Çok zayıfım :(

Aha bu ben :)) yıllarca 159 boya 39 kiloda kaldım. Üniversiteye geçtim değişmedi is hayatına geçtim değişmedi. Diiyetisyene giderek 42 kiloya ulasabildim. Sonra da pes ettim. Kendimi zayıf kabullendim. Unutma ki genetik faktörü çok büyük. Senin iştahını açan veya kapatan durumları iyi gözlemle. Muhtemelen psikolojiktir. Aa ne zayifsin dediklerinde moralin daha cokuyordur ve hic yemek yemek istemiyorsundur. Bizim toplumumuz zayif insanlara acimasiz. Et yemek zorunda değilsin vegan vejetaryen olup normal kiloda çok insan var. Sana önerim kendi kendini motive etmeyi öğrenmen ve bir diiyetisyene gitmen. Gidemiyorsan da yemek yeme disiplinini oluşturman. Ben diiyetisyene gittiğimde sık sık ve az yiyordum. Mesela sabah 8.15 de bir tatli kasigi krem fistik yaliyordum. 8.45 gibi 2 dilim ekmegin arasina krem peynir suruyordum. 9 gibi bir meyve suyu iciyordum. Yani kahvaltiyi bile 3 e bolmustu. Sofraya oturdugun zaman ille de tabak tabak yemek yemeyi bekleme, miden kucuk cunku. Bak ben hamileyim 29 yasindayim hala 42 kiloyum muhtemelen 50 ile doğuma girer, dogumdan sonra yine eski halime dönerim. :)))
Küçükken doktor doktor gezdik psikolojik oldugunu düşünmüşler. Annem çok baskı yapıyor. Dışarı çıkıyoruz zayıf birisini görünce hemen aaaa sende çok zayıf sin bak benim kızımda böyle hic yemek yeniyor kurudu kaldı vsvsvvsvs saatlerce konuşuyor herkes bana bakıyor çok kötü hissediyorum kendimi. Annemden sogudum bu huyu yüzüne. Panik atak geçirdi beni suçluyor ben zayıf olduğum için geçirmiş. O kadar daraldim ki iştahim sıfır. İnşallah cici bebe falan deniyorum alirim

Ay bende öyleydim o yaşlarda. Yemek yiyince midem bulanirdi. Herkes kollarin kopacak o bacaklarin uzerinde nasil duruyorsun derdi.
Yemek yemeye alisman gerekiyor. Midenin büyümesi lazim. Cici bebe cok etkili. Kalorili seyler ye. Ama sağlıksız beslenme tabiki. Benimde boyum 160 simdi 49 kiloyum . Maalesef bazi bunyeler daha fazla yakıyor mesela cok yiyorum ona rağmen en fazla 49 oldum.
Tahin pekmez makarna yemekten sonra meyve tatli gece uyumadan cici bebe bunlar etkili oldu bende.
Vitamin degerlerine de baktir mutlaka. B vitamini d vitamini folik asit omega 3 gibi vitaminlerde onerebilir dr. Aile hekimine de gidebilirsin diyetisyenede.

Derdim şu ki ben aşırı zayıfım. Aklınıza normal zayıf insanlar gelmesin. Ben çok çok zayıfım. 16 yaşımdayım boyum yaklaşık 1.58 ve 33 kiloyum... Çocukluğumdan beri böyle olan birşey bu hep en zayıf çocuk bendim itildim kakildim her gören kişiden yaaaaa ne kadar zayifsinnnn lafı duymaktan yoruldum. Artik kendimi çok çirkin hissediyorum bir ara o kadar takmiştim ki kat kat külotlu çorap giyiyordu yazın ortasında bile. Pantolonlar olmuyor her şey belimden düşüyor. Oruç tuttum bu ay 2 kilo vermişim dun nasıl moralim bozuldu. Yiyemiyorum hiç iştahim yok kuş kadar yiyorum. Etli yemeklerden çok hoşlanmiyorum mesela tiksiniyorum. Kilo almaya çalıştığım zaman mesela oturup baya yiyorum hirslaniyorum sonra pes ediyorum ayna karşısina geciyorum nedense normal geliyorum sanki hiç zayıf değilim. Cok zayif kisilerin fotograflarina bakinca sanki onlar da kilolu sorunumuz yokmus gibi geliyor. Bazı kıyafetler çok yakışıyor iyiki zayıfım diyorum ama bazı şeyler de hiç. Ve çok güçsüzüm okulumdakiler dalga geçiyor. Kilo almak için ne gibi önerileriniz var? Lütfen artık alayım. :KK42:

Henüz 16 yaşındasın, metabolizmanın çok genç olduğu bir yaş, kilo almaya çalışırken daha çok zarar verebilirsin. O yüzden doktor yardımı almalısın, önce bir check up ardından diyetisyen, şu aşamada kendi başına bir iş yapma

Derdim şu ki ben aşırı zayıfım. Aklınıza normal zayıf insanlar gelmesin. Ben çok çok zayıfım. 16 yaşımdayım boyum yaklaşık 1.58 ve 33 kiloyum... Çocukluğumdan beri böyle olan birşey bu hep en zayıf çocuk bendim itildim kakildim her gören kişiden yaaaaa ne kadar zayifsinnnn lafı duymaktan yoruldum. Artik kendimi çok çirkin hissediyorum bir ara o kadar takmiştim ki kat kat külotlu çorap giyiyordu yazın ortasında bile. Pantolonlar olmuyor her şey belimden düşüyor. Oruç tuttum bu ay 2 kilo vermişim dun nasıl moralim bozuldu. Yiyemiyorum hiç iştahim yok kuş kadar yiyorum. Etli yemeklerden çok hoşlanmiyorum mesela tiksiniyorum. Kilo almaya çalıştığım zaman mesela oturup baya yiyorum hirslaniyorum sonra pes ediyorum ayna karşısina geciyorum nedense normal geliyorum sanki hiç zayıf değilim. Cok zayif kisilerin fotograflarina bakinca sanki onlar da kilolu sorunumuz yokmus gibi geliyor. Bazı kıyafetler çok yakışıyor iyiki zayıfım diyorum ama bazı şeyler de hiç. Ve çok güçsüzüm okulumdakiler dalga geçiyor. Kilo almak için ne gibi önerileriniz var? Lütfen artık alayım. :KK42:

Merhaba tahin pekmez kilo aldırıyor ben de hep zayıftım hergün ekmekle yedim hiç pes etmeden sanırım 6 ay falan. 1 çorba kaşığı pekmez 2 çorba kaşığı tahin. Ve ideal kiloma kavuştum. Bu dönemde çok fazla yağlı ve şekerli şeyler yemedim tabi ki abartı olmasın diye.

Yan etkisi iştah açan ilaç kullan bence.
İlaç derken öyle ağır ilaçlardan bahsetmiyorum.
Mesela rex...in diye bir duygu durum düzelticinin en düşük dozunu vermişti doktorum bana, iştahınıda açar demişti.hakkatende öyle oldu.
Kısaca doktoruna bu şekilde anlatabilirsin...

Bir diyetisyenin canlı yayında izlemiştim. Eğer kilo alamıyorsanız az yiyorsanız kalorisi çok olan şeylerden sık sık yiyin demişti. Deneyebilirsin bunu. Uygun bir zamanda da diyetisyene git ama belki troid vb sorunların vardır.

Kesinlikle bir diyetisyenden yardım almanı tavsiye ederim. Pandemi dolayısıyla gidemiyorsan online olarak görüşebilirsin artık hepsi öyle hizmet vermeye başladı. Hem senin için de daha rahat olur. Üzülme ama bu yaşlarda dış görüşünüze çok takılır kafanda büyüttükçe çözmesi daha zor olur. Profesyonellere bırak kendini :)

benim durumumda maalesef bu ama hiç bir zaman sorun etmedim. 167 boyum ve 49-50 kg arası gidip geliyorum yıllardır. geçen yıl eşimin ısrarı ile kilo almaya çalıştım, resmen daha da zayıflayarak 47'ye düştüm :D
herhangi bir sağlık probleminiz yoksa dert etmeyin. artık her bedene uygun kıyafet vs var. kilo almak istiyorsanız da tavsiyem midenizi yavaş yavaş alıştırın. Bir anda yüklenmeyin ve en önemlisi doktora gidip tüm tetkiklerinizi yaptırın ortalık sakinleşince.

İlaç falan kullanma iştah açmak için mideni alt üst edersin !
Kendini zorlayarak sağlıklı besleneceksin yazmışlar zaten şunu ye bunu ye diye. Bir yerden sonra miden genişler zaten. Sadece başlangıç kısmı zor devamı daha kolay gelir. Birde aşırı zayıf olmak kişide biraz sinirlilik falan da yapıyor. Kurtulsan senin için daha iyi olur

Yan etkisi iştah açan ilaç kullan bence.
İlaç derken öyle ağır ilaçlardan bahsetmiyorum.
Mesela rex...in diye bir duygu durum düzelticinin en düşük dozunu vermişti doktorum bana, iştahınıda açar demişti.hakkatende öyle oldu.
Kısaca doktoruna bu şekilde anlatabilirsin...
Onlar bende işe yaramıyor. Epilepsi hastası olduğum için ilacını kullandım uzun bir süre hic kilo aldırmadı. Kullanan tüm tanidiklarima direk kilo yapan bir hap.

İlaç falan kullanma iştah açmak için mideni alt üst edersin !
Kendini zorlayarak sağlıklı besleneceksin yazmışlar zaten şunu ye bunu ye diye. Bir yerden sonra miden genişler zaten. Sadece başlangıç kısmı zor devamı daha kolay gelir. Birde aşırı zayıf olmak kişide biraz sinirlilik falan da yapıyor. Kurtulsan senin için daha iyi olur
O bilgi doğru o zaman çünkü gerçekten çok asabi olabiliyorum. İnşallah yiyeceğim

Bende universitedeyken 1.73 boya 45 kiloydum asiri derecede zayiftim.aslinda yerdim ama demekki yetmiyordu.doktora gittim mama verdi kullandim 10 kilo aldim mamayi birakinca eski halime dondum.sonra evlendim dogum yaptim hala cok zayiftim.hamileyken kilo veren tek insandim bence.neyse dogumdan sonra kizimi sutten kesince kilo aldim 65 kilo oldum dusun.aslinda kilom normaldi ama bana fazla geliyordu.diyet yaptim suan 55 kiloyum.bence zayifligi kafaya takma kontrole git bi hastalik falan yoksa sorun yok.ilerde alacaksin zaten

Bende zayıfım kilo almak istiyorum sürekli iştahsızım aç geziyorum ama biri güzel yemekler yapıp önüme koysa yerim belki kendim yapıp yemeyi sevmiyorum yaptığım yemekler beğenilmesine rağmen. Hayatımda ilk defa geçen yıl azmettim 3ana 3ara öğünle zorladım kendimi ve 1buçuk ayda 6kilo aldım sonra dikkat etmeyince verdim geri ama enazından şunu anladım isteyince oluyormuş. 48 kiloyum ve yemeye başlıcam inşaAllah hedefim 60kilo😉

Öncelikle doktora gidin ve bu zayıflığın neden kaynaklandığını öğrenin.
sonrasında da doğru tedavi yöntemleri ile ideal kilonuza kavuşmak için diyetisyene gidin.

Bende üniversiteye hazırlanırken stresten bayağı kilo vermiştim çocuk reyonundan giyinecek hale gelmiştim genç kız gibi görünmüyordum, sonra doktora gittik testler yapıldı doktor psikiyatriye yönlendirdi, o dönem 20 kilo aldım ve normal bir görüntüm oldu çok hareketli olduğum içinde hoş göründü ama sonra tekrar kilo verdim. Benimki tamamen psikolojik bunu biliyorum artık ne zaman canım sıkkın olsa midemde bulantı ve iştahsızlık ortaya çıkıyor.

Back
X