Cumartesi çalışmak zorunda olmak..

işte sizin planla benim plan uymuyor maalesef, herkesin iş yapma tarzı ve öncelikleri farklı.

Kızımı saat 9 da işlerim bittikten sonra banyo yaptıramam çünkü en geç saat 8 de uyuyor.

Kızımı banyo yaptırırken bende doğal olarak ıslanıyorum. Kızımın rahatı benim rahatımdan her zaman önemli olmuştur.

Ama pazar günü temizliğimden sonra banyomuzu yaparız.

Ev nasıl süpürmeyim hergün, oturma odamdaki koltuklarım siyah. Mecburen süpürüyorum.

Artı evimin camlarını silmek o kadarrrrrrrr kolay ki, bütün camlarım içeri açılıyor, hepsi içeriden siliniyor, o kadar kolay. Perdelerim de zebra perde gündüzleri evim üst katta olduğu için camın ortasına kadar çıkartıyorum, eğer yağmur lekeleri varsa çok kötü görünüyor.

Evimin temizliği de çok kolay, oturma odamdaki koltuklarımın altı silinebilir, duvar ünitemin altı siline bilir, evde fazla incik boncuk sevmem, sade ve şıklıktan yanayım, onun için temizliğim çok kolay oluyor.

:34: Bunları yaparken yan gelip yatmaya, tv karşısında saatlerce zaman geçirmeye vaktim olmuyor ama temizliği seviyorum.

:46::46::46::46: Benim içinde temizlik önceliklidir ama olmuyor işte...işe başladıktan 1 aysonra hamile kaldım şu an 7 aylık hamileyim iş yerimde çok rahatım akşama kadar koltukta oturuyorum ama yinede eve gidince iş yapamıyorum..hafta içi lavabo yıkarım çamaşır yıkarım hafta sonuda evi siler süpürürüm bunden fazlasını kaldıramam :43:

:46::46::46::46: Benim içinde temizlik önceliklidir ama olmuyor işte...işe başladıktan 1 aysonra hamile kaldım şu an 7 aylık hamileyim iş yerimde çok rahatım akşama kadar koltukta oturuyorum ama yinede eve gidince iş yapamıyorum..hafta içi lavabo yıkarım çamaşır yıkarım hafta sonuda evi siler süpürürüm bunden fazlasını kaldıramam :43:

Sen hamileyken bunları yapıyorsan şükret, çünkü ben hamileyken iş harici evde sürekli uyurdum. Bir yemek yemek için uyanırdım. Özellikle ilk 16 hafta.

5 yaşına yeni girdi kızım, bu sene çok yoğun geçiyor okulu.

Akşam 8 e kadar kırk takla atarak uyanık bekletiyorum. :52:

Kızımı evde tek bırakıp gezmeye gidemem, yapacak bişeyim kalmıyor, sessizce iş yapıyorum bende. :26:

Keşke bu kadar erken uyumasa, kızımla geçireceğim zaman daha önemli yavrumla zaman geçirir bu kadar iş yapmam.

Ama kızım uyuyunca da boş oturmaktansa temizliğimi düzenli bir şekilde yapıyorum ki hafta sonu 2 günümü kaliteli bir şekilde yavruma ayırıyım.

Birde hergün süpürge yapmayanlara da inanın ben şaşırıyorum, çok özür dileyerek söylüyorum, merak ettiğim içinde soruyorum, duş aldıktan sonra duşakabin dışına dökülen saçları nasıl temizliyorsunuz, ben kuru zemin olduğu için süpüyorum mesela, hani başka bir yolu yöntemi varsa en azından hergün süpürmeyim. (Viledayla silemem saçlar viledaya yapışır ve diğer odaları sildiğimde her yer saç olur:52:)

Kızımı evde tek bırakıp gezmeye gidemem, yapacak bişeyim kalmıyor, sessizce iş yapıyorum bende. :26:

Keşke bu kadar erken uyumasa, kızımla geçireceğim zaman daha önemli yavrumla zaman geçirir bu kadar iş yapmam.

Ama kızım uyuyunca da boş oturmaktansa temizliğimi düzenli bir şekilde yapıyorum ki hafta sonu 2 günümü kaliteli bir şekilde yavruma ayırıyım.

Birde hergün süpürge yapmayanlara da inanın ben şaşırıyorum, çok özür dileyerek söylüyorum, merak ettiğim içinde soruyorum, duş aldıktan sonra duşakabin dışına dökülen saçları nasıl temizliyorsunuz, ben kuru zemin olduğu için süpüyorum mesela, hani başka bir yolu yöntemi varsa en azından hergün süpürmeyim. (viledayla silemem saçlar viledaya yapışır ve diğer odaları sildiğimde her yer saç olur:52:)

benim evim çok küçük eşim üniversitede çalıştığı için üniversitenin lojmanın da oturuyorum...salonumu kullanmıyorum..oturma odamda neredeyse 2 metrelik halı var (oda küçük olduğu için kesme halılar varya odanın ölçüsüne göre onu kestirip almıştım ) akşamları yatmadan önce gırgırlıyorum :52:o kadar küçük halıya süpürge açmıyorum hafta içi...banyoyu ise duş aldıktan sonra mecburen yıkıyorum kılların temizlenmesi imkansız ...banyok oturma odamdan büyük :52:sırf orayı yıkamaktan bıktığım için duş almak eziyet gibi geliyor bana :52:

Hafta içi mutlaka iki kez yerleri silip süpürmek Hobileirm arasındadır . . (kesinlikle vileda ile silmem evimi . . Sadece balkonlarda oda arasıra kullanırım viledayı ) Haftanın 3 günü saat akşam 10 da evde oluyorum diğer 2 gün ise 19,30'da. . cumartesi çalışmıyordum ama artık kursum olduğu için sabah 8 akşam 5 çalışıyor gibiyim :27:
Lavabo&banyo temizliğini her wc ye girdiğimde yapıyorum . . .Domestos çamaşır suyu kokusu parfüm olsa üzerime sıkıcam o kadar çok seviyorum :) mutfağımı her akşam toplamaya gayret ediyorm. . Hergün yatmadan öncede evi derleyip topluyorum toz alıyorum. .
12 - 1 gibi uyusamda evi temiz görmek değiyor uykusuz kalmaya :ssz:

Son düzenleme:

Birde hergün süpürge yapmayanlara da inanın ben şaşırıyorum, çok özür dileyerek söylüyorum, merak ettiğim içinde soruyorum, duş aldıktan sonra duşakabin dışına dökülen saçları nasıl temizliyorsunuz, ben kuru zemin olduğu için süpüyorum mesela, hani başka bir yolu yöntemi varsa en azından hergün süpürmeyim. (Viledayla silemem saçlar viledaya yapışır ve diğer odaları sildiğimde her yer saç olur:52:)

bende vviledayla silmiyorum kılları temizlemek zor oluyor diye, yer için ayrı bezim var çamaşır suyuyla eğilip siliyorum elimle, banyom küçük zaten zor olmuyor yani

benim evim çok küçük eşim üniversitede çalıştığı için üniversitenin lojmanın da oturuyorum...salonumu kullanmıyorum..oturma odamda neredeyse 2 metrelik halı var (oda küçük olduğu için kesme halılar varya odanın ölçüsüne göre onu kestirip almıştım ) akşamları yatmadan önce gırgırlıyorum :52:o kadar küçük halıya süpürge açmıyorum hafta içi...banyoyu ise duş aldıktan sonra mecburen yıkıyorum kılların temizlenmesi imkansız ...banyok oturma odamdan büyük :52:sırf orayı yıkamaktan bıktığım için duş almak eziyet gibi geliyor bana :52:

Bende dış zemin yani duşakabin dışı kuru olduğu için saçlarımızı kuruttuktan sonra mecburen süpürüyorum.

Salonu kışın bende kullanmıyorum, ayda bir camlarını silerim 2 ayda bir perdesini yıkarım, 2 haftada bir süpürüp, silip toz alırım.

Kızımın odası, mutfak, antreler ve yatak odasını mutlaka süpürürüm günlük.

Çünkü kızım sabahları tv izleyerek sütünü içiyor, o sırada bende üstünü giydiriyorum, doğal olarak temiz kıyafetlerinden bile siyah koltuklara toz düşüyor. Gel beni süpür diye sırıtıyor. Ama yatak odam ve kızımın odasının mobilyaları beyaz, temizliği çok rahat. Siyaha tövbe... helede oturma odasında asla. :52:

sende haklısın

duşakabin konusunda oraya ayrı vileda kullan ben öyle yapıyorum sildikten sonra vıleda bezını ıyıce yıkayıp cırpıyorum

Bende dış zemin yani duşakabin dışı kuru olduğu için saçlarımızı kuruttuktan sonra mecburen süpürüyorum.

Salonu kışın bende kullanmıyorum, ayda bir camlarını silerim 2 ayda bir perdesini yıkarım, 2 haftada bir süpürüp, silip toz alırım.

Kızımın odası, mutfak, antreler ve yatak odasını mutlaka süpürürüm günlük.

Çünkü kızım sabahları tv izleyerek sütünü içiyor, o sırada bende üstünü giydiriyorum, doğal olarak temiz kıyafetlerinden bile siyah koltuklara toz düşüyor. Gel beni süpür diye sırıtıyor. Ama yatak odam ve kızımın odasının mobilyaları beyaz, temizliği çok rahat. Siyaha tövbe... helede oturma odasında asla. :52:

nazar değidirmem umarım imrendim vallahii ,bide yeni evliyim ilk başlar özendim yaptım şimdi salmış moddayım havalardan mıdır nedir ?? 3 aylık evliyim haftanın 2 akşamı temizlik yapıyorum, camlaır ilk girerken silmiştim 2-3 ay daha silmeyi düşünmüyorum,perdelerimi daha yıkamadım 2-3 ay da yıkamam sanırım . pis pasaklı mıyım neyim

bende vviledayla silmiyorum kılları temizlemek zor oluyor diye, yer için ayrı bezim var çamaşır suyuyla eğilip siliyorum elimle, banyom küçük zaten zor olmuyor yani

Ben süpürmeden de silmeyi denedim ama yine başarılı olamadım, nemli nemli de yapıştı yerlere, bana değişik fikirler gelmediği sürece en mantıklısı süpürüp öyle silmek geldi.

Sizde bir deneyin isterseniz, belki memnun kalırsınız.

Bu arada bende akşamları saat 5:50 de annemde oluyorum, (kızım servisle 5 te anneme gidiyor) 10 dakikada yemeğimi yiyip 6 da evimde oluyorum.

Hafta içi mutlaka iki kez yerleri silip süpürmek Hobileirm arasındadır . . (kesinlikle vileda ile silmem evimi . . Sadece balkonlarda oda arasıra kullanırım viledayı ) Haftanın 3 günü saat akşam 10 da evde oluyorum diğer 2 gün ise 19,30'da. . cumartesi çalışmıyordum ama artık kursum olduğu için sabah 8 akşam 5 çalışıyor gibiyim :27:
Lavabo&banyo temizliğini her wc ye girdiğimde yapıyorum . . .Domestos çamaşır suyu kokusu parfüm olsa üzerime sıkıcam o kadar çok seviyorum :) mutfağımı her akşam toplamaya gayret ediyorm. . Hergün yatmadan öncede evi derleyip topluyorum toz alıyorum. .

Benden bir tane daha olması ne yalan söyleyim mutlu etti beni. :34:

nazar değidirmem umarım imrendim vallahii ,bide yeni evliyim ilk başlar özendim yaptım şimdi salmış moddayım havalardan mıdır nedir ?? 3 aylık evliyim haftanın 2 akşamı temizlik yapıyorum, camlaır ilk girerken silmiştim 2-3 ay daha silmeyi düşünmüyorum,perdelerimi daha yıkamadım 2-3 ay da yıkamam sanırım . pis pasaklı mıyım neyim

Valla teşekkür ediyim öncelikle, inş. değmez nazarınız.

Bazıları sizin gibi imrenirken bazıları da canını yolda mı buldun diyor, ama yere dökülen ekmek kırıntılarına, banyoya dökülen saçlara basarak asla gezemem.

sovr86

At perdeleri makinaya, sende al bezi eline sil mis gibi camlarını. Sen camları silerkende ver kocacığının eline bezi, çamaşır sulu su kovasını silsin misler gibi kapıları.

Sonrada sen süpür evi eşin silsin, birde tozu aldın mı tamamdır.

En sonra iki kahve yap, yanınada çikolata koy al eşini karşına mis gibi kokan bir evde misler gibi yudumla. :33:

Son düzenleme:

Valla teşekkür ediyim öncelikle, inş. değmez nazarınız.

Bazıları sizin gibi imrenirken bazıları da canını yolda mı buldun diyor, ama yere dökülen ekmek kırıntılarına, banyoya dökülen saçlara basarak asla gezemem.

banyo -wc ve mutfak ayrı o konuda hassasın sanırım bi tek orları her sabah yada işdönüşü akşam fırçalar temizlerim diğer yerleri pek önemsemiyorum, sizin çocuğunuz var o yüzden biraz hassassınız sanırım birde eşiniz uzaktaymış eşiniz geldiğinde de bu kadar temizlik yapmayı mı tercih edersiniz yoksa karşılıklı tv izleyip çay içmeyimi, yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum

ayyy bende cok sevıyorum domestos ve deterjan kokusunu esım kızıyor yıyormusun deterjanı bukadar cabuk bıtırıyorsun dıyor çamaşırları katlarken ütülerken koklarım okadar cok sevıyorum:)

sovr86

At perdeleri makinaya, sende al bezi eline sil mis gibi camlarını. Sen camları silerkende ve kocacığının eline bezi, çamaşır sulu su kovasını silsin misler gibi kapıları.

Sonrada sen süpür evi eşin silsin, birde tozu aldın mı tamamdır.

En sonra iki kafve yap, yanınada çikolata koy al eşini karşına mis gibi kokan bir evde misler gibi yudumla. :33:

böyle anlatınca heves yaptım bak :))akşama uygulayayım bigüzel dediğin doğru misler gibi :)

banyo -wc ve mutfak ayrı o konuda hassasın sanırım bi tek orları her sabah yada işdönüşü akşam fırçalar temizlerim diğer yerleri pek önemsemiyorum, sizin çocuğunuz var o yüzden biraz hassassınız sanırım birde eşiniz uzaktaymış eşiniz geldiğinde de bu kadar temizlik yapmayı mı tercih edersiniz yoksa karşılıklı tv izleyip çay içmeyimi, yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum

Eşim buradayken yemek zorunlu yapıyorum ve çamaşır sorunu 2 ye çıkıyor.

Onun haricinde eşim buradayken daha rahat oluyorum, çünkü kızımın yükünün çoğunu alıyor eşim, çok ilgili bir baba, gezmeyi ve gezdirmeyi çok sever, bir hafta mutlaka kızım at binmeye gider, diğer haftada sinema yada tiyatro. Eşim buradaykende o zamanlara denk getirmeye çalışıyorum.

Önceden sürekli bende giderdim, ama bakıyorum manzara hep aynı, küçük hanım at biniyor ben izliyorum, artık o görevi babasına devrettim. Yani kısacası eşim ve kızım evde olmadığı zamanlarda yapıyorum.

Kalan zamanda da ailece gezeriz, tozarız, alışveriş yaparız, evde oyunlar oynarız, aktivite yaparız vs.

ayyy bende cok sevıyorum domestos ve deterjan kokusunu esım kızıyor yıyormusun deterjanı bukadar cabuk bıtırıyorsun dıyor çamaşırları katlarken ütülerken koklarım okadar cok sevıyorum:)

Çamaşırları koklamaya hastalığı bendede var :) :43: Acaba hastalık mı desem delilik mi bilmiyorum tabi :52:
Kıyafetlerim domestos yüzünden mafolsada dayanamıyorum. . Çok seviyorum kokusunu . . Çamaşır suyu demek temizlik demek . .

Back
X