- 18 Ekim 2018
- 8.125
- 33.708
- 548
- Konu Sahibi sancilibayaann
Ben bu çocuğu baba evimden mi getirdim diye yapılan isyan bu konuda haksız kalır sjsjsÇeyiz olarak bebek götürmek...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bu çocuğu baba evimden mi getirdim diye yapılan isyan bu konuda haksız kalır sjsjsÇeyiz olarak bebek götürmek...
Ahshdh gercekten yaBen bu çocuğu baba evimden mi getirdim diye yapılan isyan bu konuda haksız kalır sjsjs
Bence zaten düzen bu sekılde ilerliyordu yani zaten her iş konu sahıbıne bakıyordu amaÖnceki konusunda da görümcesinin senede bir gelip 1 ay kaldığından bahsetmiş. 1 senedir evli olup kv ile yaşıyorsa görümce daha yeni geliyor. 2 günde kahve getirdi götürdü diye isyan mı etmiş nedir anlamadım? Kv ile yaşamanın suçunu görümcenin annesinin evine gelip rahat davranması mı çekiyor ?
En beğendiğim , dalga geçmeden verilen bir cevap olmuş.Kendi eviniz yokken evlenip, hemen hamile kalmanız kısmında siz haksızsın ama kimsenin hizmetini de yapmak zorunda değilsiniz, 3 aylık bebeğiniz de varken. Anne evinde de kimse misafircilik oynamasın ya bu kafayı da anlamıyorum. Yemek yapın size de lazım, geri kalanını ana kız yapsın. Konuşmayan da konuşmasın.
Ben asla görümceyi haklı bulmuyorum. Hatta birkaç kişi inadına yan gelir yatarım tarzı konuşmuş ki inanamadım. Ama insanın kendisine yaptığı kötülüğü de kimse yapamaz. Şuan şu şartlarda konu sahibi rest çekse ne olacak ki. Kocası yapacak birsey yok diye konu sahibini susturacak. Belki gidecek yerleri yok diye özür dilemek zorunda kalacak. Bir de böyle bir hayatın içine çocuk yapılıyor.Görümceye bir şey diyemez ama onun 3 kişiyle ekstra yaptığı pisliği, dağınıklığı temizlemek de konu sahibinin görevi değil. Kendisi zahmet edip yapmıyorsa annesi yapsın o zaman.
Aynı evde yaşamayı hiçbir açıdan doğru bulmuyorum, konu sahibi kendine kötülük etmiş ama bazı ailelerde bu normal görülüyor. Bu normalin içinde 3 aylık bebeği olan gelin 1 ay görümcemin arkasını toplayamaz, görümceyi haklı bulanında insanlığından şüphe ederim.
Sizin dediğinizi biraz ağır buldum , bizim kültürümüzde ( Türk kültüründe ) çoğumuz annesinin evine gitse iş yapabilir bu normaldir ama istemeyen tercih etmeyen de yapmazAnnemin evinde zerre iş yapmam
Bir gelin o evde sığıntı gibi yaşasa, ona bu konuda tek laf etme hakkı vermem
Beğenmeyen gelin gidebilir
Buna katılıyorum. Bir de kadın91 gibi nicki olan bir üyeye annesinin evine gidince yan gelip yatıyor, etrafı batırıp annesine eziyet ediyor diye hepimiz gıcık oluyoruz ve her konusunda linç yiyor. Şimdi annemin evinde her şeyi ailem yapar, yan gelip yatarım denilmesi bana da çok geçmedi. Diğer üye her konusunda boşuna kitlesel linç yiyor o zamanGörümceye bir şey diyemez ama onun 3 kişiyle ekstra yaptığı pisliği, dağınıklığı temizlemek de konu sahibinin görevi değil. Kendisi zahmet edip yapmıyorsa annesi yapsın o zaman.
Aynı evde yaşamayı hiçbir açıdan doğru bulmuyorum, konu sahibi kendine kötülük etmiş ama bazı ailelerde bu normal görülüyor. Bu normalin içinde 3 aylık bebeği olan gelin 1 ay görümcemin arkasını toplayamaz, görümceyi haklı bulanında insanlığından şüphe ederim.
Evet yapmamSizin dediğinizi biraz ağır buldum , bizim kültürümüzde ( Türk kültüründe ) çoğumuz annesinin evine gitse iş yapabilir bu normaldir ama istemeyen tercih etmeyen de yapmaz![]()
Her şey maddi destek değildir amaEvet yapmam
Temizlik yapmam, yemek yapmam annemin evinde
ama maddi destek sağlayarak kendisini kraliçeler gibi yaşatıyorum
Yardımcı alıyor gerektiğinde
Temizliği kadın yapıyor, annem de canı isterse o muhteşem yemeklerinden bize yapıyorHer şey maddi destek değildir ama
![]()
Ben de onun hesabını yaptım şimdi.Evlenmeden hamile kalmış koştur koştur evlenmiş diye düşündüm.Neden eşinizle çalışıp evınızı ayırıp duzenınızı kurmadınız da koştur koştur 1 senelik evlılıkte elinizde 3 aylık bebek varsa 9 ayda hamilelik desen 12 ay bi sene yapıyor yani ?
Bir yıl olmadı daha demişsiniz hamile olduğunuz ıcın mı evlendınız yoksa anlamadım ben orayı ?
Temizliği kadın yapıyor, annem de canı isterse o muhteşem yemeklerinden bize yapıyor
Konu sahibinin de maddi durumu olaydı da her şey para değil diyeydik
Ayrıca yapıp yapmayacağıma siz karar vermeyeceksiniz, fikrinizi de sormadım
Yani bir de sanki konu sahibi gitmiş zorla oturmuş o evde, bazı ailelerin talebi de bu oluyor oğlumuz evlensin bizimle yaşasın diyorlar. Bu demek değil ki görümce gelsin bir ay iki çocuğunun dağınıklığını, pisliğini evdeki geline yaptırsın. Normal bir insanın, annenin vicdanı el vermez, küçücük bebeği var, gece uyumuyordur birde bizim arkamızı toplamasın diye düşünür. Görümceyi savunanlar neyi savunuyor anlamadım ben de.Kadinin kvdeyle yaşaması hemen hamile kalma kisminda hatası büyük ama surda okuduğum yorumlarada şaşkınlıkla karşıladım. Yani böyle yaptı diye herşeyi hak ediyor anlamına gelmiyor . Üç ay önce çocuğu olmuş kadına bütün işleri atmak vicdan sorgulatir. Madem gelin misafir o ev zaten görümcenin misafir gibi davran.
Bazen sapla saman karışıyor evlenip kv ile yaşadi diye haksızlıği savunmamak gerek.
İnsanları anlamak zor kayınvalide evi diye görümce annesinin evi rahatlığında muhtemelen ve ben tercih meselesiYani bir de sanki konu sahibi gitmiş zorla oturmuş o evde, bazı ailelerin talebi de bu oluyor oğlumuz evlensin bizimle yaşasın diyorlar. Bu demek değil ki görümce gelsin bir ay iki çocuğunun dağınıklığını, pisliğini evdeki geline yaptırsın. Normal bir insanın, annenin vicdanı el vermez, küçücük bebeği var, gece uyumuyordur birde bizim arkamızı toplamasın diye düşünür. Görümceyi savunanlar neyi savunuyor anlamadım ben de.
Evet ya, bu konudaki bazı üyeler, onun konusuna yorum yaptı mı, yaptıysa ne yaptı merak ettim cidden. Kadına boşuna tepki veriliyor o zaman, herkes anne evini dinleme tesisi olarak görebilir.Buna katılıyorum. Bir de kadın91 gibi nicki olan bir üyeye annesinin evine gidince yan gelip yatıyor, etrafı batırıp annesine eziyet ediyor diye hepimiz gıcık oluyoruz ve her konusunda linç yiyor. Şimdi annemin evinde her şeyi ailem yapar, yan gelip yatarım denilmesi bana da çok geçmedi. Diğer üye her konusunda boşuna kitlesel linç yiyor o zaman
Ama şu durumda çok yapılabilecek bir şey de yok. Konu sahibi kimseye gelme, gitme de diyemez, neden temizlik, yemek yapmıyosun da diyemez. Sanane senin evin mi? gibi bir karşılık alır kv ve görümceden. En fazla kendisi de hiçbir iş yapmaz oturur.
Ben alçalmadım da siz epey hadsizleştinizBu tür ağır tepkileri herkese mi verirsiniz Türk kültüründe genelde böyledir yaparız ama tercih meselesi dedim yani yanlış bir kelime kullanmadığım halde olur olmadık yerde dobralık yapmayı hoş bulmuyorum , insanın kendini alçaltıcı davranışından başka bir şey değil .
Siz yapmayın hanımefendi .
Annenizin evinde ne yapacağınız sizi ilgilendirir ama 3 aylık yeni bebeğiBen alçalmadım da siz epey hadsizleştiniz
Annemin evinde ne yapacağıma da burnunuzu sokup yorumlamazsınız be
Tahin haklısın, şahsen ben de iş yapmayanı haklı bulamam, bu görümce olur elti olur kardeş olur fark etmez ama konu sahibinin durumunda şöyle bir ayrıntı var ki kayınvalidesinin huyunu suyunu evlenmeden önce de biliyormuş, kayınvalidesine prenses diyor öyle canı kıymetli öyle rahatına düşkün ama bir o kadar da cimri biriymiş kayınvalidesi.Yani bir de sanki konu sahibi gitmiş zorla oturmuş o evde, bazı ailelerin talebi de bu oluyor oğlumuz evlensin bizimle yaşasın diyorlar. Bu demek değil ki görümce gelsin bir ay iki çocuğunun dağınıklığını, pisliğini evdeki geline yaptırsın. Normal bir insanın, annenin vicdanı el vermez, küçücük bebeği var, gece uyumuyordur birde bizim arkamızı toplamasın diye düşünür. Görümceyi savunanlar neyi savunuyor anlamadım ben de.