evet ana kuzusu erkelerde vardır ama ben nişanlımın ana kuzusu olduğunu zannetmiyorum eğer ana kuzusu olmuş olsaydı annesinin okadar göndermem gidemezsin demesine rağmen başka şehre çalışmaya gelmezdi annesinin lafını dinler otururdu.valla bugün dedimki nişanlıma et tırnaktan geçmez ileride istersen sen gidebilirsin anne babanı ablanı görmeye dedim.oda bana artık et tırnağı kabul etmiyorsa ayrılık olur ben ne dediysem sana o dedi.
haklısın belkide ama kiiler ekonomik özgürlüğünü eline almışta olsalar anne babanında evladında bir takım görevleri vardır.bunlardan biride evladını evlendirmektir.tüm evladına yapıpta sadece birine yapmamak adaletsizlik değilde nedir? seninde evladın vardır belki hepsine yaptın herşeyini sadece birine yapmadın diyelim.bu olurmu? işte nişanlımın zoruna gidende bu..ayırt edilmek dışlanmak..tüm evlatlarına yapıpta birine yapmamak..bizler anne baba olarak tüm evladımıza eşit yaklaşmalıyız eşit davranmalıyız..çünkü ikiside evladımız teki değil..
ben takdir ettim nişanlını canım helal olsun valla bak senin için herşeyi göze almış başka şehirde işe girmiş ana kuzusu olsaydı bunu asla yapamazdı.Hiç canını sıkma verirsiniz el ele aşamayacağınız hiç bir engel olamaz birlik beraberlik olsun yeterki. boşver kaynananıda eltilerinide şimdi onlar kıskançlıklarına ne yapacaklarını bilemiyorlardır ama asla yarın bugün eşini tek gönderme yanlarına boşver gidilmesi gerekirse sende git çatlasınlar.
Fırsatın olursa konularıma bir bak cnm..
Ben adaletsizliğin en adisini yaşadım ve hala yaşıyorum.
Benim zor şartlarda biriktirdiğim para elimden yalan dolanla alındı ve üvey kardeşime ev alındı o parayla. Bunu yapan da öz babam. Paramı geri isteyince de evlatlıktan silindim.
Bu durumda bile "evime sokmam" gibi ağır laflar etmiyorum. Sana da demek istediğim şu ki, eşin eninde sonunda ailesine kucak açar, bu durum uzun sürmez. Bence ailesine cephe alma, böylece ailesini eşini doldurma imkanından mahrum bırakmış olursun.
çok mantıklı geldi yanıtın çok tşk ederim doğru söylüyorsun tek göndermeyim çünkü buna benzer bişeyler yaşadım doldurmuşlardı..ben sadece istiyordumki beraber nerde yan yana geleceksek herkes birbirine saygıyla otursun yesin içsin kırsın döksün..ama nişanlımın ailesi öyle değilben bildim havalarında karşılarındakini küçümseyip hakaret ediyorlar bastırmaya çalışıyorlar sen konuştummu bu seferde ya döverim yada bi daha karşıt fikirde olursan karışmam diyorlar ençokta bundan dolayı istemiyorum aslında.ama haklısın gideceği sırada bende gideceğim eşimin koluna girip..eşimlede ailesi hakkında asla kavga etmeye , huzurumuz içinde fazla yan yana gelmemeye özellikle benim evime gelmemelerine karar verdim.şimdi gelirlerse dediğim gibi öyle oturup güzelce sohbet etmiyorlar bağırarak küçümseyerek ben biliyorum edasında sohbet ediyorlar
Merhaba arkadaslar,
Aslinda sorunum cok buyuk degil, ancak bor suredir beni cok huzursuz ediyor ve ne yapacagimi bilemiyorum.
Sorunum kayinvalidemle ilgili. 8 aylik hamileyim. Hamileligimi duydugundan beri kayinvalidem bebegime ikinci el giyisi ve esya hediye baktigindan bahsediyor. Ben kulak asmiyordum. 1 ay once bebegime bit pazarindan yipranmis ve bazi parcalari eksik oyuncak satin almis onu hediye olarak getirdi. Kalbini kirmamak icin birsey diyemedim, tesekkur edip aldim. Bu arada bu tur "hediyelerin" onunu kesmek icin kendi ailemin bebegin 1 yasina kadar tum ihtiyaclarini karsiladigini soyledim. Bunu soyledikten sonra gorumcem sikayet etmis "Herseyi almislar, bize alacak birsey birakmamislar" diye. Bu lafin akabinde bir sonraki gorusmemizde bebegin mama sandalyesi ve besik minderi ihtiyaci oldugunu soyledim. Kayinvalidem dedi ki "bende bir tane bebek sandalyesi var. Eskiden papaganimiz vardi, onun ustunde tunemeyi cok severdi, onun icin almistim. Biraz pis ama yikarsin tertemiz olur kullanirsin. Yatak minderi olarak da oglumun(esim oluyor) bebeklikten kalma minderi hala duruyor onu alabilirsin". Yani yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal.
Yarin onlara misafirlige gitmemiz lazim. Ne yapacagimi bilmiyorum. Aldigi kirik oyuncagi geri goturup kibarca "bozuk kirik veya ikinci el hediye kabul etmemeye karar verdik" mi desem? Hic sesimi cikarmasam mi?(gorumcelerim ve kayinvalidem yaptigim yapmadigim hersey hakkinda konusup kotu niyet aramayi cok seviyorlar). Cirkeflik cikmadan kibarca bu isin icinden nasil cikabilirim? Onlardan birsey alsinlar diye hic beklentim yok. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Ha bu arada esimin ailesinin maddi durumlari gayet iyi, ortanin cok cok ustu. Kendilerine birsey alirlarsa en pahalisi en luksu oluyor genellikle.
Merhaba arkadaslar,
Aslinda sorunum cok buyuk degil, ancak bor suredir beni cok huzursuz ediyor ve ne yapacagimi bilemiyorum.
Sorunum kayinvalidemle ilgili. 8 aylik hamileyim. Hamileligimi duydugundan beri kayinvalidem bebegime ikinci el giyisi ve esya hediye baktigindan bahsediyor. Ben kulak asmiyordum. 1 ay once bebegime bit pazarindan yipranmis ve bazi parcalari eksik oyuncak satin almis onu hediye olarak getirdi. Kalbini kirmamak icin birsey diyemedim, tesekkur edip aldim. Bu arada bu tur "hediyelerin" onunu kesmek icin kendi ailemin bebegin 1 yasina kadar tum ihtiyaclarini karsiladigini soyledim. Bunu soyledikten sonra gorumcem sikayet etmis "Herseyi almislar, bize alacak birsey birakmamislar" diye. Bu lafin akabinde bir sonraki gorusmemizde bebegin mama sandalyesi ve besik minderi ihtiyaci oldugunu soyledim. Kayinvalidem dedi ki "bende bir tane bebek sandalyesi var. Eskiden papaganimiz vardi, onun ustunde tunemeyi cok severdi, onun icin almistim. Biraz pis ama yikarsin tertemiz olur kullanirsin. Yatak minderi olarak da oglumun(esim oluyor) bebeklikten kalma minderi hala duruyor onu alabilirsin". Yani yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal.
Yarin onlara misafirlige gitmemiz lazim. Ne yapacagimi bilmiyorum. Aldigi kirik oyuncagi geri goturup kibarca "bozuk kirik veya ikinci el hediye kabul etmemeye karar verdik" mi desem? Hic sesimi cikarmasam mi?(gorumcelerim ve kayinvalidem yaptigim yapmadigim hersey hakkinda konusup kotu niyet aramayi cok seviyorlar). Cirkeflik cikmadan kibarca bu isin icinden nasil cikabilirim? Onlardan birsey alsinlar diye hic beklentim yok. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Ha bu arada esimin ailesinin maddi durumlari gayet iyi, ortanin cok cok ustu. Kendilerine birsey alirlarsa en pahalisi en luksu oluyor genellikle.
GÜZELİM cicim ayları geçtikten sonra tüm suçlu sen olacaksın göreceksin bunu acı acı
erkekleri ailesinden uzaklaştıran veya soğtan bayanların başına gelecek olay budur.
ne diiyelim inşallah mutlu olursunuz ama aileler olmadan mutluluk çok zor bu sebeple iyi düşün
umarin nisanlin kopruyu gecene kadar hesabi bi dusunce icerisinde degildir..simdi kustum reddettim der ama evlendikten sonra can ciger olurlarsa sasirma..evlenince aileler kiymetlenir cunku..aile cok onemli ya..ya gaydirigubbak olucan kendini kendin savunacan.yada evlenmicen.. evlenince kocam beni savunur diye beklersen,,buyuk ihtimal ezilirsin..esinden bekleme yani..
belki kimse ailesini atamaz atta demiyorum ona sadece huzurumuz için istemiyorum evimde.ama peki ya onun ayırt edilmesi nolacak? 6 kardeşler 5 inede hepsini yapmış etmiş hatta neler yaptıklarını kendi anlattı bana sonrada benim gücüme gitmiyormu sanıyorsun sen dedi.sence bu kadar haksızlığa uğramış ailesi tarafından ayırt edilmiş biri evlenince can ciğer kuzu sarması olurmu? bu arada benim kaynanamlar tüm çocuklarına düğününü yaptılar eşyalarını dizdiler sadece benim nişanlıma yok yani..sence o bunları bile bile ileride can ciğer olurmu?
valla esiminde bazi kirginliklari vardi ailesine karsi..annesi babasi ayrilmis kucuk yasta..kizkardeslerime benden farkli davranildi gibi anlatirdi biraz evlenmeden once..babasi desen ayri bi dert..onunla aklina gelmicekler seyler yasadi..babasina insan demeye sahit ister anlatsam eger yaptiklarini..dugunume gelmicek dedi adam yuzsuz geldi o ayri icti bide guzel bela oldu o gun..ama ne olursa olsun bazi zamanlarda babam dedi yani..gecenlerde bi telefon babasi i borc icin iceri almislar..odemesse 2 ay hapis kalcakti..adamdan nefret ediyor diye dusunmeme ragmen ki adamin ilk girisi degil..ayrica calismyor sorumsuz milletin sirtindan geciniyor..ona ragmen gece gece para aradi uzuld dusun yani.. aile sonucta..anneside evlenince pek bi kiymete bindi..oda biz evlenmeden once ben maddi yardimda bulunamam filan diyodu..sadece altin aldi..onuda zorla yani birsuru tantana..ha istese daha fazla yapabilirdi..ama sonradan bende fazla takmadim..fazla samimi olmadim ama simdi duzeldi gibi yani hala o zaman niye iyle davrandi anlam veremiyorum ama .. simdi torununa filan alir allah var..birazda huy meselesi.. ama kocama sorsan ozaman annesinede tavrliydi yardim etmedigi icin filan kusmust..ama simdi yoooook..
bu durumu fazla uzatmadim ben ama ..(biraz benim ailemin gereksiz bi baskisi vardi illa dugun bu sene olsun diye ..biz bi 6 ay daha gec yapmak istiyorduk maddi acidan,yok illa olsun dediler..kaynanamada dar vakitte anca bu kadar yaparim diye cikti isin icinden, o yuzden biraz on suclayip suclamamakta kararsizim ama esim imkani var yapabilir demisti kaynanam yok diyordu,,anlayamiyordum yani,,ama ben kusmedi,o kustu kendi annesine,,ben sessiz kaldim cunku sorun ailemin baskisiydi oda bir ayri dertti ama neyse )
sonucta insan olunca onlar ben trip atsam ben suclu lurum..onlar normal olursa amenna evim acik..ama evlenince nedense yapilanlar unutuluyor canim..kaldiki seninkiler cok abartmis..eger oyleyse cok buyuk ayirimcilik var hepsine alip size almamak neden yani anlamadim..
kiskandiklari kesin o zaman..kaynanandan kendi alamadigi icin bi kiz ogluna akli sira tavir yapiyo..kendin kil buldun kendin yap madem diye...bence daha cok donen dolap varda nisanlin pek anlatmiyo..ama seni istemedikleri kesin yani.. ha evet ilerde nisanlin ailesiyle gorusurde sen ben kabul etmem gitmemde, sen gidersen git dediginde yanliz giderse doldurup doldurup yollarlar eve,,oda kotu canm ya bilmiyorumki ne yapmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?