Çok korkuyoruz Düzce depremi

çok çok geçmiş olsun Allah ım beterinden korusun
99 depremini İstanbul da sahilde yaşamıştım ne korkunçtu

ana depremden sonra artçılar ondan daha az şiddette olur deniyor
kalbinizi ferah tutun

Canım bu hangi apartman gerçekten çok fena gözüküyor

Çok şükür suan hiçbir ihtiyacımız yok ama psikolojik olarak bu durum gittikçe zor bir hal aldı evde kalmıyoruz gidip kalıp alışmaya çalışmak lazım ama iste gidemiyoruz

Allah yardımcınız olsun ben bile Ankarada bu kadar hissettiysem sizler neler yaşamışsınızdır. Ertesi gece bende uyuyamadım çocuklarla tektim deprem anıda sonraki günde insanin aklına ilk onlar geliyor deprem aninda dondum kaldım ne yapacağimi bilemedm Allahtan cocuklarla yatiyorduk..
Rabbim yaralarınizı çabucak sarsın inşallah bir dahada yaşatmasın kötü günler..

Dün mesleğim gereği düzce de binaları dolaştım. Yeni sloganımiz bina oldurmez, eşya öldürür oldu diyebilirim. Koca koca kitaplıklar, televizyonlar insanın üstüne düşse öldürür, ayakkabılıklar kapıların önüne yıkılıyor, insanlar içeride kalıyor vb. Bu depremde eşya sabitlemenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Konu sahibi hasar tespit yaptırdınız mi bilmiyorum, artcilar 15-20 gün sürecektir. Geçmiş olsun.

Kesinlikle o kadar haklısınız ki
Evet geldiler ama bizde eşya olarak öyle ciddi bir hasar yoktu ama evin duvarlarında çok fazla sıva çatlağı oluşmuş ve korkunc gözüküyor

Kesinlikle o kadar haklısınız ki
Evet geldiler ama bizde eşya olarak öyle ciddi bir hasar yoktu ama evin duvarlarında çok fazla sıva çatlağı oluşmuş ve korkunc gözüküyor
Sıva çatlakları sizi korkutmasin, zaten beklenen şeyler. Mesela trafik kazası yaptınız ve ufak çizikleriniz var öyle düşünün.

Ben İstanbul’dan hissettim ve şiddetli bir şekilde hissettim, hayvanlarımız bile ortalığa düştü; kuşumun kanadının tüy kapsüllerinde kanama oldu kafeste çırpınmaktan.

Şiddet yarıştırıp, o şiddette olsa ayakta bina kalmazdı şeklinde yorum yapan cahiller, abartmakta üstlerine yok diyenler, o depremle nasıl bir tutulur tatavası yapanlar, insanlar sanki yalan söylüyormuş gibi bayılıyorlar kaos çıkarmaya diyen bezirgânlar ve herb*k*loglar var sitede; ben de gördüm, aldırmayın. Bolu, Sakarya ve çevre illerde yaşayan insanlar en az onun kadar hissettirdiğini söyledi. Düzce’yi hayal bile edemedim, insanların mutfaklarında eşyaları yerlere saçılmıl. Jeofizik alanım değil;ama dediğiniz gibi o şiddette olmasa da hissettirdiği 99 depremi gibi bir deprem hissiyatıymış. Size çok geçmiş olsun, çok üzüldüm.

Son düzenleme:
Cok sagolun sizinde o geceyle ilgili paylasimlarinizi gordum kuslardan bahsetmistiniz ve icim acidi hatta sizin yazinizdi yanlis hatirlamiyosam diger canlarinizi evde birakmaya kiyamayip isyerinize getirmistiniz. Biz 8.2 olarak hissettik depremi halen daha sallaniyoruz. Cocugum korkudan ateslendi 2 gundur yatiyor. İnsanlar ölüm haberi olmadan depremin siddetini anlayamiyor sanirim ben aciklamada yaptim hatta o gün o sacma sekilde yazanlara. Bizim bu 3. Buyuk depremimiz ve yapilasmalarimiz yeni güçlü cunku deprem bolgesi oldugu icin yapilari guclu yapmak zorundalar izin cikmiyor baska turlu. biz bu depremi 99 la ayni siddetle yasadik. Hatta patlamayla geldi bizi resmen yataktan firlatti. Esim hic kalkamadi ben ise o cocuklarimin sesini aklimdan cikaramiyorum. Sizin minik canlarinizada gecmis olsun insallah yasamayiz birdaha

Merhaba siz sanirim sehir disindan gelen hasar tespiti icin olan arkadaslardan birisiniz. Keske guzel duzcemi yaz günü gezmeye gelmis olsaydiniz bu arada benimde esim en buyuk mahallerinden birinin muhtari buranin. Onlarda hasar tespitinde yardimcilar. Ayni anlattiginiz gibi diyor vitrin dolap ayakkabilik vs ne ararsan yerlerde diyor.
2 si buyuk 1i 4 kapili 3 gardrop var evimde hepsi duvara montalı, oglum kalkip deprem aninda kardesinin odasina kosmus inanin dolaplarim sabit olmasaydi hayal edemiyorum bile sonunu

Sizin yaşadıklarınızı kimse küçümsemedi. Depremi kimse küçümsemedi o gün herkes defalarca yazdı gelmiş burada oradakilerin arkasından konuşuyorsunuz. Deprem küçümsenecek bir şey mi? Neyin peşindesiniz insanlar sakinleştirmeye çalıştıkça hakaret etmiş gibi tepki verdiniz. Burada da devam etmişsiniz arkamızdan yazmaya.
Kendinize yandaş da bulmuşsunuz ne güzel.

İstanbul'da birçok insan uykuda hissetmedi her hayvan sokağa dökülmedi benimde kuşum var sizi neye inandırmak zorundayız anlamıyorum

13 katlı bir binada oturuyorum 13.katta köpeğimiz var en üst katın sarsıntısı alt kat gibide olmaz köpek çok sakinmiş deprem anı buna biz çok şaşırdık buna ne diyeceksiniz?

Eşimi ben uyandırdım biçok konuştuğum kişide aynen. Yani öyle saçma ötesi bir konuşmaya soktunuz ki bizi bir de arkadan bazıları diye laf etmişsiniz.

Birden fazla ilde zarar olması kayıp olması size hiç mi bir şey anlatmıyor?

Hepimizin yüreği sıkıştı o gece orda hissedenler içinde ayrıca endişe duyduk sizin içinde kötü bişey demedik zaten hepimiz üzgünüz o ruh haliyle yanlış anladığınızı düşündük sustuk.
yasminsay Da yazanlardandı.
Başka mesajlarda bahsetmek nedir?

Ben orada yazanlari gayet net gordum hatirliyorum. Yazdiklariniz depremin siddetini bile konu haline getirip karsilastirma yapmaniz cok sacmaydi.biz burda canimizla ugrastik Birazda kendi yazdiklarinizi okuyun bu arada ben istanbulda yasamiyorum farkindamisiniz ne guzel hissetmemissiniz sorun ne ben burda yasadim ve diger 2 depremide yasadim. Afad ın yaptigi açıklamada 99 depremiyle ayni siddette oldugu ve ölü yikim olmadigi icin Düzce nin yapilasmasi örnek olarak gosterildi. Lutfen yaa isinize bakin

Benim yandasa ihtiyacim yok. Sizde sakinlestirmeye calismadiniz. Deprem yasamis insanlarin siddeti azmiydi cokmuydu depremin diye giybetteydiniz

Ben hatırlıyorum çok şükür aklım yerinde keşke siz kendi işinize baksaydınız da burda saçmalamasaydınız.
Daha ilk gün kendi aramızda o depremle kıyaslanmaz dediğimiz için bu kadar laf niye derdiniz ne?
Kendi fikrimizi hissettiğimizi yazdık size ne?

Ordakiler çok hissetmemiştir yaaa abartıyolardır diyen olmadı ki bu sizin uydurmanızdı.

Aynn bu sekil dediniz abartiyo tarzi laflar

Benim yandasa ihtiyacim yok. Sizde sakinlestirmeye calismadiniz. Deprem yasamis insanlarin siddeti azmiydi cokmuydu depremin diye giybetteydiniz

Dünya kadar geçmiş olsun mesajı yazıldı bir kişi farklı bişey dedi siz gelip araya girdiniz daha devam edemiycem bu saçmalığa ya

Yasamadiginiz Düzce depremini nasil kiyaslama yapabildiniz ki siz yasamadiniz o gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…