Çok üzülüyorum lütfen yanımda olun:(

ya haklısınız belki ama elif bu kişilere tepki göstermiyor, tartışmıyor, küsmüyor

kendi suratsız bir şekilde oturuyor, kocasının da aynısını yapmasını istiyor

benim bir yengem vardı böyle domuşup otururdu

sorulana ağzını eğer düzgün cevap vermezdi vs vs

kimse de onunla muhatap olmazdı köşe yastığı gibi otururdu yerinde, o zaman telefon vs de yok oyalanacak

şimdi yaşı yaklaştı 50 ye ben hata yapmışım deyip o insanlara yanaşmaya çalışıyor

elif haklı da olsa her şeyi eşinden beklemesi garip

o beni korusun, o mesafe koysun

bir şey gerekirse kendi yapacak

Ben sana hak veriyorum elif. Sanki kardeşinle görüşmeyeceksin demişsin gibi tavır takınılıyor. Elti de elalem sonuçta. Kocan da samimi olmayıversin. Çok şart sanki.

Ya elif bu adam eltisine soğuk olursa abisi bunu anlamaz mı? Anlar ve üzülür, annesi babası da ne oluyor hayırdır demez mi? Sen ne kadar kolaya ve basite indirgiyorsun insan ilişkilerini. O bana öğğğk dedi sen de onla konuşma falan mı sanıyorsun her şeyi. Benim eltim yok ama mesela eşim ablamın eşiyle sorun yaşasa küçük çaplı kriz yaşanır ailede, ben enişteni sevmiyorum sen de soğuk davran dese, hadi oradan derim. Ben enişteme soğuk davranırsam ablam çok üzülür ya, ne yaptı bu adam sana der? Ablamla da aram bozulur sonra, gidiş gelişlerimiz biter, neden eşim olacak adam eniştemi sevmiyor diye. Eee bana ne? Benim ve ablamın suçu ne ya bunda? Neden ortamı geriyorsun demezler mi adama?

Biraz basit düşünmeyi bırak, teferruatlı ve ince düşün Elif, elti diye dışladığın kadın eşinin abisinin, canının eşi, çocuğunun annesi. Senin için dış kapının mandalı olabilir ama eşin için birinci derece akraba artık o kadın. Kafasına göre herkesin ortasında, aile ortamında posta koyup gider yapamaz ya. Bunun sonu aile içi huzursuzluğa, küslüklere gider. Biraz ben merkezli düşünmeyi bırak, mantıklı ol, makul ol, anlayışlı ol lütfen. Eltini de artık önemseme, muhtemelen o seni hiç umursamıyor....

ya ama işte şu var ki zaten eş kendisi gidip kahve içmez eşinin anlaşamadığı biri ile kanka olmaz... kocaman adamlar nasıl davranacaklarını kendileri bilmiyorlar mı? bunu neden eşten duysun, değil mi? bu kadarı evlilik değil hapishane gibi bişey.. ben kendim kime nasıl davranacağımı bilirim, eşim bana mesafeli ol, fazla muhattap olma demedi kimse için, ben de eşime demedim. çok ağır geliyor yaşamadığım için, hakaret gibi. "senin kafan çalışmaz ben kimle ne kadar konuş diyorsam o kadar konuş" gibi bişey...

esasen taşlanmayacaksınız zira siz olayın doğru penceresine sahipsiniz

"ben sizin yerinizde olsam kesinlikle aynı ortamda bulunmayı kabul etmem gitmem de eşime de yengeni çok özlediysen kendin git derim"

elif hem gidiyor eşinin de o ortsamda olup yenge ile konuşmamsını istiyor

kadın oğlum amcayı öp dediğinde adamın gülümsememesini istiyor

çocuğu severken annesinden uzak olmasını istiyor

kadın bu sene kış soğuk geçecek dediğinde hıı desin istiyor evet çok soğuk olacakmış bakalım bu sene doğalgaz faturaları da yüksek gelir değil mi diye muhabbete girmesin istiyor

fakat eşi öyle düşünmüyor

yukarıda da yazdım elif eltisi ile kavga dahi etmemiş ki adam bir tarafı tutsun

yani bakın ben en tuzu kuru kişi olaiblirm eltim ile evlerimizin arası 10 dakika kv ile de aynı şehirdeyiz eltimi en son 6 yıl önce gördüm

küs müyüm hayır o bana küs mü bilmiyorum

zira 10 yıllık evliliğimde benden önce evlenmiş olan eltimi toplam 10 kere görmedim düğünler doğumlar vs de dahil

o nednele hem görüşüp hem de bu kadar konu açmayı algılayamıyorum

görüşmeyince insanın hayatı eksik olmuyor ki

öncelikle yazdıklarımı yanlış anlamayarak cevapladığınız için vallahi teşekkürler
kimse ile dalaşma niyetinde değlim öyle bir yapım da yoktur
sizi de severim zaten
domuşmaya da çok güldüm

bir açıdan doğrudur hani ortada kavgalık bir durum olmayıp sadece negatif elektrik almadan dolayı konu sahibi surat asıyorsa bilemem ben sadece bu konusunu okudum ayrıca geçmiş konularını da bilmem
tabi öyle bir şey varsa dediğiniz gibi hoş değil
ama somut olarak bir ağız dalaşı kavga gibi bir şey yaşandığı halde eşi hiç bir şey olmamış gibi yengem de yengem yapıyorsa hoş değil bence benim karımı üzen kişiyle ben de samimi olamam demesi gerekir

yani bilemiyorum cok güzel mantıklı düşünenler de var burda fikirleri değerli olanlar da var
ama çogu kişinin buraya yazıp stres atıp rahatlamaya geldiğini düşünüyorum
gerçek kişilikleri yansıtmadığını düşünüyorum
belki de kocasından dayak yiyip oturan insanlar burda kocam bana tokat attı diyen yazan kişilere aaaa bir dakka durma çek kapıyı boşan diye yazıyor
allah herkese akıl fikir versin yuvasında huzur versin ne diyim

Bu eltiler neden kıskanılır bana birisi anlatabilirmi kocam eltimle samimi olsa ne olur ya dünyada kıskanacağım en son kadın eltidir kardeş karısı bu kardeş ötesi varmı

Eski konularınıza da göz attım da bence şimdi siz artık bir sakin olun ve elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın...
Gördüğüm kadarıyla sizin sorununuz ne eşinizle ne eltinizle ne kayinvalidenizle... Sizin sorununuz kendinizle ve siz bu sorunu çözmeden asla hayal kırıklığından kurtulamayacaksınız
bir kere sürekli hayatınızdaki her detaydan şikayet etmeyi bırakarak başlayın işe. Çünkü gördüğüm kadarıyla siz mükemmel bir evliliğe sahip olsanız da eşiniz ağaç kovugundan çıkıp da hiç ailesi akrabası arkadaşı olmasa da takacak başka şeyler bulacaksınız. bu kez de buraya patronum beni anlamıyor iş arkadaşlarım çok gıcık vs vs diye konular açacaksınız .
Şunu unutmayın hayat bir nehirdir hem de cok güçlü çok şiddetli akan bir nehir. Biz insanlarsa üzerine düşen tahta parçaları.
Bir tahta parçası nehire meydan okuyup ey nehir benim istediğim gibi akmak zorundasın diyemez dese de nehir bunu dinlemez... O bildiği gibi akar, ona karşı durmaya çalışan tahta parçası ise eninde sonunda yorulur ve dibe batar.
Derin açık sulara ulaşanlar ancak nehirin gücüne akışına ayak uydurup onunla beraber yol alanlardır.
Siz bu hayata bu ese ve bu aileye sahipsiniz. Eğer bırakıp gitmek bir niyetiniz yoksa insanları hele ki kavga ve gürültü ile değiştirmeye çalışmayın. bunun nehre dur akma demekten bir farkı yok
Size tavsiyem odaginizi değiştirin
Hayat çok kısa be valla... yıllar sonra yaşlandığınzda eltinizle şunla bunla kaybettiginiz zamana üzüleceksiniz
Her gün doğumu bir mucize aldıginiz her nefes bir hediye
Mutluluk huzur dışarda bulunmaz her türlü şarta rağmen huzuru bizler içimizde arar ve buluruz
Sağlığınız yerindeyse cebinizde paranız varsa yeri geldi mi istediğiniz şeyi alıp yiyebiliyor giyebiliyorsaniz mutlu olmaya bakın çünkü size bir şey diyeyim mi yalnızca kendinden memnun ve kendisiyle barışık ve mutlu olanlar ne elti ne koca ne kayinvalide takar kafaya.. Hayat ona sunulmuş en büyük hediyedir zaten insanlar onun istediği gibi olsa ne olur olmasa ne olur
Kendinize dönün.. kendiniz için bir şeyler yapın hobi edinin kişisel gelişim kitapları okuyun ve kendinizi sizin için en güzel planları kurduğunu emin olduğunuz hiçbir işinde hata olmayacak o yüce varlığa Allaha emanet edin...
Allaha emanet olun
Sevgiler

evet bu doğru
ortada somut bir şey yoksa doğru olsa bile kocalar anlamaz
mesela konular da oluyor bununla ilgili '' kaynanam beni sevmiyor , hissediyorum , şöle şöle dedi laf soktu '' gibi durumlarda kocalara söyleyince'' ne var şimdi ne oldu ? annem onu demek istememiştir, sen yanlış anlamışssındır'' gibi tepkiler alınıyor
hani konu sahibi haklı da olsa hislerinde eltisi onu gerçekten sinir etmek için bile yapıyorsa ortada somut bir şey olmadığı sürece adam anlamaz

ama şunu da ekleme yapayım ben bunları nasıl yazıyorum ?kaç senelik tecrübe ile ?
6 yıllık evliyim
ben de başlarda konu sahibi gibiydim
zamanla insan pişiyor zamanla olgunlaşıyor
konu sahibi kaç senelik evlidir bilmem tabi

Elif eşinle zerre uyumunuz yok sahi neden evlendiniz siz ? Senin paranoyakça kıskançlıkların tamam ama adam da bana güven vermiyor. Diyorum ya uyumsuzsunuz. Bak sen zaten takıntılı bir kadınsın ve yeni evli sayılırsınız, uzun vadede bu evlilik seni yorar, takımtına takıntı katar.

Esiniz artik tahakkumunuzden sıkılmis bagimsizligini ilan ediyor. Eltinize sizin istemediginiz gibi davranmasinin sebebi de size tepki. Gec bile kaldi.

Evet ama ben Elif'in buraya yazmamıza kızdığı o olaydan beri adama da hiç güvenmiyorum baksana maaş kartını falan da istiyormuş. Bi de eğitim görevlisi olacak.

İlave olarak Elif tedavi olmalısın ama kıskançlık için değil. Hani diyorsun ya "tek giderse aklım kalır" ben bu duyguyu çok iyi anlıyorum 2008 senesinde takıntılı derece sözde aşık ve bağımlı olduğum bir erkek arkadaşım yaz tatilinde nelee yapacak aklım kalacak diye mis gibi işimden ayrılmıştım ben. Ha ama ne oldu ben değiştim zamanla ama istedim değişmeyi buna yoğunlaştım sen de istemelisin. Bu adama böyle bağımlı olup takacak ne var bilinçaltında ?

Hak verdim diyenler.elif ogrencisi bayildi onu hastaneye gorurdu diye esine olay cikaran biri.Neden o goturdu diye.Keske bir gizli kamera olsa da o ortami gorebilsek.Samimi olmasin...Kime gore samimiyet??Elif icin samimiyetin olcusu ne? Soruya cevap vermek bile elif icin samimiyet gostergesi,4 -5cumlelik diyaloga girmek( 2-3te olabilir) elif icin samimiyet gostergesi.O sana neden selam verdi diye olay cikaran birinden bahsediyoruz arkadaslar...

Aman kuzum elif burada beterin beteri konumunda. Yani kocasi 1se Elif 10 falan.

Yorumları da okudum.
Ayrılma fikrinde değilsiniz.
Ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz.
Orta bi yolu yok

EVLİLİĞİNİZ SÜREKLİ BU KONULAR ETRAFINDA DÖNÜP DURUYOR.SEN KISKANÇSIN ´,EŞİN UMURSAMAZ.SENİN DEĞİL DE EŞİNİN BU EVLİLİĞİ BİTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.EN UFAK BİRŞEY DE SORUN ÇIKARIYORSUN.EŞİN DE ÇOK UMURSAMAZ OLMUŞ SENİ.

son paragrafı zaman zaman bende düşünüyorum , ama bu kişiler genelde tek bir konuya yorum yaparak yazmıyor bunu. bütün konuları her konuda toparlayıp yorum yapıyorlar. ben mesela konu sahibinin eski konusunu hatırlamam. sadece bunun için yorum yapıyorum , gereksiz kıskanç, itici ve rahatsız edici bir davranış yaptığı. boşan diyemem çünkü bu konuda boşan diyecek birşey yok, evvelini de bilmiyorum.

her konuda konu sahibinin fi tarihinden kalma konularını da gündeme getirip boşan denmesine ben sinir oluyorum. yahu kadın o konuyu kapatmış devam etmiş, burda önemi olsa burda yazardı.. ama bir homeostaz vardı ki eski konularını unutup yazmak mümkün değildi. elif de öyle olmuş herhalde. eski konularını ben bile merak ettim burdaki yorumlardan eğer öyle bir durum varsa eski konulara kayıtsız kalmak da mümkün olmayabilir.. ve total olarak boşan denmiş olabilir..

ha bu arada duygusal insanlarız elbette ama eşim mesela eniştemle kavga etse ve eşim haklı olsa ben zaten eniştemden soğurum, uzaklaşırım, elimde olmaz farklı türlüsü... ama eşim kalkıp da o adamla artık samimi olma demez. ben eltimle sorun yaşasam görüşmem, gitmem yanlarına. eşim gitsin takılsın çok istiyorsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…