Allah hepimizin yardımcısı olsun, deprem ülke gerçeğimiz maalesefdüzceliyim büyük depremlerin hepsini yaşadım
şu bir gerçek ki eğer 99 depremi olmayıp düzcedeki eski yapılar yıkılmasaydı
şimdiki az katlı yeni binalar yapılmasaydı bu deprem yerle bir ederdi burayı
tam dedim evde yatayım artık soğumayayım sabah yine 4.6 ile uyandık
nasıl ne zaman geçer bu korku bilmiyorum
Çok teşekkür ederim evet maalesef Bölge itibariyle korkmamıza sebep oluyorGeçmiş olsun maalesef bir süre artçılar devam edecekartçılar bitene kadar insan ister istemez acaba yine büyük bir deprem olur mu diye korkuyor
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki deprem bir yana oluşturduğu bu psikolojiyle basetmek çok zor kaç gündür dinlendirici bir uykumuz yok maalesef ne zaman geçecek bilmiyorumHaftalar önce izmirde deprem oldu şiddeti fazla hissedildi ve hala perşembe yada cuma kesin oluyo 3 haftadır ve ben hergece artık uyuyamıyorum psikoljim bozuldu ilk defa böyle oldum tamda fay hattının o taraftayız bucada artık gecem gündüzüm karıstı en ufak seste titremede tamam deprem oluyo diyorum okadar kötüyüm 3 haftadır gecem gündüz oldu bebegımde var aramızda yatırıyorum allahım hepimizi korusun rabbim birdaha yasatmasın kalbimizede genişlik ferahlık versin
Ben İzmir depremini 6.8 ... Duvarlar üstüme gele gele yaşarken bir başkası o kadr sallandı mi ya duvarlar nasıl üstüne gelsin ki diyerek dinlemiştiAyni kelimeleri soyluyorum 2 gundur. Cocuklarimin odasina gidip sarildigimda onlara korkmayin geldim dedim. Ama gozlerimi kapattim herhalde bu deprem hic durmuycak bizde bu sekilde burda ölecegiz dedim. Yani ölümü o kadar yakin hissettimki anlatamam. Caresiz kalmislik var. Esim hic kalkamadi yataktan denge saglayamadi. Ben çocuklara bisey oldu diye firladim yataktan o deprem bitince elinde fenerle geldi hazirlanip ciktik. Cocuklar anne ne oldu baba ne oldu niye böyle oldu ev biz sizinle uyuyalim sabah okula gitmeyelim diye agliyordu. Simdi dedik montumuzu giyip hemen asagiya iniyoruz dedik..
burda bikac kisi depremin siddetiyle ilgili golcuk depreminden azmis vs diye bi dunya laflar turettiler sanki tiye alirmis gibi. Ama biz yine sallandik 1 saat once artcilar devam ediyor. Ölenler var ama çoğu kalp krizi vs korkudan. Yapilasmamiz yeni ve güçlendirme yapilmis binalar sansimiz buydu bizlerin. ve afad in aciklamasi 6.0 olarak geciyor ama derinlik az oldugu icin hissedilen 8.2
Bende her uykuya dalışta gözümü aniden açıyorum deprem mi oldu diyeHaftalar önce izmirde deprem oldu şiddeti fazla hissedildi ve hala perşembe yada cuma kesin oluyo 3 haftadır ve ben hergece artık uyuyamıyorum psikoljim bozuldu ilk defa böyle oldum tamda fay hattının o taraftayız bucada artık gecem gündüzüm karıstı en ufak seste titremede tamam deprem oluyo diyorum okadar kötüyüm 3 haftadır gecem gündüz oldu bebegımde var aramızda yatırıyorum allahım hepimizi korusun rabbim birdaha yasatmasın kalbimizede genişlik ferahlık versin
Ogunuzun tavrından çok etkilendim kaç yaşındaydı yavrucukMerhaba siz sanirim sehir disindan gelen hasar tespiti icin olan arkadaslardan birisiniz. Keske guzel duzcemi yaz günü gezmeye gelmis olsaydinizbu arada benimde esim en buyuk mahallerinden birinin muhtari buranin. Onlarda hasar tespitinde yardimcilar. Ayni anlattiginiz gibi diyor vitrin dolap ayakkabilik vs ne ararsan yerlerde diyor.
2 si buyuk 1i 4 kapili 3 gardrop var evimde hepsi duvara montalı, oglum kalkip deprem aninda kardesinin odasina kosmus inanin dolaplarim sabit olmasaydi hayal edemiyorum bile sonunu
Araştırmayı bilmiyosunuz barikonusmayinBirde diyor afad 8 dedi depreme … hami ya hangi afad dedi ???
Merhaba canim cok sagol sizlerede cok gecmis olsun. Oglum kardesinin odasina gitmis kardesinin üzerine dogru yatip sarilmis gittigimde ikisi cenin pozisyonundaydi aglayip bagiriyolardi oglum 11 bucuk yasinda kizim 8 yasindaOgunuzun tavrından çok etkilendim kaç yaşındaydı yavrucuk
Benim yasadigim 3. Buyuk deprem bu ve ara ara kisa sureli artcilar oluyor. 3-4 siddetinde yani senelerdir oluyor biz buna zaten aliskiniz korkmuyoruz bile. Ama o geceki 99 depreminden daha siddetliydi Derinligi az oldugu icin.Ben İzmir depremini 6.8 ... Duvarlar üstüme gele gele yaşarken bir başkası o kadr sallandı mi ya duvarlar nasıl üstüne gelsin ki diyerek dinlemişti
Yaşamayan bilmiyor ama ben o duvarın yamuldugunu gördüm
Ki çatladı da zaten o sağa doğru yalpalandikca
Psikolojisinden cikmaya calisin yoksa alisamazsiniz yapilariniz saglamdir insallah. Saglamsa korkmayin evinizde vitrin kitaplik ayakkabilik gibi esyalari kesinlikle sabitleyin.Bende her uykuya dalışta gözümü aniden açıyorum deprem mi oldu diye
O son depremden sonra
Merkezde artci sarsintilar hissedilmiyor uzun zamandir köydekiler hissediyor ama maalesef. Siz merkezdemi yasiyosunuzSizi o kadar iyi anlıyorum ki deprem bir yana oluşturduğu bu psikolojiyle basetmek çok zor kaç gündür dinlendirici bir uykumuz yok maalesef ne zaman geçecek bilmiyorum
Dedim ve siddetli sarsildik yine Rabbim yardim etsinMerkezde artci sarsintilar hissedilmiyor uzun zamandir köydekiler hissediyor ama maalesef. Siz merkezdemi yasiyosunuz
Hepimize gecmis olsun Zaten toplanti yapildi afad kendi acikladi yuzeye yakin oldugu icin 99 depreminden daha siddetli hissedildi diye 8,2 olarak hissedilmis.O.depremin 6 siddetinde olduguna aslaa inanmiuorum ben karasuda okadar siddetli sallanip uyandimsa duzce ne.yapti allah.yardim.etsin
Evet merkezdeyim ama burda da hissettiklerimiz olduMerkezde artci sarsintilar hissedilmiyor uzun zamandir köydekiler hissediyor ama maalesef. Siz merkezdemi yasiyosunuz
Dedim ve siddetli sarsildik yine Rabbim yardim etsin
Bunu bizde hissettik kısa ama etkiliydiDedim ve siddetli sarsildik yine Rabbim yardim etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?