Galiba saçma ama çok duygusalım bu aralarBACIM SENİN HORMONLARIN TAVAN YAPMIŞ KENDİNE SIKINTI BULAMADIN BEBEGİM BESLENEMİYO DİEMİ AGLIYON OTURDUNDA :))))
Komşum arkadaşım vs yok malesef çünkü daha bu şehre taşınalı 3 sene oldu ve ben okulum nedeniyle sürekli iki şehir arası mekik dokudum düzenli olarak 1 bucuk senedir bulunduğum şehirdeyim ve tek arkadaşım eşim.. Annem ve kv de çalışıyorlar anneme sadece cumartesileri gidiyorum oda arada sırada çünkü uzak mesafe aramızCnm,yemek yapmayi ogrenmelisin.sonucta cocugun oalcak ona guzel yemekler yapmali ve beslemelisinn...bir yerden basla.etrafinda komsun yokmu o her yemek yaptiginda izle ve sonra sen yap.
Evet hemde çokAltust olmus srnin hormonlsr((
Valla süper yazmışsınız artık daha çok çabalarımla deneyeceğim ve çokta stres yapmıcam ceviz badem vs bunları çok yiyorum bool su içiyorum tek sıkıntım sebze türü şeylerdi onlarıda yarından itibaren yapmaya başlıcam en kolayından :)Eti hazir paketlenmis şekilde tuketmeyin hamileyken.
Et balik kurumundan ve ya marketinzden bonfile et alin teflon tavada az yagla pişirin ve yiyin. Tavuğu da ayni şekilde göğüs eti ayrilmis şekilde alin haslayin salatalariniza koyun. Ya da domates havuç soğan ile firinlayin ustunede domates Dokun.
Brokoli havuç karnabahar bur suya atip kaynatin üstüne sarimsakli yoğurt Dokun tüketin.
İspanak brokoli maydanoz elma ve ananasi blenderdan geçirin sirayla hepsini bardağa koyup için.
bir gün disari cikip izgara et tüketin.
Kuru meyveler ve badem ceviz gibi şeyler atin ara ogunlerdem bol bol su için tamamdir.
Daha ne olsun:)
Artık yapıcam canım deneye deneye tutturana kadar... Kolay tariflerden yapıcam bebişimede kendimede:) Eşimle yapıyoruz canım da eşimde hiç sebze türü şeyler yemiyor yani o hep et tavuk yer başka bişey yemezBende yemek yapmaya beceremeyenler denim fakat yavas yavas ögreniyorum. Sende yavas yavas ögrenirsin canim. Bebek bi sekilde gerekli kalorileri alir, yani büyür o sorun degil ama ilerde saglik sorunlari olabilir. Hatta baze arastirmalara göre bebegin damak tadi anne karninda olusuyor. Atiyorum hamilekene balik çok tüketiyorsan, bebek yemek yeme çagina geldiginda daha kolay baliga alistirabiliyormusun, yada sebzeye felan.
Bu arada esin nerde? O birsey demiyor mu? Istersen onun ile beraber mutfaga gir. Konusa konusa beraber yemek yaparsiniz, çok zevkli oluyor.
Yoğurdumu sütümü balı pekmezi meyveyi eti tavuğu balığı iyi tüketiyorum canım sıkıntım sebze işte mesela pırasa fasulyee çorba vs.Günlük mutlaka iki bardak süt,bir kase yoğurt,bir yumurta yiyin.
Ben genelde sebze yemeğine ağırlık veriyorum.sebze yemeğinin yanında bulgur pilavı onada folik asit olduğu için ağırlı veriyorum.
Mesela yarın yapacağım yemeğim dahi aklımda kıymalı,havuçlu pırasa,bir kase yoğurt ve pilav.
meyve,sebze et ve süt ürünleri çok önemli.
Rahatsızım mesela makarna yaparım pratik olsun diye ama onun sosunuda sebzeli yaparım ki bebeğime faydası olsun.
İnternet üzerinde birçok tarif bulabilirsiniz.çorbalarıda unutmayın.
Canım hergünde kızartma vs şeyler yemiyorum ya misal olarak dedim onu.. Tavuk et çok yiyorum balık yiyorum meyve yumurta bal bunlar süper benim skkıntım sebze yemekleri pırasa fasulye vs. Sürekli et türü şeyler yiyorum yani sebze yemiyorumpek bilgim yok ama bu zamana kadar sen o besinlerle ölmediysen bebeğine de birşey olmaz merak etme. Sadece atıyorum demir eksikliği vs olabilir doğunca
Canım hergünde kızartma vs şeyler yemiyorum ya misal olarak dedim onu.. Tavuk et çok yiyorum balık yiyorum meyve yumurta bal bunlar süper benim skkıntım sebze yemekleri pırasa fasulye vs. Sürekli et türü şeyler yiyorum yani sebze yemiyorum
Aaa onu ilk defa duydum sütün yararı yok muBi zararı olcağını sanmıyorum sebzeden aldığın çoğu vitamini et ve tavukdan zaten alıyorsun. Sütün ergenlik çağından sonra hiç bi yararı yokmuş doktor söylemişti onun yerine yoğurt yemek lazımmış. hiç sıkma canını. Allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
Bende anaokulu ogretmeniyim :) yadin kucukmus ogeenirSin. Ama o sebze puresini un corbosini yemedi benim kizim cokkkk hasladim sebzeleri attim karisik yemiyo . Simdi brokoliyi ver eline yer havucu felan. Ilk baslarda cedit cesit corbalar denedimki bisuru vorba bilmeme ragmen zorlandim. Sebze yemeklerine 8 aydan sonra ne yediysek oda yedi . Yani ogrenmen sart. Simdiden iyice ogren cesidini arttir . Bebek olunca ogeenmen zor olur zira insan tuvalete zor gidiyo cogu zamanAnaokulu öğretmeniyim... Yaşım 20 . Allah bebeği verince istemiyorum denmiyo malesef.. Korunurken oldu bebek ilaçla korundum hatta ilk gebeliğim düşüktü sonra spiral taktıracaktım doktor bi sonraki reglden sonra gel dedi ama gittiğimde yine hamileydim rabbim ol diyince oluyor yani. Bebeğime yapacağım yemekleri şimdiden tariflerini dolabıma astım sebze püresi un çorbası meyve püreleri vs. Ben süt yoğurt peynir herşeyi yiyorum et tavuk balık benim sıkıntım SEBZE YEMEKLERİ...bunları yapamıyorum yani bu yönden sıkıntıdayım. Ama onuda artık yapıcam.. Teşekkür ederim yorumunuz için
Ay Kıyamam sana yaKızlar bakıyorum bakıyorumda hiç tutturamıyorum çok sinirlerim bozuluyor tek tutturduğum şehriye çorbası oldu şimdiye kadar
Ah ah birazda benimkini buyutseydi keske hergün bir kase yedim 21 kilo aldım doğumdan hemen sonra gitti bende kilo almak istiyorum 50 kiloyum ama alamıyorumo bademler popoyu bir buyutuyor ki.
sadece 7 8 tane yetiyormus aslinda gunde :)
ben bir ara abanmisim resmen popo buyuyunce farkettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?