- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
- Konu Sahibi YavruPancar
-
Sizin yorumlarınızı çok beğenirim ama konuyu baştan okudunuz mu bilmiyorum, adam tam bir kamburdu pancarın sırtında. Yani bir kambur, pancar yukarıda yazdıklarını yapsa, mutluluk veren bir şeye dönüşür mü?[/]
Sürmemesi gereken evlilikler "Fevri" alınan kararlar yüzünden ne yazık ki "sürünerek" sürüyor.
Ben şunu anlatmaya çalıştım konu sahibine, sanırım benim eksikliğim oldu, sayenizde daha detaylı olarak şunu yazmalıyım;
Duygu durumu, lohusalık gibi önemli hormon değişikliklerine bağlı hızlı yükselip alçalan bir dönemde iken, insan saçını boyatmak için bile karar vermemeli.. Neden mi? Çünkü pişman olabilir...
Bakın ben evlilik süper, mükemmel, devam ettir kesinlikle demiyorum. Bitsin elbette.. Ama bakalım konu sahibesi bunu başarabilecek duygu yeterliliğinde mi şu anda.. Buradan amiyane tabir ile çok afedersiniz "gaz da verebilirim" ancak konu sahibesinin şu an içinde bulunduğu sosyal yapı ne durumda bilmiyorum. Yeterli arkadaşı, iletişimi kuvvetli aile yapısı var mı anne babasıyla? Her durumda hazır mı? Bebeği ne kadar küçük? Nasıl bir aile yapısı var.. Eğer acele etmez ise zaten taşları yerine koyarak "boşanacağı" kuvvetli zemini kendine hazırlayacaktır.. Gerek duygusal ve gerekse maddi anlamda..
Ve fakat şu an hazır değilse evden gidebilir... Gitmek çok kolaydır.. Hele fevri iken.. Ama geri adım atacaksa.... İşte bu tehlikeli.. Dönme ihtimali varsa, pes etme ihtimali... Duyguları karışık olabilir zira.. Şu an koşullu olarak gitmesi "kendisine" bir kapıyı açık bırakacaktır... Yani "Pes etse dahi" koşullu gittiği için dönebilir.. Döndüğü ortamdan ayrılışı da kendi kurallarına göre olmuştur... Artık döndüğü evde iki seçeneği vardır.. Eş değişmeye çalışıyor ise... Belki kalmak ister... Yok eğer aynı tas ve aynı hamam ise... Pes etse dahi eşine karşı kuvvetlidir.. Zaten dönmeyecek gibi değil, sınamak için gitmiş ve dönmüştür.. Tavrını alır, koşullarını oluşturur, mesafesini koyar.. Hazır olduğunu hissettiği anda biter.... üzerine baskı kurulmadan.. Buradan çok zor oluyor anlatmak.. Bazen pes edip bayağı bir zaman gelemiyorum.. Böyle uzun yazınca da fayda yerine zarar veriyorum.. Umarım konu sahibesi benim ne demek istediğimi anlamıştır...
En iyisini olayı içten yaşayan bilir,
Selamlar,
Canımm çok teşekkür ederim yorumun için, zaten bunları kendime hatırlatıp motive oluyorum normalde ama işte bazı günler böyleyim,Pancar beynin sürekli o adamla meşgul oldugu icin görüyorsun rüyaları.. ama unutma bu rüyaları görmene sebep de o, yani o adam gibi yanında dursaydı böyle olmayacaktın sen.
Aslında senin yaptığın yanlış bir tercih sana kocaman bir doğruyu getirdi: bebişi. :)
Hayatındaki onlarca doğruyu niye silip atsın ya hu. Onunla gecirdigin yıllar öyle ya da böyle gececekti elbette ama onunla gecirmis oldun. Ve bu da sana birsürü hayat tecrübesi ve taptatlı bir melek kazandırdı. :)
Gencecik kadınsın asıl hayat bundan sonra baslayacak insallah. Bak CuteMom nasıl mutlu artık, ne zorluklar gecirdi zamanında. Ve bunun gibi nice örnekler var. Bu durumda olan ilk kadın sen degilsin ve bu durumdan çıkıp mutlu olacak ilk kadın da olmayacaksın. Üstelik ailen yanında sapasaglam. Meslegin var ne güzel. Bebis de sağlıklı.. saymakla bitmeyecek nimetlerin varken şu adam için onları görmezden gelmek hak mı yani? Onca güzel seye haksızlık olmaz mı?
Ne güzel ellerinde taptaze bir hayat var, yoğurup şekil vermek sana nasip oldu. Onu cok iyi bir es cok iyi bir insan olarak yetistireceksin. Cok sukur ki o adamın elinde olmayacak bu bebis, yoksa ona da yazık olurdu.
Bence sahip olduklarınin kıymetini hatırlat kendine bol bol. Ve bebisi bizim için öp kokulu kokulu
Pişmanlık... Ona ne kadar da uzak bir kelime... Pişman olsun evet,En buyuk kaybi o yasayacak. Evladinizin en mutlu en onemli anlarinda siz yaninda olacaksiniz. Ve o kisi de ilerde yasayamadigi anlarin pismanligini yasayacak evladim evladim diye dovunecek ama is isten gecmis olacak.
Iste bu dediginiz olacak ama hemen degil siz onu umursamamaya basladiginizda olacak.Pişmanlık... Ona ne kadar da uzak bir kelime... Pişman olsun evet,
Ben de unutmuş olayım, umurumda bile olmasın
Gübre:) çok tatlısın yavrupancar. Bence hayatımızdaki çoğu problemler hazmedemediğimiz ya da kabullenemediğimiz için zorluyor bizi. Egomuza yorduyoruz olayı. Tamam elbette senin aşırı özverin ya da saflığın bu adamı azdırmış olabilir ama o adam da içinde olan herifi sergilemiş ilişkide. Bu kadar üzerine alınmanı gerektiren bir durum yok aslında. Biz söz vardı: yaşayan her canlı acı çeker sadece insanoğlu buna anlam yükler diye. Durum budur, daha fazla anlam arayıp boğulmaCanımm çok teşekkür ederim yorumun için, zaten bunları kendime hatırlatıp motive oluyorum normalde ama işte bazı günler böyleyim,
Daha çok kendimle derdim, ben bu adamı çok severek evlenmiştim, o kadar katlanmamın sebebi de çok sevmemdi zaten, şimdi de kendime yediremiyorum sanırım, böyle adi bir adamı Nasıl sevebildim ben diye... Gönül işte ota da konuyor gübreye de
Canımm çok teşekkür ederim yorumun için, zaten bunları kendime hatırlatıp motive oluyorum normalde ama işte bazı günler böyleyim,
Daha çok kendimle derdim, ben bu adamı çok severek evlenmiştim, o kadar katlanmamın sebebi de çok sevmemdi zaten, şimdi de kendime yediremiyorum sanırım, böyle adi bir adamı Nasıl sevebildim ben diye... Gönül işte ota da konuyor gübreye de
Hayırlı akşamlar hanımlar,
Soranlarınız olmuş eksik olmayın, sağlığım yerinde çok şükür, şu an davada bir gelişme yok henüz.
Ruhsal durumumu sorarsanız çok dalgalanıyor, çoğunlukla iyiyim ama bazen bugün olduğu gb aşırı mutsuz hissediyorum...
Bir insan her gece rüya görür mü arkadaş?? Her gece rüya görüyorum, rüyamda da malum şahsı görüyorum. Ya ilk kez tanışıyor oluyoruz ya da yeni evli oluyoruz rüyalarımda...Sabah hiç iyi başlamıyorum güne...
Bu aralar çok fazla vesvese var, içim çok acıyor, evladıma bakıyorum bembeyaz tombik masum melek gb tam sevme zamanı, seviyorum öpüyorum kokluyorum, böyle olmamalıydı diyorum...
İnsan evladını merak etmez mi hiç? İstese bebeğimizin fotoğraflarını gönderirim biliyor musunuz? ama umurunda değil sanırım...
Neden bu kadar değersiziz? Çok fedakarlık yapan çok vefasızlık görürmüş, yaşayarak öğrendim...
Tüm bunlar tamamen geçip gidecek mi bir gün?
Bir yanlış tercihim hayatımdaki onlarca doğruyu silip attı...
Kusuruma bakmayın, burdan başka samimiyetle içimi dökecek yerim yok, ailem üzülsün istemiyorum
Haklısın canım, hala fazlaca anlam yüklüyorum, hırsımı çıkartamadım ya ondan sanırım,Gübre:) çok tatlısın yavrupancar. Bence hayatımızdaki çoğu problemler hazmedemediğimiz ya da kabullenemediğimiz için zorluyor bizi. Egomuza yorduyoruz olayı. Tamam elbette senin aşırı özverin ya da saflığın bu adamı azdırmış olabilir ama o adam da içinde olan herifi sergilemiş ilişkide. Bu kadar üzerine alınmanı gerektiren bir durum yok aslında. Biz söz vardı: yaşayan her canlı acı çeker sadece insanoğlu buna anlam yükler diye. Durum budur, daha fazla anlam arayıp boğulmabu kadar aklı başında bir kadına, anneye, öğretmene yazık etme
Evet şimdi komple bozup sonra sıfırdan tertemiz başlamak gerek sanırım:) Allahtan melankolik hallerden nefret ederim fazla da uzun sürmez çok şükür :)Ama bu senin suçun degil ki, sen üstüne düşeni yaptın : cok güzel sevdin, iyi bir eş iyi bir anne oldun, sadık oldun, sorumlulugunu bildin... burda dert etmemelisin. Sen hakkını verdin her seyin, ama o yapamadı bu onun eksikliği elbette. İçine dert edecek hicbir sey yok. Ferah tut içini.
Bir de bazı seylerin yasanması gerekir değil mi? Hayatının altı üstünden daha iyidir belki de? :)
Bundan sonrası icin tecrübe edinmis oldun ve sana artı bir katkı olarak melek sahibi olmus oldun. :)
Hem insan gönlü ucsuz bucaksız, seveceksin elbet. Eh sevince de hatalarını göremiyorsun, bu isin raconu bubırak o derdine yansın, bir daha senin gibisini bulamycak ki :)
Evet şimdi komple bozup sonra sıfırdan tertemiz başlamak gerek sanırım:) Allahtan melankolik hallerden nefret ederim fazla da uzun sürmez çok şükür :)
Aklımdan geçenleri, hissettiklerimi özetlemişsin resmen, kesinlikle haklısın tecrübe oldu tüm bunlar,Yavrupancar her gece rüya görmenin nedeni bilinç altın temizlik yapıyor çünkü içine atıyorsun bir şekilde o anıların silinmesi gitmesi lazım o yüzden her gece rüyanda görüyorsun bu şekilde ruhun huzur buluyor.
Ruhsal durumunun bu şekilde olması çok doğal , biz bile birinden ayrılınca en az 1 ay kendimize gelemiyoruz.
Sen eşinin yaptıkları hazmedemiyorsun çünkü ona vefa, onca iyilik , iyi niyet vs.vs. En çokta kendine kızıyorsun karakterine saldırılmış gibi bu kadar mı kördüm bu kadar mı aptaldım fark edemedim bu adamın gerçek yüzünü ...
Her bebeğin anne ve babasına ihtiyacı var bebeğe bakınca vicdan yapıyorsun ama yapma çünkü sen elinden gelenin fazlasını yaptın o bebeği ,eşin hakketmiyor. Erkeklerin çok mu umurunda çocukları ha umurundadır ama sevgi dolu bir ailede büyüyen erkeklerin, sevginin nolduğunu bilen erkeklerin. Bu adam sevilmemiş ki nasıl başkasını sevsin sence
mümkün mü ?
Her şey geçip gidicek zaman en iyi ilaç her ne kadar klişe bir laf olsa da...
Hayatınında ki onlarca doğru yerinde ! Sadece sevdin iyi niyetinle yanında oldun adam sandın ama adam diilmiş.
Çok güzel bir tecrübe kazandın ve çok güzel bir hediye vardır bundan da bir hikmet zamanla anlicaksın canım benim sabır her şeye ilaçtır. Allah hep bizi sınıyor şükredicez sabredicez ve göreceksin her şeyin en iyisi en hayırlısı kapını çalıcak.
Okulda olmayı da özledim sanırım :)Yani acı da cekeceksin elbette ama değmez hocam ya hu :) adamın kuması ortada sonucta, hani değse tamam da..
Allah yardımcınız olsun insallah. Ise de baslayınca tüm o sıkıntılar dertler kuş olup uçar gider. :)
Aklımdan geçenleri, hissettiklerimi özetlemişsin resmen, kesinlikle haklısın tecrübe oldu tüm bunlar,
Aslında bir de belirsizlik bu duygu durumuna sokuyor beni, boşanmış olsam, evimi tutsam eşyamı düzsem, kendi hayatıma girişsem herşey daha normal daha kolay gelecek gb
Okulda olmayı da özledim sanırım :)
Çok teşekkür ederim valla hafifledim, böyle küçük emrah modunda dolanıyordum sabahtan beri :)
Ay kesinlikle aynı fikirdeyim bir göz olsun benim olsun, herşeyi benim sorumluluğumda olsun :)Kesinlikle evini tutuğun an her şey çok daha güzel olucak her ne kadar ailen seni sevse korusa da insanın kendi evi gibi olmuyor . Yahu bekarım ailemin yanına geldim çok zorlanıyorum ki annem babam bebek gibi bakar banaama gelecek yıl İzmir'e tayin isticem offf tek yaşamaya alışkınım rahatlık batıyorrrr İnsanın kendi evi olunca tüm sorumluluk sende oluyor daha bir güçlü hissediyor insan, ne bilim sorumluluk duygusunu seviyorum özgürlüğümü de seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?