nasıl hangi hak derken? senin 5 evladın var diyelim.durumunda iyi.hepsine ev aldın eşya aldın birine almadın neden? diğerleri gibi oda senin evladın onada alman gerekmez miydi? peki bu durumda hakkını yemiş olmuyormusun evlatlarından tek onu ayırt edip?
para sadece geçim için araçtır amaç olsaydı eğerrr çok daha farklı biri eşim olabilirdi niye uğraşıyımki ? ama ben yinede eşimle gerekirse yarı yer kuru yer huzurlu geçinmeye razıyım sadece tek sorunum ailesi ileride yuvamızı etkilermi?
Babam beni iki yıl üstüste dersaneye gönderdi, kızkardeşime maddi durumu elverdiği halde başka sebeplerle kızgın olduğu için göndermedi. Ben doktor oldum, kardeşim sigortacı diyelim. Benim dersane mevzum, mesleğim eşimi ilgilendirir mi? Kızkardeşimin eşi benim hakkımı(?) yediniz diyebilir mi? Ona ne? İster yapar ister yapmaz.... Haa sen dersen ki ama bu evlilik, olsun derim. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürme.
Olan olmuş, yapılan yapılmış /yapılmamış.... Bu sorunu hayatının merkezine oturtmaya devam edersen yuvanı tabi ki etkiler. Huzurundan olursun. Ailesi etkilemiyor dikkat edersen, sen etkiliyorsun. Görüşmüyorsunuz ki nasıl etkileyecek. Sen de cekersen ellerini zamanla yoluna girer...
Benzer durumdayız cnm bence ailesinden uzak dur nışanlınlada bu konulara giriğp birbirinizi bunaltmayın
konu sahibi arkadaş
yazdıklarınızı okudum, yazış tarzınız o kadar keskin ki
yani biraz daha ılımlı olmaya çalışsanız, eminim ilişkiniz bu boyuta gelmezdi
nedir bu hak meselesi
sizin eşinizin ailesinin parası üzerinde hiçbir hakkınız yok, nasıl hak iddia edebiliyorsunuz
adam yıllarca çalışmış,didinmiş kızın biri gelip o paradan hak iddia ediyor
para sahibi olan kişiyi bırakın da parasını nasıl harcıyacağına karar versin
ayrıca nişanlının nasıl biri olduğunu da; 'eğer senden özür dilemezlerse ben onları affetmem' dediğine göre anlamışsındır. nişanlın evlenene kadar sana rol yapıyor bence
vayyy vayyy sevgiliyken 9 yıl boyunca her ay sana 400 lira yolluyordu haa?? biz bedavaya gitmişiz resmen, kocama sinir oldum şimdi
Öncelikle merhaba..uzun süredir forma üye olmaya çalışıyorum bir çok kişinin yazılarını okudum bende hemen hemen aynı konudan muzdaribim.1,5 yıldır nişanlıyım.nişanlımla severek nişanlandık.halada seviyoruz birbirimizi ama ailesiyle problemlerimiz var.nişanlımın ailesi beni istemeye geldiğinde kayınvalidem dediki oğlum sevmiş seni bende öper tepemde taşırım dedi 10 milyarlık altın sözü verdiler sadece kimliğinle gel dedi kaynanam birde ben yıllardır oğlumu evlenmeye razı edemiyorum sen nasıl ettin dedi.bende çok sevindim sevdiğim insanın aileside iyi çok güzel bir aile oluruz diye.hatta kaynanama dedimki anne sana kimse bakmasada ben bakarım dedim.söz takıldıktan sonra onların şehrine gittik görmeye.eltimin biri dediki bizde yeni gelin bu evde oturur deyip kendi oturduğğu gece kondusunu gösterdi.nişanımız oldu 2. sefer gittik bu seferde diğer eltim tutacağım eve karıştı yok orayı tutamazsınız yok olmaz falan dedi.nişanlımda kızdı sürekli böyle kıskanılmasına ben dedi gideceğim başka şehire.kaynanamda olmaz göndermem dedi nişanlım yinede çıktı geldi nişanlım çıktı geldi diye ailesi bana düşman oldu nişanlım annesigilin memlekette hem kendi bakkalını işletiyor hemde babasının fırınında çalışıyordu.oradayken nişanlım aşağı nişanlım yukarıydı.hem bakkalda çalışır hem fırında çalışır hem marketlere ekmek dağıtır hem hesaba çıkar hem abisigilin inşaatında çalışırdı.şimdi düzenli bir işi var başka şehirde.ama gel görki kaynanam ve ailesi istemiyor evlenmemizi.2 hafta önce nişanlımın yanına gittim görümcemlerde kaldık.diğer evlatlarına 100-150 milyarlık ev yaptıran her eşyasını dört dörtlük alanlar bize dediki biz evlendiğimizde kuru kilimde yattık cama gazete kağıdı serdik sizde öyle yapın dediler.ellerinde yok canınımı alacağınız dediler.sonra duydukki ellerinde olmayan kaynanam gelininin birisine 3 milyarlık tv almış.sonra beyaz eşya bakmaya gittik görümcem orda kavga etti.ben gri eşya seçmiştim aristondan peşin hepsi 5 milyar tutuyordu.görümcem bağırdı bunlar beyaz olsa olmaz mı gri ile beyaz arasında 1 milyar fark var dedi.bizde bozuntuya vermemek için beyazıda hesaplattık arasında sadece 150 milyon fark varmış.bende dedimki değermi 150 milyon için kalp kırmaya babam verir 150 milyon farkı dedim sinirlendi bağırdı gitti.zaten 2+1 ev tutacağız kiralık görümcem diyorki beyaz eşya+yatak odasını kız alır.iyide onlara ne kalıyor geriye ?sonra nişanlımla konuştuk dedimki ailen beni istemiyor onlr bir köy kızı istiyordu böyle fazla masraf olmasın az para harcayalım sonra sende yine devam aynı şekil ordan oraya annenlerin yanında bir o işi bir bu işi yapmaya.eğer istersen yok illede ailem dersen ben yolunu açarım git onların istediği kızı al dedim.nişanlımda bana sen beni bırakırsan ne onların istediği kızı alırım nede başka bir kızı dedi.ben kendi düğünümü kendim yapacam kredi çeer düğünümü yaparım onlarıda evimde asla istemiyorum almayacam dedi.ayırt edilmek hakkımı yemeleri benim nasıl zoruma gidiyor biliyormusun dedi eğer ileride sen affedersen affederim gelirler senden af dilerler ve sende affedersen affederim dedi bende dedimki ben affedemem benim gururum çok incindi yok eğer senin affetme gibi ihtimalin varsa sen onların istediğiyle evlen.diğer gelinlerini dört dörtlük döşeyip beni dul gibi gelin eden insanları affedemem dedim o da bana ben bi tek seni istiyorum onlarıda ailemden kimseyi de eve almayacağım dedi.evimizde kayın validemin bir kibrit çöpü olmayacak ozaman niye alayımki eve ? diğer evlatlarına gelince 100 milyarlık ev yapar eşyalarını düzer bu evladının onları bırak düğününü bile yapmak istemiyor şimdi nişanlım 4-5 aydır ailesiyle konuşmuyor evlendiğimizdede anne babasından ayrı şehirde olacağız sadece o lafları diyen 2 ablasıyla aynı şehirde olacağız ama uzak tutacağız evi.ne dersiniz kızlar kaç gündür düşünüp düşünüp duruyorum?
Benim çok sevdiğim çok yakın bir arkadaşım da sizinle benzer olaylar yaşadı.
Eşinin ailesi hiç destek olmadı.
Ayırmak için neler neler yaptılar.
Ama onların durumu daha beterdi erkek tarafından küfürler havada uçuşuyordu.
Düşünün kayınvalidesi nişanlılarken arkadaşımı arayıp arkadaşıma '' oğlumun ........... sana yedirmem'' dedi.
Her sabah oğlu işe giderken arkasından beddua ediyormuş '' akşama cenazen gelsin razıyım yeter ki o kızla evlenme inşallah akşama çıkamazsın'' diye.
Maddi yada manevi açıdan hiç destek olmadılar.
1,5 yıllık evliler sadece bayramlarda görüştüler.
Kayınvalide yada görümceler hala arkadaşımın evini görmüş değiller.
Kayınvalideden ve görümcelerden talep oluyor ama arkadaşım istemiyor eşide ısrar etmiyor.
Eşi kendisi arada sırada görüşüyor o şekilde olmasınada arkadaşım bişey demiyor dememeli de zaten.
Sizde nişanlınızı az çok tanımışsınızdır herhalde siz görüşmek istemediğinizi açıkca belirtin net olun ama eşinizin görüşmesine müdahale etmeyin.
Tüm yorumları okumadım ama sizde kırgın olabilirsiniz affedemezsiniz belki ama sanırım para meselesinden başka konu yok ortada.
Bence sizde mesafeli davranıp görüşebilirsiniz...
Tepki çekmek istemem ama..
Evlenmeden önce biraz çalışıp, para biriktirse kızlarımız; görümcelerle eşya beyaz mı olsun gri mi tartışmasına girmek zorunda kalmazlar ve "aradaki 150 tl farkı babam verir" de demezler evlenme olgunluğuna gelmiş bireyler olarak..
Evlilik kararı almış kişilerin gerekli tüm ihtiyaçları karşılayabiliyor olması gerekir. Aileler gençlere ev kurmak zorunda değil.
Sizin de evinize eşya almadı diye k.valideyi eve almamak gibi bir kararınız var ise ve eşinizin bu konudaki vaadlerinin arkasında sonsuza dek duracağına sahiden inanıyorsanız eğer, evlilik sizi bayağı şaşırtacak demektir..
valla arkadaşım kusura bakma nışanllının söledikleri bana hiç inandırıcı gelmediii....erkek milletii dereyi geçene kadar ayıyaaa dayı derr......nışanlıyken verilen vaatler söylenen sözlerr çokk çabuk unutuluoorr......erkekler kadınlardan daha çok ana kuzusu vazgeçmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz anasından ..............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?