- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.840
- 798
- 35
Cok geçmiş olsun.Benim yandasa ihtiyacim yok. Sizde sakinlestirmeye calismadiniz. Deprem yasamis insanlarin siddeti azmiydi cokmuydu depremin diye giybetteydiniz
Herkese çok geçmiş olsun.
Hanımlar neyin kıyaslamasını yapıyorsunuz niye tartışıyorsunuz?
Ülkemizdeki her deprem korkutucudur zira maalesef biz bir Japonya gibi 9 şiddetinde deprem olsa bile evlerimiz yıkılmaz diyemiyoruz, insanlar korkuyor, korktukları için de panikle kendisini camdan atanlar, kalp krizi geçirenler oluyor.
Her deprem kendi içinde bir felakettir zira depremin Richter ölçeğine göre büyüklüğü kadar yüzeyde hissedilirliği de önemlidir, örneğin 6,2 büyüklüğündeki bir deprem yüzeyde 8 şiddetinde bir depremle eşdeğer hasar yaratabilir, evinizin temelinin sağlamlığı, fay hatlarına yakınlığı, evin yapıldığı yerin kumluk, bataklık, deniz veya dere kenarı ya da kayalık alan olmasına göre bile hissetme oranı değişir.
Bu depremi de diğer depremler gibi az hissedenler ve çok hissedenler var, sebebi evlerin temelleri kadar o temellerin yapıldığı alanlar ve bulundukları yerlerin fay hatlarına yakınlığı.
Ailem İstanbul’da yaşıyor, annem de kardeşim de Anadolu yakasında, annem depremi zerre hissetmezken kardeşim uykusundan uyanmış, sebebi ne biliyor musunuz?
Annem zemini kayalık olan ve fay hatlarına yakın 1. derece riskli bir ilçede değil, kardeşimse zemini yumuşak ve fay hatlarına yakın 1. derece riskli bir ilçede.
Herkes yaşadığını bilir, rica ediyorum şöyle konularda bari tartışma yaşanmasın.
Elbette ki, deprem anında verilen tepki insanların psikolojik durumlarına göre bile değişir çünkü o an ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz, yaşadığınız deprem bir öncü mü daha şiddetlisi mi olacak, eviniz mi yıkılacak, çoluk çocuk varsa onlar için korkuyorsunuz, aileniz aklınıza geliyor, doğal afete uykuda yakalanmak zatenkaldı ki depremi yaşarken zaten kaç şiddetinde olursa olsun kıyamet gibi hissediyorsun
ben çöküp binanın yıkılmasını bekledim mesela
konuştuğum herkes de öyle
böyle olaylar herkesin kendi küçük kıyameti maalesef
azı çoğu ortası yok
Ayyyy bu ne ya sabahtir okuyorum mesajlari usenmedim carsamba gunku profil mesajlarina kadar okudum.Yasamadiginiz Düzce depremini nasil kiyaslama yapabildiniz ki siz yasamadiniz o gece
Anaaa, deprem konusundan banlanmak nedirİstanbul'da birçok insan uykuda hissetmedi her hayvan sokağa dökülmedi benimde kuşum var sizi neye inandırmak zorundayız anlamıyorum
13 katlı bir binada oturuyorum 13.katta köpeğimiz var en üst katın sarsıntısı alt kat gibide olmaz köpek çok sakinmiş deprem anı buna biz çok şaşırdık buna ne diyeceksiniz?
Eşimi ben uyandırdım biçok konuştuğum kişide aynen. Yani öyle saçma ötesi bir konuşmaya soktunuz ki bizi bir de arkadan bazıları diye laf etmişsiniz.
Birden fazla ilde zarar olması kayıp olması size hiç mi bir şey anlatmıyor?
Hepimizin yüreği sıkıştı o gece orda hissedenler içinde ayrıca endişe duyduk sizin içinde kötü bişey demedik zaten hepimiz üzgünüz o ruh haliyle yanlış anladığınızı düşündük sustuk.
yasminsay Da yazanlardandı.
Başka mesajlarda bahsetmek nedir?
Tabii ki, fay hatlarının geçtiği yerler, sizin fay hatlarına mesafeniz, depremin büyüklüğü yanısıra yüzeye ne kadar yakın olduğu, binanızın temeli, yerleşim bölgesinin zemini çok önemli kriterler.Gece 4 gibi komsular kapi yumruklamis ama benim ruhum bile duymadi. Sabah 9 da gozumu actim 20 arama 50 mesaj. Anadolu yakasinda cogu insan hissetmemis. Ama boluda balkondan atlayan olmus. Bizim 2 blok otedekiler bahcede sabahlamis. MuhtemelenMune nin dedigi gibi fay hatları da agac dallari gibi her yerden geçmiyor neticede.
Bir de bayıl feriha mi desek size ne desek ???Benim yandasa ihtiyacim yok. Sizde sakinlestirmeye calismadiniz. Deprem yasamis insanlarin siddeti azmiydi cokmuydu depremin diye giybetteydiniz
Birde diyor afad 8 dedi depreme … hami ya hangi afad dedi ???Ayyyy bu ne ya sabahtir okuyorum mesajlari usenmedim carsamba gunku profil mesajlarina kadar okudum.
En çok siz magdur oldunuz
En çok sizin cocuklariniz korktu
En çok siz hissettiniz depremi
En en en en sizsiniz.
Acı üzerinden kıyas yapmak ne saçma ya. Profil mesajlarina da baktim herkes guzel guzel yazarken bir anda sataşıp sacmamissiniz.
99 depreminde ailesini kaybetyigini söyleyen nur35 geldi aklima. Siz de bu öfkeyle ona dönüşmezsiniz inşallah.
Acı insanı ehlilestirir uysallastirir sizi de hırçınlastirmis. Da başkalarına sarmanin alemi yok degilmi.
Ama iste biraz daha büyüğü olsa ne olurdu diye düşünüyor insan rahatlayamiyorumSıva çatlakları sizi korkutmasin, zaten beklenen şeyler. Mesela trafik kazası yaptınız ve ufak çizikleriniz var öyle düşünün.
Geçmiş olsun maalesef bir süre artçılar devam edecekArkadaslar Allah aşkına nedir bu yorumlarınız. Sabaha karşı yine sallandık psikolojilerimiz harabeye döndü çocuklarımız korkudan titriyor. Burayida biraz olsun dertleşirim kafam dağılır diye açtım. Nedir bu tartışmalar ? Lütfen rica ediyorum daha fazla germeyin insanları.
AFAD hazırladığı Düzce depremi ön raporunda gerçekten şiddete 8 demiş, depremin büyüklüğüyle şiddeti ayrı şeylerdir, büyüklük 5,9 ama depremin yüzeye yakınlığı, fay hatlarının geçtiği noktaya uzaklığı, deprem olan bölgeye verdiği hasar vb için Mercalli Şiddet Ölçeği kullanılıyor, bu ölçek kısaca MMI diye tanımlanıyor, AFAD raporunda depremin şiddeti bölümüne MMI (Mercalli Şiddeti) VIII ( 8 ) yazmış.Birde diyor afad 8 dedi depreme … hami ya hangi afad dedi ???
Bu sabah ben de hissettim. Bolu'dayım. Kızım yanımda yatıyordu o döndü de salladı diye olmasını dua ettim. Ama Twitter a baktım olmuş gerçekten. O gece de odada yalnızdım oğlum yatağındaydı kızımla eşim başka odada. Dilerim bir daha olmasın herşey yolunda sakince ilerlesin günlerimiz.Arkadaslar Allah aşkına nedir bu yorumlarınız. Sabaha karşı yine sallandık psikolojilerimiz harabeye döndü çocuklarımız korkudan titriyor. Burayida biraz olsun dertleşirim kafam dağılır diye açtım. Nedir bu tartışmalar ? Lütfen rica ediyorum daha fazla germeyin insanları.
Bende şuan atama için tercih yapıyorum ve İstanbul yazmayacağım, zaten annem diyodu depremden çok korkuyorum diye daha sallanmadan önce, gümbür gümbür gelen bı deprem var yıllardır uzmanların uyardığı of pof yapilmalik bı konu mu ölmek, sakat kalmakyahu o değil de isganbula atanacak kişiler arada sent sorardı eski yazdıgım cevaplara bakın hep depremden etkilenme riski düşük kayalık zeminli yerleri tavsiye ederdim de şey yazarlardı amaaan o kadar da düşünülür mü depreme nerede yakalanacagın belli değil budı bıdı. ee ya evinde yakalanırsan en çok vakit geçirdiğin yer güvenli olmasın mı eşeğini sağlam kazığa neden bağlamayasın imkanın varken? nerede o ablalar acaba bana ööff diyen
AFAD hazırladığı Düzce depremi ön raporunda gerçekten şiddete 8 demiş, depremin büyüklüğüyle şiddeti ayrı şeylerdir, büyüklük 5,9 ama depremin yüzeye yakınlığı, fay hatlarının geçtiği noktaya uzaklığı, deprem olan bölgeye verdiği hasar vb için Mercalli Şiddet Ölçeği kullanılıyor, bu ölçek kısaca MMI diye tanımlanıyor, AFAD raporunda depremin şiddeti bölümüne MMI (Mercalli Şiddeti) VIII ( 8 ) yazmış.
Eki Görüntüle 3167107
Eki Görüntüle 3167106
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?