- Konu Sahibi zatenasklarhepboyle
-
Muhtemelen senin kazancın iyi olur sırtını sana dayarım diye bakıyor arkadaşMerhabalar hepinizin kafasını şişireceğim için öncelikle üzgünüm, fakat ne bir arkadaşım ne beni anlayan bir ailem yok. Sizlerden başka bana yardım edebilecek hiç kimse yok.
Konu, 3 senelik erkek arkadaşımla, ruh eşim dediğim hayatımda sahip olduğum tek insanla onsuz ölürüm dediğim canımın içiyle ayrılmayı düşünüyorum. Sebep tembelliği işsiz takılmak istemesi.(bunu kendi de kabul ediyor dünyanın en tembel en vasıfsız insanıyım diyor)
Geçen sene subaylık deneyeceğim dedi. Ardından baktı subay olmak çok zor gitti polisliği kafasına koydu ona da tamam dedim, kilo vermesi gerekiyordu çok değil 20 kilo ve 1 senede veremedi. Kâh çabaladı kâh çabalamadı.. şimdi de "yeter ki gitme babamla konuşurum dükkan açarız yapabileceğim en vasıfsız bana en uygun meslek bu sonuçta" diyor ama ben kendime soruyorum bu hayatı istiyor muyum bu insanı istiyor muyum ?? Hayatım boyunca eşşek gibi ders çalışmış imkansızlıklar içinde gitmiş en iyi 5 üniversiteden birinde psikoloji okumuş üstüne yurtdışında yl yapan biri olarak hayatımın anlamı dediğim insanın bu kadar gayretsiz olması beni mahvediyor ve bir gelecek göremememe sebep oluyor.
Ben simdi ne yapayim o kadar çaresizim ki ondan başka kimsem yok. Yeri geldi ailemin ruhumda açtığı yaraları bile bu kişi sardı. Onsuzluğa nasil dayanacağım?? Peki devam edersem onun bu pasifliğiyle ne yapacağım?? Dükkan açarım diyor ama iki güne ondan da bikmasindan korkuyorum ve haliyle bana o güveni artık vermiyor. Ne olur akıl verin. (Yaşlar 25/30)
Mesleğini yapmak istemiyor, hem mesleği bilmediğini söylüyor hem de insanlarla uğraşamam diyor ama esnaflık istiyor gerçekten ben bu insanı anlamıyorum.. sabaha kadar uyuyamadım ve kahroldum. biliyorum arayacak yalvaracak her yolu deneyecek kaçınılmaz sonu ertelemek için.Bir kerede kestirip atman lazim , kangrenden böyle kurtulunur ...
Fizyoterapistse fizyoterapistligini yapsın hadi işi olmasa neyse napacak bakkal mi açacak ..
O dükkan kendi kendine çalışmıyor her sabah erkenden kaldıracak ,gecenin bilmem kaçına kadar
Tatil yok , hafta sonu yok , sosyallik yok esnaflik kolay mı Zannediyor ?
Hayatında hiç bir limon satmış mi ?
O bir limonu iki yapabilmis mi ?
Herkes ticari zekaya sahip değil ..
Esnaf olmak için çevre de lazım ..
Psikoloji okumuş birine elbette akıl vermek için söylemiyorum kendini ziyan etme sadece bunu söyleyebilirim.
Sen geliştikçe o kendini tüketecek
İleride iki lafın belini bile kiramazsin ne yapacaksın konusamadigin adamı ???
Al kedi ,köpek besle valla bak
Bir de 3_4 çocuk istiyormus deli herhal ??
Bu da beğenmiyor. Akrabasının biri iş teklif etti kendi alanıyla ilgili yapamam kimsenin emri altında diyor. Başlası olsa (ben de dahil) bu işsizlikte teklife atlariz muhtemelen. Bu tip bir çabası olsaydi asla ama asla bırakmazdım. Beni mecbur bıraktıDeğişmiyorlar.
Benim amcamın biri 45 yaşında hala çalışmaz, iş beğenmez, tembelin tekidir.
Onun bu tembelliği yüzünden karısı da boşadı.
Adam çocuğuna bile bakmıyor.
Yakma kendini.
Ararsa kesin bir dille bitti bir daha beni aramayın deyin ve ardından engelleyin. Ya da size ulaşamayacağından eminseniz direkt engelleyin. Kafanızı allak bullak etmesine izin vermeyin. Zaten şu an kötü bir haldesiniz çok savunmasızsınız bu halininzden yararlanmasına izin vermeyin. Bu tarz bitmesi gereken ilişkiler böyle böyle devam ediyor her iki tarafı da yıpratmaktan işe yaramıyor. Birinin artık buna dur demesi lazım ve bu ilişkide kıymeti daha yüksek biri olarak siz oluyorsunuz.Mesleğini yapmak istemiyor, hem mesleği bilmediğini söylüyor hem de insanlarla uğraşamam diyor ama esnaflık istiyor gerçekten ben bu insanı anlamıyorum.. sabaha kadar uyuyamadım ve kahroldum. biliyorum arayacak yalvaracak her yolu deneyecek kaçınılmaz sonu ertelemek için.
Bu da beğenmiyor. Akrabasının biri iş teklif etti kendi alanıyla ilgili yapamam kimsenin emri altında diyor. Başlası olsa (ben de dahil) bu işsizlikte teklife atlariz muhtemelen. Bu tip bir çabası olsaydi asla ama asla bırakmazdım. Beni mecbur bıraktı
Ben simdi ne yapayim o kadar çaresizim ki ondan başka kimsem yok. Yeri geldi ailemin ruhumda açtığı yaraları bile bu kişi sardı.
Kızdım sana, çaresiz falan değilsin, hayatında ki olumsuzluğu kendine sen yaşatıyorsunMerhabalar hepinizin kafasını şişireceğim için öncelikle üzgünüm, fakat ne bir arkadaşım ne beni anlayan bir ailem yok. Sizlerden başka bana yardım edebilecek hiç kimse yok.
Konu, 3 senelik erkek arkadaşımla, ruh eşim dediğim hayatımda sahip olduğum tek insanla onsuz ölürüm dediğim canımın içiyle ayrılmayı düşünüyorum. Sebep tembelliği işsiz takılmak istemesi.(bunu kendi de kabul ediyor dünyanın en tembel en vasıfsız insanıyım diyor)
Geçen sene subaylık deneyeceğim dedi. Ardından baktı subay olmak çok zor gitti polisliği kafasına koydu ona da tamam dedim, kilo vermesi gerekiyordu çok değil 20 kilo ve 1 senede veremedi. Kâh çabaladı kâh çabalamadı.. şimdi de "yeter ki gitme babamla konuşurum dükkan açarız yapabileceğim en vasıfsız bana en uygun meslek bu sonuçta" diyor ama ben kendime soruyorum bu hayatı istiyor muyum bu insanı istiyor muyum ?? Hayatım boyunca eşşek gibi ders çalışmış imkansızlıklar içinde gitmiş en iyi 5 üniversiteden birinde psikoloji okumuş üstüne yurtdışında yl yapan biri olarak hayatımın anlamı dediğim insanın bu kadar gayretsiz olması beni mahvediyor ve bir gelecek göremememe sebep oluyor.
Ben simdi ne yapayim o kadar çaresizim ki ondan başka kimsem yok. Yeri geldi ailemin ruhumda açtığı yaraları bile bu kişi sardı. Onsuzluğa nasil dayanacağım?? Peki devam edersem onun bu pasifliğiyle ne yapacağım?? Dükkan açarım diyor ama iki güne ondan da bikmasindan korkuyorum ve haliyle bana o güveni artık vermiyor. Ne olur akıl verin. (Yaşlar 25/30)
Bak kardesim ne guzel yazmissin. Zorlukla okumus destek gormeden psikoloji okumussunuz. Muhtemelen kimsem yok oda giderse ben ne yaparim diyorsunuzdur. Yaparsiniz. Her seyi basarirsiniz. Bakin ben tembelim diyerek aradan cekilemez kimse. Sizin gitmeyeceginizden o kadar emin ki! Siz kendi hayatinizi kurun. O kendi hayatini dusunmuyor sizinkini mi dusunecek? Eminim ileride karsiniza daha iyi insanlar cikacak. Cikmazsa bile sizce size hicbirsey vadetmeyen bi insanla ne kadar mutlu olabilirsiniz?Merhabalar hepinizin kafasını şişireceğim için öncelikle üzgünüm, fakat ne bir arkadaşım ne beni anlayan bir ailem yok. Sizlerden başka bana yardım edebilecek hiç kimse yok.
Zaten özel üniversitede ittire ittire baba parasıyla okudu, haklısınız özyeterliğim inanılmaz düştü, kendimi onsuz yapamayacağıma inandırmış durumdayım
Nasıl bilmiyor mesleğini okulunu okumuş ya ? İnsanlarla uğraşmayan meslek yok. Hele ki esnaflıkta yani !Mesleğini yapmak istemiyor, hem mesleği bilmediğini söylüyor hem de insanlarla uğraşamam diyor ama esnaflık istiyor gerçekten ben bu insanı anlamıyorum.. sabaha kadar uyuyamadım ve kahroldum. biliyorum arayacak yalvaracak her yolu deneyecek kaçınılmaz sonu ertelemek için.
Inanın çok konuştum, dediği tek şey başkasının boyunduruğu altında çalışmak istemiyorum, bir yerden sabit 3 4 milyar gelirim olsun ben evde yatayım istiyorum, gelmişim dünyaya bir kere uğraşmak istemiyorum demek oldu. Kendi de söylüyor senin için ümitsiz vakayım diye.Yani 30 yaşında birinin bu kadar gayretsiz olması bana tuhaf geldi bir sorunu derdi mi var acaba tembel deyip geçmemek lazım biraz konuşun neden olmuyor nerede tıkanıyor bugüne kadar neler yapmış yani bir yerde bir sorun olabilir üstelik psikoloji okudum diyorsun yok mu sizin kitaplarda bunun durumu için bir şeyler?
Büyük harfle yazmak yasak. Görmüşken uyarayım dedim.ŞU HAYATTA ÖĞRENDİĞİM İLK ŞEYLER GÜVEN VE SAYGI İDİ. MALUMUNUZ ONLAR OLMADAN AŞK SEVGİ VS DE OLMUYOR. ÇABALAMAYAN "VASIFSIZIM TEMBELİM" DİYEREK BUNA SIĞINAN BİRİ İLE HAYATINIZI NASIL GEÇİREBİLİRSİNİZ BAŞARILI BİR EĞİTİM HAYATINIZ OLMUŞ KARİYERİNİZE SIRTINIZLA BİR YÜKLE Mİ DEVAM EDECEKSİNİZ. NE KADAR YORULACAĞINIZI BİR DÜŞÜNÜN Kİ ŞUAN BİLE CİDDEN YORULMUŞSUNUZ. AİLENİZİN SİZİN RUHUNUZDA AÇTIĞI YARALARI SARMASINA SİZ İZİN VERDİĞİNİZ İÇİN SARDI BUNU DA UNUTMAYIN. ONSUZ YAPABİLİRSİNİZ YAPILAMAYACAK BİRŞEY DEĞİL BU NELERE ALIŞIYORUZ BU HAYATTA ONADA ÇOK RAHAT ALIŞIRSINIZ. SİZİ AŞAĞI ÇEKEN BİR İLİŞKİ İLE YAPAMAZSINIZ YAPAMAZSINIZ. KENDİNİZE KARŞI BENCİL OLUN BENCE BAKIN NASIL İYİ GELECEK SİZE UMARIM DOĞRU KARARI ALABİLİR VE YOLUNUZA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ. :)
Fizyoterapistlik zor geliyormuş. Bir internet cafe yada playstation dükkanı açsa çok daha rahat edermişNasıl bilmiyor mesleğini okulunu okumuş ya ? İnsanlarla uğraşmayan meslek yok. Hele ki esnaflıkta yani !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?