Çok çaresizim

Eh daha iyi o zaman kafayı derse gömünce ne herif kalır ne de başka dert

Siz bu adamdan kurtulduğunuza sevinin. Şu an üzülüyor olabilirsiniz ama 1 yıla kalmaz geçecek emin olun gelecekte de kendinize teşekkür edeceksiniz. Adam hem tembel hem de vizyonsuz. Gelecekten çok bir şey beklemediğinden çalışmak da içinden gelmiyor. Parazit yaşamaya alışmış size yük olacağı kesin. Ama hadi bunlar bir yere kadar diyelim bir de bir sürü çocuk istiyor bu tembelliğiyle. Bu onun biraz bencil biri olduğunu da gösteriyor çünkü kendi çocuklarının istikbali yerine kendi keyfini düşünerek işi olmamasına rağmen yine de bol bol çocuk istiyor. Bu adam rahatına o kadar düşmüş ki onun için keyfine uygun verdiği kararların ona getirebileceği sorunları düşünmüyor yeter ki keyfime uysun gerisi önemli değil kafasında. Sırf bu yüzden bile bu insandan ayrılabilinir. Çünkü sorumluluk duygusu yok. Sorumluluk olmadan da evlilik olmaz. Ben sizin adınıza sevindim siz de hiç üzülmeyin kurtulmuşsunuz.

Tembel insan belki sevgili olarak iyidir ama ciddi düşünülmez.

İleride bulaşık yıkanacak sana bakar, fatura ödencek sen koşarsın. Hele çocuk yaptıysan her şeyiyle sen uğraşırsın. Zaten böyle bir adam çocuğa da kötü örnek olur "ha böyle de yaşanıyormuş" diyip onlar da tembel olur ya da travma gibi kalabilir. "Hep annem bizle uğraştı babam hiç yardım etmezdi. Ona çok kızardım" falan diye babaya düşmanlık da olabilir.

Bir yere tatile mi gidilecek 10 saatte hazırlanamazsınız. Maddi imkanlarınız kısıtlı olur. Bir süre sonra siniriniz bozulur bakıcılık yapmaya mı geldim bu dünyaya dersiniz. Düzelse bu yaşına kadar düzelirdi. İnsanda da biraz istek olacak. O bunu kabullenmiş bile.

Siz yine sevin onu ama uzaktan sevin. Tavsiyem bu

Eneeee. Biri benim kocam için konu açmış.

Şurda durayım da belki bi akıl alırım. Zira herkesin bildiği üzre boşanamıyommmm
Çalışmıyorlar. Dayım öyle böyle 50 yaşına geldi. Yok, hiçbir kuvvet çalıştıramadı onu, girdiği işlerde sebat etmedi. Anneannem ve dedemden ayrılmadılar, onlar olmasa zaten geçinemezlerdi. Ha bir de tarlası var dedemin, orayı ekip biçiyor karınlarını doyuracak kadar, dedemin emekli maaşı da var. Allah' tan tarla işi seviyor, hiç işi yapmasa naparlardı? Yengemin gözlerine bakınca korkuyorum, kadın sinir harbinden iyi yıkılmıyor.

Karar sizin biraz bekleyip kendini ispat etmesine izin verebilirsiniz ama (inşallah yanılırım) bazen insanlar ,ayağa kalktığında zor zamanında yanında olan ilk kişiye tekmeyi basıyor.

İleride çocuk sahibi olmak istiyor 3 4 tane istiyorum diyor bir de, şaka gibi. Annem k*çını kaldırıp çocuğu parka bile götürmez diyor.

Off bu insanlar da ne cesaret anlamıyorum. Çocuk da hopluyordu babam olsun bu adam diye. Eğer iyi imkan sunamayacaksan, ilgilenmeyeceksen istemeyeceksin de bu kadar basit. Millet neler neleri kafaya takıp çocuk yapmıyor.

Bu adam da sorumluluk duygusu olsa böyle bir laf söyleyemez. Çocuklara da yazık. Afedersiniz ama çok kızarım böyle hiçbir iş yapmayan 3-4 çocuk yapan insanlara. Ya bu çocuklar mecbur mu sizin gibi aileye? Sefalet içinde yaşarsınız haber edeyim. Çocuklarınıza da mahcup olursunuz.

Bir de bu çocuklara siz bakacaksınız zaten ama 4 çocuk varsa 4 çocuk değil 5 çocuk bakacaksınız. Çünkü adamın da çocuktan farkı yok.

Söz sahibi olur özellikle oğlunun huyunu bildiği için daha fazla daha fazla söz sahibi olmak için uğraşır. O zaman içinizden ne geliyorsa öyle yapın bu ilişkiyi en iyi siz biliyorsunuz.

Ben de makine mühendisi, doktor falan sandım. Bu adam sizin kendinize olan saygınızı da götürmüş bence
Zaten özel üniversitede ittire ittire baba parasıyla okudu, haklısınız özyeterliğim inanılmaz düştü, kendimi onsuz yapamayacağıma inandırmış durumdayım

Hayati omuzlamak kolay birsey degildir her zaman. Bir bakiyorsun hic beklenmedik yerden darbe yersin..bir bakiyorsun hic beklemedik yerde basina talih kusu konar. Öyle veya böyle ikisini de sizinle beraber tasiyabilecek bir es bulursunuz insallah. Simdi üzülmeniz normal. Acisini da yasayin, ama bundan sonra beraber büyüyemiceginiz bir iliskiye evet demeyin.

Zaten özel üniversitede ittire ittire baba parasıyla okudu, haklısınız özyeterliğim inanılmaz düştü, kendimi onsuz yapamayacağıma inandırmış durumdayım

evet çünkü fizyoterapi ülkemizde düşük puanlarla okunan bir bölüm. En iyi 5 üniversitede psikoloji okumak için çok sağlam bir puana sahip olmak gerekiyor. Kaldı ki ben stajımı yurt dışında yaptım o bile ufkumu iki katına çıkardı siz yl yi yurt dışında yapmışsınız daha farklı olmanız gerekmez mi? Bence öz saygınızı yeniden kazanmak için bir yardım alabilirsiniz.

Bariz kültür farkı var, e adam bir de tembel bu iş olmaz. Dükkan işletmek de öyle kolay değil ki. Mal alıp dükkanda boş boş beklemeyi iş zannediyor herhalde. Subaylık zor gelmiş, polisliğe başvuracakmış, sanki polisliği yapabilecek. Şu düşünce bile aklının havada olduğunun göstergesi.

Eğitimli, işi gücü olan kadınlarsınız. Hayatınıza alacağınız kişiyi iyi değerlendirin. Hayatı bilmeyen insanlar değilsiniz ki. Şuraya yazdıklarını başkasının konusuymuş gibi oku ve gereğini yap..

Bu adamın fizyoterapi okuması bile bir mucize aslında.. çünkü ne yazık ki vizyon olarak görebileceğiniz üzere ortaokul mezunu bir amcadan farkı yok.

Sizin hayatınız daha anlamlı bence , böyle biri sizin ancak tahtaya vurup tü tü tü iyi ki böyle değilim demenize yarar
bir de bana sorun, hayatımın anlamını kaybetmiş gibi hissediyorum ve ben çoğu insanın mantık sahibi saydığı bir insanım. engel olunamaz bir ağın içine düşmüş kurtulamıyor gibiyim, kendimi tanıyamıyorum
İmdat diye bağırmak üzereyim

Bir kerede kestirip atman lazim , kangrenden böyle kurtulunur ...
Fizyoterapistse fizyoterapistligini yapsın hadi işi olmasa neyse napacak bakkal mi açacak ..
O dükkan kendi kendine çalışmıyor her sabah erkenden kaldıracak ,gecenin bilmem kaçına kadar
Tatil yok , hafta sonu yok , sosyallik yok esnaflik kolay mı Zannediyor ?
Hayatında hiç bir limon satmış mi ?
O bir limonu iki yapabilmis mi ?
Herkes ticari zekaya sahip değil ..
Esnaf olmak için çevre de lazım ..
Psikoloji okumuş birine elbette akıl vermek için söylemiyorum kendini ziyan etme sadece bunu söyleyebilirim.
Sen geliştikçe o kendini tüketecek
İleride iki lafın belini bile kiramazsin ne yapacaksın konusamadigin adamı ???
Al kedi ,köpek besle valla bak
Bir de 3_4 çocuk istiyormus deli herhal ??

Kuzum benim çok iyi tanıdığım biriside öyle oda güzelim mesleğini bıraktı 4 çocuğu var sağdan soldan gelen yardımla geçiniyorlar kadınin 1 dk dinlenmeye vakti yok erkek gibi her işe o koşturuyor kocasiyla kanlı bıçaklı oldular psikolojik tedavi aldılar yine olmadı ...evde küfürler vs çocuklari çok sinirli ve agresif boşanamiyorlar çünkü çocuklarından ikisi babaya çok düşkün ve onu rol model alıyor aynı onun gibi davranıyor al gelecekteki halin ..birde iş buluyorlar adama ben enayimiyim o kadar saat calisicam diyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…