Çok korkuyorum :(((((

yapa yapa elın alışır da senın karnın da baya buyumustur rahat ıs yapabılıyor musun kı anne kv falan yakın degıl mı sana
İnşallah alışırr büyüdü karnım, annemde çalışıyor kv de eşimle yapıyoruz ev işlerini ama hergünde eşim yardım edemiyo tek başıma yapmaya çalışıyorum dinlene dinlene yalnızlık çok zor

ewet ama keyfıne bak herseyın her gununun tadını cıkar dınlene dınlene yap kuruyemısını balını ıhmal etme

topla kendini yaa.
Bak ben de hamileyim, yurt disindayim, 3,5 yasinda da kizim var.
Ben oleyimi mi :)

AdasuU hiç üzülme yapa boza öğreneceksin.Bir tutmaz iki tutmaz diğerinde olur.Bebeğin elbette besleniyor endişe etme .
Meyveni,salatanı.sütünü ihmal etme yeter.Yemek konusu biraz pratiğe dayanır.
Artık üzülmicem burda yazılanlar çok rahatlattı içimi meyvemi sütümü balığımı eksik etmiyorum artık salatamıda eksik etmicem bebeğim yarasın yeter

Sana tavsiyem öğrenci mutfagi adli site. Orada herşeyin en basit haliyle yapimi var çokda lezzetli oluyor. çoğu sitede sanki 40 yillik şefmişiz gibi anlatimlar var basit bir mercimek corbassina bile 50 urun koyduruyor onla mi ugrascam yok ya oldu pışşık En az malzemeyle en kolay sekilde anlatiyor insallah isine yarar :)

Şimdiden bebek yemeklerini araştırıp dolabıma astım bile sebze püreleri un çorbası vs.. Bebeğim sağlıkla alım bi kucağıma onu çok iyi beslicem

Bebiş de çok kilo alıyor yemişi abartmamak lazım fındık ceviz badem 2 şer 3 er tane yeterama bebeğin güzel kilo almıştır demi :)

:) oyle gorunuyor.
Bir onceki hamilelikte de kilo almistim malesef ama Kizim masallah 3,5 kilo 55 cm dogmustu.
Bunyesi de kuvvetliydi.
Iyi beslenmek onemli cidden.
Bebek vitamini suyu buyu en azindan annenin vucudundan sokerek aliyor, ama kalori de cok onemli.
kilo almiyim diye baya az yemek bana gore deyil.

İnsan güçsüz kalıyor yemediğinde zaten :)) bebişde bizden alıyor ihtiyacı olan herşeyi aslında en çokta kendimiz için beslenmek şart :))

Ben de hicbirsey bilmeyenlerdendim. Ki hamileligim de hic kolay gecmedi. Burada arkadaslar o kadar güzel tarifler vermisler ki saolsunlar. Mercimek corbasini yapin yazdiklari gibi. Haftada en az bir kere nohutu geceden bekletip salcali suyla pisirin hic olmazsa. Baklagit tüketmek kolay tarifi basit tutarsan. Yapa yapa ögrendik hepimiz. Bebegin icin süt gerekecek, simdiden basla. Bulgur pilavi yap, bu da kolay, bulguru yika suda hasla sonra da bekle biraz sissin salcasiz en basit haliyle. Yapa yapa anlarsin zaten.
Hem zararin neresinden dönsen kardir. Dedigim gibi daha bunun emzirme dönemi var, yarindan itibaren basla bunlara sonra zaman bulamiyor insan =) Ben tüm hamileligim boyunca 21 kilo almistim güzel beslenmeme ragmen, kiloyu takma gidiveriyor yardimcin yoksa eger.
Moralini yüksek tut, bebek icin hiiic tasalanma o zaten senden aliyor alacagini, sen kendine dikkat et. O pasalar gibi büyür icerde herseyini senin vücudundan karsilar. Bu durumda kendine iyi bakman lazim.
Hadi yarin alisverise cik bakim sen, bulgur, nohut, mercimek, sarimsak al bunlari koy kenara. Kolay gelsin =)

topla kendini yaa.
Bak ben de hamileyim, yurt disindayim, 3,5 yasinda da kizim var.
Ben oleyimi mi :)
Allah bağışlasın yaa bide bebeğiniz var hamilesiniz Allah yardım etsin nasıl idare ediyorsunuz valla mübarek insanlarsınız

Ayyy işte bende ondan şikayetciyim 50 çeşit malzeme koyduruyor falan hep onları denedim ben olmuyo o siteye mutlaka bakayım şimdi yarın için yemek tarifi bulim çok teşekkür ederim

Allah bağışlasın yaa bide bebeğiniz var hamilesiniz Allah yardım etsin nasıl idare ediyorsunuz valla mübarek insanlarsınız

Idare edicek bir sey yok.
Ev pisse pistir.
Yetisebildigim kadar.
Tum pazarim makineye camasir atip hafrta icine yemek yapmakla geciyor.
Esim sagolsun benimle birlikte yapiyor tabi.
cumartesi de evi supurup siliyoruz esimle gene.

Calisinca dermanim kalmamis oluyor sahsen.
gecen donem ustune iki tane de ders aldim universiteden.
Esim yardim etmezse de bitmis oluyorum.
Cocugumuzu da parka gotururyoruz cumartesi ogleden sonralari.
Oyle oyle gecinip gidiyopruz.

Sen de pozitiflere bak, olmayan seylere bakma.
Daha dur, ikinciye hamile kalinca anliyacaksin hamilelik nedemek.

Canımm benim çok teşekkür ederim güzel yazın için çok rahatladım Allah hepinizden razı olsun o kadar çaresiz hissediyordum ki kendimi burada rahatladım. Yarın alışverişe çıkıp bütün malzemelerimi alıp kolay tarif veren sitelerden yemek yapmaya devam ben kilo alim önemli değil yeterli bebeğim beslensin

Allah yardım etsin , gerçekten müthişsiniz daha ilkinde böyleysem ikinciyi düşünemiyorumherşeyi o kadar güzel düzene sokmuşsunuz ki.. Benimde eşim sağolsun çook yardımcı oluyor o olmasa napardım bilmiyorum çok ağırlaştım sağdan sola dönerken bile ağrılaım oluyor

Bence protein ağırlıklı beslenmelisin. Al iki dilim bonfile kızart ye canım yada tavuk al göğüs fileto kızart ye. Yumurta ye. En kötü ihtimal menemen yap. Birde kaliteli yağ tüketmelisin. Zeytinyağı ve tereyağı. Ağlamana gerek yok, üzme bebeğini, tembellikte yapma ...

bir de herkesin bunyesi farkli.
Benimki daha saglam sanirim.
cabuk yoruluyorum ama oram buram agrimiyor cok fazla su an.
Sen yapabildigini yap, gerisini bosver.

Strese girmicem artık.. Bonfile tavuk göğsü falan bunları kızartıyorum hep eşim çok seviyor bunlardan yiyorum ama sebze yemekleri yiyemiyorum onuda salatayla dengelicem artık

bir de herkesin bunyesi farkli.
Benimki daha saglam sanirim.
cabuk yoruluyorum ama oram buram agrimiyor cok fazla su an.
Sen yapabildigini yap, gerisini bosver.
Benim ağrılarım çook ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp güzel yorumlar yaptığınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…