Çok özeniyorum:(

Başınız sağolsun,kayıplarınıza üzüldüm.
Kendi adıma şunu söyleyebilirim,7 senelik evliyim,zırt pırt fotoğraf paylaşmam.
Mesela doğum günleri,özel günlerimiz vs asla sosyal medyadan kutlamayız biz eşimle.
Bana komik geliyor yani aynı evde yaşadığım adama sosyal medya üzerinden iyiki doğdun canım/balım minvalinde şeyler yazmak. Yahu burun burunayız zaten neden yüzüne söylemeyeyim ki.
Samimi gelmiyor bana.
Hiç sunum,tabak yemek fotoğrafı da paylaşmadım bugüne kadar ,oda aşırı saçma geliyor. Yani onu yiyen var,yiyemeyen var ,hamile biri vardır görür canı çeker ne gerek var ki haftada 3-4 kez dışarda yeriz biz yemek. Bana görgüsüzlük olarak geliyor. Hoş bulmuyorum.
Evim zaten dağınık genelde. Kendimi kasamam yani,bu evde hayat var,bu evde çocuk var,yaşanmışlık var,umurunda değil tertipli düzenli olmaması. Ben eşyaya hizmet etmeye gelmedim dünyaya. Eşya bana hizmet etsin. Kendimi bunun için paralayamam.
Bunları yapanlar mutsuzdur demiyorum belkide böyle mutlu oluyorlar bilemem ama yapmacık,gereksiz ve boş buluyorum.
Sosyal medyada fotoğraf paylaşmaya kasacağıma oturur çocuğumla oyun oynarım,bir kitap okurum daha evladır benim için.

Bunlar her gün kocayla sarmaş dolaş poz veriyorlar hiç mi kocayla kavga etmezler

O boy boy pozları verenlerin büyük kısmı eşiyle kavgaların en büyüğünü yaşıyor emin olun. Çevremde iki çift vardı,fotoğraflara baksan "aman Allahım ne kadar mutlular,birbirlerini seviyorlar beraber geziyorlar" falan dersin. Gerçeği bilmesem ben de dışarıdan görür imrenirdim,hatta eşimin başına ekşirdim " sen neden bizi paylaşmıyorsun" diye. Ama bu bildiğim çiftler kedi ile köpek gibi gerçekte. Kadınlar aylarca evi terk eder, cinsel hayatları kalmamış,birbirlerine hakarerlerin en ağırını söyler ki adamlardan birinin eşime karısı hakkında bahsederken "o..pu " diye bahsettiğini bile duydu kulaklarım. Eşime çok kızmıştım neden sana bunu söylüyor diye,adamın ne suçu varsa. Velhasıl gördüklerine inanma bacım. Bizzat şahit olduklarına inan

En basitinden kendi arkadaş çevrenizden de bilebilirsiniz aslında. Ben daima hemen her gün kocası ile paylaşım yapıp poz veren, düzenli olarak düğün nikah balayı tbtsi paylaşan yakın olmayan bir arkadaşımın bir ara evden ayrıldığını, daha sonra barıştıklarını ve döndüğünü öğrenmiştim misal. Kadının instagramından anlamak mümkün değildi.

O insanlar da elbette sorunlar yaşıyor, sunum, temizlik yapmadıkları zamanlar oluyordur. Sadece bunu yansıtmıyorlar. Hayatındaki kusurları instagrama aktaran insan sayısı çok azdır.

Gösteriş mutsuz insanlarım yaptığı şeydir emin olun o insanlari tek mutlu eden şey istegramdaki o yığın takipçi begeniler ve yorumlar hayat bu kadar basit ola bilirmi sizce aslaa. Bnde esimle çok güzel vakitler gecidiyorum şimdilik çocuğum doğmadı birbirimize bol bol vakit ayiriyoruz. Romantik aksam yemekleri vs yiyoruz istegram kulanicisiydim birgün bile istrgrama ne yediğimi ne ictigimi evinin fotosunu kocamla fotoğraf atmış bir insan degilim öyle insanları da çok şiddetle kinamişimdir yani demek o ki herşey gösteriş içini kimsenin bilemiyoruz imrenilecek bir hayatları olduğuna da inanmiyorum . emin olun sizin şikayet ettiğiniz şeylerden daha kötüdür de dışı cilalı dır bunların

Oda birşey mi dikiş atılıp atılmadığını yazanlar var. Tamam doğum doğa gereği normal birşey ama o kadar mahremin ortalığa serilmesi bana da ayıp geliyor. Ailesinden bir kişi de çıkıp demiyor demekki kaldır şunları diye...

Bende en çok profili herkese açık olup, sayfasına No Man yazanlara gülüyorum. He gülüm he sadece kadınlar görüyor :)

Tatlimm oyle insanlar genelde maddi durumu iyi olanlar.brn birseyi alirk3n kili kirk yarip dusunuyorm butcemizi zorlar mi diye.onlarin koca calisiyor bunlat sirf alma metaklilari.yardimci kadinda cagitiyorlardir hem cocuga bakip trmizlik yaptiriyorlardir.benimde durumum oyle olsa yer icet foto cekerdm elim bos

Demek ki hayatları çok boş. İnan bana özenilecek bir şey değil. Zamanin bir ikram sunumu için o kadar uğraşacak kadar değersiz olmasın hiç bir zaman. Evi hergun sileceklerine o zamanda iki satır okusalar olmayan ufukları belki biraz gelişecek. Ha bu arada çoğu da yalan dolan. Neredeyse kalalarını pembeye boyayacak prenses sendromlu bu hanım kızlarımızın sonu genelde hüsran oluyor.

Paraları cok kadın olarak gecim dertleri yoksa kafa da rahat oluyor , hayat kolaylasıyor
Benim erkek kardesimim eşi de böyle
Para nasıl kazanılıyor bilmez
Evine aldıgı birseyin fiyatını bilmez
Onların da sacmasapan dertleri oluyor
Noel ağacını bir gün gec alacaklar süsleyecekler diye dert ediyorlar
Ya da evlerine aldıkları bir fincanın rengini eve gelince bir ton açık buluyorlar mesela
Biz işyerinde öğlen yemeğe cıkamazken yogunluktan , o kocasını arayıp bu öğlen nerde yiyeceğiz diye düşünür.
Hergün dısarda yersen
Evine haftada iki gün yardımcı gelirse
Cebinde kocanın kredi kartı varsa
Neden hyat toz pembe olmasın ki:)

İlk açıldığı zamanlar instagram böyle değildi.İki üç yıldır oldu ne olduysa.Benim de çok iç geçirdiğim zamanlar oldu.Zaman zaman bazı fenomenler itiraf ediyor hayatlarının toz pembe olmadığını.
Reklam almayan yemek sayfası olan biri yazmıştı bir ürünün bir günlük reklam için yüz yüz elii lira civarı para yatıyormuş hesaplarına.Günde iki üç reklam yapsalar iyi bir gelir kaynağı .Bu yağlı kapıyı da değerlendiren değerlendiriyor .Tebrik ediyorum.
Beni de çok etkilediği için kapattım hesaplarımı.Çünkü kendi hayatını kaçırıyorsun onlara bakmaktan.
Bir ara ailece gezmeye gitmiştik.Hiç güzel geçmemişti.Sinirimden ağlamıştım.Ama kızım o yerde fotolar çekmiş atmış whatsaap durumuna.Görenler vay be ne güzel gezmişler diyordu.Ama o gezi burnumuzdan gelmişti.Çoğu sahte yani.
Aman en iyisi kapatın gitsin.Ona buna özenmekten hayat bitiyor.

Canım takip etmiyorum bunlar hep keşfette çıkıyor
Evinin dağınık halini koyacak değil ya.yada kocasıyla kavga anını videoya çekip atacak değil.insanlar zaten mutlu anlarının fotoğrafını çeker.bunlarda tabi olayı abarttıkları için sizde öyle bi algı oluşmuş.eltimin gösterdiği bi kadına hayret ediyoruz bizde.7 tane çocuklu bi kadın ve hergün o sunumlar o yemekler allahım nasıl yapıyo.sabahtn akşama kadar mutfaktan çıkmaması lazım insanın.biz iki çocukla bo..muzda boğuluyoz

Fotoğraf çekip paylaşıcam derken hayatı, o anı yaşamayı kaçırma düşüncesi beni çıldırtıyor. Ben yapmıyorum, siz de yapmayın. Yaşayın.

Cok insan taniyorum (yakindan, sıkı fıkı olduklarim yani)
Malesef hakikaten mutlu olanlar cart cart paylaşım derdinde değil. Sorunlu hayatlari olanlar genelde yapıyor bunu.

Ben üst komşumun paylaşımları ve evde yaşadıkları arasında uçurumu gördükçe sadece gülüyorum.
O paylaşımların çoğu aslında kendini ikna etme çabası içeriyor.

aynı şeyi ben de düşünüyorum. evlilik arifesindeyim henüz. tabak, çanak fikir olur diye bakıyorum öyle sayfalara. örneğin her kahve sunumunda fincanlar başka mı olur ya ? ne bileyim bir tabak koyuyorlar tanesi 100-150 lira. ben vermem şahsen. akıl sır ermiyor.
mutlular mı kısmına geline ben çok mutluyken fotoğraftı vs. aklıma gelmiyor, o anı yaşıyorum. sonradan diyorum mesela neden hatıra kalsın diye fotoğraf çekilmedik

Valla ben hiç kahve fincanı almadım, 6 lı takım gelmişti 6 tane de kayınvalidemin aldığı yemek takıımından çıktı. Evlendikten sonra 6 tane hediye geldi daha kutusunda duruyor.

Valla ben hiç kahve fincanı almadım, 6 lı takım gelmişti 6 tane de kayınvalidemin aldığı yemek takıımından çıktı. Evlendikten sonra 6 tane hediye geldi daha kutusunda duruyor.
Benim de takımımda vardı. bir de kendim aldım bu kadar :)

yediğini, içtiğini koyanlara ben de çok kızıyorum. ne güzel demişler yediğin içtiğin senin olsun gezdiğini anlat diye. şimdi ne hale geldik. görgüsüzlükten başka bir şey değil. alamayan olur, canı isteyen olur çok ayıp ya. eleştiri yazmamak için zor tutuyorum kendimi böylelerine. hem neyin kafası 2ben bunu yedim. görün'. saçma

benden onların bu kadar saçma şeylerden çok mutlu olmalarına özeniyorum.
mesela kuzenlerim için düğün etkinliği çok çok önemli, hayat mevat meselesi gibi.
ama ben gitmeyi bile tercih etmiyorum. o iki fincan kahve için hazırlanan çocuksu şeyler bana bir saçma geliyor bir saçma anlatamam. ama onlar Amerikayı yeniden keşfetmiş gibi hissediyorlar yani bu kadar küçük şeyleri motive olarak görüyorlar ya o beni kıskandırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…