Çok korkuyorum :(((((

Bende yemek yapmaya beceremeyenler denim fakat yavas yavas ögreniyorum. Sende yavas yavas ögrenirsin canim. Bebek bi sekilde gerekli kalorileri alir, yani büyür o sorun degil ama ilerde saglik sorunlari olabilir. Hatta baze arastirmalara göre bebegin damak tadi anne karninda olusuyor. Atiyorum hamilekene balik çok tüketiyorsan, bebek yemek yeme çagina geldiginda daha kolay baliga alistirabiliyormusun, yada sebzeye felan.

Bu arada esin nerde? O birsey demiyor mu? Istersen onun ile beraber mutfaga gir. Konusa konusa beraber yemek yaparsiniz, çok zevkli oluyor.

Cnm,yemek yapmayi ogrenmelisin.sonucta cocugun oalcak ona guzel yemekler yapmali ve beslemelisinn...bir yerden basla.etrafinda komsun yokmu o her yemek yaptiginda izle ve sonra sen yap.
Komşum arkadaşım vs yok malesef çünkü daha bu şehre taşınalı 3 sene oldu ve ben okulum nedeniyle sürekli iki şehir arası mekik dokudum düzenli olarak 1 bucuk senedir bulunduğum şehirdeyim ve tek arkadaşım eşim.. Annem ve kv de çalışıyorlar anneme sadece cumartesileri gidiyorum oda arada sırada çünkü uzak mesafe aramız

Hazir kofte mi yiyorsun ?
Yarim kilo kiymaya bi bas soganda mi rendeleyemiyorsun?
Beceremiyor degil basbaya usengecsin.
Bir yerden baslasan iyi olur bebegin kati gidaya gectiginde yapabilesin en azindan.

Valla süper yazmışsınız artık daha çok çabalarımla deneyeceğim ve çokta stres yapmıcam ceviz badem vs bunları çok yiyorum bool su içiyorum tek sıkıntım sebze türü şeylerdi onlarıda yarından itibaren yapmaya başlıcam en kolayından :)

Artık yapıcam canım deneye deneye tutturana kadar... Kolay tariflerden yapıcam bebişimede kendimede:) Eşimle yapıyoruz canım da eşimde hiç sebze türü şeyler yemiyor yani o hep et tavuk yer başka bişey yemez

Günlük mutlaka iki bardak süt,bir kase yoğurt,bir yumurta yiyin.
Ben genelde sebze yemeğine ağırlık veriyorum.sebze yemeğinin yanında bulgur pilavı onada folik asit olduğu için ağırlı veriyorum.
Mesela yarın yapacağım yemeğim dahi aklımda kıymalı,havuçlu pırasa,bir kase yoğurt ve pilav.

meyve,sebze et ve süt ürünleri çok önemli.
Rahatsızım mesela makarna yaparım pratik olsun diye ama onun sosunuda sebzeli yaparım ki bebeğime faydası olsun.
İnternet üzerinde birçok tarif bulabilirsiniz.çorbalarıda unutmayın.

Yoğurdumu sütümü balı pekmezi meyveyi eti tavuğu balığı iyi tüketiyorum canım sıkıntım sebze işte mesela pırasa fasulyee çorba vs.

pek bilgim yok ama bu zamana kadar sen o besinlerle ölmediysen bebeğine de birşey olmaz merak etme. Sadece atıyorum demir eksikliği vs olabilir doğunca

pek bilgim yok ama bu zamana kadar sen o besinlerle ölmediysen bebeğine de birşey olmaz merak etme. Sadece atıyorum demir eksikliği vs olabilir doğunca
Canım hergünde kızartma vs şeyler yemiyorum ya misal olarak dedim onu.. Tavuk et çok yiyorum balık yiyorum meyve yumurta bal bunlar süper benim skkıntım sebze yemekleri pırasa fasulye vs. Sürekli et türü şeyler yiyorum yani sebze yemiyorum

Bi zararı olcağını sanmıyorum sebzeden aldığın çoğu vitamini et ve tavukdan zaten alıyorsun. Sütün ergenlik çağından sonra hiç bi yararı yokmuş doktor söylemişti onun yerine yoğurt yemek lazımmış. hiç sıkma canını. Allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Aaa onu ilk defa duydum sütün yararı yok mu amiiin canımm inşallahhh cümlemize güzel dileklerin için çook teşekkür ederim

Hamilelikte doğru beslenmenin önemi çok olmakla birlikte kendinizi üzmemelisin canım çünkü bebek senin vücudundan ihtiyacı olanı alır her türlü. Ama dikkat etmezsen sonunda dişlerini çürümüş kemiklerini zayıflamış bulabilirsin. Dikkat et bence:)

Bende anaokulu ogretmeniyim :) yadin kucukmus ogeenirSin. Ama o sebze puresini un corbosini yemedi benim kizim cokkkk hasladim sebzeleri attim karisik yemiyo . Simdi brokoliyi ver eline yer havucu felan. Ilk baslarda cedit cesit corbalar denedimki bisuru vorba bilmeme ragmen zorlandim. Sebze yemeklerine 8 aydan sonra ne yediysek oda yedi . Yani ogrenmen sart. Simdiden iyice ogren cesidini arttir . Bebek olunca ogeenmen zor olur zira insan tuvalete zor gidiyo cogu zaman

Yemek yapmayı çok acil öğrenmeniz gerek. Şu an çocuğunuz bir şekilde sizin vücudunuzdaki vitamin ve mineral deposundan faydalanıyor olabilir ama bu beslenme tarzı çocuğunuz için büyüme çağı döneminde çok zararlı. Gerekirse bir yemek kursuna gidin.

Yemeğiniz olması gerekene göre çok sulu ise ağzı açık olarak kaynatın.

Lezzeti oturmadı ise başka bir kapta Salça ve bahartları kavurup tencereye ekleyin.
Yemek suyunuz kıvamsız ise dondurucunuzda her daim ceviz büyüklüğünde tereyağınız olsun kaynayan yemeğe atın kaynadıktan suyu bağlayacaktır.

Son düzenleme:
Kızlar bakıyorum bakıyorumda hiç tutturamıyorum çok sinirlerim bozuluyor tek tutturduğum şehriye çorbası oldu şimdiye kadar
Ay Kıyamam sana ya
Annen falan gelsin bit süre öğretsin. Zaten bir sebze yemeğini yapsan diğerlerini de yaparsın. Bir bakliyat yapsan diğerlerini de yaparsın mantık hep aynı çünkü

Hah kendimi gördüm :) 1 yıllık evliyim 1 aydır düzgün yemek yapmayı öğrendim haliyle benimde bebe 6 aydır abuk subuk beslendi yalnız bikaç şeye dikkat ettim masallahi var
-Her sabah mutlaka kalın 1 dilim peynir
-2 yumurta hergün
-3 ceviz 3 badem
-1 salatalık 1 havuç veya 1 kase salata
-2 köfte büyüklüğü et ( ki genelde köfte çünkü başka bişey beceremiyorum oda hazır at kizarsin ) Veya balik
bide vitamin ( decavit ) ve Omega 3 kullanıyorum hala. Akşam yatmadan 1 bardak portakal suyu bide hergün mutlaka 2 3 bardak ev yapımı ayran. Benim programım hep bu şekilde 1 aydır cocukcaazim insan gibi sebze gördü diyebilirim. 4 tencere 2 tava çöpe atıldı esim doktoruma şikayet etti hiçbişey yemiyo günde 2 öğün sadece diye bunları saydim doktorum daha ne yesin dedi kayinvalidem 2 cocugunda da deli gibi çalışmak zorunda olduğu için hiçbişey yiyememis günde sadece 1 yumurta 1 portakal suyu diyor iki cocugununda masallahi var. bana sor sen bu işleri bütün gün abur cubur yiyorum

o bademler popoyu bir buyutuyor ki.
sadece 7 8 tane yetiyormus aslinda gunde :)
ben bir ara abanmisim resmen popo buyuyunce farkettim.
Ah ah birazda benimkini buyutseydi keske hergün bir kase yedim 21 kilo aldım doğumdan hemen sonra gitti bende kilo almak istiyorum 50 kiloyum ama alamıyorum

Bütün hamileligimi 9 ay kusarak ve herseyden tiksinerek geçirdim hicbirsey yiyemedim.sadece meyve olarak elma ve muz yiyodum.ne yesem anında çıkarıyordum.2 hamileligimde böyle geçti hiç sağlıklı beslenemedim dikkat edemedim ve bende çok kötü yemek yapan biri olarak pek mutfağa giremedim. Sonuç iki kızımda çok sağlıklı ve 3900 kilo doğdular maşallah. Yani çok ağlamayi gerektirecek bi durum yok.bukadar strese hiç gerek yok.yemegi düşünürken sağlıktan olmak var stresle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…