Çok mutsuz ve çaresizim

Psikolojik destek almayı düşündünüz mü?
Twitterda, Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına ücretsiz psikolojik destek verebileceklerini söyleyen psikologlar var.

artık her sabaha annemsiz uyanacağımı bilip , çaresiz kalmam gibi...sizinkide , öyle zor ! ama gerçekten değerli bir iş.

Sadece iş değil gibi geldi bana
Sizin psikolojik durumunuz zaten biraz hassas sanirim.
Biraz zaman verin kendinize ve işinize kolay değil baska şehire taşınıp sıfırdan başlamak. Ustune daha ne kadar çok şey bilsenizde öğrenmeniz gereken şeyler var zamanla o işin uzmanı olur hakkını verirsiniz

Hayatim seni cok iyi anliyorum bende sen gibiydim ama isten ayrilamazdim eve ekmek goturen tek bendim ve bu 10 yil boyle gecti ne zorluklar cektim piskolojim surekli bozuktu cesit cesit insanlarla ugrasiyodum ama iside birakamiyordum para lazimdi aileme bakiyordum yuzum hep asik ise giderdim isten cikince yine yuzum asik olurdu cunku piskolojim bozuk cikardim hep ama Allah bana bir kapi acti kurtuldum cok sukur yani demem oki daha yenisin alicakasin zamanla sonra zaman su gibi alip gider pes etme pes edip isi birakirsan bi diyer islerde de guvenin olmaz guclu olmayi ogreneceksin

Bende memurum ilk atandığımda başka bi şehir başka bi hayat ilk 3 ay istifa etcem diye ağladım. Özel sen çok yoğun çalışıyordum o yoğunluğu özledim dedim asla işimi kabul etmedim. Ailem şu an ki eşim(o zaman sevgilim) bırakmamak izin vermediler. Her gün ağladım abartısız hem de iş yerimde falan da ağlıyordum.Şehri asla benimsemedim. Sonra baktım kurtuluş yok kimse kabul etmiyor alışmaya çalıştım. Ev arkadaşımla samimi olmaya başladım iş yerindekilerle muhabbet etmeye başladım. Derken arkadaş ortamı falan sevdim. Sonra da evlenip eş durumundan kendi şehrime geldim. Burda emim oldum ki Benin sorunun işim değil şehirmiş. Sorunun iş olduğuna emin misin

Bir anda hayatında bir çok şey değişmiş böyle hissetmen normal. Herkes iş hayatının ilk yıllarında işini çok sevse bile öngöremediği durumlar nedeniyle kendini sorgulayabiliyor.
Yaptığınız iş çok kıymetli ve hakkını verdiğinize eminim. Kendinize biraz süre tanıyın henüz iş ortamınızı iş arkadaşlarınızı bile tanımıyorsunuz lütfen karamsarlığa kapılmayın. Zamanı gelince bölüm değişir nöbetler azalır yada rahatlar

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim her meslek grubunu linç etmeye çalışan arkadaşlar var. Hanımlar sadece sizin işiniz kutsal sizin işiniz en zoru sizin işinizin problemleri gerçek problem de diğerleri şımarıklık yapıyor diye bişey yok. Her gün işe gitmek için sabahın köründe şevkle kalkıyorum diyen de yalan söyler.
Burada insanlar dertlerini paylaşıyorlar ve günümüzün 1/3ü işte geçiyor yani sorunlarının işle ilgili olması inanılmaz bir durum değil.

Atanmışsın şımarıklık yapıyorsun yada paranı kazanıyorsun kaç kişi yerinde olmak istiyor cümleleri hiç doğru değil. Bu dönemde herkes hakettiği yere tırnaklarıyla geliyor beğenmemek gitmek istemek onun tercihi. Kendi çabasıyla kazanıp gelmişse doğru zamanda bırakıp gitmeyi bilecek kadar da kafası çalışıyordur. Bazı durumlar empatiyle bile anlaşılamaz. Başkalarının özel hayatı çalışıp kazanmasına engel olduysa bu yalnızca onun sorunudur başka başlıkta yazar ona da destek olunur.

Yoğunbakım gibi çalışma şartları en zor bölüme verdikleri için zorlanıyorsunuzdur. Hastane yönetimi ile konuşun, yeterli tecrübenizin olmadığını zorlandığınızı yeni başlayanlar için daha rahat bir yere verilmeyi talep edin.

Sen artık devlet memurusun, bende 10 yıldır devlet memuruyum. Hiç sevmediğim birimlerde de çalıştım, çok sevdiğim birimlerde de. Bugün yoğunbakımdasın yarın yenidoğana belki sonra acile geçeceksin. Ben hep “Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür” sözünü getiririm aklıma. Böyle düşün. Borçlarım var çalışmak zorundayım seni daha da çıkmaza sokar.

Biraz şans ver biraz sabret.
Ben de ilk işe basladigimda hergun istifa edicem ama biraz para biriktireyim diye kalkiyordum yataktan. Sonra alıştım. Ve kendime kolay yollar bulmaya başladım öğrendikçe. Senin iş zor evet çalışma saatleri de uzun. Boş zamanlarında biraz düşün başka ne yapabilirim diye sakın başka bı yol bulup emin olmadan istifa etme pişman olursun.

Şu an ortam çok daha zor. Şu pandemi geçsin bir bakın duruma. Belki o zaman fikriniz değişir. Şu an mesleğine aşık doktorların bile zorlandığını biliyorum, hisleriniz normal

@komsukiziiiiii dunya capinda bunalimda oldugumuz bir donem virus dolayisiyla.. sanssiz bir donem ise baslamissiniz.. bunun da etkisi vardir. yoksa bile kriz anlarinda karar almayip krizin gecmesini beklemek lazim. pisman olacaginiz bir karar olabilir bu. belki daha rahat daha mutlu olacaginiz zamanlar gelecek. yalnizsiniz.. sorumluluklarin, borcun altina girmissiniz.. hepsi ust uste gelmis. sadece meslek meselesi olsa daha hemsirelik okurken, staj yaparken anlarsiniz size gore olmadigini..

acele etmeyin. bol bol dua edin, sabredin, sizi mutlu edecek minik mutluluklar bulun. el isi örün, boyama kitabi alin, yeni tarifler deneyin.. bir arkadas komsu bulun.. simdi virus var ama uzaktan uzaga da olsa bir kapisini calacak insan olsun.

daha bir hafta olmuş alışacaksın sadece sakin kal
insanlara yardım ediyorsun bunu düşün

Bnde sağlıkçıydım ve inan ilk başlarda hep ağladım ama sonra çok.alistim ve çok.sevdim işimi

geçecek bunlar sabredin

Seni çok iyi anlıyorum bende 9 yıl önce okulda sadece 1 gün yoğun bakım görmüş biri olarak ailemden başka şehirde sıfırdan bir hayata başladım.Ayni şekilde başta çok zorlandım.Cunku yoğun bakımda çalışmadan orda ki ortamı kimse anlayamaz.Arkadaslar ordaki hastalar sadece uyuyor sizde tedavisini yapıyorsunuz gibi düşünmeyin.Neyse başka birimlere geçmek istedim falan olmadı şimdi iyi ki olmamış diyorum yogunbakimi çok seviyorum bende yenidoğan falan istiyordum ama şuan tekrar dönsem yine yoğun bakım isterim.Kendine zaman tanı inşallah güzel arkadaşlıkların olur o zaman her şey daha kolay olur.

Sevmediğin bi isi yapmanın ne demek olduğunu, eve gidince ağlamayı, ertesi gün ise gideceğimi düşündükçe ölüm gibi gelmesini cok iyi bilirim. Aynı durumdayım 6 aydır. Ama mecburum. Dayanmaya sabretmeye çalışıyorum.

Valla bende buldunuz bulandınızcılardanım. Bu devirde çoğumuz istemedigimiz işlerde çalıştık. Kâh ağladık kah kahrolduk ama mecbur çalıştık. Başka bi alana geçme şansınız yoksa sıkın dişinizi devam edin derim. Is bulmak çok zor

Istifa etme bekle suan boyle dusunmen cok normal yillarca calisan saglik calisanlarida senin gibi dusunuyodur.bu hastalik bitsin baktin hala boylesin hem meslegine devam et ayni zamanda universiteyi oku digerinden mezun olana kadar hemsirelik yap.sonra vazgecer istedigin meslegi yaparsin.biraz sabredin gecsin bugunler sonra karar verin

yapıcı yorum yapayım diyorum ama olmuyor
staj yaptınız, memur olmadan önce belkide özel hastanede çalıştınız
hiç mi anlamadınız sevmediğinizi?
insanlar işsizlikten kırılıyor atanma bekliyor, siz atanmışsınız beğenmiyorsunuz
belkide yoğun bakımdan başladığınız için iş size çok ağır geliyor zaten salgın var hastaneler çok dolu
belkide alışacaksınız

Ben de sağlık sektöründeyim. İşe ilk başladığımda yapamayacağım demiştim gece rüyalarıma giriyordu uyku düzenim, psikolojim bozulmuştu. Ancak çalıştıkça, öğrendikçe ve aslında yavaş yavaş yapabildiğimi farkettiğimde o kadar zor gelmemeye başladı. Hala çok stresli bir işim olduğunu düşünüyorum ama artık eskisi gibi değilim, daha rahat uyuyorum ve sorunlar beni depresyona sokmuyor artık. Yani merak etme öğrendikçe, pratiklik kazandıkça herşey daha kolay olacak senin için, daha rahat olacaksın sadece biraz zaman tanı kendine.

Lise den bende hemşirelik okudum sonra Üniv de başka alana geçtim bana da stresli gelmişti yoğun bakımda da staj yaptım. Entübe hastalar , bası yaraları, günde kaç tane ex hastalar göre göre bende yapamayacağımı fark ettim farklı alana yöneldim keşke sizde Üniv hemşire lik okurken fark edip alan degistirseydiniz ama bana kalırsa rahat bölüm e geçin acil yoğun bakım yerine mesela cerrahi servisine fln geçin bu durumu konuşun baş hekimlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…