iki aile bir türlü anlaşamadılar sürekli zıt gidiyorlar o onun yaptığını beğenmez öbürü de onun ikiside uyanık akıllılar ben çalışmıyorum düğün masrafını aileler karşılıyor ailem çeyizimi aldı 10 bin tl ye mobilyalarımızı beğendik 3 binin ailem ödedi ama başıma kakarak söylenerek işte bize kakaladın bunu bize ödettiriyorsun kendi kzına değil de el kızına alır gibi davrandılar iki ayrı şehirdeyiz erkek tarafındaki düğün salonu 4.5 bine tutuldu kız evinde ki salon olması dedi erkek tarafı sadece burda olsun kına gecesi olsun dedi evde evin önünde dediler bizim taraf yok düğün salonu tutacaksınız dedi sonra karşı taraf gücümüzün yetmeyeceğini onu ödeyemiyeceklerini söylediler ailemde altınlarla karşılarız o zaman bizim de durumumuz yok diyor bizde altınlarla araba alacaktık en başta iki tarafta almasın altınları dedik ama ailem altınları almak nişanlım da vermek istemiyor zaten çoğu masrafı biz yapıyorz düğün salonu tutulmasın evin önü müsait orada yapılsın ne gereği var diye karşı çıkıyor nişanlımın ailesi 140 milyar kredi çekip nişanlıma ev aldıkları için ayrıl bin lira kredi ödüyorlar ama altın talep etmiyorlar off nişanlımla benim aram bozuluyor
Canım, annen niye herşeye bu kadar müdahil oluyor ki anlamadım. Sonuçta sen ve eşin nasıl istiyorsa öyle olmalı bu işler. Çok rahat imkanı olduğu halde düğün yapmayan bir sürü insan tanıyorum. Ben de istemezdim mesela, hem o kadar para vericem, hem de bitmek bilmez bir işkence gibi gelecek bana.
Sen annele uygun bir dille konuşmayı dene, millete gösteriş olacak diye istemediğin halde niye masraf yapasın ki? Ne yani, sadece nikahla evlenenler hep dul mu? Hayır dul olmak değersiz olmak mı, ikinciye evlenmek ayıp mı? Ne basit bir zihniyet bu...
.
peki salonu ödeyince baban kına da takılanları baban aldı mı yoksa sende mi kaldı ?
ben sana üzüldüm açıkcası
ailen seni çok mahçup etmiş bu konuda
ayrıca haksızlar
erkek tarafı evinizi bile almış
altınları istemek oldukça yüzsüzlük
dulmu evlendiriyoruz diyeceklerine
evladımızı evlendiriyoruz
birazda bizim elimiz taş altına girsin diye düşünmeleri lazım
aldıkları mobilyaları bile yüzüne vurmuşlar
çözüm kaçmak da değil
ailende laf anlamayacaklar anlaşılan
nişanlını ikna et yavrum sen
salon parasını da biz ödeyelim
tatsızlık olmadan girelim yuvamıza de
ve rica et erkek tarafına duyrulmasın konu
düğün sonrası altınların bir kısmı ile ödeyin saolunu
ailene de altın filan verme sakın
daha beter bozulur aranız
çünki nişanlın ve ailesi sonuna kadar haklı
güzel başlamamış ama ,umarım güzel bir evliliğin olur
mutluluklar
Olur mu hiç öyle şey ozamanda düğünü erkek tarafı yaptığı için düğünde takılan altınları oğlanın babası alır .peki salonu ödeyince baban kına da takılanları baban aldı mı yoksa sende mi kaldı ?
inşallah evliliğim çok güzel olur bunlar benim karşıma çıkacak biliyorum evlendikten sonra unutulmayacak şeyler aileme anlatmaya çalıştım ama olmadı nişanlım çok sinirli çok kızgın zaten bişi yapmıyorlar diyor nasıl altınları isteyebiliyorlar diyor şuan aklıma hiçbir şey gelmeyor arada kaldım
kinada takilanlar kiz tarafinda kalabilir. kalmali hatta. bizimkini bi türlü anisayamadim valla. ama sanirim bana verilmisti. evet evet. dugun Takıları ile birlestirip kasaya koyduk.
kina masrafini ailen yapacaksa kinaya gelen takilari senin rizanla alabilir.sonucta geline ait olan bir sey.
💑💓
babamı ikna etmek çok zor zamnında elimden geleni yaptım ama olmadı benimle ilgili hiçbir şey umurlarında değil ben kirada oturmıcam evimi aldılar diyorum bende kirada oturdum evlenince ne var almışlarsa ben mi alın dedim banane karşılasınlar herşeyi diyor
hayır salonun parasını ödemiyorsanız düğünde takılan takıları alır onunla salonu öderim dedi ama oda bizim olacaktı biz ödemiş oluyoruz yani ama biz düğün salonunu tutmayı istemedik hiç hatta masraf yapmayalım millet oynayacak diye nikah olsun paramızı altın yaparız düğüne harcayacağımız masraf olmasın dedik ki artık böyle dde yapıyor gençler ama ona da gelmediler dul kız mı veriyorum düşüncesiyle yaklaştılar
benımde ıkı ayrı şehirde düğünüm oldu esımın aılesıde orta hallı bır aılr olmasına ragmen benım memleketımdekı dugun salonunu babam ödemek ıstedı ama kayınpederım asla olmaz düğün bende dedı her ıkı dugunude onlar yaptı ve asla kabul etmedı babamın ödemesını kı zengınde deıller yani..bılemıyorum ki ne dogru ne yanlıss bence dogru yanlıs yok karsılıklı ıyı nıyet ıstek var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?