Çok korkuyoruz Düzce depremi

Sizi cok iyi anliyorum. 2020 yilinda izmirde olan 6.9 luk depremi yasadim. Bir sure insan korkuyor

Link biraktim belki okumak istersiniz
Ki bizimki süre derinlik ve şiddet olarak daha ağırdi sanki düzce depreminr göre

Çok geçmiş olsun,iki büyük Van depremini yaşamış biri olarak deprem zor bir tecrübe.Allah beterinden korusun saklasın.Eldende birsey gelmiyor dua etmekten başka.

bu ayın başında izmir'de büyüklüğü küçük ama şiddeti, insana verdiği hissi epey yüksek olan bir deprem yaşadık gecenin 3.30'unda. inanılmaz korktum tam da fayın olduğu bölgedeyim. dışarı çıktık sonra içeri girdik, hasar masar yok çok şükür kimsede ama seni çok iyi anlıyorum. sabaha kadar uyumadık, sonra bütün gün evde yalnızdım falan. en ufak bir ses, en minik bir titreşim insanı korkutuyor. ertesi gece uyuyabilmem çok zor oldu. sonra hafta sonum çok yoğun geçti, dışarıda gezdim bolca. gece de arkadaşımda kaldım falan derken arkadaşımda da doğru düzgün uyuyamamıştım. evime geldiğimde tek düşündüğüm şey uyuyabilmekti. sonra unuttum depremi falan, onu düşünecek zamanım olmadı. sizlere tavsiyem, böyle durumlarda hayata normalden daha fazla karışmanız. çünkü hayatta kalma isteği çok ağır basan bişey. kendini normalden daha fazla yor, kafanı meşgul et gerekirse uykusuz kal ki bir sonraki gece normal uykuna dönesin. ben böyle unutmayı başardım, kısa zaman içinde böyle atlattım. taktı mı kötü takan bir insanım. geçmiş olsun.

Yüzeye yakınlığı

Depremin merkezinin bu kezizmir olması .

Kisasurmeseydi eğer eyvahti bence

Sakarya'nın düzceye en yakın ilçesindeyim sanırım en az düzce kadar hissettik burdan. Çok korkunçtu. 99 depremini de burda yaşamıştım ama bu kadar korkmamıştım. Sanırım 5 aylık kızım olduğu için bu kadar korktum. Kucaklayıp Yatağın yanına çöktüm kaldım, ortalama on beş yirmi saniye birşey ama aklımdan neler geçti.Bina çökse üstümüze kızımı burdan bulup çıkarabilirler mi? Diye düşündüm o an. Depreme ne kadar hazırlıklıyız bir kez daha sorguladım. Rabbim bir daha kimseye yaşatmasın çok kötü, içime ilk defa böyle bir korku girdi, iki gecedir gözümü kırpmıyorum tekrar olursa diye.

Depremi ben de yaşadım. Fay hattına yakın bölgedeyim..deorem anjnda uyku sersemi kalkıp hic bir şey yapamadim..bebeğimi beşiğinden bile alamadım bgairmisim ev sallanırken. Artık öleceğiz burdan çıkamayiz insanin aklında neler neler geçiyor o saniyelerde şiddeti de çok fazlaydı depremin daha önce artci vs çok yaşadım ama bu bambaşkaydı.... cok farklı bir psikoloji. Geceleri Uyuyamiyirum daha doğrusu gece olsun istemiyorum. Gündüz cocuk knuyurken biraz kestiriyorum. Yatak odasında girmek istemiyorum korkuyorum. Evdeyiz evimizde hasar vs yok.. tekrar olur mu gece olur mu diye düşüncesi yetiyor insana..

Hayatımda ilk defa ölüme bu kadar yakın hissettim kendimi ve çok farklı bir psikolojideyim illa ki alışırız insallah daha büyüğünü yaşatmasın rabbim
Ayni kelimeleri soyluyorum 2 gundur. Cocuklarimin odasina gidip sarildigimda onlara korkmayin geldim dedim. Ama gozlerimi kapattim herhalde bu deprem hic durmuycak bizde bu sekilde burda ölecegiz dedim. Yani ölümü o kadar yakin hissettimki anlatamam. Caresiz kalmislik var. Esim hic kalkamadi yataktan denge saglayamadi. Ben çocuklara bisey oldu diye firladim yataktan o deprem bitince elinde fenerle geldi hazirlanip ciktik. Cocuklar anne ne oldu baba ne oldu niye böyle oldu ev biz sizinle uyuyalim sabah okula gitmeyelim diye agliyordu. Simdi dedik montumuzu giyip hemen asagiya iniyoruz dedik..
burda bikac kisi depremin siddetiyle ilgili golcuk depreminden azmis vs diye bi dunya laflar turettiler sanki tiye alirmis gibi. Ama biz yine sallandik 1 saat once artcilar devam ediyor. Ölenler var ama çoğu kalp krizi vs korkudan. Yapilasmamiz yeni ve güçlendirme yapilmis binalar sansimiz buydu bizlerin. ve afad in aciklamasi 6.0 olarak geciyor ama derinlik az oldugu icin hissedilen 8.2

Sizede cok gecmis olsun. Bizde siddetini cok yuksek hissettik 6.0 degildi hissedilen 8.2 olarak afad acikladi. Birakin gezip dolaşmayi bizler odadan odaya gecerken korkuyoruz. Arkadasimin oglu 2 gun boyunca hic konusmadi 6 yasinda. Kızım sadece yatiyor normalde cok hareketli bi cocuk 8 yasinda surekli battaniye uzerinde yatiyor. Kv demlerin evi cok hasar aldi harita gibi heryer eve giremiyolar dayimlar keza öyle. Bizim bina girisimiz hasar aldi ama mecbur girdik cunku baska yerimiz yok hava cok soguk disarda cadir yardimi yapilmadi. Artci depremler surekli oluyor surekli sallaniyoruz bizler icin dua edin

Merhaba çok geçmiş olsun. Çocuklarla eminim çok zordur. Peki çadır yardımı neden yapılmadı? Binanız hasar almış belki görünmeyen yerlerinde de vardır çatlaklar?

Merhaba çok geçmiş olsun. Çocuklarla eminim çok zordur. Peki çadır yardımı neden yapılmadı? Binanız hasar almış belki görünmeyen yerlerinde de vardır çatlaklar?
Sagol canim. Aş evi toplu misafirhaneler kuruldu. Cadir yardimi yapmiyolar. Sanirim deprem bolgesine sokmamak icin burayi. Ama cogu yer hasarlı yani kirislerde bisey olmasa bile korkunc manzaralar var. Bizim 99 depremindede aynisini yapmislardi. Cadir dagittilar sonra topladilar herkes evine girsin dediler pesine 2. Depremde butun binalar coktu ve bir dunya kişi vefat etti. Evlerimiz bu sekilde. 80 eve yikim karari cikti

Eklentiler

• B8597511-F98B-4275-BCF1-267209BCAB2F.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 152
  • DF611059-F479-4F2E-9CFF-FB1E85347AA8.webp
    41,4 KB · Görüntüleme: 154
Evet bende 99 depremini yaşadığım için bilirim herşeyi eksik gösterme nedenlerini ama artık bu kadarı da çok fazla değil mi? Bu eve millet nasıl girecek.. Kirişlerde birşey olmasa da bile şu görüntü yeter insana. Hem kirişlere bakıldı mı ki nereden biliyorlar birşey olmadığını? Gerçekten inanılması imkansız. Biryerlere başvuru yapamaz mıyız ya?? Eğer aranması gereken yerler varsa lütfen bize de bilgi verin bizde arayalım bir çadır vermek bu kadar zor olmamalı ama dediğin gibi işte deprem bölgesi denince işler değişecek maalesef bu kadar önemsiziz bu ülkede.

çok geçmiş olsun. kolon ve kirişlerde hasar gözükmüyorsa aslında çok da korkmanıza gerek yok. önemli olan taşıyıcı elemanlardır çünkü. ama yine de görüntü olarak ürkütücü tabii, haklısınız. 30 ekim izmir depreminde birkaç bina yıkılmıştı. bizde sorun yok ama arkadaşımın evine hafif hasarlı raporu verilmişti. yıkılan binaların olduğu bölgedeydi. nasıl bir hasar var diye sorduğumda, "wurst daire kapısını kapatamıyoruz çünkü kiriş hafiften aşağı inmiş" demişti. bir başka arkadaşımın da oturduğu apartmanın arka tarafında bir kolon ezilmişti. bu iki arkadaş da taşındılar mesela. devlet sırf yardım yapmamak için daire kapısının kapanmasına engel olan kiriş inmesine hafif hasarlı raporu vermiş, şaka gibi. o kiriş oradan kopsa yıkılacaktı ve buna rağmen hafif hasar raporu, şaka gibi.

Hazirlik falan yok, deprem karsisinda cok aciziz. Izmirde hepi topu 10 bina yıkıldı. Diyarbakirdan bile ekip geldi. Gunlerce enkaz altindan insan cikardilar. Zemin katlar temele gömüldü, insanlara mezar oldu. O zamanlar zemin katta oturdugum icin evim mezarlik gibi gelmeye baslamisti. Bakin uzerinden 2 sene gecti bu yaz hala hasarli bina yikiyorlardi.

Mevcut evler icin uzman kisilerin hasar raporu vermesi ve yeniden yapilanma lazim. Izmirde verilen raporlar trajikomikti. Yapmis olmak icin yaptilar. Bu ulke cok deprem gordu. Van, elazig, izmir ve daha nicesi. Kader deyip, kabullendik

Bizlere bu sekilde az hasarli denilip ilk depremde evlerimize sokmuslardi. Az hasar dedikleri evlerin altinda 1000 lerce insan enkaz altinda kaldi. Neye gore evlerinize girin diyorlar hala anlamis degiliz

cadir yardimi yapilmiyomus. Sadece hasarlari karsilamak icin yardim yapiliyomus. Battaniye yatak katalitik yani isitici yardimi ve cadir olmasi gerekliydi cogu aileye ama maalesef bizlerin yapabilecegi birsey yok herseyi gectim travma yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…