- Konu Sahibi elifff_____
-
Elif, esi sinavda kiz ogrenciye silgi verdi diye ortaligi ayaga kaldiran, bayilan kiz ogrenciyi hastaneye goturdu diye "niye o goturdu" krizleri geciren bir kadin.son paragrafı zaman zaman bende düşünüyorum , ama bu kişiler genelde tek bir konuya yorum yaparak yazmıyor bunu. bütün konuları her konuda toparlayıp yorum yapıyorlar. ben mesela konu sahibinin eski konusunu hatırlamam. sadece bunun için yorum yapıyorum , gereksiz kıskanç, itici ve rahatsız edici bir davranış yaptığı. boşan diyemem çünkü bu konuda boşan diyecek birşey yok, evvelini de bilmiyorum.
her konuda konu sahibinin fi tarihinden kalma konularını da gündeme getirip boşan denmesine ben sinir oluyorum. yahu kadın o konuyu kapatmış devam etmiş, burda önemi olsa burda yazardı.. ama bir homeostaz vardı ki eski konularını unutup yazmak mümkün değildi. elif de öyle olmuş herhalde. eski konularını ben bile merak ettim burdaki yorumlardaneğer öyle bir durum varsa eski konulara kayıtsız kalmak da mümkün olmayabilir.. ve total olarak boşan denmiş olabilir..
ha bu arada duygusal insanlarız elbette ama eşim mesela eniştemle kavga etse ve eşim haklı olsa ben zaten eniştemden soğurum, uzaklaşırım, elimde olmaz farklı türlüsü... ama eşim kalkıp da o adamla artık samimi olma demez. ben eltimle sorun yaşasam görüşmem, gitmem yanlarına. eşim gitsin takılsın çok istiyorsa...
evet bir homeostaz da elifmiş o zamanElif, esi sinavda kiz ogrenciye silgi verdi diye ortaligi ayaga kaldiran, bayilan kiz ogrenciyi hastaneye goturdu diye "niye o goturdu" krizleri geciren bir kadin.
Bunlar ilk iki vukuati, daha neleri var say say bitmez.
Eltinle arandaki sorun ne tam olarak yani yanyana gelince selamlasmayacak kadar kotu mu araniz. ve eltiniz size beiz bir sekilde laf sokup uzuyormu yani anlayamadim cunku durumu. kesinlikle.konusmadiginiz biriyse eltiniz yanyana gelmeyin ama yari agizla da olsa konusuyorsaniz siz de hatalisiniz bu kadae sevmediginiz biriyle ipleri koparun.Mrb herkese
Aslında açtığım bi önceki konu ettiğimiz kavga yüzündendi
Geçen gün tartıştık kendimi çok yalnız çaresiz hissediyorum
Eşime o gün bazı şeyleri konuşup anlaşmayı teklif ettim kabul etti neyse o akşam kvlere yemeğe gittik orada canımı sıkıcak davranışları oldu tabi mesela eltimle hiç sohbete girmez ama o bşy anlatnca filan güldü ona bakıp, işte yeğeni oynuyo ortada çocuğu alıp sevmiyo çocuk eltimin kucağındyken çocuğu seveceği tutuyo.. Başka zaman sevdiğinde de anneye gidelim diyip duruyo bi kere babaya gidelim dediğini duymadım.eltimde fırsat bu fırsat başlıyo başlıyo işte hadi amcanı öp de göreyim fln demeye buna benzer şeyler oluyo sinir oluyorum.
Yanlış anlaşılmasın kötü niyetli değilim asla, sadece şunu düşünüyorum; eltimle birbirimizi sevmiyotuz tamam ama o bunu faxlasıyla gösteriyo ve sanki bana mesaj veriyo senn moralini bozup eşinle samimi olurum gibisinden..zaten 2dk da bir eşime soru sorup duruyo...
Neyse eve geldik ben brz surat astım tabi, hadi konuşalım dedi ama gergindi baya, diğer zamanlar hep o demişti hadi gel konuşalım çözelim güzelce diye ben sonra demiştim keske o zaman konuşsaymışım..
Onun gergin olduğunu görünce başka zaman dedim oda dedi ki yine aynı şeyleri konuşcaksak hiç başlamayalım şunla samimi olma vs vs ben zaten gerektiği gibi davranıyorum dedi, tabi biz tartıştık.
Ve açıkca yazmak istemiyorum ama her zaman bana hak veren insan eltimi korur nitelikte konuştu, sanki kardeşlerimin kuzeninin eşleri onun ailesiymişte ben yabancıymışım gibi konuştu
Ona en ufak bişeyde kardeşim üzülür dedi. Ya sanki ben ona kötü davran diyorum. Alt tarafı soğuk davran diyorum.çünkü o her seferinde bana laf atıyo ve kimse düşünmüyo elif üzülür mü diye
Şu an konuşmuyoruz, çünkü hazmedemem söylediklerini e hatasını anlayacağında yok
Ya tamam biliyorum bıktınız bu konudan ama eminim eşiniz sizin değil eltinizin tarafını tutar nitelikte konuşsa sizde bozulurdunuz çok canım acıdı benim
Şimdi ben nasıl davranmalıyım sizce kesinlikle barışmak için bi adım atmak istemiyorum
Ayrıca o akşam farklı konularıda konuşmak istemiştim ben yani sen şöyle şöyle yaparsan bende çok fazla seni kıskanmam seni sıkmam gibisinden işte okulla ilgili başka şeylerle ilgili ama konuşamadık sayesinde
EVLİLİĞİNİZ SÜREKLİ BU KONULAR ETRAFINDA DÖNÜP DURUYOR.SEN KISKANÇSIN ´,EŞİN UMURSAMAZ.SENİN DEĞİL DE EŞİNİN BU EVLİLİĞİ BİTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.EN UFAK BİRŞEY DE SORUN ÇIKARIYORSUN.EŞİN DE ÇOK UMURSAMAZ OLMUŞ SENİ.
dediğim gibi bütün yaşananların tek sebebi eşinin sana değer vermemesi ve belki de sevmiyor oluşu .
ağır oldu üzgünüm ama böyle düşünüyorum.
ve sen de bunu hissettiğin için bu kadar tepkili ve hırçın olabiliyorsun eşine karşı.
+1
Bu çift neden evlenmiş anlqyamadım. Elif, gerçekten uyumsuzsunuz. Senin de sevdiğini sanmıyorum, takıntılarından dolayı sahip olmak ele geçirmek dürtüsüyle evlendin bence. Eşinin de seni sevdiğini düşünmüyorum niye evlendiğini hiç anlayamadım.
ya şimdi hepimiz insanız duygularımız var
hani dürüstlük yada medeniyet(!) , kocamın küs olduğu biriyle ben de küsmek zorunda değilim ben özgür bir bireyim (!) kocam bana ne yapmam gerektiğini söyleyemez falan yani bunları gerektirir
bunlara tamam aklım eriyor ama biz neticede duyguları olan insanlarız işte
duygular öyle demiyor
orda eltim bana sinir sinir hareketler yapacak, kocam da eltimle kakara kikiri muhabbetler bilmem ne ben buna gelemem arkadaş! benim mezhebim o kadar geniş değil, o kadar medeni değilim o zaman ben .
ha bu elti değil de başka biri de olabilir
bence ben buradaki kadınların empati yapmadan yorum yaptıgını düşünüyorum
siz bence kendinizi üzmeyin buradakiler hepsi entelektüel, çağdaş, ayakları yere sağlam basan, sultana selam vermeyen hürremcikler
kendi başlarına gelse ben eminim çıngar çıkaracaklarına
birde hemen boşan yazmıyorlar mı ayar oluyorum
şurda iki kelimelik yazından nasıl boşanılması gerektiğine karar veriyorlar ben anlamıyorum
ben sizin yerinizde olsam kesinlikle aynı ortamda bulunmayı kabul etmem gitmem de eşime de yengeni çok özlediysen kendin git derim
sonuna kadar hatasını anlayıncaya kadar dargın olmaya devam ederim
tenteyi çekeyim taşlanacağımama öle yani doğru işte söylediklerim
Benimki de çok tutardı onları. devir döndü o kazıkları yedikçe melek karım, canım karım, hepsi sana kurban olsun karım modunda şimdi. istediğim mesafeyi kendisi koydu araya.
Eniştem haklı bile olsa eşime karşı onu korumazdım ama eniştemi de silmezdim ki zaten ben eşimden öyle bişey de istemedimpeki enişten haklı olsaydı
bak eltin haklı demiyorum
enişten haklı olsaydı
yine de o eşim deyip enişteyi siler miydin
yani adalet mi eş mi
İşte eltimi ailesi beni elalem olarak görüyo benim karaktersiz eşimBen sana hak veriyorum elif. Sanki kardeşinle görüşmeyeceksin demişsin gibi tavır takınılıyor. Elti de elalem sonuçta. Kocan da samimi olmayıversin. Çok şart sanki.
Abisinin değil kardeşinin eşi ve kardeşi bana gayet soğuk davranıyoYa elif bu adam eltisine soğuk olursa abisi bunu anlamaz mı? Anlar ve üzülür, annesi babası da ne oluyor hayırdır demez mi? Sen ne kadar kolaya ve basite indirgiyorsun insan ilişkilerini. O bana öğğğk dedi sen de onla konuşma falan mı sanıyorsun her şeyi. Benim eltim yok ama mesela eşim ablamın eşiyle sorun yaşasa küçük çaplı kriz yaşanır ailede, ben enişteni sevmiyorum sen de soğuk davran dese, hadi oradan derim. Ben enişteme soğuk davranırsam ablam çok üzülür ya, ne yaptı bu adam sana der? Ablamla da aram bozulur sonra, gidiş gelişlerimiz biter, neden eşim olacak adam eniştemi sevmiyor diye. Eee bana ne? Benim ve ablamın suçu ne ya bunda? Neden ortamı geriyorsun demezler mi adama?
Biraz basit düşünmeyi bırak, teferruatlı ve ince düşün Elif, elti diye dışladığın kadın eşinin abisinin, canının eşi, çocuğunun annesi. Senin için dış kapının mandalı olabilir ama eşin için birinci derece akraba artık o kadın. Kafasına göre herkesin ortasında, aile ortamında posta koyup gider yapamaz ya. Bunun sonu aile içi huzursuzluğa, küslüklere gider. Biraz ben merkezli düşünmeyi bırak, mantıklı ol, makul ol, anlayışlı ol lütfen. Eltini de artık önemseme, muhtemelen o seni hiç umursamıyor....
Ben değil eltim beni kıskandığı için benmle uğraşıyoBu eltiler neden kıskanılır bana birisi anlatabilirmi kocam eltimle samimi olsa ne olur ya dünyada kıskanacağım en son kadın eltidir kardeş karısı bu kardeş ötesi varmı
Var somut şeyler varevet bu doğru
ortada somut bir şey yoksa doğru olsa bile kocalar anlamaz
mesela konular da oluyor bununla ilgili '' kaynanam beni sevmiyor , hissediyorum , şöle şöle dedi laf soktu '' gibi durumlarda kocalara söyleyince'' ne var şimdi ne oldu ? annem onu demek istememiştir, sen yanlış anlamışssındır'' gibi tepkiler alınıyor
hani konu sahibi haklı da olsa hislerinde eltisi onu gerçekten sinir etmek için bile yapıyorsa ortada somut bir şey olmadığı sürece adam anlamaz
İşte bu durumda ben haklıyım ama ona rağmen eşim eltimden soğumadı hiçson paragrafı zaman zaman bende düşünüyorum , ama bu kişiler genelde tek bir konuya yorum yaparak yazmıyor bunu. bütün konuları her konuda toparlayıp yorum yapıyorlar. ben mesela konu sahibinin eski konusunu hatırlamam. sadece bunun için yorum yapıyorum , gereksiz kıskanç, itici ve rahatsız edici bir davranış yaptığı. boşan diyemem çünkü bu konuda boşan diyecek birşey yok, evvelini de bilmiyorum.
her konuda konu sahibinin fi tarihinden kalma konularını da gündeme getirip boşan denmesine ben sinir oluyorum. yahu kadın o konuyu kapatmış devam etmiş, burda önemi olsa burda yazardı.. ama bir homeostaz vardı ki eski konularını unutup yazmak mümkün değildi. elif de öyle olmuş herhalde. eski konularını ben bile merak ettim burdaki yorumlardaneğer öyle bir durum varsa eski konulara kayıtsız kalmak da mümkün olmayabilir.. ve total olarak boşan denmiş olabilir..
ha bu arada duygusal insanlarız elbette ama eşim mesela eniştemle kavga etse ve eşim haklı olsa ben zaten eniştemden soğurum, uzaklaşırım, elimde olmaz farklı türlüsü... ama eşim kalkıp da o adamla artık samimi olma demez. ben eltimle sorun yaşasam görüşmem, gitmem yanlarına. eşim gitsin takılsın çok istiyorsa...
Eltinle arandaki sorun ne tam olarak yani yanyana gelince selamlasmayacak kadar kotu mu araniz. ve eltiniz size beiz bir sekilde laf sokup uzuyormu yani anlayamadim cunku durumu. kesinlikle.konusmadiginiz biriyse eltiniz yanyana gelmeyin ama yari agizla da olsa konusuyorsaniz siz de hatalisiniz bu kadae sevmediginiz biriyle ipleri koparun.
Size acik acik laf soyluyor mu bu kadin? yoksa suz her hareketine kendiniz yorum getirip beni kiskandirmaya mi calisiyor diyorsunuz?
Yanlis anlamayin ama sanki biraz paranoyak gibisiniz. psikoljik destek aldiniz mi hic?
Kendimibsizin yerinize koyuyorum. sevmedigim biriyle gorusmem. hadi gorustum diyelim esimi kullanip beni kiskandirmasina izin vermem yani o bisey dedigin de konuya mudahil olurum sohbete girerim gulerim eglenirim. cocugu kicagindan alir severim esimle beraber cocukla oynarim. ne biliyim sorununuzu tam bilmedigim icin net bisey de diyemiyorum.
Mrb herkese
Eşime o gün bazı şeyleri konuşup anlaşmayı teklif ettim kabul etti neyse o akşam kvlere yemeğe gittik orada canımı sıkıcak davranışları oldu tabi mesela eltimle hiç sohbete girmez ama o bşy anlatnca filan güldü ona bakıp, işte yeğeni oynuyo ortada çocuğu alıp sevmiyo çocuk eltimin kucağındyken çocuğu seveceği tutuyo.. Başka zaman sevdiğinde de anneye gidelim diyip duruyo bi kere babaya gidelim dediğini duymadım.eltimde fırsat bu fırsat başlıyo başlıyo işte hadi amcanı öp de göreyim fln demeye buna benzer şeyler oluyo sinir oluyorum.
Yanlış anlaşılmasın kötü niyetli değilim asla, sadece şunu düşünüyorum; eltimle birbirimizi sevmiyotuz tamam ama o bunu faxlasıyla gösteriyo ve sanki bana mesaj veriyo senn moralini bozup eşinle samimi olurum gibisinden..zaten 2dk da bir eşime soru sorup duruyo...
Neyse eve geldik ben brz surat astım tabi, hadi konuşalım dedi ama gergindi baya, diğer zamanlar hep o demişti hadi gel konuşalım çözelim güzelce diye ben sonra demiştim keske o zaman konuşsaymışım..
Onun gergin olduğunu görünce başka zaman dedim oda dedi ki yine aynı şeyleri konuşcaksak hiç başlamayalım şunla samimi olma vs vs ben zaten gerektiği gibi davranıyorum dedi, tabi biz tartıştık.
Ve açıkca yazmak istemiyorum ama her zaman bana hak veren insan eltimi korur nitelikte konuştu, sanki kardeşlerimin kuzeninin eşleri onun ailesiymişte ben yabancıymışım gibi konuştu
Ona en ufak bişeyde kardeşim üzülür dedi. Ya sanki ben ona kötü davran diyorum. Alt tarafı soğuk davran diyorum.çünkü o her seferinde bana laf atıyo ve kimse düşünmüyo elif üzülür mü diye
Şu an konuşmuyoruz, çünkü hazmedemem söylediklerini e hatasını anlayacağında yok
Ya tamam biliyorum bıktınız bu konudan ama eminim eşiniz sizin değil eltinizin tarafını tutar nitelikte konuşsa sizde bozulurdunuz çok canım acıdı benim
Şimdi ben nasıl davranmalıyım sizce kesinlikle barışmak için bi adım atmak istemiyorum
Ayrıca o akşam farklı konularıda konuşmak istemiştim ben yani sen şöyle şöyle yaparsan bende çok fazla seni kıskanmam seni sıkmam gibisinden işte okulla ilgili başka şeylerle ilgili ama konuşamadık sayesinde
malesef öyle elif.Belkide haklısınız beni sevmemesinden değer vermemesinden olabilir
Bende zaten hatasını anlayana kadar tabi anlarsa küs kalıcam
Ne güzel doğruyu yanlışı anlamış
Sen haklı mısın onu bilmiyorum öncelikle , çünkü konunda eltinle alakalı sorunundan bahsetmemişsin kafanda kurduğun birşey de olabilir, çocuğuna öp amcanı demesinden bu kadar anlam çıkaran kimbilir nelerden ne anlam çıkarıp eltiye cephe almıştır diye düşünmedim değil..Eniştem haklı bile olsa eşime karşı onu korumazdım ama eniştemi de silmezdim ki zaten ben eşimden öyle bişey de istemedim
İşte eltimi ailesi beni elalem olarak görüyo benim karaktersiz eşim
Abisinin değil kardeşinin eşi ve kardeşi bana gayet soğuk davranıyo
Ben değil eltim beni kıskandığı için benmle uğraşıyo
Var somut şeyler var
Hatta herkesin yanında bile şaf attığı oldu bana ve eşim bana hak veriyodu ama nedense şimdi onu korur gibi konuştu
İşte bu durumda ben haklıyım ama ona rağmen eşim eltimden soğumadı hiç
Yok ağız ucuylada olsa konuşuyoruxz
Her seferinde laf sokmaya beni üzmeye çalışıyor bunu bi konu açıp anlatmıştım burada zatenparanoyak filan değilim ben yani kadın alenen benimle uğraşıyor bunun paranoyaklıkla bir ilgisi mi var anlayamadım??
Mrb herkese
+1Size ne yazılsa boş. İşinize gelen yorumları dikkate alıyorsunuz sadece. Adam artık sizin saçma yasaklarınızdan , kıskançlık nöbetlerinizden o kadar bunalmışki sizi ciddiye almamaya başlamış. Sürekli azarlanan çocukların arsız olması gibi birşey bu.
Ben konuşma demiyorum ki zaten sadece yüz vermesin yeter
10 yıldır filan tanımıyo ki eltim yokken ben vardım yani, anlatmak istediğim eşimin ona fırsat verdiği..
Sen haklı mısın onu bilmiyorum öncelikle , çünkü konunda eltinle alakalı sorunundan bahsetmemişsin kafanda kurduğun birşey de olabilir, çocuğuna öp amcanı demesinden bu kadar anlam çıkaran kimbilir nelerden ne anlam çıkarıp eltiye cephe almıştır diye düşünmedim değil..
ikincisi yüzde yüz haklı bile olsan eşine senin mesafe koy demen yanlış. sana yapılan bir zulüm haksızlık varsa seni seven (?) eşin zaten normal olarak soğur , mesafeli olur.
eşin bunu yapmıyorsa ya seni haklı bulmuyor ya da sevmediğinden umursamıyor. sen "mesafeli ol" diyerek kendini küçük düşürmüşsün. evliliğini de böyle yaparak çıkmaza sokuyorsun..
Ya derdim çocuğu öpmesi değil anlatamıyorum galibaOkadar ısıtıp durdunki bu konuyu adama yeter be dedi bence artık ve ben olsam bende öyle yapardım.
Anladığm kadaryla başka amcası yok o çocuğun niye amca yiğenin birbirini öpmesinden öp demesinden rahatsız oluyosun?
Artık konularını okurken amaaan elif işte diyorm, ki ben dış kapının dış mandalı. adamda artık sıkıldı elif farkında değilmisin?
Masum mu geliyor?Bu işin sonunda sen kocandan olacaksın, eltin'de hadi yavrum artık amcan'ı daha rahat öpebilirsin diyecek
Nedense bana o sevmediğin elti senden daha masum geliyor..
Bide onu dinlemek laZım..
Tek bir konu yok ortada tek sorun onun benmle uğraşması sürekliEltinle ne geçti aranızda neden kavga ettiniz .Eğer çok ciddi bir sorun olsaydı sende gitmezdin görüşmezdin gibime geliyor.
Varsın kocan sevsin yeğenini ne olacak ha yerde sevmiş ha kucakta önemli değil.Sanki eltinizin herşeyi size batıyor farklı anlamlar yüklüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?