Çok Pişmanım...

seni aşağılamak veya yargılamak bize düşmez rahat ol..üniversite ortamını, iyi veya kötü kurulan arkadaşlıkları çok iyi bilirim keşke zamanında aklını kullanıp uzak durabilseydin.bunca yaşadığın olumsuzluklar senin sorumluluğunda önce bunu kabullenmelisin sonuçlarına katlanmalı kaldığın yerden olabildiğince dikkatli bir şekilde devam etmelisin senin bu yanını bilen herhangi biri senden yararlanmak istiyebilir kuşkusuz.ayrıca kendine bu kadarda yüklenme hayat bir imtihan değil mi şaşmam der şaşarsın,düşmem der düşersin..umarım kalbine göre biri çıkar karşına bahtın açık,şansın bol olsun..

ah be canım kardesım ben senın temız kalplılıgıne ınandım .sakın seyatana uymaya devam etme.ALLAH bagıslayıcıdır neden senıde bagıslamasın
hayat kadınları bıle tobe edınce bagıslanır,senkı genclık hatası yapmıssın ve cok pısman olmussun rabbım herkezın ıcını dısını bılır senın pısmanlıgınıda goruyor.
seytan ınsanları hep saptırmaya calısıyor ama bız ona uymamalıyız bır hata yaptıgımızda nasıl olsa kırlendık temızlenemezsın battı balık yan gıder vesveselerı verıyor bıze
halbukı ole degıl hatamızı anlasak RABBIMIZ okadar buyuk kı bagıslar hemen bızı.

Son düzenleme:
Allah'ın merhametine inan canım hep tövbe et, dua et inşallah bağışlayacaktır seni. Mesela düşün anneler en merhametli insanlar bunları annenle paylaşmış olsan ve o sendeki bu pişmanlığı görse biraz kızar ama sana yine de şefkatle kollarını açmaz mı? Ki Allah en merhametli olandır affedileceğine inanarak tövbe et, tövbeni bozmamaya çalış. Erkek arkadaşına da vicdanınla hesaplaşmanın sana çok ağır geldiğini artık bu tarz bir ilişki istemediğini, böyle şeylerden uzaklaşmayı istediğini söyle sorunun kendinde değil de senin geceleri bu yüzden rahat uyuyamadığında olduğunu söyle. Onunla devam edersen bir müddet sonra bu vicdan azabın susar yeniden hatalar yapabilirsin kendin için onu kırmayı da göze alarak ayrıl ama kendine çok da fazla yüklenme hayat imtihanlarla dolu, hepimiz tertemiz değiliz, herkesin büyük küçük, az çok günahı var ve olmalı da zaten ki Allah'a yakınlaşabilelim.

yazacaklarım belki biraz uzun olacak ama olaya iki yönden bakıyorum ben sizin deyiminizle inançlı biri olarak,22 yaşında bir üniversite öğrencisi olarak,bir genç kız olarak..
bizim toplumumuzda aşılmamış ve aşılamayacak bir konudur bu..dinimizin emridir çünkü olması gereken böyle ve uyup uymamak kişinin kendi elindedir ben bu emirlere uymayı seçiyorum aksi duruma buna ortam hazırlayacak hiç bir durumum olmadı allaha şükür.bu şartlar altında yorum yaparsak size hem üzülüyorum hem de çok kızıyorum..üzülüyorum çünkü çıkmazdasın..

kızıyorum çünkü birincisinde bu hatadır ama ikincisini yaptığıında ve devamı geldiğinde artık bu hata olmaktan çıkar bile bile neden devam ederki insan??????

yukarıdaki yorumlarım bireyseldi ne düşünüyorsam oydu..şimdi bir sosyolog adayı olarak yorum yapacak olursam
her ne kadar bende bireysel olarak onaylamasam da bekaretini düşüncelerinden öne almaya çalışıyorsun..ne yani bakire olsan ve gidip bir cinayet işlesen sen iyi bir insansın mı demek olacak bu ?
ya da bakiresin ama hırsızsın..bütün kişiliğini sadece ona bağlama,kendini bu yüzden ezme yoksa herkes ezer !!
namusunu ruhunu arındırarak koru.artık bunu yapmalısın sadece..

ayrıca şu anki erkek arkadaşın seni böyle !! kabul etmiş !! diye illaki hayatında o olacak diye bir zorunluluk yok,illaki onunla evlenmek zorunda değilsin..muhakkak ki evlenecek zamanın geldiğinde seni ""böyle kabul edecek"" birisi çıkacaktır karşına doğru insanı bulacaksındır eminim..yeterki beynindeki ve ruhundaki namusunla onu beklemeyi bil..acele etmeden..

Bu erkek arkadaşın sana evlenme teklif etmiş olabilir. Ama senin istememene rağmen saygı duymamaış isteğine mesela bence bu çok önemli. Kaldıki evliliklerde çok duyuyoruz sonrada bu olayları yüzüne vurmayı (kendini bilmezlerin) yepyeni bir sayfa açmak istemen güzel. Yaptıklarından dolayı kimsenin seni yargılamsına izin verme bence ve içini ferah tut. Dediğin gibi Allah bir yol gösterir mutlaka. Sadece kendini kötü hissettircek hiç bir tercihde bulunma

univerite okuyanlar bakire degilse senin gibi cahillerde 5 cocuk dogurup ekonomiye katkida bulunacak kadar cuheladir....zina yapan zina yapanla evlenecekmis...hangi kitapta yaziyor bu....hayat bilgisi kitabinda mi....cok sayin kadi efendiler....
allah bile insan olmeden yargilamiyor ama siz asip kesiyorsunuz....oldu canimmmmmm .....

Olan olmuş...Önemli olan pişman olmuşsun işte.Bu kadar üzme kendini.. nelerini biliyorum ben şuan çok güzel evlilikleri olan..Sen herşeyin farkına erkenden varmışsın buna şükret ve hatalarına devam etme sonra çok dhaa fazla pişmanlık duyarsın. Tövbeni et. Bir daha aynı hataya düşme derslerine, okuluna bak..ve bu yaşadıklarını da öyle herkese söyleme kimsenin bilmesine gerek yok. (hatta kimseye söyleme en yakınına bile) Biraz seçici ol öyle erkek arkadaş konusunda olmasada olur inan..Okulun bitipte evine dönünce herşey normale döner.üzme kendini sabret..

Dedim; Çok yanlızım
Dedi; BEN SANA ÇOK YAKINIM (bakara s, 186)

Dedim; Bunca günahım var hangisine tövbe edeyim ?
Dedi; ALLAH BÜTÜN GÜNAHLARI BAĞIŞLIYANDIR (zümer s, 53)

Dedim; yine bağışlarmısın ?
Dedi; ALLAH'TAN BAŞKA GÜNAHLARI BAĞIŞLAYACAK KİMSE YOKTUR (ali imran s, 135)

Dedim; Rabbim benim senden başka kimim var ?
Dedi; ALLAH KULUNA KAFİ DEĞİL Mİ (zümer s, 36)

şuan çok çalışmaktan mesajını tam anlamamamış olabilirm ama umarım bunlar bi genellemedir ve bana değildir. çünkü msjımı tam okumamamışssın sanırım ?

Msjımı tam olarak yeniden anlatabilirim. Çocuk senle evlenmek istiyo ama senin fkirlerine saygı duymuo bence bu yüzden onu seçme demek istedim bu bir. ikincisi kimsenin seni yargılamasına izin verme bu hayat senin hayatın istediğini yaşarsın dedim bu iki. Sonradan bazı evliliklerde kendini bilmez densizler geçmişini yüzüne vuruyor bu yüzden kendine yeni sayfa aç dedim bu üç. Eğer sırf bu çocuk seni böyle kabullendi diye bi düşüncedeysen onla evleniyorsan sakın evlenme bu seni kötü hissettirir ve kendini kötü hisstrcek birşey yapma 4. demek istedim de cevabını pek anlayamadım ?

Nur suresi 3.ayete bakarsan nerede yazdığını göreceksin arkadaşım hayat bilgisi kitabında yazmıyor yani ayrıca genel olarak bakarsan kuşak farkı itibari ile yozlaşmamızın hızıda var kızlarımız erkeklerden şuan daha fena.

Olumsuz yorum yapmak istemezdim ama şaşkınlığımı ,üzüntümü gizleyemeyeceğim,21 yaşındasın daha ya..Bir kez değil defalarca..Sanki yıllarca yaşamışsın ama bir bunu yaşamamışsın gibi ,neden bu acele?.Nedense sana ayrı bir üzüldüm..Belki bu yaşta bunu alışkanlık haline getirdiğin için..

Alışkanlık yapmış.Uzun bir süre kendine engel olursan ,cinsel uyarıcılardan kaçarsan unutursun cinselliği..Erkek arkadaşınla asla başbaşa kalma.Başbaşa kalmazsan yapamazsın.İki karşı cinsin üçüncüsü şeytandır,duymuşsundır belki..

Reailst yazacağım.Bu kişiyi de iyi ölç biç..Vazgeçersen ilerde''keşke onla evlenseydim ''diyebilirsin..Bekaret zarı duruyor mu yoksa yüzelsel mi oldu?Bu seni her halinle kabul etmiş.Bundan vazgeçersen bundan sonrasında evlenme konusunda çok riskler yaşayacaksın..Bir anda söyleyemeyeceksin erkeklere faydalanmasın diye..Uzun süre sonra söyleyince de beni neden kandırdın lafını duyacaksın.Senin görüşündekiler istemeyecekler senle evlenmeyi büyük ihtimal..Çünkü onların da görüşü bellidir..Bunlara hazırmısın?
Bunlara hazırsan onla önünüzü göremiyorsan bitirebilirsin.Yok hazır değilsen çok iyi düşün vazgeçerken..İstediğin evliliği şeytana uymaların sonucu kaybetmeyi göze alacaksın mecburen..Bunla evleneceksen çabuk evlen evlenmeyeceksen görüşmeyi kesmelisin,çünkü aklına cinselliği getiriyor.Evlenmek isteyene kadar da erkek arkadaş edinme..
Bu kişi hakkında kararın ne olursa olsun;bu işi bir daha yapmayacaksın ,önüne bakacaksın..Tövbe edip geçmişi unutmuş gibi yapacaksın..

Son düzenleme:

Bu iki mesaj arasındaki bağlantıyı ben de çözemedim, yanlış alıntı falan mı yaptın acaba?:44:

40 kere tövbeni bozsanda yine gellll...
tövbeni et Allah affedicidir senin pişmanliğından döktüğün gözyaşı günahlarını siler kalbinden tövbe edip o günahı tekrarlamazsan rabbim affeder yeterki tövbene sadık ol,rabbim affedenlerden eylesin aminnnn...ümidini kesme

Bu iki mesaj arasındaki bağlantıyı ben de çözemedim, yanlış alıntı falan mı yaptın acaba?:44:

Valla saol beni anlayan birinin çıkması ne güzel. Çünkü hayatta en kötü şey bence yanlış anlaşılmaktır. Bende çözemedim ve acil yoldan cevap bekliyorum. :)

Eğer gerçekten inançlı birini bulursanız, insanların günahlarını yargılamanın sadece Allah' a mahsus olduğunu bilecek ve bu konuyu açmayacaktır bile.Ancak eğer kendi istediği bir şeyi dini kullanarak ortaya atıyorsa zaten kaçın ve kurtulun.
Cinsellik yanlızca ve yanlızca o kişiyi ilgilendirir.Tabi bir de ilişki yaşayacağı insanı; o da sadece hastalık kapma riski olduğu için.
Affedilecek bir şey yapmamışsınız, sevmişsiniz ve yaşamışsınız.Yapmanız gereken şey eğer pişmansanız tövbe etmek sadece..

ilginç bir başlık, ilginç bir yaklaşım. Benim, anne babası tarikat olan bir arkadaşım vardı yıllar önce, o geldi aklıma. O da iki kişi ile birlikte olmuş sonra çok pişman olup türbana girip evlenmişti. Şimdi çocuğu varmış, boşanıyormuş. Hayat bu, birşeyleri kafada takıntı yapmamak lazım. Yaptığın şeyleri hata olarak görüyorsun; gençliğinde hata yapmayan insan azdır. İnançlı birisisin madem bundan sonra inancının gerektirdiği şekilde yaşamanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Kendini çok yıpratma bunlarla.

kendi hayat görüşüne uymayan şeyler yaşamışsın ve bunu ''kendi adına'' hata olarak görüyor olabilirsin.
istemiyorsan bir daha yapmazsın olur biter.
ama bunu ''herkes adına'' hata olarak görüp arkadaşlarını, okul ortamını suçlama mantığını çözemedim ben. demek ki onlara göre hata değil.
sonra da birileri çıkıp tvlerde fetva veriyor ''ilimize üni açıldı namus gitti'' diye.
herkesin hayatı kendisini ilgilendirir. kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor.
''vah öldüm bittim ben kim beni böyle kabul edecek'' mantığıyla devam edersen hayatına ne senin kendine saygın kalır ne de başkalarının sana...

konuya yapılan yorumlarda da ''yapmışsın bir hata'' cümlesi de ayrı bir dramatik zaten. hayır yani kime neye göre hata? niye hata?
dinen hataysa önce herkes gidip kendi oğluna ahlak dersi versin bence.

hangi sayfada hatırlamıyorum bir hanım da ''ay midem bulandı zina bu'' diye çok dahice bir yorumda bulunmuş.
kadının kadına yaptığını erkekler kadınlara yapmıyor. yazık yani...

sürekli dini yönlerden bakmaya çalışmışsınız ama bunun hata olduğunu bilerek defalarca tekrarlamak ve tekrar etmeye devam etmek tövbe etmekle dalga geçmek resmen. tövbe bir daha yapmamak üzere edilir. bir de sanki şuanki erkek arkadaşınızdan ayrılmadan bunları başaramayacak gibi duruyorsunuz. kendinizi mi avutuyorsunuz başka sebep mi var merak ettim.

ben geçmiş yorumları okumadım ama sana tavsiyem bu noktadan sonra kendine gelmen ve hayatına yeni bir yön vermen unutma ki tövbe kapısı her zaman açıktır,tövbe eden kişi temizlenir ancak aynı hataya tekrar düşmemesi gerekir biz sana burdan ne söylesek boş kendini yıpratma daha çok gençsin önüne öyle insanlar çıkar ki ben ne yaptım dersin bu yüzden hatanın neresinden dönsen kardır Allah yar ve yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…