- 3 Nisan 2014
- 36.218
- 147.763
- 798
- Konu Sahibi elifff_____
-
Ev
evt bunu istemek hakkım diye düşün ki her zaöan hak verdi bana
Ben işin detayını bilmiyorum ablacım, kendi aile yapımdan, hayat görüşümden yola çıkarak yorumluyorum, benim amcamın karısı annem gibidir, geniş ailede büyüdüm, bizde yoktur öyle eltiyi aile dışı saymak, o zaman elifte aileden değil, bu bakış açısıyla.Ama abla kayın nasıl elife tavırlıysa elifin eşi de az karısını tutmalı yani,şu durumda kayın elti eş hepsi elife baaakkk biz iyiyiz mesajı veriyo, elti masum değil bence
Aslında bu kıskançlık olayı buradaki kadınların çoğunda var. Benim kocam en iyi en yakışıklı bütün kadınlar potansiyel....Ben işin detayını bilmiyorum ablacım, kendi aile yapımdan, hayat görüşümden yola çıkarak yorumluyorum, benim amcamın karısı annem gibidir, geniş ailede büyüdüm, bizde yoktur öyle eltiyi aile dışı saymak, o zaman elifte aileden değil, bu bakış açısıyla.
Ayrıca tek taraflı okuyoruz durumu, kayınbirader, elti neden tavırlı, neden Elif'in eşi de karısına hak vermek yerine aileme laf etme diyor tam bilmiyoruz, Elif'in genel yapısını biliyoruz, kabul eder veya etmez fazla kıskanç, abartıyor kıskançlığı, ben karakter olarak bu kadar kıskançlığı kaldıramam mesela, ne eşim ne de eltim, görümcem artık ailede kim varsa bana kıskançlık yapar ve beni aile bireylerinden uzak tutmaya çalışırsa ters teper yaptıkları.
Benim diğerleri gibi vurgulamaya çalıştığım kısım abartılı kıskançlık kısmı, yoksa para konularında veya eşinin diğer tavırlarında Elif'in haklı olduğu yerler var, diğer konularında hak verdiğim noktalar oldu, yazdım da hatta.
Kıskançlık abartılı, aşırı olunca ilişkileri yok ediyor, dayanılmaz hale getiriyor, en büyük zararı da kıskanan kişi görüyor.
Bunu törpülemesi lazım, törpülemediği için eşinin etkiye tepki yaptığını düşünüyorum, elti masum veya değil, Elif eşine karşı kıskançlıklarını sonlandırsa, eltiye, kayınbiradere ambargo koymaya kalkmasa, eşi tepkilerini normalleştirecektir bence.
Bu kadar aşırı abartılı kıskançlık yüzünden bir yakınımın evliliği bitiyor, bizdeki ayrılma vakasında kıskançlığı abartan erkek, düşünsene kadının kızkardeşiyle, annesiyle dahi konuşmalarını dinleyen, arabanın km'sini takip eden, selam verdiği herkesi karısıyla beraberlik yaşamakla suçlayan, onla konuşma, bunla görüşme diyen biriyle ömür geçer mi? Geçmiyor, bir yerden sonra tak ediyor ayrılıyorsun.
Elif eşini seviyor kendince ama işte bazı huylarından vazgeçmesi lazım.
Evet, birbirlerinin huyunu bilerek evlendiler, eşte dört dörtlük değildir, böyle birşey mümkünde değil zaten, Elif tümden kabahatli değil, hak verdiğim yanları var.Bir sonraki yorum da benim de vurguladığım kısım kıskançlık, elti iyi biri de olsa muhtemelen eşi muhabbet etsin istemeyecekti
Ama abla adamda bile bile evlendi ve kendisi de kıskanç nasıl ilişki anlamadım
Aslında bu kıskançlık olayı buradaki kadınların çoğunda var. Benim kocam en iyi en yakışıklı bütün kadınlar potansiyel....
Benim kocam bana haksızda olsam inanacak destekleyecek....
Benim kocam ben ne istersem yapacak....
Koca benim, annesi, kardeşi, yengesi, teyzesi olayı bitti artık ben varım. Görüşecekse de hapishane mahkumları gibi kısa ve az görüşecek.
Yani karşınızdakini birey olarak değil de kendi duygularınızı uygulatacağınız köle olarak görürseniz bu iş olmaz.
Eş olmak diğerinin her istediğini olduğu gibi kabul etmek değildir.
Ben eşim haksızsa haksız olduğunu söylerim. Haklı bile olsa sorunlu olduğu kişiyle sorununu kendi halletsin. Ben onun sorunu yüzünden neden tavır alayım ki.
Not: Tabi şimdi bu düşüncelerime karşı çok büyük olaylarla örnekleme yapmayın. Ben sıradan olayları bahsediyorum. Biriyle kanlı bıçaklı olan eşime tabiki destek olurum.
Hala suçlu ben değilim diyosun vallahi pesSuçlu ben değilim ki ben adım atayım
Eşinin seni korumadığını nerden biliyorsun?Sırtını dönmeyecek ama onu korumayacak herkes kendi eşini koruyo herkes eşinin arkasında o kardeşinin eşinin arkasında sanki bana değil ona değer vermesi midemi bulandırıyor
Yok öyle demedi
Tartışırken laf arasında aileme laf etme ltfen artk dedi oysa ben kimseye laf etmedim ki eltim hakkında konuştum sadece! Onu ailesi olarak görüyo demek ki yaptıklarına rağmen
Yaptıklarını hala unutmadn mı vs vs dedi
Hepsini yazmıyorum ama çıkan sonuç onu koruduğu yönde..
Bi insan niye başkasınuğruna eşiyle kötü olur anlamıyorum ya bide kaynımı görsen eşi için dünyayı yıkar
O yüzden ben hazmedemem bunu ancak geri alırsa sözlerini açıklama yaparsa öyle
Bak korur gibi konuştu diyorsun korudu diyemiyorsun. Gibi diyorsun. Yani kesinlik yok bence sen aliniyorsun. Bi de biri beni bir konuda çok sık boğaz etse inadına yapasim gelir. Belki esin de hiç konusmayacakken inadına konusasi geliyordur. Ayrıca Su an sizle kus olması ikinizin arasındaki anlasmazliktan kaynaklı.Yani eltinize değer verdiğinden değil.Yok muhabbet etmiyo ama eltim sürekli ona sorular soruyo ya sürekli bu kadar arsız bi insan görmedim ben
Tercih etti derken, yani onu korur gibi konuştu ve şu an küs olduğumuz için demek ki ona daha çok değer veriyo diye düşündüm
Elif burcun ne senin çok merak ettim ??Gitmesem aklım orada kalcak
Hiçbiri değil sadece karşıdaki beni yanlış anlar mı yada eşim huzursuz olurmu diye düşünemeyen biri
Bide ben eltimi kıskanmıyorum tekrar söylüyorum
Canim aramiza hosgeldin.Kıskanmışsın kız öğrenciye nasıl silgisini verir herkese nasıl yardım eder demişsin
Birde az önce başka bir konunda okudum bayram ziyaretin de nişanlının yani şimdiki eşinin dayanamadım telefonunu kurcaladım bazı isimleri sildim demişsin. 16-17 yaşındaki yiğenini de silmişsin.O da buna bari ellemeseydin bu çocuğudamı kıskandın tarzında söylemiş sende ne var benden önemlimi diyorsun
Kıskançlığın öyle böyle değil klinik vaka
Aklından ne geçiyor eşinin onlara ilgisini sevgisini mi kıskanıyorsun sapık sapık şeylermi geliyor aklına o kızla arasında ne olabilirdi ki
Hayır gerçekten hayır çünkü dediğim gibi eltimle bi sohbeti yok o durmadan eşime sorular soruyo durmadan...Elif sıkıntı surda aslında, burda elti sana laf sokuyor iyi hisleri yok vs, sen de haliyle kendini çektin ve eşinden de aynı tepkiyi bekliyosun haklısın
Amaaaa şuna samimiyetle cevap ver bakalım, elti iyi bir kadın olsa sana da çok içten davransaydı da eşini kıskanacak mıydın,muhtemelen evet, işte sıkıntı bu
Aynen öyle bunu bazı üyelere bi amlatamadım gitti koptalayıp her sayfaya yapıştırsam mı bunuSöz konusu elti masum değil bence. Az çok anlıyorum seni elif. Herkes samimi davranıp seni fransız bırakma çabasında gibi. Elti kilit diyorm ben
Dediğin gibi fesat ve inadıma yapıyo adımm gibi eminim ya insan 2dkda bir soru sorar mı aynı kişiye ortamda başkalarıda varsaBen Elif'e hak veriyor gibiyim bazı konularda ama.
Eltin anlattığın gibi gerçekten fesat ve inadina sana giciklik olsun diye eşine sacma sapan hareketler yapacak biriyle bende eşimle konuşurum.
Kimse istemez böyle bir şey.
Ama sanki sen eşine önceden de hep kıskançlık yaptığın için adam dikkate almıyor. Hem erkekler pekk bu ince konulardan anlamıyor malesef.
Nedende bende eltini burdan pek samimi hissetmedim.
Ama politik davranmalisin Elif.
Bir siyasette bir aile ilişkilerinde politik davrandin mi senden iyisi yoktur.
Artik esine baski yapmaktan ve konuyu açmaktan vazgec. Rahat ve Kuğul davran.
Eltinle ayni ortama girdiginiz zaman sende ona samimi davran. Eşinle mutlu ol ve bunu göster. Surat asip bir kenarda izleme milleti. Az kendini değiştir mutlu ol guler yuzlu ol aktif ol neşeli ol gül espiri yap sohbet et umursama takms keyfine bak eşini sıkma bunaltma kiskandigini belli etme yap artık bir seyler.
Elif sadece aileme laf etme dedi diye mi bu kavga
Seni yanında olup silkeleyip kendine gel demek isterdim sadece şu an
YengecElif burcun ne senin çok merak ettim ??
Elif eşin silgi verdiği diye genç kızı kıskandınmı gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?