çok zor bir durumla karşı karşıyayım siz ne dersiniz arkadaşlar

Babam beni iki yıl üstüste dersaneye gönderdi, kızkardeşime maddi durumu elverdiği halde başka sebeplerle kızgın olduğu için göndermedi. Ben doktor oldum, kardeşim sigortacı diyelim. Benim dersane mevzum, mesleğim eşimi ilgilendirir mi? Kızkardeşimin eşi benim hakkımı(?) yediniz diyebilir mi? Ona ne? İster yapar ister yapmaz.... Haa sen dersen ki ama bu evlilik, olsun derim. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürme.

Olan olmuş, yapılan yapılmış /yapılmamış.... Bu sorunu hayatının merkezine oturtmaya devam edersen yuvanı tabi ki etkiler. Huzurundan olursun. Ailesi etkilemiyor dikkat edersen, sen etkiliyorsun. Görüşmüyorsunuz ki nasıl etkileyecek. Sen de cekersen ellerini zamanla yoluna girer...

Erkeklerin bu gün söyledikleri yarın yalan oluyor maalesef sen kendini ölç tart bu ailenin karakteeristik özellikleri seninle uyumlumu onlarla mücadele edebilirmisin iyi düşün nişanlına güvenerek deyil kendine güvenin varsa bu yola çık unutma bu yol geri dönülmesi imkansız değil ama çok zor bir yol.İyi düşün...:44:

konu sahibi arkadaş
yazdıklarınızı okudum, yazış tarzınız o kadar keskin ki
yani biraz daha ılımlı olmaya çalışsanız, eminim ilişkiniz bu boyuta gelmezdi
nedir bu hak meselesi
sizin eşinizin ailesinin parası üzerinde hiçbir hakkınız yok, nasıl hak iddia edebiliyorsunuz
adam yıllarca çalışmış,didinmiş kızın biri gelip o paradan hak iddia ediyor
para sahibi olan kişiyi bırakın da parasını nasıl harcıyacağına karar versin
ayrıca nişanlının nasıl biri olduğunu da; 'eğer senden özür dilemezlerse ben onları affetmem' dediğine göre anlamışsındır. nişanlın evlenene kadar sana rol yapıyor bence

Hepsini okuyamadım daraldım resmen.
Her şeye ne kadar takılmışsınız,anlatıyorsunuz anlatıyorsunuz durmak bilmiyorsunuz.
Onu yapmadılar bunu yapmadılar ya bırakın yapmasınlar.
Zorla mı alacaksınız?Alsanız bir anlamı olacak mı?
Ayrıca kaba,ayı diye nitelendiriyorsunuz ya nişanlınızın ailesini sizin konuşmanız da çok hoş değil.
Küfür,hakaret içeren cümleleriniz var.
Bence yapılmayanlara takılmayı bırakıp nişanlınızın size verebildikleriyle yetinin.
Ya da ayrılın canım ne de olsa dünürleriniz çokmuş sizin.

Bu konuda benim hoşuma gitmeyen birşeyler var..

Şimdi siz diyorsunuz ki ailesi ile barışır mı ? Bunu derdinizmiş gibi gösteriyorsunuz, karar vermenizi gerektirecek şey buymuş gibi ama bence asıl sorun maddiyat..2000 den 800 e inen maaş, üstüne üstlük hep ailesinden geleceğine garanti gözü ile baktığınız ev, eşyaların ve bileziklerin gelmeyecek olması vs..

Bence bunlar sizin aklınızı karıştıran..

Tabii ki genç kızsınız, en güzel şekilde evlenmek istersiniz..Ben kesinlikle ailesinin size yaptıklarını savunmuyorum ama açık konuşmak gerekirse sorunun maddiyat olduğunu düşünüyorum..

ısıtıp ısıtıp önüne sürsem şuan da dahi beraber olmayız hak meselasine gelince ; tabiki alacak demiyorum almalı... diğer oğullarına nasıl kız alırken yaptıysa banada yapabilmeliydi.. ee sen diğer eltilerime yapmış canım bana yapmasalarda olur diyorsan o senin seçimin.diyelim benim 2 erkek kardeşim var gelinimizin birini düzerken iyi de niye diğerini düzmeyelim? onu da istemişiz allahın emriyle onuda istemişiz. şimdi gelinin birine yapılırken sen diğerine yapmazsan elbette hakkını yemiş olursun.

ayrıca ben olaya almadıkları için bu duruma geldik ayrılıyımmı demedim sadece gördüğüm haksızlıkları anlattım kim haksızlık görmeyi ister yada bunu kolay kolay kabullenebilirki? kabullense dahi içinde bir ukte olarak yine kalır..eğer bir evladına veriyor diğerine imkanın olduğu halde vermiyorsan o da senin boynundaki kul hakkındır.niye sana verdiği için sen ve eşin maddi olarak rahat imkanlarda yaşayacaksınız.ama diyelimki kardeşine vermedi o da sen gibi doktor falan değil o da ailenin sana verdiklerini kendi başına elde etmek için ömrünü çürütecek koşturacak sen hazır alıp oturmuş olacaksın babandan o da kendi dişiyle tırnağıyla çalışıp almış olacak burda hak nerede canım ? ve çekilen maddi yada maddiyatsızlığa aileler beraber çekecek.önemli olan burda aynısını yapması değil önemli olan evladının çırpınışlarını görüp yüreği sızlayıp en azından düğününü yapabilmesi ata olarak.herhalde evlat olarak bunada hakkı vardır

Benzer durumdayız cnm bence ailesinden uzak dur nışanlınlada bu konulara giriğp birbirinizi bunaltmayın

tşk ederim mantıklı yorumun için. yok girmiyorum zaten kime ne alınırsa alınsın biz herşeyi kendimizde yaparız zamanla.zaman herşeyin lacı..sadece kendimi ve yaşadıklarımı tam tarif etmek açısından herşeyi söyledim ama bazı arkadaşlar takılmışlar maddiyata.hayatta herşeyin maddiyat olabileceğini düşünseydim en azından bu kadar uğraşmaz bu kadar yıl sevmezdik birbirimizi.bir insan bir insanı sırf maddiyat için 9 yıl severmi bazıları kendilerini tarif etti herhalde.evet yapmadıklarını söyledim ama her anne baba her çocuğuna eşit davranmalı olanakları olduğu ölçüde eşit yapmalı bunu anlatmak istedim

tabiki paralarını kendi harcayacak canım bana ne kazandıkları paradan.ben şunu anlatamadım yada sen anlamadın bir anne baba her evladına eşit ölçülerde yaklaşmalı evlatlarını ayırt etmemeli ayrıca kazandıkları parada eşiminde payı var çünkü onun arabasını kullanıyorlar çünkü onun marketini işletiyorlar.dolyısıyla eşimin arabasını kullanıp eşimin marketini işletip bir gelinine 3 milyarlık tv alabiliyorsa herhalde evladınında düğününü yapabilir demi bitanem?

vayyy vayyy sevgiliyken 9 yıl boyunca her ay sana 400 lira yolluyordu haa?? biz bedavaya gitmişiz resmen, kocama sinir oldum şimdi

vayyy vayyy sevgiliyken 9 yıl boyunca her ay sana 400 lira yolluyordu haa?? biz bedavaya gitmişiz resmen, kocama sinir oldum şimdi

yok kimse bilmiyordu dur duymasınlar özellikle eşimin ailesi
antalyaya gittik görümcemle eşi gece konuşuyorlar biz salonda onlarda balkonda cam açık diyorlarki birbirlerine şimdi bunların dönüş parasını bizim oğlanmı verecek bir de

Benim çok sevdiğim çok yakın bir arkadaşım da sizinle benzer olaylar yaşadı.
Eşinin ailesi hiç destek olmadı.
Ayırmak için neler neler yaptılar.
Ama onların durumu daha beterdi erkek tarafından küfürler havada uçuşuyordu.
Düşünün kayınvalidesi nişanlılarken arkadaşımı arayıp arkadaşıma '' oğlumun ........... sana yedirmem'' dedi.
Her sabah oğlu işe giderken arkasından beddua ediyormuş '' akşama cenazen gelsin razıyım yeter ki o kızla evlenme inşallah akşama çıkamazsın'' diye.
Maddi yada manevi açıdan hiç destek olmadılar.
1,5 yıllık evliler sadece bayramlarda görüştüler.
Kayınvalide yada görümceler hala arkadaşımın evini görmüş değiller.
Kayınvalideden ve görümcelerden talep oluyor ama arkadaşım istemiyor eşide ısrar etmiyor.
Eşi kendisi arada sırada görüşüyor o şekilde olmasınada arkadaşım bişey demiyor dememeli de zaten.
Sizde nişanlınızı az çok tanımışsınızdır herhalde siz görüşmek istemediğinizi açıkca belirtin net olun ama eşinizin görüşmesine müdahale etmeyin.
Tüm yorumları okumadım ama sizde kırgın olabilirsiniz affedemezsiniz belki ama sanırım para meselesinden başka konu yok ortada.
Bence sizde mesafeli davranıp görüşebilirsiniz...

Tepki çekmek istemem ama..
Evlenmeden önce biraz çalışıp, para biriktirse kızlarımız; görümcelerle eşya beyaz mı olsun gri mi tartışmasına girmek zorunda kalmazlar ve "aradaki 150 tl farkı babam verir" de demezler evlenme olgunluğuna gelmiş bireyler olarak..

Evlilik kararı almış kişilerin gerekli tüm ihtiyaçları karşılayabiliyor olması gerekir. Aileler gençlere ev kurmak zorunda değil.

Sizin de evinize eşya almadı diye k.valideyi eve almamak gibi bir kararınız var ise ve eşinizin bu konudaki vaadlerinin arkasında sonsuza dek duracağına sahiden inanıyorsanız eğer, evlilik sizi bayağı şaşırtacak demektir..

Evlenmeden önce biraz çalışıp, para biriktirse kızlarımız; görümcelerle eşya beyaz mı olsun gri mi tartışmasına girmek zorunda kalmazlar ve "aradaki 150 tl farkı babam verir" de demezler evlenme olgunluğuna gelmiş bireyler olarak..

Evlilik kararı almış kişilerin gerekli tüm ihtiyaçları karşılayabiliyor olması gerekir. Aileler gençlere ev kurmak zorunda değil.

Sizin de evinize eşya almadı diye k.valideyi eve almamak gibi bir kararınız var ise ve eşinizin bu konudaki vaadlerinin arkasında sonsuza dek duracağına sahiden inanıyorsanız eğer, evlilik sizi bayağı şaşırtacak demektir..

valla arkadaşım kusura bakma nışanllının söledikleri bana hiç inandırıcı gelmediii....erkek milletii dereyi geçene kadar ayıyaaa dayı derr......nışanlıyken verilen vaatler söylenen sözlerr çokk çabuk unutuluoorr......erkekler kadınlardan daha çok ana kuzusu vazgeçmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz anasından ..............

evet senin dediğin gibi istenmiyorum önce bayıla bayıla geldiler istediler vaatler verdiler sonrada oğulları başka şehre çalışmaya gitti diye sırt döndüler bize.oğulları başka şehre gidince sanki ben çekmişim almışım oğullarını ellerinden gibi hissettiler.kendi kendilerine hınç yapıp şimdi ayırmak istiyorlar.yok nişanlım gitsin gelsin karışmam sadece huzurumu bozmkak için evime gelmesinler.bu konudada nişanlımla hem fikiriz.bugün dedimki ileride annenlere ablanlara sen git ama ben gelmem sadece evimize getirme huzurumuz bozulmasın ama gitmene bişey demem sonuçta et tırnaksınız ayrılırmı hiç dedim o da bana et tırnağı istemezse ayrılınır.ben sen affetmediğin sürece gitmemde gelemezlerde dedi.işte benim nişanlımın aileside aynı arkadaşınınki gibi bir konuşuyor olan herşeyi yakıp yıkıp geçiyor.lafın nereye gideceğini bilmiyorlar.sözlerinin çoğu aşağılama ve hakaret oluyor.ben sadece bundan dolayı gelmelerini istemiyorum hep aşağılama hep hakaret kim isterki öyle birilerini evinde? zaten hınç yaptılar bizi ayırmak için..

haklısın belkide ama kiiler ekonomik özgürlüğünü eline almışta olsalar anne babanında evladında bir takım görevleri vardır.bunlardan biride evladını evlendirmektir.tüm evladına yapıpta sadece birine yapmamak adaletsizlik değilde nedir? seninde evladın vardır belki hepsine yaptın herşeyini sadece birine yapmadın diyelim.bu olurmu? işte nişanlımın zoruna gidende bu..ayırt edilmek dışlanmak..tüm evlatlarına yapıpta birine yapmamak..bizler anne baba olarak tüm evladımıza eşit yaklaşmalıyız eşit davranmalıyız..çünkü ikiside evladımız teki değil..

evet ana kuzusu erkelerde vardır ama ben nişanlımın ana kuzusu olduğunu zannetmiyorum eğer ana kuzusu olmuş olsaydı annesinin okadar göndermem gidemezsin demesine rağmen başka şehre çalışmaya gelmezdi annesinin lafını dinler otururdu.valla bugün dedimki nişanlıma et tırnaktan geçmez ileride istersen sen gidebilirsin anne babanı ablanı görmeye dedim.oda bana artık et tırnağı kabul etmiyorsa ayrılık olur ben ne dediysem sana o dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…