Çok korktum rüya mı gerçek mi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Sevgili arkadaşlarım merhaba.. Belki saçma olacak ama çok korktum gerçekten. Bunun konusu burası mi onu da bilmiyorum ama yazmak istiyorum çok.. Az önce uyuyordum ya da uyumaya çalışıyordum. Çok susamıştım eşime bir kaç kez şu getir dedim oda çok yorgundu kalkamadı bir türlü. O kadar ağzım kurudu ki. Ben de korkudan kalkıp alamadım. Sonra neyse yine uyumaya ya da uyumaya çalışmaya devam ettim. Sonra dışarıdan acayip sesler duydum eşime seslendim yataktan fırladı kapıya koştu kapıyı açtı falan. Sonra ben gelirken suda getir aşkım dedim mutfağa gittiğini hissettim ama bir anda uyandım ve eşim arkamda uyuyordu. Sonra tekrar gözlerimi kapattım korkacak birşey yok dedim kendime sonra bu 3 harfli olaylarda insanların hep kulağı çınlar dedim nerden aklıma geldiyse sonra bir anda kulaklarım öyle bir çınladı ki sanki siren çalıyor hiç bişey yapamadım 30 saniye falan sürdu. Sonra dedim kalk ayağa yeter tam kalkacaktım sanki ev sallanıyor garip bir girdap var gibi ve onun içine çekilmişim gibi ve bütün vücuduma tuhaf bir elektrik verilmiş gibi hissettim ama bu daha uzun sürdü tahminim 1 buçuk dakika falan. Eşimin koluna vuruyorum, adını söylemeye çalışıyorum ama hissetmiyor, söyleyemiyorum en son uyanıp bir anda adını söyleyebildim oda uyandı. Şimdi kalktım ışığı açtım mutfaktayım. Buna benzer birşey hayatımda 2. Kez yaşıyorum. Bir öncekinde de yine sadece eşime seslendim sesimi duyuramadım vurdum vuramadım sonra yine birden sesim çıktı seslendim uyandım. Bu ne ya çok korktum nette baktım karabasan falan yazıyor aklıma kötü şeyler geldi büyü müyü olabilir mi eskiden hiç inanmazdım şimdi korkuyorum kusura bakmayın uzun oldu ama çok korktum gerçekten.

Karabasan denilen şey, vücudun uyku moduna girip kendini felç etmesi ama beynin buna uyum sağlayamayıp, algılarının hala açık olmasıdır.
Yaşadığınız tam da bu, başka anlamlar yükleyip kendinizi korkutmayın.
Sağolun ama cidden çok korktum bir de eskiden olmuyordu ilk kez bu sene yaşadım şimdi 2. Kez yaşadım anlam veremedim 😭

Uyku felci denilen şeyi yaşamışsınız.

Bunun benzeri bi konu açıldıydı vaktinde, ecünnülü öcülü karabasanlı hikayeler filan anlatmaya başladıydık da banlandıydım, hiç unutmam. Baya iyi banlandıydım. O günden beridir tövbeliyim, bu konulara uyku apnesi, uyku felci yorumundan başka yorum yapmıyorum. :KK45:

Güzel oluyordu bahaneyle korkunçlu hikayeler anlatmak da, işte korkup altına kaçıran arkadaşlarımız olmuş, raporlamışlar filan... Gerek yok.
Uyku apnesi-felci vb hep, tamamen bilimsel.

Rüya görmüşsünüz. Beyniniz yarı uyur yarı uyanık kalmış. Karabasan dediğiniz şeyin bile bilimsel bir açıklaması var. Araştırdıysanız okumuş olmanız gerekirdi. Hala büyü müyü diyorsunuz. Bırakın artık şu hurafeleri. Sene kaç olmuş hala düşünceler böyle...

Yakın zamanda buna benzer biseyi bende yaşadım uyandigimi zannettim meğer uyanmamışım sonra uyandım ama.hersey çok gerçekti bende sizin gibi düşündüm 3 harfli vs diye ama internette uyku felci deniliyor

Bana da çok stresliyken oluyor böyle şeyler. En son annemlere gittiğimde oldu. Uyuyorum kanepede, böyle kanepe sallanıyor ben uyanamıyorum falan. Sonra uyandım ama kalkamıyorum duvara vuruyorum annem gelsin diye falan. O da duymuş ama hiç oralı olmamış sağolsun. Sonra iyice uyandım kalktım gittim yanına yattım. Sabah da diyor niye duvara vurdun sen tee Allah'ım:))))

Rüya görmüşsünüz. Beyniniz yarı uyur yarı uyanık kalmış. Karabasan dediğiniz şeyin bile bilimsel bir açıklaması var. Araştırdıysanız okumuş olmanız gerekirdi. Hala büyü müyü diyorsunuz. Bırakın artık şu hurafeleri. Sene kaç olmuş hala düşünceler böyle...
Okudum ama daha önce olmuyordu 2 kez yaşayınca birde böle elektrik kulak çınlaması falan bir tuhaf hissettim napiyim bende inanmayan dalga geçen biriyim normalde ama korktum 😭

Bana da çok stresliyken oluyor böyle şeyler. En son annemlere gittiğimde oldu. Uyuyorum kanepede, böyle kanepe sallanıyor ben uyanamıyorum falan. Sonra uyandım ama kalkamıyorum duvara vuruyorum annem gelsin diye falan. O da duymuş ama hiç oralı olmamış sağolsun. Sonra iyice uyandım kalktım gittim yanına yattım. Sabah da diyor niye duvara vurdun sen tee Allah'ım:))))
😀😀 ah bu annelerr

Sağolun ama cidden çok korktum bir de eskiden olmuyordu ilk kez bu sene yaşadım şimdi 2. Kez yaşadım anlam veremedim 😭
Çok normal bir şey bu.
İnsan hayatında defalarca yaşanır ama tanımlanamaz.
Yukarıda söylediğim, biz tıp dünyasından olmayan insanların anlayacağı en yalın anlatımı.
Bana da söyleyen zaten uyku tedavimi yapan nörologtu😂😂

Korkmayın, rüya gördünüz. Çok susuz kaldıysanız bu rüyanıza girmiştir, siz de uyanık olduğunuzu zannedip böyle bir rüya gördünüz muhtemelen (eşinizin kalkıp kapıya sonra mutfağa gitmesi vs ile ilgili kısmı diyorum). Bu karabasan denen olay ise aslında çok ciddi olmayan nörolojik bir durum, Çok net olarak bilmiyorum yanlış aktarmayım ama şöyle bir şey oluyor: Uykudayken motor kas hareketlerimizi koordine eden beyin merkezi de uykuda oluyor, yani baskılanmış oluyor, uyanırken, beynin bazı bölgeleri, hepsi aynı anda uyanmayıp, kas hareketlerini koordine eden merkezden önce uyanırsa böyle "karabasan" olarak adlandırılan his olabiliyormuş. Çok yorgun ve uykusuz kaldığınız dönemlerde olabiliyor. Rahatlayın, korkulacak bir şey yok.

Korkmayın, rüya gördünüz. Çok susuz kaldıysanız bu rüyanıza girmiştir, siz de uyanık olduğunuzu zannedip böyle bir rüya gördünüz muhtemelen (eşinizin kalması vs ile ilgili kısmı diyorum). Bu karabasan denen olay ise aslında çok ciddi olmayan nörolojik bir durum, Çok net olarak bilmiyorum yanlış aktarmayım ama şöyle bir şey oluyor: Uykudayken motor kas hareketlerimizi koordine eden beyin merkezi de uykuda oluyor, yani baskılanmış oluyor, uyanırken, beynin bazı bölgeleri, hepsi aynı anda uyanmayıp, kas hareketlerini koordine eden merkezden önce uyanırsa böyle "karabasan" olarak adlandırılan his olabiliyormuş. Çok yorgun ve uykusuz kaldığınız dönemlerde olabiliyor. Rahatlayın, korkulacak bir şey yok.
Teşekkür ederim 😍

Bende de çok oluyor. Karabasan diye biliyorum bende. Bağırırsın sesin çikmaz. Neden bilmiyorum ama ilk kizima hamileyken çok oluyordu. Şimdi ikkinciye hamileyim ama daha hiç olmadım. Yanı ben çok yaşadım bunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X