Çok üzülüyorum lütfen yanımda olun:(

ya bu batum olayından sonra elifin kıskançlığı da bana samimi gelmiyo.
Aslında Elif'in mantığıyla düşünürseniz kendi içinde tutarlı.

Batum olayında kıskançlık yapsa, olayı enine boyuna düşünse üç beş gün küsmekten öte tepki vermesi, hatta belki ayrılması gerekecekti. Elif kocasından ayrılamaz. O yüzden üstünü örtmeyi tercih etti ki bir şey yapması gerekmesin. İlk kez bu kadar ciddi bir olayla karşılaştı çünkü, diğerleri eften püften iki kavgalık olaylardı.

Yoksa aldatılmaya kafayı takıp öyle bir şeyde kocasından ayrılmayı göze alabilen bir kadın olsa o olay öyle kapanmazdı.

Sen bunlarla besleniyosun bence
Elif bak ablacım burada kimsenin kötülüğünü istediğini sanmam, kimse sen üzülünce, evliliğin kötü gidince oh demez, yaşadıklarına biraz dışardan bir göz gibi bakmalısın, kıskançlığın abartılı, obsesif derece de dendiğinde bunu hakaret gibi algılama, haklı olduğun ve rest çekmen gereken yerlerde ağırlığını koyamıyorsun, ki bence eşine o kadar kızmana rağmen ondan ayrılmayı göze alamadığın için oluyor tüm bunlar.
Eşinde senin huyunu bildiği için inadına üstüne gidiyor, eltin ya da eşinin insanlara mesafeli olmayışı sorun dahi değil aslında diğer sıkıntıları düşününce.

Senin konun değil miydi? Eşin senin hesabında para bırakmıyordu ama sen beğendiğin bir kolyeyi aldın diye demediğini bırakmamıştı, asıl mesele eşinin sana saygısı yok ablacım, neden oldu aranızda neler yaşandı da bu hale geldi bilmiyorum ama 1 senelik evlilikte bazı şeyler çabuk tüketilmiş.
Bu küsüp barışmalar birgün yeter ayrılalıma kadar gelir, en diz dize göz göze olmanız gereken zamanlar kavgalar küslüklerle geçiyor.
Eşininde düzeltmesi gereken huyları var seninde ama sen buradaki tavsiyeleri sana muhalefet olmak gibi algılar kulak ardı edersen bir adım bile ilerleyemezsin.
Mesleğin var, çalışan bir kadınsın, eşini de seviyorsun belli ama öfkeyle oturup zararla kalkıyorsun, yanlış zamanda yanlış insanlar üzerinden kavga ediyorsun eşinle.
Bence aslında ikinizde terapist yardımı almalısınız evliliğiniz için ama eşin yanaşmayacaktır büyük ihtimalle, o zaman iş sana düşüyor, fevriliğini ve abartılı kıskançlıklarını törpüleyip ikinizinde sakin olduğu sonu yine kavgayla küsmeyle bitmeyecek şekilde oturup konuşacaksınız, sen onun sevmediğin huylarını, o da senin sevmediğin huylarını söyleyecek, çabalamak için gayret edeceğinize dair birbirinize söz vereceksiniz, diyorsan ki bizim her konuşmamız kavgayla bitiyor, mektup yaz eşine ama elti, yanına oturan arkadaşları karıştırmadan.

Mune abla böyle yapması ona 5490687435786 söylendi ama Elif hala ısrarla telefonlarını karıştırayım, yanıma otursun, bana bu kim diye açıklasın, nereden tanıdıgını açıklasın diye beklentisini hala normal buluyor çok degil birkaç mesaj ilerisinde yazdı bunu.
Yani hala olayın özünü anlayabilmiş degil, takmış eltisine, eşinin öğrencilerine.
Sen söyle abla hangi erkek bunu tek tek oturup karısına açıklar ?
Eşim bana yapsa basarım azarı, çekilecek dert değil.

bence üniversitelerde üzerine çalışılması gereken bi vaka. dalga geçmiyorum. ciddi söylüyorum.

Hani sürpriz niyeti varsa Elife mesaj geldiğinde direkt açıklardı.Küs kalıp birkaç gün geçtikten sonra değil.

Hem sürpriz olsa bir oda tutardı.

Sanki adam bir arkadaşıyla kaçamak yapmak istemiş gibi geldi.2.odayı onun için tuttu.Ya da ne yaptığım anlaşılmasın diye bahane uydurabilmek için fazladan 1 oda daha tuttu.

Sürpriz falan değil, otel rezervasyonunun olduğu tarihte eğitime gideceğini söylemiş Elif'e.

bence üniversitelerde üzerine çalışılması gereken bi vaka. dalga geçmiyorum. ciddi söylüyorum.
Gerçekten yazık, en güzel yaşlarını bu şekilde heba ediyor ve farkında bile değil. Şu takıntılarından, klinik düzeydeki kıskançlığından kurtulsa kafası da rahat olacak, hayatı da.

Sürpriz falan değil, otel rezervasyonunun olduğu tarihte eğitime gideceğini söylemiş Elif'e.

Elifinde kesinlikle gelemeyeceği bir tarihteydi.Yinede onun adına ayırtılmış oda vardı.

Elife mesaj gelince proje iptal oldu gibi bir şey söylemişti.

Foyası ortaya çıkınca böyle bir şey uydurdu

Son düzenleme:

Biliyorum gülüm, çoğu konusunu tam okuyamasamda fikrim oldu hep, ben hep dile getiriyorum kıskançlığa tahammülüm yok, ne ben eşime ne eşim bana kıskançlık yapamaz, 22 yıllık evliliğimde eşim cüdanımı bile karıştırmamıştır, bana gelen bir evrağı ben açar mısın demedikçe açmamıştır, keza bende öyle, telefonunda kimler kayıtlı net bilmem, ki bunu garipseyenlerde oluyor, eşin herşeyi bilinmeli, eşin özeli olmaz diyenler var, ben bireylerin özeli olmasından yanayım, eşimi tapulamadım, bana hayat arkadaşı olmasını istedim yalnızca, bu konularda belki de çok genişim ama halimden memnunum, bu sebepler arasında mıdır bilemiyorum fakat evliliğimde hiç hayal kırıklığı yaşamadım böyle bir tutum sergilediğim için ve belki de sırf bu sebepten bizde herşey şeffaftır, sorarak sıkmadığımız için herkes kimle görüşüyor, kim kimdir bilir.

Sonraki konuşmalarda eşi 14 şubatta başka bir aileyle beraber gidecektik sonra onlar gelemedi sistemlerde karışıklık oldu senin ve benim adıma kayıt var gibi bir sürü şey sıralamıştı.

Elif 14 Şubat olayından haberim var diyor fakat bu olay iptal olduğu halde arkadaşları gelmediği halde hala kendi adına oda var.Oralar muamma

elifff_____ kendin için bu adamdan boşan, sadece kendin için.

Bak, ben eşime bir şeyi yapma desem bir daha yapmaz, zaten demem için fırsat yaratmaz.
Aynı şekilde o da bana yapma dese, ben de yapmam. Çünkü insan evliliğini, ilişkisini sürdürmek istiyorsa böyle yapar.

Kendini düşün. Kimin dedikleri bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor? Kimin dediklerini umursamıyorsun? Hayatında olup olmaması önemli olmayanların değil mi? İşte eşin de öyle.

İsteklerin ama mantıklı ama mantıksız, ne fark eder? Mantıksız geliyorsa bana şu şu sebepten saçma geliyor, zaten şu nedenle de yapamam demesi lazım. Mantıklı geliyorsa da uyması. Ama eşinde bunlar yok ki.

Kendin için boşan, ruhunu, psikolojini toparla ve hayatına mutlulukla devam et.

Yoksa ne açtığın konular bitecek ne mutsuzluğun.

Elifinde kesinlikle gelemeyeceği bir tarihteydi.Yinede onun adına ayırtılmış oda vardı.

Elife mesaj gelince proje iptal oldu gibi bir şey söylemişti.

Foyası ortaya çıkınca böyle bir şey uydurdu

Bu olaya göz yumup da eltiye vs takan bir kadın valla hiç normal değil bir arkadaşın dediği gibi elif aldatıls abile bu adamı bırakmayacak o yüzden o olayın üzerini kapatmış belliki yazık yaa valla yazık üzülüyorum böyle hemcislerime

Ben çözmeden uyku uyuyamazdım.Adamın bahanelerini bir türlü kafamda oturtamadım.Bariz yalan söylüyor

Elif kabullenmek istemiyor gibi.İlla adamı yatakta basmaya gerek yok ki onu planlaması bile boşanması için geçerli bir sebep

Benim gibi genişler varmış çok şükür. Ben de o kadar rahatım o kadar rahatım ki yani o kadar olur. Herkes beni garip bulur nasıl kıskanmıyorsun diye. Bunu tamamen eşime olan GÜVEN kaynaklı görüyorum. Bir insan eşine güvenmezse ancak bu derece kıskanç olur, güvenmediğim adamla da birlikte olmam, net yani. Güven biterse evlilik biter ya, ya da kısıtlamalarla ömür mü geçer? Kıskanmak dozunda olur ama bir miktar dozaj artarsa seni yer bitirir.

Ayrıca sen kıskan ya da kıskanma, yapacak adam için de varsa her türlü her haltı yer. Hatta kıskanıp sıkmak, kısıtlamak durumu daha da tetiklemekten başka bir işe yaramaz, kısıtlanan insan daha çok yapar.

İşin özü altını çizdiğim cümlende, aldatmak isteyen için artık o kadar çok yol var ki, 7/24 evde olsa pc var, akıllı telefonlar var, biriyle aldatmak için mutlaka tensel temasta gerekmez, sosyal paylaşım alanları üzerinden aşkımlı canımlı seni seviyorum bebeğimli konuşmak yeter, markete gideyim 2 cips meyve suyu alayım diye çıkar aşkını yaşar gelir.

Yalnızca Elif için değil, evlenmeyi düşünen veya yeni evli olan tüm kızlar acaba acaba diyerek hayatlarını zindan etmesin, birşey olunca kokusu çıkıyor zaten, kokusu çıkarsa ne yapacağınız önemli.

Haklısın Mune belki burda kimse tanımadığı insanın kötülüğünü istemez ama bazıları gerçekten eğlence arıyo onlar için benim konum heyecan verici bir eğlence ama tabi gerçekten yardımcı olmak isteyenleri göz ardı etmiyorum asla
Bence yardım alacaksak beraber almalıyız , ben aslında kavga çıkarmak istememiştim konuşmak istemiştim ama o konuşmaya bile yanaşmadı, beni değil eltimi ailesi olarak görmesi zaten ondan soğumama neden oldu..
Bilmiyorum ne olacağını bende

Öyle tabi seven değer veren adam tabi yapma deyince yapmaz
Buda öyleydi ama şimdi noldu bilmiyorum

Ya gerçekten yeter artık yok üzerini kapatmışım yok aldatılsam ayrılmazmış...
Demek ki ona bir şekilde inanmışım ki konuyu kapatmışım değil mi, neden sürekli aldatılıp affetmişim imajı çiziliyor, ben o kadar midesiz biri değilim ki
Ha farzedelim ki bi gün aldattı beni tabi ki ayrılırım ama kanıtlamak için de uğraşırım sessiz sedasz ayrılmam yani yaptığı da yanına kar kalmaz

Aranızda ciddi bir iletişim sorunu var, senin konuşmana bile tahammülü yok, sorunu eltine indirgeme bence çünkü sorunun temeli eltin değil, o aranızdaki problemlerden en zararsız olanı bana kalırsa, altta yatan ve ileride evliliğini bitme noktasına getirecek başka nedenler var ve o nedenlerin temeline inip çözmeniz gerekiyor.

Batumda çift kişilik iki oda otomatik olarak kayıt olmuş deyince inandın da, Linkedinde beni ekleyen kızlar kim bilmiyorum dediğinde mi inanmadın?

Vay arkadaş, mobilyacıya gider satıcıya soru sorar adam ona kızar.
Yok biri hadi görüşürüz diye sırtını sıvazlamış yıl geçmiş kadına mail atacak kocamı elledin diye.
Eltisine merhaba demiş kocası nasıl dermiş.
X kişi mail atmış, neden atıyormuş nerden tanıyormuş.

Bunları takmış, batumu affetmiş.

4 yıl önceki konundan itibaren 2 konuda bir galiba ayrılacağız yazıyor. Ayrılamıyorsun işte. Adam da seni sevmiyor. Yapma bunu kendine.

Batumda aldatılacaktın da adama inanmayı seçtin, aldatılsaydın da inanmayı seçecektin. Lütfen destek al, bu takıntıyla nasıl 25 yıldır hayattasın?

Elif şu elti aileden ben değilim iddianı tekrar tart

Bak adam ona nasıl mesafe koyayım aileden biri dediğinde seni aile dışına atmıyor

Eltin hoş birisi olmayabilir ama adam net ben aile fertleri ile bu mesafedeyim diyor ve senin tavrını anlayamıyor

Bu seni değişimi savunduğu onu aileden görüp seni görmediği anlamına gelmez

Ayrıca da aradaki uyuşmazlık adama göre önemsiz olabilir bence önemli baba değer veriyorsa buna da değer versin diyorsun ama senin için önemli olan ve esasen incir çekirdeğini doldurmayan o kadar çok şey var ki adam hangi birine özen göstersin

Yani işte kızlarla kantinde çay içmez işim var der bahane bulur da annesinin evinde gördüğü elti ile konuşur ve senin surat asmandan da rahatsız olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…