- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Şimdi de evliliği başarı olarak mı görüyor oldum? Lütfen daha beni alıntılamayın, sizin çarpıtmalarınızla başa çıkacak halim yok. Kalan kısmı için konu sahibine söz hakkı doğuyor, bakalım sizin için yorucu ve zor olan sorumluluklar onun için de yorucu ve zor mu? O karar verecek, evlenmek isteyen o.Neyi yapıyor derken. Ya siz evliliği başarımı görüyorsunuz. O yaşa kadar elbet sosyal bir hayatı olmuştur tabi sosyallik ne sizin lügatınızda bilmiyorum. Yıllarca gezdim yalnız yaşadım kamp yaptım trekking yaptım fotoğrafçılık gruplarıyla maratonlara katıldım gibi gibi. Ama gözünün önündeki adamla evlendim. Ne diyorum evlilik ciddi bir sorumluluk çayı bile iki kişilik demliyorsun. Bayramlarda eş dost akraba geziyorsun. Kendine ailen sorumluluk yetmiyor eşininkine karşıda sorumluluk duyuyorsun. Evliyken bekar arkadaşlarınla kafa dinlemeye biryerlere gidemiyorsun. Gibi gibi. Bunlar sizin için olağan şeyler olabilir. Eğer yorumlarımın hepsini okumuş olsaydınız sizde beni anlardınız. Ben evliliği öğrenmeye çalışıyorum. Flörtü de destekliyorum. Herkes sizin evliliğinizdeki gibi Safiye- Faik hayatı yaşamıyor.
Allah Allah şimdide evliliğin benim için zor taraflarını beğendiremedik.Siz başlattınız konu sahibi karar vericekse benim yorumumu ciddiye alıp almaması onu ilgilendirir. Ne diye yorumumu boşanın diye alıntılıyorsunuz. Size ne benim yorumumdan.Şimdi de evliliği başarı olarak mı görüyor oldum? Lütfen daha beni alıntılamayın, sizin çarpıtmalarınızla başa çıkacak halim yok. Kalan kısmı için konu sahibine söz hakkı doğuyor, bakalım sizin için yorucu ve zor olan sorumluluklar onun için de yorucu ve zor mu? O karar verecek, evlenmek isteyen o.
Şu çirkin yorumdan sonra size hayatta cevap vermem.Sizi de anlıyorum, boşanma kararı kolay değil, insan iş tutmayan, kuşu ötmeyen, zerre sorumluluk almayan biri için bile acaba diyebilir, yılların alışkanlığı kolay terkedilmez. Akvaryumda salınan japon balığına bile alışıyorsun, ölünce üzülüyorsun. Ama ayrı yaşamak yerine, direkt kesip atmayı seçin, ağda bantı gibi, yavaş yavaş çekip katmerli acılara gark olmaktansa, birden carrrt diye çekiverin, bir çırpıda bitsin gitsin
Hanımefendi hiç yazmayacaktım ama dayanamadım. Söylenmek istenen şey şu ki, evlilik çok kötü diyelim aşırı sorunluluk korkunç eziyet… ama bunu diyen siz dahi hala o kocayı yanınızada tutuyor tutmaya çabalıyorsunuz, alışmaya çalışıyorsunuz. Kestirip atmıyor eşinizle hayatta var olmaya çalışıyorsunuz.Allah Allah şimdide evliliğin benim için zor taraflarını beğendiremedik.Siz başlattınız konu sahibi karar vericekse benim yorumumu ciddiye alıp almaması onu ilgilendirir. Ne diye yorumumu boşanın diye alıntılıyorsunuz. Size ne benim yorumumdan.
Şu çirkin yorumdan sonra size hayatta cevap vermem.
Evlenme sakın demek 35 üstü bir kadına hangi akıl? Çocuk sahibi olmak istiyor olamaz mı? Evlenir düzgün glderse ömür boyu sürer gitmezse de boşanır yahuu. 20 sin de evlenenin de aynı riski var 40 ında evleneninde. Siz çok güzel açıklamışsınız. Evlilik karşıtı olan kadına anca kendi bekarsa ve hüç evlenme niyeti yoksa saygı duyulur. Kendisi evli ama burda evlenmeeeee sakın diyenlere kulak asılmaz. Katolik nikahımız mı var? Gerekirse boşanırız günün birinde dünyanın sonu mu?Hanımefendi hiç yazmayacaktım ama dayanamadım. Söylenmek istenen şey şu ki, evlilik çok kötü diyelim aşırı sorunluluk korkunç eziyet… ama bunu diyen siz dahi hala o kocayı yanınızada tutuyor tutmaya çabalıyorsunuz, alışmaya çalışıyorsunuz. Kestirip atmıyor eşinizle hayatta var olmaya çalışıyorsunuz.
Siz de tercihinizi bekarlıktan değil eşten yana kullanmaya devam ediyor, 37 yaşında hiç eşi olmamış bu duyguları yaşamamış bür kadına aman keyfini sür diyorsunuz. Sizin o keyifli günlere dönmeniz de bir davaya bakar ama tercih etmiyorsunuz.
Ya nasıl bir avunmadır bu kadındaki? Kavga anında Allah korusun kadının kafası bir yere gelse, beyin kanamasından gitse, bu şekilde daha mı iyi ki? Sonuçta yalnız ölmemiş olacak yani, bu yani, töbe töbe.Karşı komsum haftada iki üç kez kocasıyla birbirine giriyor kızları ayırıyor ağlayarak yalvararak... Kadin hıc evlenmemiş 40 yaşlarında başka bir komşumuza laf eder sürekli dua et evlen yalnız ölme diyen bir zihniyet. Oysa ki şiddet küfür herşey mevcut kendisinde. Mutsuzluk içinde yaşanılan koca yerine omur boyu mutlu bekar olmalı ya❤
Hanımefendi hiç yazmayacaktım ama dayanamadım. Söylenmek istenen şey şu ki, evlilik çok kötü diyelim aşırı sorunluluk korkunç eziyet… ama bunu diyen siz dahi hala o kocayı yanınızada tutuyor tutmaya çabalıyorsunuz, alışmaya çalışıyorsunuz. Kestirip atmıyor eşinizle hayatta var olmaya çalışıyorsunuz.
Siz de tercihinizi bekarlıktan değil eşten yana kullanmaya devam ediyor, 37 yaşında hiç eşi olmamış bu duyguları yaşamamış bür kadına aman keyfini sür diyorsunuz. Sizin o keyifli günlere dönmeniz de bir davaya bakar ama tercih etmiyorsunuz.
Hayattaki tek başarınızla övünebilirsiniz. Bu arkadaşta evlenemediği için ölsün. Bende gideyim boşamayım da hem bekarlara hem evlilere hemde boşanmışlarsa tavsiyeler vereyim.Evlenme sakın demek 35 üstü bir kadına hangi akıl? Çocuk sahibi olmak istiyor olamaz mı? Evlenir düzgün glderse ömür boyu sürer gitmezse de boşanır yahuu. 20 sin de evlenenin de aynı riski var 40 ında evleneninde. Siz çok güzel açıklamışsınız. Evlilik karşıtı olan kadına anca kendi bekarsa ve hüç evlenme niyeti yoksa saygı duyulur. Kendisi evli ama burda evlenmeeeee sakın diyenlere kulak asılmaz. Katolik nikahımız mı var? Gerekirse boşanırız günün birinde dünyanın sonu mu?
Şundan iki sene öncesine kadar ben vardım isteyen ama olmayan . Olmadı bir türlü....Sevgilim oluyor o aşamaya gelemeden bitiyor .Ya da direk evlilik için tanıştırılıyorum illa ama illa beni rahatsız eden bir şey oluyor ilk görüşmede ve ikinciye görüşmüyorum bile .En son 2 sene önce bir fotoğraf gösterdiler tanışır mısın diye yemin ederim hiç beğenmedim sırf pişman olur muyum ki diye tanışırım dedim. Adama telefonumu verdiler aramadı yaArkadaşlar yaşım 37. Evlilik için elimden ne gelirse yaptım ama evlenemiyorum. Benim durumumda olan var mı
Başka başarılarım da var ya.. okulda takdir alırdım hep..Hayattaki tek başarınızla övünebilirsiniz. Bu arkadaşta evlenemediği için ölsün. Bende gideyim boşamayım da hem bekarlara hem evlilere hemde boşanmışlarsa tavsiyeler vereyim.
Kimse en mükemmel koca ben de var demiyor kimse herkes illa evlenmeli demiyor. Konu sahibi evlenmek istiyor destek veriyoruz sadece. Evlenmek istemiyorum deseydi ona da destek olurduk. Bize ısrarla muhalefet olunmasını çözemedim ben. Siz çözdünüz mü?Başka başarılarım da var ya.. okulda takdir alırdım hep....
Size cevap yazmaya vakit harcadığıma üzüldüm. İyi forumlar.
Ben de anlamadım gerçekten. Belli ki arkadaş da bizi anlamadı..Kimse en mükemmel koca ben de var demiyor kimse herkes illa evlenmeli demiyor. Konu sahibi evlenmek istiyor destek veriyoruz sadece. Evlenmek istemiyorum deseydi ona da destek olurduk. Bize ısrarla muhalefet olunmasını çözemedim ben. Siz çözdünüz mü?
Hayatım senin olayın yorum yapmak değil yorum yapana sataşmak. Farkındaysan sen beni alıntılıyarak konuya girdin.Kimse en mükemmel koca ben de var demiyor kimse herkes illa evlenmeli demiyor. Konu sahibi evlenmek istiyor destek veriyoruz sadece. Evlenmek istemiyorum deseydi ona da destek olurduk. Bize ısrarla muhalefet olunmasını çözemedim ben. Siz çözdünüz mü?
Belli ki sizde çok mutlu değilsiniz gecenin bu saatinde kocişinize sarılıp uyumak yerine buralarda geziyorsunuz.Ben de anlamadım gerçekten. Belli ki arkadaş da bizi anlamadı..
bir yandan mutsuz bir evlilik içinde olmasına evliliği böyle bir şey sanmasına da üzüldüm. Kim bilir neler yaşıyor ki 37 yaşında eş, çocuk, yuva duygusunu tatmak istiyorum diyen bir kadına dahi aman keyfine bak diyebiliyor… çok üstelememek lazım.
Öyle mi dersiniz.. mutlu gibiyim aslında .. yoksa değil miyimHayatım senin olayın yorum yapmak değil yorum yapana sataşmak. Farkındaysan sen beni alıntılıyarak konuya girdin.
Belli ki sizde çok mutlu değilsiniz gecenin bu saatinde kocişinize sarılıp uyumak yerine buralarda geziyorsunuz.
Tatlı pempiş dantelalı gelinler sizi.
aynen çok şefersizler en iyisi evde kalmak bunlardan çocuk doğurmaktansa iyiler çok azBen bu zamanda yasayan erkeklerden gercekten nefret etmeye basladım
Bugun bır arkadasım ugradı o ara ınstagramda bısey gösterıcek aa ıstek kım falan dıye baktık adamın tekı bı ton sey yazmıs cok guzelsınlw baslayan tanışalımla devam eden sayfası kapalı arkadasımın ustelık:))neyse adamın acık kım bu dıye baktık derken esıyle resım koymus etıket yapmıs denyo:))esınınde acıktı sayfası
Ay kadın 25 yas tas catlasa 30 dıyım neler paylasmıs canım kocam ask kocam hayatım falan
Hmn ss aldık yazdık atıyoruz karına baktık engelledı seref yoksunuu
Kadındacıgızın haberı var mı yok mu bılmem ama ınsanın ıcı burkuluyor
Önce hersey Allah'tan. Aklıma gelen sebepler ne olabilir, asosyal birisindir belki instagram yada Facebook un bile yoktur, dışarı pek çıkmıyorsundur, arkadaşlarınla az etkileşim içindesindir, karşı taraftan çok şey bekliyorsundur karşı taraf yetersiz kalıyor olabilir. Bunların hiçbirinde sorun yok diyosan bir de arkadaslarına danış istersenArkadaşlar yaşım 37. Evlilik için elimden ne gelirse yaptım ama evlenemiyorum. Benim durumumda olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?