Çok zayıfım :(

Ben diyetisyen e de gittim hikayeeee. O kadar yemeği bizim gibi insanlar yiyemez. Ye se de sebat edemez bu diyette. Ben dayanamamis bırakmıştım kendimizle barışmak eniyisi 😂😂
Valla ben yedim :) yedim ama ne yedim kustum ishal oldum çok ağır geldi ilk hafta ama sonra bi alıştım biraz kilo kas yaptım çünkü yarım saat yürüyüşlerimde vardı.diyetisyeni. Bana bakıp iç çekiyodu kendisi bayan dı ve sanırsam 90küsür kiloydu 🤣

Valla ben yedim :) yedim ama ne yedim kustum ishal oldum çok ağır geldi ilk hafta ama sonra bi alıştım biraz kilo kas yaptım çünkü yarım saat yürüyüşlerimde vardı.diyetisyeni. Bana bakıp iç çekiyodu kendisi bayan dı ve sanırsam 90küsür kiloydu 🤣
Hahahahah benimde diyetisyen arkadaşlarım var ve fit değiller evet.😂😂 tabi kusarsın ben ağzımdan çıkarıp peçeteyle tükürüp çöpe atıyordum afedersin. Ya aslında biz de biliyoruz onlari yiyince günlük alınması gereken kalori nin üzerine çıkıp kilo alacağımızı ama zor yani bence😂

Hahahahah benimde diyetisyen arkadaşlarım var ve fit değiller evet.😂😂 tabi kusarsın ben ağzımdan çıkarıp peçeteyle tükürüp çöpe atıyordum afedersin. Ya aslında biz de biliyoruz onlari yiyince günlük alınması gereken kalori nin üzerine çıkıp kilo alacağımızı ama zor yani bence😂
Yok yok baya işe yaradı bende kaç sene oldu bekardım e evlendim hemen hamile kaldım iştahta üstüne eklenince baya mide genişledi zaten belirli bi süre sonra yesende alamıyosun kapasite okadar bunada şükür yinede eskisine göre çok iyim.metobalzma hozlı yiyom yiyom almıyom hersey yiyom gece bile kalkıo yiyom bazen açlıktan uyanıyom 🤣 ohh yiyom almıyom çok kıskananlar oluyo öyle 🤣🤣

26 yaşındayım daha 5 6 ay oncesine kadar bu sorunu bende yasiyordum. Yani boyum 1.71 kilom 47 48 di. Ki cocuk dogurdugum halde kilo gelmemisti hic.. aynada normal duruyordum kendime gore.zayifmisim gibi gelmiyordu. Ama cevrem annem babam kilo al diyordu biseyler yedirmeye çalışıyorlardı. Ama hic bisey yiyesim gelmiyordu. Şekerli şeylerden tiksiniyordum zaten hamurlu seylerdende. Bazen yemekyemeyi unuturdum tek öğünle gecistirirdim.surekli sinirlilik.bas agrilarim da olurdu..bir gun kayinbabam gozlerinin alti cok kotu yuzun sapsari felan dedi doktora gittik eşimle. Cok ciddi eksikliklerim cikti ve vucudumun savunmasiz oldugunu ogrendik. Zaten vucudumda ne kan ne demir yokmus o derece .hemen dahiliyeye gittim tedavi oldum bi kac ay surdu. Serumlar igneler ilaclar .cevremdekiler kilo kilo pekmez vitaminlibesinler ne var ne yok zorla yedirdi icirdi .o donem bende cok korkmustum vucudum savunmasız ve her hastaliga yakalanma riskim.varmis .canim.istemesede herseydrn yedim. Ve 8 9 kilo aldim ...gordumki hicbisey yemedigim.icin kilo almiyormusum .midem kuculmus artik. Bisey yemedikce vitaminsiz kalmisim
Artik yedikce yiyesim geliyor. Surekli biseyler atistiriyorum sevmedigim seyleri bile canim istemeye basladi artik. Yani demem o ki kendini zorla yemeye çalış sen yedikce miden acilacak. Yemedikce sagligindan olursun. Ha ye derken cok yemekte saglikli.degil tabiki ama en azndan ideal kilona gelene kadar yemelisin zorda olsa...

Kuruyemiş sever misin? Her öğünden sonra bir iki avuç çiğ fındık, ceviz, badem ye bak nasıl canlı kanlı oluyorsun :)
Doktora gidip tahlil yaptırman şart, bu zamana kadar ailen ilgilenmedi mi?

33 kiloyken oruç tutmanıza aileniz müdahale etmedi mi? Lütfen doktora gidin görünüş dışında bir problem çıkmaz umarım. Kilo almak için kendinizi zorlayıp abur cubur yemeyin kuruyemiş atıştırın sık sık

Bencede bir diyetisyene git kan degerlerine baktır bişey yiyemediğin için illaki cogu sey eksik cıkacaktır
Ben dogum dan sonra boool boool kuru incir yemiştim iki ayda Bi yaglandımki anlatamam
Dogumdan sonra kilo alanlardanım bunuda kuru meyvelere baglıyorum

Benim kızım da senin gibi çok zayıf.İlerde o da böyle üzülecek mi?İnsanlar böyle acımasız mı gercekten :KK43:((
Bazen öyle olabiliyorlar gerçekten. Arkamdan söylnen fısıltıları duyuyorum. Ama insan alışıyor. Bana zayifligimdan laf sokmaya çalışan insanlara bende cevabı yapıştiriyorum. Siz üzülmeyin kızınız belki kilo alır zamanla alamazsa da alışır💕

33 kiloyken oruç tutmanıza aileniz müdahale etmedi mi? Lütfen doktora gidin görünüş dışında bir problem çıkmaz umarım. Kilo almak için kendinizi zorlayıp abur cubur yemeyin kuruyemiş atıştırın sık sık
Annem babam hiç istemediler bu hafta da tutturmadilar oruç. Ama ben borç diye tutmak istedim. İnşallah, teşekkür ederim.
45 yasina kadar ben de senin gibi cok zayiftim. Kilo alamiyordum. Cok yiyemiyordum. Cok yesem kusmak geliyordu icimden. Bir gun ben de kilo veremiyorum diye diyet sohbetlerine katilacak miyim diyordum. 45 yasindan sonra metabolizma yavasliyor ve yavas yavas kilo aliyorsun. Ve evet simdi fazla kilolarimdan sikayatciyim. Eski kiloma donemesem de fazla olan 5 kilomu bile veremiyorum. Annem derdi inanmazdim. Ne hissettigini cok iyi anliyorum. Sanirim bir uzman yardimi alman gerekiyor. Yardimci olamadigim icin uzgunum. Sevgiyle kal.
Teşekkür ederim inşallah bende biraz alırım artık

Bencede bir diyetisyene git kan degerlerine baktır bişey yiyemediğin için illaki cogu sey eksik cıkacaktır
Ben dogum dan sonra boool boool kuru incir yemiştim iki ayda Bi yaglandımki anlatamam
Dogumdan sonra kilo alanlardanım bunuda kuru meyvelere baglıyorum
Kan degerlerime en son baktiklarinda sadece d vitamini eksik çıktı

Mutlaka git sakın pes etme gerçekten liste çok işe yarıyo üstelik diyetisyenim bana kas yapıcı şeyler yediriyodu ki kaslar çabuk erimez derdi.bianda aldm ama belirli süre sonra alamadım gitmedim 43te kaldı kilom ama sen mutlaka devam et çünkü 33 kilosun ve aynı boydayız en az 45 olmalısın.o 43 kiloyla evlendim 2 çocuk yaptım ve 46-47 gidip gelio birazda yapı genetik hamileliğim de bile aldığm kilo 8 kiloydu oda gitti.
Bizde de genetik zayıflık. Ailedeki herkes on sekiz yaşına kadar zapzayif bir anda kilo aliyorlar. Ablam falan öyle oldu. Bakalım bende sirami bekliyorum😇

Sen benim 16 yasindaki halimsin...
Zayiflik bende oyle bir yara idi ki benim yasima geldiginde (30 yas) boyle hissetmeni istemem. O yuzden bir abla nasihati olarak oku bunları.
Birincisi zaman cok hizli geciyor giden zaman geri gelmiyor. Bunu sakin ama sakin unutma oncelikle.
Ben 26 yasima kadar 43 kilonun üzerini görmüş bir insan degildim. Boyumsa 166 idi. Korkunctu. Kiyafetler asla olmadi bana. Icine kat kat giyerdim. Yaz kis... terleyerek. Cunku kendimi asla iyi hissetmiyordum. Herkes zayifligima bakiyo gibi geliyordu. Ne saflik. Bacaklari kalinlastirinca sanki kilolu duruyosun da:) kollar ip gibi yuzun kasik kadar. Bir de esmerdim. Offf kara kurunun karsiligi bendim.
Her yaz okullar bi tatil olsun kilo alma diyeti yapicam derdim. Okula giderken yiyemezdim guya. Her yazim boyle gecti inanir misin. Kilo alma diyeti... yazlardan ise nefret ederdim. Istedigimi hic giyemedim. Kendimi hic guzel hissetmedim. Hic kilo alamadim. Baslardim bikardim. Cunku gorev gibi gelirdi yemek yemek. Sıkılırdım.
Dedim ki artik tamam. Ben bu hayatta her seyi basaririm. Ama kilo alamam. Benim tek asilmazim kilo almak, artik kabul ettim. Biraktim sonra denemeyi. Ama her disari cikisimda mutsuz eve donuyordum. Cunku istiyordum ki giydiklerim yakissin. Kat kat giymiym. Normal bir insan olayim.
26 yasima geldim. Hala 43 kiloyum. Arada 44 45 i goruyorum. Ama hic ustune cikmiyorum.
O ara sevgilim vardi. Trende giderken bana donup durup dururken bi 5 kilo alsan cok iyi olur demisti. Halbuki o beni boyle de seven ilk sevgilimdi. Hakliydi ama o kadar uzulmustum ki. Sonra ayrildik o yaz. Bana ne oldu bilmiyorum. Cok buyuk hirs yaptim. Belki de ayrilik acimi bastirmistim. Bilmiyorum. Duzenli bir sekilde bikmadan usanmadan kilo alma diyeti yaptim. Yedim. Midem almadi. Cikaracak gibi oldum. Ama hep zorladim. Istemeyerek yiyordum. Ama pes etmedim. 2 ayin sonunda kendimde degisiklik oldugunu farkettim. Disardan belli olursa ancak o zaman onaylayacaktim. Bir gun is arkadasim bana sen kilo mu aldim omuzlarin genislemis dedi. Baska bir kadin olsa depresyona girerdi bense havalara uctum bu yoruma. 26 yasimin o yazi benim icin sonum noktasidir. Hayatimda ilk kez 48 49 sonra 50 oldum. Durmadim. Devam ettim. Cunku kendimi cok iyi hissediyordum. 56 ya bile ciktim. Su an 54 um. Memnunum.
Ama biliyor musun midemi bozdum:) hayat standardim dustu mide rahatsizligim nedeniyle. Yine de şükür. Bugunleri gordum. Asla yapamam dedigim seyi basarmistim.
Zaman hizli demistim sozlerimin basinda. Bunu dememin sebebi iste bu. Zaman hizla geciyor. Ben yapamam dedigim seyi yaptim. Ama genclik donemlerim hep mutsuz gecti. O yuzden benim kadar gec kalma.
Ikincisi kilo almak vermek cok basitmis. En onemlisi saglikmis. Ben bunu anladim. Unutma saglik her seyden onemli
ucuncusu ve sonuncusu her seyin hayirlisini iste. Kilo almanin bile:)

Bazen öyle olabiliyorlar gerçekten. Arkamdan söylnen fısıltıları duyuyorum. Ama insan alışıyor. Bana zayifligimdan laf sokmaya çalışan insanlara bende cevabı yapıştiriyorum. Siz üzülmeyin kızınız belki kilo alır zamanla alamazsa da alışır💕
Tesekkur ederim bu empati dolu cevabin icin.Aslinda saglikli olmak yeterli ,fazladan yük tasimiyorsun üstünde.Millet birkac kiloyu vermek icin ter dokuyor.Hirsından laf eden de vardır.Saglikli olun da ,elalem halt etsin.💕

Sen benim 16 yasindaki halimsin...
Zayiflik bende oyle bir yara idi ki benim yasima geldiginde (30 yas) boyle hissetmeni istemem. O yuzden bir abla nasihati olarak oku bunları.
Birincisi zaman cok hizli geciyor giden zaman geri gelmiyor. Bunu sakin ama sakin unutma oncelikle.
Ben 26 yasima kadar 43 kilonun üzerini görmüş bir insan degildim. Boyumsa 166 idi. Korkunctu. Kiyafetler asla olmadi bana. Icine kat kat giyerdim. Yaz kis... terleyerek. Cunku kendimi asla iyi hissetmiyordum. Herkes zayifligima bakiyo gibi geliyordu. Ne saflik. Bacaklari kalinlastirinca sanki kilolu duruyosun da:) kollar ip gibi yuzun kasik kadar. Bir de esmerdim. Offf kara kurunun karsiligi bendim.
Her yaz okullar bi tatil olsun kilo alma diyeti yapicam derdim. Okula giderken yiyemezdim guya. Her yazim boyle gecti inanir misin. Kilo alma diyeti... yazlardan ise nefret ederdim. Istedigimi hic giyemedim. Kendimi hic guzel hissetmedim. Hic kilo alamadim. Baslardim bikardim. Cunku gorev gibi gelirdi yemek yemek. Sıkılırdım.
Dedim ki artik tamam. Ben bu hayatta her seyi basaririm. Ama kilo alamam. Benim tek asilmazim kilo almak, artik kabul ettim. Biraktim sonra denemeyi. Ama her disari cikisimda mutsuz eve donuyordum. Cunku istiyordum ki giydiklerim yakissin. Kat kat giymiym. Normal bir insan olayim.
26 yasima geldim. Hala 43 kiloyum. Arada 44 45 i goruyorum. Ama hic ustune cikmiyorum.
O ara sevgilim vardi. Trende giderken bana donup durup dururken bi 5 kilo alsan cok iyi olur demisti. Halbuki o beni boyle de seven ilk sevgilimdi. Hakliydi ama o kadar uzulmustum ki. Sonra ayrildik o yaz. Bana ne oldu bilmiyorum. Cok buyuk hirs yaptim. Belki de ayrilik acimi bastirmistim. Bilmiyorum. Duzenli bir sekilde bikmadan usanmadan kilo alma diyeti yaptim. Yedim. Midem almadi. Cikaracak gibi oldum. Ama hep zorladim. Istemeyerek yiyordum. Ama pes etmedim. 2 ayin sonunda kendimde degisiklik oldugunu farkettim. Disardan belli olursa ancak o zaman onaylayacaktim. Bir gun is arkadasim bana sen kilo mu aldim omuzlarin genislemis dedi. Baska bir kadin olsa depresyona girerdi bense havalara uctum bu yoruma. 26 yasimin o yazi benim icin sonum noktasidir. Hayatimda ilk kez 48 49 sonra 50 oldum. Durmadim. Devam ettim. Cunku kendimi cok iyi hissediyordum. 56 ya bile ciktim. Su an 54 um. Memnunum.
Ama biliyor musun midemi bozdum:) hayat standardim dustu mide rahatsizligim nedeniyle. Yine de şükür. Bugunleri gordum. Asla yapamam dedigim seyi basarmistim.
Zaman hizli demistim sozlerimin basinda. Bunu dememin sebebi iste bu. Zaman hizla geciyor. Ben yapamam dedigim seyi yaptim. Ama genclik donemlerim hep mutsuz gecti. O yuzden benim kadar gec kalma.
Ikincisi kilo almak vermek cok basitmis. En onemlisi saglikmis. Ben bunu anladim. Unutma saglik her seyden onemli
ucuncusu ve sonuncusu her seyin hayirlisini iste. Kilo almanin bile:)
Cok teşekkür ederim 💓

Kesinlikle diyetisyene gidip kilo alma diyeti uygulamalısın. Allahım niye tombiğim kilo almayı istemek istiyorum özeniyorum diyordum da her şeyin zorluğu ayrı. Şişmanlık ayrı zor zayıflık ayrı zor. Emziriyorum Ezgi evginle 2 ayda 10 kg verdim. Listelerinde sıkıldım Melike ÇETİNTAŞa geçtim her hafta liste değiştiriyor. Protein diyeti hafif diyet vs çeşitli kürlü diyetleri var. Öneririm kendisini psikolojik olarak da çok destekliyor çok ilgili Bi diyetisyen. Aylık 250 TL. Ekonomik olarak sıkıntı yaratmıycaksa tavsiye ederim.

Derdim şu ki ben aşırı zayıfım. Aklınıza normal zayıf insanlar gelmesin. Ben çok çok zayıfım. 16 yaşımdayım boyum yaklaşık 1.58 ve 33 kiloyum... Çocukluğumdan beri böyle olan birşey bu hep en zayıf çocuk bendim itildim kakildim her gören kişiden yaaaaa ne kadar zayifsinnnn lafı duymaktan yoruldum. Artik kendimi çok çirkin hissediyorum bir ara o kadar takmiştim ki kat kat külotlu çorap giyiyordu yazın ortasında bile. Pantolonlar olmuyor her şey belimden düşüyor. Oruç tuttum bu ay 2 kilo vermişim dun nasıl moralim bozuldu. Yiyemiyorum hiç iştahim yok kuş kadar yiyorum. Etli yemeklerden çok hoşlanmiyorum mesela tiksiniyorum. Kilo almaya çalıştığım zaman mesela oturup baya yiyorum hirslaniyorum sonra pes ediyorum ayna karşısina geciyorum nedense normal geliyorum sanki hiç zayıf değilim. Cok zayif kisilerin fotograflarina bakinca sanki onlar da kilolu sorunumuz yokmus gibi geliyor. Bazı kıyafetler çok yakışıyor iyiki zayıfım diyorum ama bazı şeyler de hiç. Ve çok güçsüzüm okulumdakiler dalga geçiyor. Kilo almak için ne gibi önerileriniz var? Lütfen artık alayım. :KK42:

Aha bu ben :)) yıllarca 159 boya 39 kiloda kaldım. Üniversiteye geçtim değişmedi is hayatına geçtim değişmedi. Diiyetisyene giderek 42 kiloya ulasabildim. Sonra da pes ettim. Kendimi zayıf kabullendim. Unutma ki genetik faktörü çok büyük. Senin iştahını açan veya kapatan durumları iyi gözlemle. Muhtemelen psikolojiktir. Aa ne zayifsin dediklerinde moralin daha cokuyordur ve hic yemek yemek istemiyorsundur. Bizim toplumumuz zayif insanlara acimasiz. Et yemek zorunda değilsin vegan vejetaryen olup normal kiloda çok insan var. Sana önerim kendi kendini motive etmeyi öğrenmen ve bir diiyetisyene gitmen. Gidemiyorsan da yemek yeme disiplinini oluşturman. Ben diiyetisyene gittiğimde sık sık ve az yiyordum. Mesela sabah 8.15 de bir tatli kasigi krem fistik yaliyordum. 8.45 gibi 2 dilim ekmegin arasina krem peynir suruyordum. 9 gibi bir meyve suyu iciyordum. Yani kahvaltiyi bile 3 e bolmustu. Sofraya oturdugun zaman ille de tabak tabak yemek yemeyi bekleme, miden kucuk cunku. Bak ben hamileyim 29 yasindayim hala 42 kiloyum muhtemelen 50 ile doğuma girer, dogumdan sonra yine eski halime dönerim. :)))

Bende sizin kadar olmasada zayıftım ve hep kilo almak isterdim. Sonuç itibariyle aldım 10 kilo birden ve merhaba çatlaklar. Çatlağın ne olduğunu bilmiyordum bile tesadüfen farkettim anneme gösterdim bunlar ne, ne olmuş bana diye. Keşke zayıf kalsaydım diyorum.

Back
X