tutuldu 2.800 tl ye ve kappora parasını 350 tl sanırım nişanlım ödedi hani niye ödüyorum demeden kaporayı sen ver dedim verdi salon tutuldu sonra bugün yani öğrendim ki takılan takıları alıp salonun parasıını ödeyecekler biz nişanlımla en başta anlaştık hani takılan takıları iki tarafa da vermeyelim düğün yapıyorsak eğer bizim olsun yok olmasın diyorsan sadece nikah yapalım dedi bende bizim olsun arabamızı alırız dedim ailemede dedim biz takıları alıcaz diye hem nişanlımın maaşı bin lira ben işe girene kadar da düğün de toplanan paralarla idare edeceğiz evimizi de onlar aldılar zaten bugün altınları alacaklarını öğrenince kıyamet koptu işte nişanlım kaç gel bedavaya gelirsin demeye başladı

Annenler hem kınanın masrafını erkek tarafına ödedip hem de senin altınlarına mı el koyacak? Başlık parasından beter olacak yani? :44:

.

Son düzenleme:
Annenler hem kınanın masrafını erkek tarafına ödedip hem de senin altınlarına mı el koyacak? Başlık parasından beter olacak yani? :44:

.

hayır salonun parasını ödemiyorsanız düğünde takılan takıları alır onunla salonu öderim dedi ama oda bizim olacaktı biz ödemiş oluyoruz yani ama biz düğün salonunu tutmayı istemedik hiç hatta masraf yapmayalım millet oynayacak diye nikah olsun paramızı altın yaparız düğüne harcayacağımız masraf olmasın dedik ki artık böyle dde yapıyor gençler ama ona da gelmediler dul kız mı veriyorum düşüncesiyle yaklaştılar

bizim de ayben sizin gibi kina adi altinda kiz evinin olduğu sehirde düğünümz oldu ve salonun parasini tabi ki babam ödedi. . kina bu yani erkek tarafini ilgilendirmez. yapmayn kinayi diyip rest cekebilirler.. genelde erkek tarafı uzer gelini ama sizin aileniz kimseye firsat birakmamis.. yazik..

dilerim en kisa surede asilir sorunlar.

💑💓

peki salonu ödeyince baban kına da takılanları baban aldı mı yoksa sende mi kaldı ?

Ailen seni cok Kötü bir duruma sokuyor, ilerde bu yaptiklari bir bir
Basina kakilir erkek tarafindan. Kinayi kiz tarafinin yaptigini herkes
Biliypor, altinlari istemekt büÜk gurursuzluk, hicmi degeriniz yokmus
Yanlarinda ya.

Sinir oluyorum kizlarini böyle durumlara sokanlara ...

onlar daha çok düğün diye ayağa kalkıyorsa bunları da yapacak düşüncesinde çevredikilerde tabiki salonu öderseniz altınlarıda siz alacaksınız düşüncesinde gaz veriyorlar öyle

sağol canım keşke düğünde hiçbir şeydde heyecanım kalmadı artk sadece bitsin istiyorum

her yörenin adeti farklıdır.bazı yerlerde kınayı erkek tarafı yapar..ailenizinde altınları söz konusu etmesi garip olmuş .altınları almam evimin önündede yaparım bi salon parasından kaçıyorlar derim.aynı şeyi karşı tarafta yapabilirdi ozamn .durum yok altınla halledelim diye..orta yolu bulmak zorundalar..erkek tarafına büyük iş düşüyor bence herşeyi karşıladılarda düğün salonunun parasımı gözlerine geldi

Canım, annen niye herşeye bu kadar müdahil oluyor ki anlamadım. Sonuçta sen ve eşin nasıl istiyorsa öyle olmalı bu işler. Çok rahat imkanı olduğu halde düğün yapmayan bir sürü insan tanıyorum. Ben de istemezdim mesela, hem o kadar para vericem, hem de bitmek bilmez bir işkence gibi gelecek bana.

Sen annele uygun bir dille konuşmayı dene, millete gösteriş olacak diye istemediğin halde niye masraf yapasın ki? Ne yani, sadece nikahla evlenenler hep dul mu? Hayır dul olmak değersiz olmak mı, ikinciye evlenmek ayıp mı? Ne basit bir zihniyet bu...

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…